Dodaj do ulubionych

konieczność ponownego kanałowego leczenia wszystki

11.11.14, 09:00
Dentysta po zapoznaniu się ze zdjeciem panoramicznym stwierdził, że wszystkie zeby dotychczas leczone kanałowo powinny został przeleczone ponownie. Jak twierdzi, nie zostaly wyczyszczone tak gleboko jak byc powinny i moga w niedalekiej przyszlosci dawac dolegliwosci (i nie powinno się z tym zwlekać w nieskończność).
W tej klinice wszyscy dentyści mówią mi to samo.
Wg nich nie jest to blad lekarski tylko "ówcześnie" nie mieli takich metod jak teraz. Kwestia 5-10 lat.
Dodam, ze zeby byly przeleczone u roznych lekarzy (bodajże u 3).

Spotkaliście się z tym?

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • big_benka Re: konieczność ponownego kanałowego leczenia wsz 26.11.14, 09:31
      Hmm... jeżeli zęby były leczone dawno temu, to rzeczywiście może istnieć możliwość, że nie zostało to zrobione tak dobrze, jak może być zrobione teraz. Ale na wszelki wypadek zanim zafundujesz sobie leczenie kanałowe od nowa, to polecałabym skonsultować się z innym dentystom z innej kliniki ;) Weź zdjęcie i zapytaj, czy widzi tu konieczność leczenia kanałowego.
      • carolla27 Re: konieczność ponownego kanałowego leczenia wsz 23.04.15, 13:27
        moim zdaniem jest w tym trochę prawdy. Kiedyś nie było to wszystko tak precyzyjne, ale teraz w dobie mikroskopów stomatolog ma mozliwość zajrzenia do wnętrza korzenia za pomocą mikroskopu. Wiecie 4 mm komory to nieco wąsko, więc znalezienie kanałów musi byc precyzyjne najlepiej oglądane pod powiększeniem. Najczęstszą przyczyna niepowodzeń jest pominięcie kanału w trakcie leczenia endodontycznego i wtedy zaczyna się kolejny problem.
    • 12margaret12 Re: konieczność ponownego kanałowego leczenia wsz 27.04.15, 15:39
      nie zazdroszę. Ja robilem leczenie kanałowe tutaj www.przychodniadental.pl/ i nic się na razie złego nie dzieje. Dla mojego dentysty mikroskop to standardowe narzędzie w diagnostyce i przy kanałowym.
      • carolla27 Re: konieczność ponownego kanałowego leczenia wsz 27.05.15, 17:35
        moim zdaniem dobry sprzet w gabinecie stomatologicznym i praca na dobrych materiałach dentystycznych to podstawa. Też nie wyobrażam sobie inaczej leczenia moich zębów. Na szczęście za czesto nie chodzę teraz, bo moja dentystka z Ortoprotex naprawiła mi wyczynione wcześniej szkody i mam spokój. Teraz już tylko chodzę na wizyty kontrolne.
    • sylwus333 Re: konieczność ponownego kanałowego leczenia wsz 28.09.15, 17:58
      Musisz udać się do gabinetu, który pracuję z większym profesjonalizmem i doświadczona kadrą. Polecam Bamed w Łodzi. Panuje tam miła atmosfera i każdy niesie pomoc pacjentowi zarówno lekarze jaki i personel.
    • carolla27 Re: konieczność ponownego kanałowego leczenia wsz 30.09.15, 18:58
      Jeśli macie leczenie kanałowe to moge polecic z Łodzi moją Panią dr z Przybyszewskiego 12. Uratowała mi kilka zębów. Zainteresowanym zostawiam telefon 042 640-22-10
    • zofia1122 Re: konieczność ponownego kanałowego leczenia wsz 25.02.16, 21:33
      Polecam Klinikę Endodoncji Instytutu Stomatologii Uniwersytetu Medycznego w Łodzi przy ulicy Pomorskiej 251, gdzie studenci starszych lat pod okiem profesorów stomatologii przyjmują w każdy czwartek w godzinach 9-11. Zabiegi są wykonywane bardzo solidnie, bez oczekiwania i tanio, w razie potrzeby przy użyciu mikroskopu endodontycznego. Cena za pełne leczenie endodontyczne zęba jednokanałowego łącznie z wypełnieniem (plombą) 45 zł. Cena za pełne leczenie endodontyczne zęba dwukanałowego łącznie z wypełnieniem 90 zł. Cena za pełne leczenie endodontyczne zęba trzykanałowego łącznie z wypełnieniem 135 zł.
      • ewq111111 Re: konieczność ponownego kanałowego leczenia wsz 26.07.16, 19:11
        SAM OPATRUNEK KOSZTUJE 50 ZŁ (TAKA SAMA CENA U STUDENTA I LEKARZA)

OPATRUNEK LECZNICZY W ZĘBIE STAŁYM.-PŁL31
        LINK DO CENNIKA:
        www.csk.umed.pl/cennik-uslug-stomatologicznych/

LECZENIE ENDODONTYCZNE ZĘBA Z WYP. 2 KAN.ZE ZGORZELĄ-PŁL57 110 zĹ? 110 zĹ?
        LECZENIE ENDODONTYCZNE ZĘBA Z WYPEŁNIENIEM 2 KANAŁÓW-PŁL55 110 zĹ? 90 zĹ?
        LECZENIE ENDODONTYCZNE ZĘBA Z WYPEŁNIENIEM 3 KANAŁÓW-PŁL56 165 zĹ? 135 zĹ?
    • carolla27 Re: konieczność ponownego kanałowego leczenia wsz 04.07.16, 22:45
      Jeden z najlepiej wyposażonych gabinetów stomatologicznych w Łodzi i najlepszych specjalistów w Łodzi w zakresie ortodoncja, protetyka, stomatologia estetyczna, endodoncja mikroskopowa, chirurgia, stomatologia dziecięca i implantologia to gabinet stomatologiczny Ortoprotex. Głównie polecam Panią doktor Joannę Ślusiewicz od aparatów na zęby i zgryzu.
    • klawka_markowna Re: konieczność ponownego kanałowego leczenia wsz 28.07.16, 03:11
      ja mialam podobna sytuacje, jeden zab mialam niedoczyszczony ok 0.5mm, bo mam dlugie zakrzywione korzenie, a po prostu wczesniej nie bylo takiego narzedzia. Pare lat pozniej zrobila mi sie przetoka i zab zostal przeleczony ponownie pod mikroskopem - aczkolwiek dentysta mówil, ze jakby przetoka sie nie zrobila, to by musial wyrwac :( druga rzecz: moi dentysci zazwyczaj mówia, ze panoramiczne zdjecie nie jest dokladne i zawsze robia zdjecia kazdego "podejrzanego" zeba z osobna
    • poznaniak300 Re: konieczność ponownego kanałowego leczenia wsz 24.08.16, 01:50
      mialem podobny przypadek, ale na szczescie trafilem w dobre miejsce w odpowiednim czasie i nie musialem miec wyrywanych zebow. w sobotadent wyleczyli mnie pod mikroskopem i kazdy etap sprawdzali rentgenem (nawet z fotela nie musisz wstawac)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka