eri22 01.04.19, 12:17 Mam sie przeprowadzić w okolice K-J. Dotychczas bywałam u Dominikanów na Służewie. Czy w okolicy K-J jest coś analogicznego? Albo ksiądz ludzki, dla gorszego sortu, albo nawet cały kościół? Tabita? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feelek Re: fajny ksiądz/kościół w rejonie 04.04.19, 13:29 Fajny jest Ksiądz Jacek z Parafii Niemiłosierdzia z Przytulic. Tam kazanie trwa 30 sekund [ z reguły ksiądz mówi: "...a idźcie sobie w jasną cholerę, nic do was dzisiaj nie mam..."]. Na kolędzie w domu mówi, że się cieszy, że grzeszymy, przymyka oko gdy jemy w piątki, i w czasach zakazanych urządzamy huczne zabawy. No doprawdy fajny ksiądz. A fajnego kościoła to u nas nie ma: same niefajne z takiej FPK [Fabryki Prefabrykowanych Kościołów, dawniej Fabryk Domów im. Edwarda Gierka] w Poczętowie Czystym [dawniej: Bierutowice]. Tam jedyne co można zamówić to wersja Il Gesu [ opcjonalnie: na 500/1000/3000 domines canes] i "cukiernica polska" [ kopia Świątyni Opatrzności na Wilanowie] w wersji na 100/1000/10 000 odsłuchantów. Odpowiedz Link Zgłoś
eri22 Re: fajny ksiądz/kościół w rejonie 04.04.19, 17:18 no baaardzo to było śmieszne.. a na poważnie? ktoś cos napisze? Odpowiedz Link Zgłoś