sloggi 24.01.02, 08:46 Tory są, pociągi z węglem na Siekierki jeżdzą, na forum Piaseczna poruszono zapomniany projekt kolejki szynowej z Konstancina do W-wy Zachodniej. Potrzebna czy nie - oto jest pytanie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: jazzak Re: Kolejka szynowa do Warszawy. IP: *.mst.gov.pl 05.02.02, 12:02 CZekam na kolejkę jak na zbawienie. I trzeba jeszcze parking zorganizować gdzieś przy przyszłej stacji KJ. Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 09.07.02, 17:31 kolejka pod nowe centrum handlowe !ale serio przydalaby sie tez obwodnica,droga na ursynow na skroty ale taka porzadna...kolejka moze, moze...taki nowoczesny pociag. t. Odpowiedz Link Zgłoś
qcuno Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 09.07.02, 20:52 caro mio, moze jak byscie sie tak zlozyli-W.,Z. i inni konstancinscy potentaci (np.ten pan od palacu na wodzie...!) to ho ho...postawicie autostrade przez konstancin! albo kolejke linowa na uniwerek!(ale nie na karowa,bez przesady!;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: habitus Re: Kolejka szynowa do Warszawy. IP: *.zigzag.pl 10.07.02, 11:08 Potentatom (pałac na wodzie ma pani, a nie pan)akurat te inwestycje nie są potrzebne. Pytanie nie dotyczyło tego, dlaczego jedni są bogaci a drudzy wprost przeciwnie, tylko czy reaktywować i przedłużyć linię kolejki. Uważam, że toświetny pomysł. Był taki jeden hohsztapler, który chciał zrobić połączenie ze stacją metra Kabaty z Powsina kolejką linową. Atrakcja byłaby przednia ale pomysł zaświecił i zgasł. Jestem za przedłużeniem linii! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: habitus Re: Kolejka szynowa do Warszawy. IP: *.zigzag.pl 10.07.02, 11:10 Miało być "hochsztapler" - przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 10.07.02, 19:19 ja tez jestem za!serio...albo polaczeniem autobusowym ze stacja kabaty.. a przystanek nowej kolejki zrobic przy "palacu na wodzie" zeby im bylo milo...hala odjazdow w salonie, przyjazdy w kuchni!!! t. Odpowiedz Link Zgłoś
konop Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 09.08.02, 09:21 A co to jest ten "Pałac na wodzie"? Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 12.08.02, 11:42 kopia Palacu na wodzie takiego jak stoi w łazienkach.stoi w konstancinie... Odpowiedz Link Zgłoś
konop Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 13.08.02, 13:02 timit napisał: > kopia Palacu na wodzie takiego jak stoi w łazienkach.stoi w konstancinie... Gdzie stoi? byłem ostatnio i nie widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 13.08.02, 14:32 wlasciwie to prawie styary skolimow.niedaleko dawnego mlyna...blisko od szosy biegnacej od polkoloru do jeziorny....trzeba skrecic w prawo na skolimow i przejzdza sie obok rzeczki i to tam wlasnie stoi.... Odpowiedz Link Zgłoś
konop Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 16.08.02, 11:07 timit napisał: > wlasciwie to prawie styary skolimow.niedaleko dawnego mlyna...blisko od szosy > biegnacej od polkoloru do jeziorny....trzeba skrecic w prawo na skolimow i > przejzdza sie obok rzeczki i to tam wlasnie stoi.... Jadąc od Konstancina skręca się przed Domem Aktora w Skolimowie, czy za? w lewo czy w prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 16.08.02, 15:59 za.w prawo.tylko palacyk jest teraz ogrodzony, widac go glownie przez brame... Odpowiedz Link Zgłoś
konop Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 19.08.02, 09:08 Dzięki - a kto jest tego właścicielem? Staropolska Restauracja obok nieźle się rozbudowała...chadzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 19.08.02, 11:25 nie chadzam.dziwne opinie o niej slyszalem. raz bylem i jakos mnie nei zachwycila.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomaszek Re: Kolejka szynowa do Warszawy. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 15:00 Hej, wydaje mi sie, ze pomysl z kolejka jest jak najbardziej dobry, zwlaszcza, ze: a) tory juz leza b) sa rzadko uzywane c) jest zainteresowanie mieszkancow Nie wymaga to duzych inwestycji, moglyby to byc krotkie sklady tzw. "tramwaj", czyli wagon z wlasnym napedem diesla, moglby jezdzic az do Warszawy, np. do stacji WKD, albo tylko do Piaseczna i korelowac za ten sam bilet z polaczeniami "zoltkow" na linii radomskiej. No, ale najwyrazniej przekracza to horyzonty myslowe decydentow od kolei czy od komunikacji miejskiej. zdrowka, hej. Odpowiedz Link Zgłoś