Dodaj do ulubionych

Kolejka szynowa do Warszawy.

24.01.02, 08:46
Tory są, pociągi z węglem na Siekierki jeżdzą, na forum Piaseczna poruszono
zapomniany projekt kolejki szynowej z Konstancina do W-wy Zachodniej.
Potrzebna czy nie - oto jest pytanie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: jazzak Re: Kolejka szynowa do Warszawy. IP: *.mst.gov.pl 05.02.02, 12:02
      CZekam na kolejkę jak na zbawienie. I trzeba jeszcze parking zorganizować
      gdzieś przy przyszłej stacji KJ.
      • timit Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 09.07.02, 17:31

kolejka pod nowe centrum handlowe !ale serio przydalaby sie tez obwodnica,droga
        na ursynow na skroty ale taka porzadna...kolejka moze, moze...taki nowoczesny
        pociag.

t.
        • qcuno Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 09.07.02, 20:52
          caro mio,
          moze jak byscie sie tak zlozyli-W.,Z. i inni konstancinscy potentaci (np.ten pan
          od palacu na wodzie...!) to ho ho...postawicie autostrade przez konstancin!
          albo kolejke linowa na uniwerek!(ale nie na karowa,bez przesady!;)
          • Gość: habitus Re: Kolejka szynowa do Warszawy. IP: *.zigzag.pl 10.07.02, 11:08
            Potentatom (pałac na wodzie ma pani, a nie pan)akurat te inwestycje nie są
            potrzebne. Pytanie nie dotyczyło tego, dlaczego jedni są bogaci a drudzy wprost
            przeciwnie, tylko czy reaktywować i przedłużyć linię kolejki. Uważam, że
            toświetny pomysł. Był taki jeden hohsztapler, który chciał zrobić połączenie ze
            stacją metra Kabaty z Powsina kolejką linową. Atrakcja byłaby przednia ale pomysł
            zaświecił i zgasł. Jestem za przedłużeniem linii!
            • Gość: habitus Re: Kolejka szynowa do Warszawy. IP: *.zigzag.pl 10.07.02, 11:10
              Miało być "hochsztapler" - przepraszam.
              • timit Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 10.07.02, 19:19
                ja tez jestem za!serio...albo polaczeniem autobusowym ze stacja kabaty..

a przystanek nowej kolejki zrobic przy "palacu na wodzie" zeby im bylo
                milo...hala odjazdow w salonie, przyjazdy w kuchni!!!

t.
                • konop Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 09.08.02, 09:21
                  A co to jest ten "Pałac na wodzie"?
                  • timit Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 12.08.02, 11:42
                    kopia Palacu na wodzie takiego jak stoi w łazienkach.stoi w konstancinie...
                    • konop Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 13.08.02, 13:02
                      timit napisał:

> kopia Palacu na wodzie takiego jak stoi w łazienkach.stoi w konstancinie...

Gdzie stoi? byłem ostatnio i nie widziałem...
                      • timit Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 13.08.02, 14:32
                        wlasciwie to prawie styary skolimow.niedaleko dawnego mlyna...blisko od szosy
                        biegnacej od polkoloru do jeziorny....trzeba skrecic w prawo na skolimow i
                        przejzdza sie obok rzeczki i to tam wlasnie stoi....
                        • konop Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 16.08.02, 11:07
                          timit napisał:

> wlasciwie to prawie styary skolimow.niedaleko dawnego mlyna...blisko od szosy
                          > biegnacej od polkoloru do jeziorny....trzeba skrecic w prawo na skolimow i
                          > przejzdza sie obok rzeczki i to tam wlasnie stoi....

Jadąc od Konstancina skręca się przed Domem Aktora w Skolimowie, czy za? w lewo
                          czy w prawo?
                          • timit Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 16.08.02, 15:59
                            za.w prawo.tylko palacyk jest teraz ogrodzony, widac go glownie przez brame...
                            • konop Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 19.08.02, 09:08
                              Dzięki - a kto jest tego właścicielem?
                              Staropolska Restauracja obok nieźle się rozbudowała...chadzasz?
                              • timit Re: Kolejka szynowa do Warszawy. 19.08.02, 11:25
                                nie chadzam.dziwne opinie o niej slyszalem. raz bylem i jakos mnie nei
                                zachwycila....
    • Gość: Tomaszek Re: Kolejka szynowa do Warszawy. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 15:00
      Hej,
      wydaje mi sie, ze pomysl z kolejka jest jak najbardziej dobry, zwlaszcza, ze:
      a) tory juz leza
      b) sa rzadko uzywane
      c) jest zainteresowanie mieszkancow
      Nie wymaga to duzych inwestycji, moglyby to byc krotkie sklady tzw. "tramwaj",
      czyli wagon z wlasnym napedem diesla, moglby jezdzic az do Warszawy, np. do
      stacji WKD, albo tylko do Piaseczna i korelowac za ten sam bilet z
      polaczeniami "zoltkow" na linii radomskiej.
      No, ale najwyrazniej przekracza to horyzonty myslowe decydentow od kolei czy od
      komunikacji miejskiej.
      zdrowka, hej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka