jj-58
24.08.12, 01:40
Witam wszystkich mieszkańców Pięknej Ostródy.Mieszkacie w Krainie jezior i lasów o niespotykanej w Europie urodzie. Znam To miejsce od 36 lat-mieszkam we Wrocławiu.Odwiedzam Ostródę kilkanaście razy w roku.Macie coraz ładniejsze Miasto- europejski Stadion,pięknie położony Amfiteatr,na terenie tzw.Białych Koszar odrestaurowane kamienice niezwykłej urody,czyste i spokojne ulice...oraz na pewno wiele problemów -jak inne miasta tak dynamicznie rozwijające się. Gratuluję tak uroczego Miasta. ALE To co sprowokowało mnie do napisania do Was to OKROPNY DŹWIĘK,BUCZENIE jaki wydobywa się i dominuje od rana (5.30!!) do późnych godzin wieczornych(często 23.00!!) z Firmy NIKE z ul.Garnizonowej produkującej kostki betonowe. Buczenie powtarzające się co 10 sekund - słyszalne nad jez.Pauzeńskim,jez. Szeląg oraz w otaczających je lasach.Byłem ostatnio na działkach przy Szosie Elbląskiej ...Buczenie ...Buczenie.Jak wytrzymują to ludzie mieszkający w okolicach tego zakładu?.Buczenie które dominuje ( z krótkimi przerwami) nad Ostródą. Te Buczenie trwa od września 2011r. Kiedyś wkurzony namierzyłem ten zakład-na wzniesieniu(chyba najwyższe miejsce w Ostródzie) -hala ,wielkie drzwi otwarte na całą szerokość( pewnie się mocno kurzy),wewnątrz maszyna- źródło tego Buczenia-i żadnych dźwiękochłonnych osłon(koszty).Napisałem do Prezesa tej Firmy-bez odpowiedzi.Mnie i moich znajomych To Wdzierające się w lasy i jeziora Buczenie mocno Wkurza. Nie można pozwolić,żeby Taki dźwięk burzył spokój tej części Miasta i jej okolic. Proszę o opinię. Pozdrawiam