Dodaj do ulubionych

Buczenie Zakładu NIKE

24.08.12, 01:40
Witam wszystkich mieszkańców Pięknej Ostródy.Mieszkacie w Krainie jezior i lasów o niespotykanej w Europie urodzie. Znam To miejsce od 36 lat-mieszkam we Wrocławiu.Odwiedzam Ostródę kilkanaście razy w roku.Macie coraz ładniejsze Miasto- europejski Stadion,pięknie położony Amfiteatr,na terenie tzw.Białych Koszar odrestaurowane kamienice niezwykłej urody,czyste i spokojne ulice...oraz na pewno wiele problemów -jak inne miasta tak dynamicznie rozwijające się. Gratuluję tak uroczego Miasta. ALE To co sprowokowało mnie do napisania do Was to OKROPNY DŹWIĘK,BUCZENIE jaki wydobywa się i dominuje od rana (5.30!!) do późnych godzin wieczornych(często 23.00!!) z Firmy NIKE z ul.Garnizonowej produkującej kostki betonowe. Buczenie powtarzające się co 10 sekund - słyszalne nad jez.Pauzeńskim,jez. Szeląg oraz w otaczających je lasach.Byłem ostatnio na działkach przy Szosie Elbląskiej ...Buczenie ...Buczenie.Jak wytrzymują to ludzie mieszkający w okolicach tego zakładu?.Buczenie które dominuje ( z krótkimi przerwami) nad Ostródą. Te Buczenie trwa od września 2011r. Kiedyś wkurzony namierzyłem ten zakład-na wzniesieniu(chyba najwyższe miejsce w Ostródzie) -hala ,wielkie drzwi otwarte na całą szerokość( pewnie się mocno kurzy),wewnątrz maszyna- źródło tego Buczenia-i żadnych dźwiękochłonnych osłon(koszty).Napisałem do Prezesa tej Firmy-bez odpowiedzi.Mnie i moich znajomych To Wdzierające się w lasy i jeziora Buczenie mocno Wkurza. Nie można pozwolić,żeby Taki dźwięk burzył spokój tej części Miasta i jej okolic. Proszę o opinię. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mspol27 Re: Buczenie Zakładu NIKE 26.08.12, 12:20
      Przyłączam się do apelu!!
      Ja również przyjeżdżam tu co roku z rodziną na wakacje i wspomniany Hałas-Buczenie jest bardzo denerwujące, aczkolwiek nie słychać go codziennie. Są momenty gdy jezioro jest spokojne, piękna pogoda i przyroda na około ale wypocząć się nie da właśnie przez ten hałaśliwy zakład- chwilami można naprawdę zwariować. Nie słyszałam od mieszkańców Ostródy żadnych opinii na ten temat ale ja osobiście nie wyobrażam sobie życia z takim sąsiadem. Dziwi mnie to, że władze miasta nie robią nic w tym kierunku aby ocalić ten piękny region- bo gdyby tak było to po kilku miesiącach nie musielibyśmy już tego słuchać. Póki co nie mogę powiedzieć, że przejeżdżając setki kilometrów i znajdując się w środku lasu nad jeziorem z dala od miasta i ludzi mogę cieszyć się upragnioną ciszą- jak miało to miejsce przez wszystkie poprzednie lata.
      • mrstefan777 Re: Buczenie Zakładu NIKE 23.04.13, 13:43
        Witam. mnie od roku rowniez irytuje to nieznosne BUCZENIE. Dlugo sie zastanawialem co moze wydawac tak nieprzyjemne dzwieki, az trafilem na watek mojego poprzednika. nie wierze ze mieszkancom ostrody te dzwieki nie przeszkadzaja. slychac je na calym osiedlu drweckim(waldowie), os. mragowiusza, olsztynskiej i napewno w pozostalych czesciach miasta. Ludzie, trzeba cos z tym zrobic!!!dobrze ze juz wiem skad te dzwieki dochodza, to napisze jakies pismo w tej sprawie do starosty-w koncu po cos go wybralismy!! zeby rozwiazywal razem z radnymi sprawy ktore wybitnie przeszkadzaja mieszkancom. APELUJE rowniez do pozostalych mieszkancow Ostrody, zeby pisali w tej sprawie do starosty, radnych, gdzie tylko moga!! im wiecej nas bedzie tym predzej pozbedziemy sie "buczacego" uciazliwego problemu!!
    • krzkra14 Re: Buczenie Zakładu NIKE 21.06.13, 13:40
      Zgadzam się z treścią tej wypowiedzi że ten zakład terroryzuje swoim buczeniem tę część miasta.Mieszkam na osiedlu plebiscytowym i budzi mnie niejednokrotnie o 5.00 buczenie z tego zakładu.Nie ma szans na spędzenie w ciszy i spokoju wolnego czasu na przydomowej działce ,ponieważ regularnie co 10,15 sekund słyszy się buczenie .Szum szosy nr 7 to przy tym "szemrzący strumień" .Może w końcu władze naszego miasta zainteresują się tą dzwiękową udręką dla jego mieszkańców jak i dla turystów którzy spędzają czas wypoczynku nad jeziorem Drwęckim lub Pauzeńskim lub Szeląg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka