Dodaj do ulubionych

Ostróda / i nie tylko / na starych pocztówkach

IP: *.intelcom.pl 03.11.03, 21:48
www.castlesofpoland.com/prusy/ostr_poczt_tn.htm
Obserwuj wątek
    • mw66 Re: Ostróda / i nie tylko / na starych pocztówkac 04.11.03, 20:48
      Podobaly mi sie zdjecia. Z sentymentem porownuje miejsca gdzie zostalu zrobione.
    • monique_ruda Re: Ostróda / i nie tylko / na starych pocztówkac 24.09.04, 09:43
      wspaniałe fotografie. zajebista strona i powtórka z historii Ostródy. dobrze ze
      cos takiego powstało w necie.
      • dorcia341 Re: Ostróda / i nie tylko / na starych pocztówkac 31.03.05, 22:31
        jestem tu od niedawna super stronka fotki też niezłe dlaczego tak mało osób tu
        tak piszę pozdrawiam pomysłodawcę tej stronki
        • ostjar Re: Ostróda / i nie tylko / na starych pocztówkac 01.04.05, 16:09
          Dzieki- prosimy o więcej. To jest dobry pomysł , bo umożliwia wielu ludziom
          dostęp do tych wspaniałych zdjęć . Być może więcej osób zrozumie czemu nazywano
          Ostródę "perłą". To również daje wiele do myślenia o dalszych losach miasta w
          kontekście budowy fabryk,lotnisk i innych "nieszkodliwych" i "przyjaznych "
          inwestycji.
          • mazzi52 Re: Ostróda / i nie tylko / na starych pocztówkac 02.04.05, 18:38
            Mozna porownac obecna panorame miasta z tymi pieknymi starymi widokami.
            Ostróda ciagle sie zmienia.Od 25 lat mieszkam gdzie indziej.Ale czesto wracam:))
            Staje w jakims punkcie miasta i rozgladam sie; wlasciwie gdzie jestem?
            Ale laweczka po prawej stronie na molo stoi...jeszcze w powietrzu unosza sie
            szepty pewnej zakochanej pary...Jesus! Jakie to byly piekne czasy.Nie ten
            chlopak i nie ta dziewczyna juz:))
            Pozdrawiam serdecznie:)
    • tmz Re: Ostróda / i nie tylko / na starych pocztówkac 17.04.05, 08:31
      2 lata temu wpadłem na pomysł, żeby stworzyć taką galerię w internecie. Razem z
      p. Markiem Kocikowskim twórcą strony www.ostroda.net zrobiliśmy cos takiego:
      zdjęcie starej Ostródy a obok współczesne. Chyba trochę zapomnieliśmy o
      kontynuowaniu tego pomysłu, bo nic się nie dzieje w naszej galerii. Zobaczcie
      sami czy to dobry pomysł pod adresem www.ostroda.net/wczoraj.php Ale
      skoro jest zainteresowanie to może zaczniemy rozwijać ten temat.
      • mw66 Re: Ostróda / i nie tylko / na starych pocztówkac 08.06.05, 18:58
        Bardzo dobry pomysł - popieram.W obecnym Liceum Ogólnokształcącym do prawie lat
        80 -tych mieściło sie Studium Nauczycielskie. Najciekawsze to było tam Studium
        Wojskowe z dwoma frontowymi pułkownikami.
        • mazzi52 Re: Ostróda / i nie tylko / na starych pocztówkac 15.06.05, 11:02
          Witam serdecznie!
          Czesto Tu zagladam i mage godzinami przegladac stare i nowe zdjecia.
          Swietny pomysl i nalezy go kontynuowac.Mozemy rowniez powspominac miejsca, ktore
          obecnie wygladaja zupelnie inaczej.Lub zniknely bezpowrotnie z mapy miasta...sa
          jednak w naszych wspomnieniach...Elida, Pol Czarnej i po drugiej stronie 'Wybieg'
          Zacisze, stary budynek Liceum przy ul. Pienieznego, gdzie zdawalam mature:)))
          Namawiam goraco...powspominajmy:)))
          Pozmienialy sie nazwy ulic /glupia mania/ i byc moze uzywam nazw, ktore dawno
          nie istnieja. Kto mi powie jak sie nazywa dawna ul.Obrońców Stalingradu?
          Pamietam zgliszcza na ktorych powstal hotel Panorama...Kto to pamieta?

Pozdrawiam cieplo:)
          • hana-s Re: Ostróda / i nie tylko / na starych pocztówkac 26.06.05, 23:05
            Witajcie Kochani!!!!
            Ostróda to maja milość, moje sny niespelnione. Moje marzenie do ktorego kiedys
            powroce!!!
            Bowiem wroce do tego miasta, do ukochanych zakatkow,promenady nad jeziorem.
            Laweczki kolo dawnej przystani...
            Piszcie cos!!! Co sie dzieje w miescie!!!!
            Zagladam tu ciegle w nadziei, ze cos uraduje moje serce:)))
            Ogladam zdjecia/ wszystkie!!! Nowe i stare. Dziekuje i poprosze o nastepne:))
          • hana-s Re: Ostróda / i nie tylko / na starych pocztówkac 26.06.05, 23:32
            Po-wspo-mi-naj-my!!! Jestem ZA:)))
            Pamietam? Miejsce, gdzie obecnie miesci sie pare duzych zakladow /jakies PRIMBR
            lub podobne/ bylo pustkowie, pelne wykopow.Moze wybieralo sie tam zwir?
            Dzieciaki z podstawowki chodzily tam na 'papieroska' podczas wagarow.
            Codziennie przechodzilam ul. Gizewiusza idac do pracy, stary drewniany mosteczek
            za gazownia...Kto pamieta??? Nie bylo po drodze zadnej hurtowni pt. 'Delta'- a
            teraz jest! Budynek, od strony miasta /przed Rzeżnia dawna?/, ogrodki i dwie
            altanki, ktore tam sa chyba do dzis...to byly czasy:)))
            Ulica / moze/ Sowinskiego? Po drugiej stronie od Stacji PKP? Januszek M. tam
            mieszkal!! Pozdrawiam milo!!!Podobno mieszka teraz na Chrobrego...Poznalam,
            bedac u kolezanki jego corke...Swietna dziewczyna:)) Mialam znajomych na
            Kosciuszki...Mirka M. Pozdrawiam:))) na Grunwaldzkiej...moja mlodziencza milosc
            ...Leszek L. Ciebie Staruszku tez pozdrawiam...choc rozstalismy sie...no nie za
            bardzo przyjaznie:)) ale dawno Ci wybaczylam:))).Rowniez Osiedle za szpitalem???
            tego przystojniaka nie wymienie nawet z imienia...nie moge!!!
            Jesli ktos wie, ze do niego sie zwracam... moze sie do mnie odezwac...
            Pozdrawiam milo... Hana
            • mw66 Re: Ostróda / i nie tylko / na starych pocztówkac 17.02.06, 21:26
              www.allegro.pl/item87379428_osterode_ostroda_pomnik_deutsches_haus.html
              www.allegro.pl/item87378825_osterode_ostroda_bismarckturm_u_restaurant.html

www.allegro.pl/item86413604_olsztynek_stadt_hohenftein_1915.html
              www.allegro.pl/item86969867_osterode_ostroda_rossgarten.html
              www.allegro.pl/item86944949_ostroda_ulica_mickiewicza_lata_60_te_.html
              www.allegro.pl/item87209686_ostrode_ostroda_am_silbersee.html
              httpwww.allegro.pl/item86935395_ostroda_fragment_miasta.html://www.allegr
              o.pl/item86906203_olsztynek_tannenberg_pomnik_mauzoleum_.html
              www.allegro.pl/item86438708_gietrzwald_zrodlo_i_aleja_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka