Gość: janusz_r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 14:27 Nie piszę by Wam dopiec, to po prostu fakt! Nie można nic z tym w kilka lat zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaro Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? IP: *.ostroda.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 09:09 A Ciebie nikt nie lubi !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mw66 Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 06.11.03, 12:11 Nieprawda, popatrz na inne miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz_r Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 14:24 Prawda, inne miasta nie mogą być tu punktem odniesienia - nawet jakby były podobnie nieatrakcyjne. Dlaczego nikt nie odpowiada merytorycznie, tylko piszecie "na około"? Odpowiedz Link Zgłoś
mictlan12 Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 01.12.03, 23:25 Chyba nie byłeś z Mławie... Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 06.12.03, 16:48 eee głupoty piszesz :)) pzdr. z Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
mw66 Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 30.12.03, 19:07 Tyle jest pieknych miejsc w Ostrodzie. Wspomne Jezioro Drweckie,kanal Elblaski itp.. Szczegolnie latem jest ciekawie. Dokucza wysokie bezrobocie,brak inwestycji i zimowy smutek u ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mw66 Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 19.03.04, 18:17 Popatrzcie na zdjęcia publikowane na forum Warmińsko-Mazurskim. Jest naprawdę piękna./zdjęcia Romualda Aramowicza/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor_ostroda Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 19.08.04, 19:20 a czemu nie napisałeś co ci się w Ostródzie nie podoba ?? Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 10.08.05, 21:09 Ano wlasnie wrocilem z Waszych okolic.Ogolnie jestem zadowolony, okolice piekne jezioro Szelag Duzy czyste.Widząc tutaj temat "co jest nie tak z tym miastem " postanowilem wyrazic swoja opinie. Pierwszego dnia bylem bardzo rozczarowany, niby perla Warmii a tutaj tak jakos nijak.Ale bylem zmeczony po 400 km jazdy wiec moje spojzenie moglo byc nijakie,tymbardziej ze zajechalem od strony zamku i nie przekraczalem linii przejazdu kolejowego. Druga moja wizyta to odkrycie dalszej czesci miasta za przejazdem-totalna zmiana oceny miasteczka. Jest spoko, na oko to sporo kamieniczek chyba ocalalo z dzialan podczas IIWS. Jedyny wielki minus to ten cholerny przejazd kolejowy i bardzo bzdurnie namalowane pasy przed nim jadac od strony zamku.Jaki madry czlowiek tak to kazal namalowac ze bedac na prawym pasie ,przed ostrym skretem w prawo mam przewidziec ze ten pas jest obowiazkowy do jazdy ale wzdluz torow a nie przez przejazd?Dla ludzikow takich jak ja bedacych pierwszy raz w Waszym miescie bylo to spore zaskoczenie i zdezorientowanie. Ogolenie bedac w Strych Jablonkach czesto zagladlem do Waszego miasta.Bardzo podobal mi sie taki ala ryneczek/podworze znajdujace sie miedzy kamiennicami stylizowanymi na okres wczesniejszy(wejscia bramami pod budynkami). No i ten cmentarz , stary cmentarz w srodku miasta-wg. mnie bardzo ciekawe miejsce , szkoda tylko ze tak lekko przyniedbany.Mam nadzieje ze nikt nie wpadnie na pomysl skasowania tej nekropolii .Widzialem na nim krecacych sie geodetow robiacych pomiary.Ta nekropolia dodaje klimatu temu miasteczku, przypomina o burzliwych losach ziemi ostrodzkiej oraz jej bylych mieszkancach. Brakowalo mi troche tzw. punktow gastronomi dla turystow.Fakt pare lokali na bulwarze jest ale to wszystko za malo jak na miejscowosc turystyczna.Byc moze wszystkiego nie widzielem ,poprawcie mnie jezeli sie myle.W tych okolicach jestem pierwszy raz ale nie ostatni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiu8 Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 22.08.04, 00:24 ty... sam jetesteś brzydki!! nie denerwuj lwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rosasharn Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 24.09.04, 22:09 Dlaczego jest brzydka? Wystarczy przejśc się nad wspomniane już Jezioro Drwęckie. Jezioro, owszem, ładne, ale nad jeziorem to już nie bardzo - a konkretnie: niezagospodarowany brzeg, dzikie krzaczory, w których smutni panowie upijają się na jeszcze bardziej smutno (sama się na takich natknęłam latem) - i to wszystki praktycznie w centrum miasta. Dworzec robi makabryczne wrażenie, a w przejściu podziemnym lepiej nie oddychac. Od dworca w stronę miasta ciągnie się chodnik, na którym można sobie nogi połamac (a co najmniej obcasy), a rozwalające się budynki robią przykre wrażenie ;-) Piękna jest galeria na zamku, przyjemne kawiarenki nad jeziorem, ale to trochę za mało. Pozdrawiam, rosasharn ---- "Zawsze jest jakis widok - chocby przez okno, i zawsze jest jakies wyjscie - chocby przz drzwi..." Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiu8 Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 28.09.04, 11:39 och nie przesadzaj piszesz o mojej ulicy (chodniki) ja mieszkam na niej juz pare lat i jestem caly i nie polamalem nogi obcasa nie mialem okazji bo nie chodze ale nikomu w rodzinie sie takie cos nie wydarzylo. ostróda jest ładna ikoniec kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiu8 Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 28.09.04, 11:43 z reszta rosasharn jestes z ilawy!! wiec wiadomo dlaczego tak sie wypowiadasz o naszym miescie! skad wiem ze jestes z ilawy? z forum ilawa :) och jak my sie nie lubimy :P pozdrowienia dla KRYCHY z iławy :) Odpowiedz Link Zgłoś
rosasharn Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 29.09.04, 18:18 Aaaaa, rozumiem: to, że mieszkanką z Iławy automatycznie wyklucza możliwośc wypowiadania się przeze mnie na temat ew. brzydoty czy piękna ostródzkiej metropolii. grzesiu8, nie trzeba robic wielkiego dochodzenia, że jestem z Iławy i szukac mnie po innych forach, bo wcale się z tym nie ukrywam. Na ostródzkim forum bywałam już wcześniej, ale pod innym nickiem i jakoś nikt mnie nie wyklinał tylko dlatego, że jestem "nie stąd". Co to znaczy "my się nie lubimy"? Możesz co najwyżej stwierdzic, że Ty mnie nie lubisz; natomiast Twoja osoba ani mnie ziębi, ani grzeje. Pozdr. rosasharn PS. Sorki, KRYCHY nie pozdrowię, bo nie wiem kto zacz. Odpowiedz Link Zgłoś
mazzi52 Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 21.10.04, 10:37 Sam jestes brzydki...masz puste wnetrze.... Jezeli kochasz sercem patrz! Ale...Ty nie kochasz tego miasta,wiec sa to Twoje powierzchowene odczucia... Pozdrawiam Ostrodziakow! Ostroda jest przepiekna.Moje wszystkie sny "dzieja sie' w tym Miescie... :))))))))))))) ps. za...tydzien tam bede.-:)))))))))* Odpowiedz Link Zgłoś
rosasharn Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 21.10.04, 20:57 mazzi52 napisała: > Sam jestes brzydki...masz puste wnetrze.... Mazzi52 nie przesadzasz odrobinę? Na podstawie jednego postu wyrokujesz o człowieku, że ma puste wnętrze? Szybko sobie wyrabiasz zdanie. Trochę luzu i dystansu, proszę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mazzi52 Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 22.10.04, 17:45 A moze nie przesadzam?Tak sie sklada,ze w Ostródzie sie urodzilam i spędziłam tu ładnych pare lat...Jezeli oceniasz nawierzchnie chodnikow i 'krzaczory' sa wg.Ciebie brzydkie...To myslę,ze slabo znasz miasto...Jest wiele takich zakątkow,ze dech zapiera.Obcy ludzie tez uwazaja,ze jest miastem,ktore ma niepowtarzalny klimat...Nie ma drugiego takiego...Znam Slazakow,ktorzy przyjechali zupelnie przypadkiem i teraz tu wracaja...I nie spotkalam sie jeszcze z opinia,ze Ostróda jest brzydkim miastem.Sorry...spotkalam sie! Tu ... Odpowiedz Link Zgłoś
rosasharn Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 22.10.04, 18:54 No pięknie... Myślałam, że tekst "sam jesteś brzydki... masz puste wnętrze" odnosi się do janusza_r, który ten wątek założył, a wychodzi na to, że do mnie ;-) Zasugerowałam się użytym przez Ciebie rodzajem męskim. Zabawna jesteś; ciekawe, czy w realu równie szybko wydajesz opinie i czy są one równie kategoryczne jest te forumowe. Pozdr. (ta) rosasharn Odpowiedz Link Zgłoś
rosasharn Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 22.10.04, 18:55 Miało być "jak te forumowe". Odpowiedz Link Zgłoś
mazzi52 Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 22.10.04, 23:48 Przepraszam Cie 'za ten rodzaj meski'.Zabawna nie jestem i nie wydaje opinii.Pisze, to co czuje a tak wlasnie czuje. Jezeli odebralas to jak atak na Twoja osobe,to przepraszam raz jeszcze,- Nie mialam takiego zamiaru...pozdrawiam.- Odpowiedz Link Zgłoś
rosasharn Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 25.10.04, 16:57 Nie chciałam właśnie odbierać Twojej wypowiedzi jako ataku na mnie i do wszystkiego podeszłam z humorem. Nie lubię, kiedy na forum pojawiają się jakieś kłótnie, niesnaski; forum jest do dyskusji, nie do "awanturek". Rozumiem Twój (i innych) sentyment do rodzinnego miasta, ale go nie podzielam - piszę tu ogólnie o "mieście rodzinnym", a nie o Ostródzie, bo sama mieszkam od lat w Iławie. Mimo że uważam ją za piękne miasto, to nie patrzę na nią bezkrytycznie. Pozdrawiam, rosasharn Odpowiedz Link Zgłoś
mazzi52 Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 26.10.04, 17:56 W Iławie swego czasu bywalam dosc czesto,ale to byly wyjazdy 'sluzbowe'... A pozniej, po latach /wielu/moja corka byla na jakims biwaku nad Jeziorakiem i tez pare razy ja odwiedzalam. Ale nawet nie potrafie powiedziec co misie podobalo..Chociaz znam pare nazwisk z Ilawy... Pozdrawiam Cie cieplo ILawianko.- Odpowiedz Link Zgłoś
mazzi52 Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 26.10.04, 18:02 Wiesz? Kazdy ma w swoim miescie takie zakatki,o ktorych tylko on wie i tylko dla niego sa wazne...z roznych powodow zreszta.Jezeli znajdziesz chwile wolna to poczytaj wpisy w ksiedze gosci na stronie www.ostrodaonline.pl ,jest tam i moj wpis - niedawno te strone znalazlam.../o ile tego nie czytalas juz/. Pozdrawiam raz jeszcze.- Odpowiedz Link Zgłoś
rosasharn Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 28.10.04, 22:05 Mam czas tylko na parę słów: dziękuję bardzo za pozdrowienia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mazzi52 Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 28.10.04, 22:05 A co w Twojej wypowiedzi jest: merytorycznego! nie zauwazylam! Odpowiedz Link Zgłoś
mazzi52 Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 28.10.04, 22:07 To,co napisalam dot.tego najstarszego wpisu /Janusza/ Odpowiedz Link Zgłoś
mila1974 Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 15.08.05, 19:01 brzydkie - ładne - kwestia gustu... ale jakie zaśmiecone przez mieszkańców i turystów... przecież to, co się działo na ulicach w czasie festiwalu reggae woła o pomstę do nieba. no i młodziez, która bez żadnych obaw pija piwka na chodnikach, skwerach, w parkach... o tempora... Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiu8 Re: Dlaczego Ostróda jest taka PIĘKNA!? 21.09.05, 13:46 po roku widze ze temat caly czas jest :) a Ostróda piękniejsza :) ahhhh teraz jeszcze ten basen zrobia.... turysci przybywajcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
szymon_socha Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 11.11.05, 23:32 Ostróda jest pięknym miastem, chociaż szczerze mówiąc ja nie chciałbym tutaj już dłużej mieszkać, le spójrzmy z punktu widzenia turystycznego. Do naszego miasta napływa bardzo dużo turystów, ni tylko z polski. W końcu jest to "Letnia Stolica Warmii i Mazur 2004". Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: Dlaczego Ostróda jest taka brzydka? 14.11.05, 12:42 mam dobre wspomnienia z ostatniego pobytu.... szkoda tylko, że sypie się z lekka kino Świt....i że mało 'życia' na zamku... latem napewno jest kolorowiej i żywiej... byłam niedawno - jeśli chcę wrócić tzn że mi się spodobało :) a wrócę na bank.... Odpowiedz Link Zgłoś