Dodaj do ulubionych

ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da!

29.05.10, 20:49
wymaga się od nas ubioru biznesowego, więc niech bank zaopatrzy na choćby raz
na kwartał w białe bluzki (bo spodnie spódnica niech będzie sprawą
indywidualną. Chodziłam dziś sobie po bankach konkurencyjnych i tak m.in. np:
eurobank, lukas mają każda tę samą bluzkę. Wygląda to ładnie i schludnie. Nie
są to już bluzki jak za dawnych czasów, tylko ładnie dopasowane. Dlaczego
Bank, który tak bardzo od nas wymaga nie może nabyć bluzek, przecież dla
zamówienia masowego koszty są minimalne.
Obserwuj wątek
    • makama123 Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 29.05.10, 21:45
      Jakiś czas temu, jakieś 8 może 10 lat wstecz, ubrania firmowe,z logo
      PKO szyła nam firma TELIMENA. Były bluzki na długi i krótki rękaw,
      spodnie, spódnice, marynarki. Po kilku praniach wyglądały
      makabrycznie. I szczerze mówiąc, nie były ładne. I nie widziałam ,
      aby we wszystkich placówkach pracownicy je nosili
      • czuk1 Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 29.05.10, 23:50

To wieczny problem.
        Tylko, inne banki jakoś potrafią go rozwiązać.
        • lukaj1953 Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 30.05.10, 14:23
          dziewczyny krótko nosiły te stroje, bo rzeczywiście nie wyglądały
          dobrze, szczególnie bluzki i marynarki, ale spodnie i spódnice były
          ok.Na kongres uszyli stroje, to dlaczego teraz nie można tego zrobić?
          I nie musi tego szyć "TELIMENA"
          • samsung81 Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 30.05.10, 16:28
            właśnie, te w których nikt nie chodził były szyte 10 lat temu, a teraz może być
            inaczej. Wystarczy trochę chęci.....osób zarządzających. My chęci musimy mieć
            zawsze....
            • wersa999 Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 30.05.10, 19:17
              nie trzeba zaraz strojów biznesowych ale białe bluzki jednakowe i do tego
              np.apaszki lub krawaty ww kolorach PKO np.pomarańcz lub niebieski były by bardzo
              przydatne raz że w końcu przestali by nas ścigać a po drugie efekt wizualny jak
              w innych bankach np.LUKAS czy w salonach z telefonami komórkowymi.
    • koziorozec84 Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 30.05.10, 21:46
      Zgadzam się z Toba. Wymagają od nas nie wiadomo czego, a nic nie
      dają w zamian. Kwestię ubioru służbowego chciałem poruszyć dawno
      temu. Brawo dla Ciebie Samsung 81
    • dragomir6 Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 31.05.10, 22:30
      Właśnie już kiedyś tu na forum poruszałam ten temat. Widzę, że nie tylko mnie to
      porusza.
      forum.gazeta.pl/forum/w,34837,85115040,85115040,standardy_sluzbowy_ubior_czy_to_moj_problem_.html?wv.x=1
    • czlowiek_z_gory Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 04.06.10, 23:53
      To już nie pierwszy taki temat na tym forum. Zawsze odpowiedzi te
      same: eeee, było kiedyś, słabe te ubrania, nie było warto, nie
      chcemy.
      To tak jak by ktoś napisał: A może jakieś porządne podwyżki by się
      przydały? I odpowiedzi masowe by były: eeeee, nie warto, były w
      zeszłym roku 2,5%, słabe były, nie chcemy.

P.S.
      Kiedyś nasz bank wręczył swoim pracownikom stroje służbowe. Były to
      stroje do dupy. Brzydkie, niewygodne, niepraktyczne. No i teraz nikt
      nie chce słyszeć o strojach służbowych. I ujrzał Bank, że to co czyni
      jest dobre. I zgodnie z doświadczeniami daje gówniane podwyżki,
      perspektywy i wie, że się starać nie musi o pracownika.
      • prezes_23 Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 30.06.10, 23:13
        Witajcie po dłuższej nieobecności.
        Kwestię ubioru biznesowego poruszałem już dosyć dawno. Pamiętam czasy jak ktoś
        je wymyślił. Do dziś to coś leży w piwnicy. Miałem to na sobie jeden raz. Nawet
        samochodu tym się wyczyścić nie da. Jakieś totalne bezguście to wymyśliło.
        Lepiej niech dadzą konkretny ekwiwalent i każdy pracownik coś sobie kupi zgodnie
        ze "STANDARTAMI". I żaden Mystery się do tego nie przyczepi. I wilk będzie syty
        i owca cała. Wtedy nie wymagają.
    • prawdziwy.niedojda Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 03.07.10, 00:10
      temat wielokrotnie poruszany
      ekwiwalentu za pranie nawet nie otrzymujemy a przecież garnitury, garsonka to
      strój roboczy
      • skuter44 Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 03.07.10, 08:25
        Przecież to jest rola zz. Zadbać o to aby pracodawca wywiązał się z kodeksowego
        obowiązku zapewnienia (lub sfinansowania) ubrania roboczego. Co te związki
        zawodowe robią ???!!!
        • tola2009 Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 03.07.10, 11:34
          Skuter44 zapomniałeś, że u nas to się nazywa strój biznesowy, a nie
          ubranie robocze. Finansowania stroju biznesowego kodeks nie
          przewiduje.
          • dr.ab.only Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 05.07.10, 20:39
            Może zacznijcie ubierać się do pracy tak jak lubicie "nosić "się " w domu.
            Jakieś luźne powycierane dresy,przydługie stare podkoszulki,i jakieś stare
            sfilcowane papcie na stopach???
            Taki ubiór na miarę.....możliwości finansowych :D
          • dragomir6 Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 11.07.10, 12:36

tola2009 napisała:

> Skuter44 zapomniałeś, że u nas to się nazywa strój biznesowy, a
            nie
            > ubranie robocze. Finansowania stroju biznesowego kodeks nie
            > przewiduje.

No właśnie - swego czasu też o tym przeczytałam i usiłowałam sprawę
            wyjaśnić ze związkowcem. Ale cisza. Nikt nie chce się narażać. Łeb w
            piasek. Wszystko można odpowiednio nazwać, sprytnie zadziałać - i
            okazuje się, że nic nie muszą. Za to my - owszem, jak najbardziej
            • lukaj1953 Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 11.07.10, 17:21
              a co na strój agenci ?przecież i ich obowiązują standardy.
              • kwintuszkrak Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 17.07.10, 14:54
                fakt że jednolite stroje, oczywiście dobrze dobrane kolorystycznie,
                były by wizytówką. niestety obecnie nie każdy trzyma się standardów
                a nie tak dawno zdarzało się że panie chodziły w powyciąganych
                swetrach siedząc na obsłudze. inne banki mogą (np. Alior czy
                Nordea). mogłoby to i sprawdzić się u nas. Myślę że inaczej by
                postrzegano nas - pracowników. o wiele poważniej.
                • k.5 Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 18.07.10, 17:57
                  A ja mam swój sposób. Mam 5 bluzek z krótkim rękawkiem, dwie
                  spódnice, dwie sukienki i spodnie. To jest "menu" na cały tydzień. W
                  sobotę pranie w niedziele pracowanie. I przez cały tydzień mam
                  święty spokój. Nikt się nie czepia, bo ciuchy z zgodne ze
                  standardami. Ciuchy kupione na wyprzedaży tanie i w dobrym gatunku.
                  To naprawdę jest proste, ale lepiej marudzić. Jeśli pracujesz w
                  banku to trzeba się dostosować. Mundurki już były i to był koszmar,
                  teraz jest więcej możliwości. Zawsze można zatrudnić się w
                  supermarkecie a tam mundurek dadzą i to, jaki. Nikt na siłę nie
                  trzyma, jest tyle zawodów.
                  • fanna123 Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 18.07.10, 21:58
                    Mam podobny zestaw i tydzień za tygodniem leci, z tym, że częste pranie szybko niszczy ubrania i co parę miesięcy garderoba do wymiany. Uważam, iż raz w roku pracownicy powinni dostać tzw. fundusz reprezentacyjny na zakup strojów służbowych i problem z głowy :-) ale jak to u nas bywa coś ktoś wprowadza, wymaga a potem szeregowy pracownik się męczy. Bo jak wytrzymać w temp 30 stopni w pokoju, w krytych butach i rajstopach - tego od nas wymagają standardy jakości,nie wyrabiając się na zakrętach z powodu góry roboty :-/ I zgadzam się z tym, ze w banku powinien obowiązywać strój biznesowy, nie mam nic przeciwko, tylko niech wówczas pracodawca zorganizuje cywilizowane miejsce pracy z klimatyzacją oraz nieograniczoną ilością wody (a nie jak to bywa 1,5 l na tydzień dla jednego pracownika). Wstyd mi w niektórych sytuacjach za Nasz Bank, taki prestiż, takie zyski a oddziały wyglądają jak wyglądają :-/
                  • dragomir6 Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 19.07.10, 21:08
                    Jesteś bardzo pracowita. Ja wolę w niedzielę odpoczywać, to bluzki prasuję rano
                    przed założeniem :). Ale fakt, że częste pranie i prasowanie niszczy rzeczy i
                    szybko wymagają wymiany. Faktycznie mogliby coś nam "odpalić" na tzw. fundusz
                    reprezentacyjny, a wtedy jeśliby ktoś nie miał takiego stroju - wyciągać
                    konsekwencje
                    • saren.ka Re: ubiór biznesowy? - bank wymaga niech bank da! 19.07.10, 21:23
                      U mojej znajomej w banku dostają 600 zł na pół roku, kupują białe
                      bluzki, spódniczkę lub garsonkę(jak kto lubi)nawet mogą być buty i
                      rachunki przedstawiają pracodawcy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka