Dodaj do ulubionych

Co na to Minister Skarbu i Rada Nadzorcza Banku?

26.04.11, 19:43
Po ostatniej reklamie z transwestytą Majewskim - wymiękłam zupełnie.
Nowe logo, czerwona kropka, zmiana stylu pisma we wszystkich nadrukach na pismach firmowych i teraz ten transwestyta. To ogromne pieniądze wydatkowane. Nie wiadomo po co. Chociaż chyba wiadomo ale to są tylko domysły i przypuszczenia.
Co na to właściciel Banku- Minister Skarbu? Co na to Rada Nadzorcza Banku? Jest chyba jakaś funkcja kontrolna nad bieżącymi poczynaniami prezesa i panującego z nim i dla własnego dobra Zarządu chyba istnieje? Czy może się mylę? Czy tylko wyborcze jesienne "tsunami" zakończy panowanie obecnie panującej ekipy? Kiedy zareagują? Czy jak już będzie zbyt późno? Chyba, że jest już zbyt późno, aby obrać inny kierunek w promowaniu tych nowych kont-
Dzisiaj mi jeden klient na pożegnanie powiedział: "Pewnie się Pani i Pani szefowie nie spodziewali, że starzy klienci tez mogą odejść do innego banku" Odpowiedziałam, że zawsze może do nas wrócić. ...
"Nie chciałbym być za tę wypowiedź ścigana przez bank, że działam na jego szkodę. Piszę przecież w dobrej wierze; z myślą , że krytykując - pomagam bankowi."
Pozdrawiam Tosia
Obserwuj wątek
    • alma590 Re: Co na to Minister Skarbu i Rada Nadzorcza Ban 26.04.11, 20:24
      Tutaj jest odpowiedź na Twoje zatroskanie wyborcza.pl/1,91446,9434889,Zmiana_wizerunku_PKO_BP_kosztuje_mniej_niz_1_proc_.html
      • winnicki2 Re: Co na to Minister Skarbu i Rada Nadzorcza Ban 26.04.11, 21:00
        Odezwał się rzecznik prasowy banku ha ha ...
        Decyzję zmiany logo wyśmiali już wszyscy dziennikarze , a do ciebie to jeszcze nie dotarło,miejmy nadzieje że kiedyś dotrze :)

• armagedon2012 Re: Co na to Minister Skarbu i Rada Nadzorcza Ban 26.04.11, 21:18
          A zauważyliście zmianę ulotek ?
          Ja dzisiaj sięgam po ulotkę a tu inny „obrazek” !!!
          Wymieniono wszystkie , które dotyczyły nowych kont.
          Ktoś zgarnął podwójną kasę - na pewno tą przeznaczoną na nasze podwyżki.
          A my konta zmykamy i zamykamy ….
          Ostatnio doszliśmy do wniosku , że po tym kwartale uszczupli się nasz oddział, bo za nie wykonanie planu po prostu nas zwolnią a teraz myślimy , że nawet kwartału nie przetrwamy.

• czuk1 Re: Co na to Minister Skarbu i Rada Nadzorcza Ban 26.04.11, 21:29

Pozwólmy każdemu mieć swoje zdanie.
          Szanuję fachowość , argumenty i poglądy Almy.
          Ja też byłem zwolennikiem korekty logo.
          Potem przeanalizowałem sprawę - uznałem, że zmiana logo , dużym kosztem, nie jest sprawa najpilniejszą. I trwam przy tym zdaniu.
          Jedno jest pewne, teraz już nie ma sensu prowadzenia walki o utrzymanie logo
          bo decyzje zapadły a wręcz zmiana logo jest prowadzona. Zauważmy ponadto , (nt.celowości zmiany logo i niskich jego kosztow) uruchomiono autorytet głównego akcjonariusza banku.
          • czuk1 Re: Co na to Minister Skarbu i Rada Nadzorcza Ban 26.04.11, 22:31

Zapoznanie się z treścią odpowiedzi na posiedzeniu Sejmu osunęło moje wątpliwości nt. podjęcia przesłanek decyzji o zmianie logo.
            Szczególnie fragment który cytuje Alma. A także ten, poniżej:

"Poprzednie logo funkcjonowało już przez określony czas i być może, to jest indywidualna ocena każdego klienta banku, czy nastał moment na to, żeby to logo zmieniać czy też nie. Przedstawiłem państwu argumenty, które świadczą o tym, że wydaje się, że ta operacja
            jest korzystna dla banku, bo trend odpływu klientów został zahamowany, koszty nie przekraczają… "
      • karmella13_13 sprawozdanie z posiedzenia - od str.116 26.04.11, 21:39
        orka2.sejm.gov.pl/StenoInter6.nsf/0/32B966653A335E82C1257872007E0E04/$file/90_b_ksiazka.pdf - podkreślono, że kwestia zmiany wizerunku, zmiany logo, nie jest przedmiotem prac walnego zgromadzenia danej spółki, tylko jest to zadanie zarządu spółki.
        • alma590 Re: sprawozdanie z posiedzenia - od str.116 26.04.11, 22:14
          karmella13_13 napisała:

> orka2.sejm.gov.pl/StenoInter6.nsf/0/32B966653A335E82C1257872007E0E04/$file/90_b_ksiazka.pdf - podkreślono, że kwestia zmiany wizerunku, zmiany logo, nie jest przedmiotem prac walnego zgromadzenia danej spółki, tylko jest to zadanie zarządu spółki.

A wcześniej : " Oczywiście nigdy nie powiedziałem, że sprawa wydatków finansowych w spółce Skarbu Państwa jest komukolwiek obojętna, a zwłaszcza ministrowi skarbu państwa.
          Pokazałem i powiedziałem, jakie według zarządu banku są koszty kampanii zmiany wizerunkowej tego banku, i na tych danych się opieram. Przedstawiciele ministra skarbu państwa zajęli stanowisko, przyjmując plan finansowy banku na rok 2011 w ramach
          rady nadzorczej i głosowali za przyjęciem planu, który uwzględnia określone kwoty na poszczególne rodzaje kosztowe. "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka