Dodaj do ulubionych

Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO BP

13.07.12, 12:22
W kontekście spekulacji o zakupie przez PKO BP Banku Pocztowewgo:

"...
Dla PKO Banku Polskiego wejście z ofertą do ponad 8 tysięcy placówek Poczty Polskiej może być krokiem milowym w podboju naszego rynku. Przez ostatni rok bank aktywnie zabiegał o odświeżenie swojej marki i umocnienie pozycji wśród młodego pokolenia klientów. Odświeżył ofertę, dokonał liftingu placówek i logo, rozpoczął zakrojoną na szeroką skalę kampanię reklamową z Szymonem Majewskim. Działania przyniosły efekt - bank przestał tracić klientów, a nawet zaczął podbierać ich konkurencji. Umocnił swoją pozycję w miastach i dotarł do szkół wprowadzając nowe, internetowe SKO. Teraz ma szansę zdobyć szturmem mniejsze miejscowości. Jeśli dojdzie do zawarcia umowy, najprawdopodobniej w ofercie banku pojawią się produkty profilowane pod nowy segment klientów. Jak donosi Puls Biznesu, produkty nadal będą sprzedawane pod markę Banku Pocztowego.
..."
prnews.pl/wojciech-boczon/pko-bp-z-pocztowym-chce-przypuscic-szturm-na-polske-powiatowa-71776.html
Obserwuj wątek
    • mark13_13 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 13.07.12, 12:29
      Witam
      Pozwolę się z tezą nie zgodzić.
      Chociażby dla tego, że klienci coraz mniej są przywiązanie do banku a bardziej oczekują atrakcyjnej oferty którą chyba jednak nie do końca możemy się szczycić.
      Pozdrawiam
      • widlyigrabie Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 13.07.12, 12:34
        Chyba tylko taki Bank możemy przejąć. Tutaj klienci wyrażają swoje negatywne opinie o Banku Pocztowym (zauważam podobieństwo do opinii o PKO).

forum.gazeta.pl/forum/w,383,136442642,136442642,Nigdy_Bank_Pocztowy.html
        • q.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 14.07.12, 19:06
          o kazdym banku jego pracownicy no forum rozne dziwne rzeczy wypisuja, a to czy to prawda kazdy z nas doskonale wie
      • ekspert2.0 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 13.07.12, 12:35
        Liczby pokazujące lojalność klientów mówią jednak cos innego:

"...
        Banki, które zdobędą ten rynek pierwsze, mają duże szanse okopać się i nie dać szansy innym graczom na ekspansję. Polacy niechętnie zmieniają bank, nawet jeśli są niezadowoleni z jego usług. Z badania Deloitte wynika, że mamy najwyższy wskaźnik ubankowionych nieusatysfakcjonowanych klientów (16 proc.) spośród krajów Europy Środkowej, ale najrzadziej spośród badanych narodów decydujemy się na zmianę banku. Do tej pory jedynie 12 proc. Polaków zmieniło swoją instytucję, podczas gdy na taki krok zdecydowało się na przykład 41 proc. Rumunów i 52 proc. Słowaków.
        ..."
        • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 13.07.12, 12:46
          To jak bardzo trzeba się starać, aby tak jak PKO tracić od lat klientów.
          • tor-r-es Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 13.07.12, 15:55
            tak w ogóle to liczy się chyba nie sama ilość klientów, tylko ile na nich zarabiamy? w końcu pracujemy dla zysku naszej firmy, a nie dla rankingów i miejsc
    • ekspert2.0 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 13.07.12, 13:00
      "Pogłoski o mojej śmierci były mocno przesadzone" – Mark Twain.

"...
      - Kampania PKO BP już przekroczyła zakładane cele, a cały czas się rozkręca. Bank przestał tracić klientów, co miało miejsce przez lata. Teraz agresywnie zdobywa nowych, również młodych. Klienci uwierzyli w prawdziwą zmianę banku, są otwarci na nowe produkty i oferty. Kampania przerosła oczekiwania i plany banku. Bank poinformował, że w ciągu roku otworzył blisko 820 tys. kont osobistych, z czego 465 tys. dla nowych klientów - mówi Szymon Gutkowski.
      ..."
      www.wirtualnemedia.pl/artykul/szymon-gutkowski-kampania-pko-bp-juz-przekroczyla-zakladane-cele#
      • mark13_13 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 13.07.12, 15:30
        Witam
        Tak oczywiście liczby nie kłamią ... ale
        Sam znam przypadki w których to cała rodzina pracowników i możliwi znajomi mają kąta tylko po to żeby wyrobić plan. Ludzie w oddziałach też chcą żyć dlatego te "statystyki" są takie a nie inne. Ile z pośród tych kont jest faktycznie wykorzystywanych to już inna kwestia.
        Ekspercie NIE mamy atrakcyjnej oferty i akurat żadne liczbowe sztuczki na to nic nie poradzą.
        Pozdrawiam
        • tor-r-es Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 13.07.12, 15:53
          może i nie, ale mamy 6 mln klientów, zarabiamy miliardy złotych i za chwilę bedziemy mieli dostęp do miejscowości, gdzie innych banków nie ma
        • gonzo1231 czas wreszcie się obudzić 13.07.12, 16:07
          takimi bzdetami i bezsensownymi wywodami nt. jaki to PKO BP to wspaniały bank, opowiada tu na tym forum między innymi expert, to mówiąc krótko śmiechu warte, proszą sobie poczytać opinie na temat PKO BP, one mówią wszystko w tym temacie
          • tor-r-es Re: czas wreszcie się obudzić 13.07.12, 20:17
            jak zawsze jedni mają pozytywne opinie, inni negatywne. dla banku to jednak będzie duży krok do przodu bo zaistnieje na rynkach, gdzie innych banków nie ma.
          • q.p.r Re: czas wreszcie się obudzić 14.07.12, 16:17
            co czlowiek to inna opinia na kazdy temat; moja opinia o banku jest pozytywna; to solidny pracodawca, placacy pensje na czas, duzy bank, ktory nie upadnie z dnia na dzien, no i dajacy od czasu do czasu mozxliwosc zaszalenia na integracji, albo jakiego wyjazdowego szkolenia; nie kazdy musi miec takie zdanie, ale ja takie mam
          • racjonalny0880 Re: czas wreszcie się obudzić 01.08.12, 14:30
            gonzo1231 napisał:

> takimi bzdetami i bezsensownymi wywodami nt. jaki to PKO BP to wspaniały bank,
            > opowiada tu na tym forum między innymi expert, to mówiąc krótko śmiechu warte,
            > proszą sobie poczytać opinie na temat PKO BP, one mówią wszystko w tym temaci
            > e

No właśnie problem polega na tym, że opinie są zarówno pozytywne, jak i negatywne. W związku z tym z opinii każdy tu wyciąga to co chce. A obiektywnie bank ma coraz wyższe zyski, jest coraz bardziej efektywny, ma najwieksza na rynku liczbe klientów. I to są fakty, ktore mówią o jakości PKO.
            • exfreud Re: czas wreszcie się obudzić 01.08.12, 14:35
              teee......Racjonalny Ty się lepiej nie budź z tego idyllicznego snu. Tam różowo i bajkowo....
              • ukryty_wafel Re: czas wreszcie się obudzić 06.08.12, 18:58
                exworkredekfreud napisał(a):

> teee......Racjonalny Ty się lepiej nie budź z tego idyllicznego snu. Tam różowo
                > i bajkowo....

A tu mnie exworkredekfreudzie zaskoczyłeś na full. Ty wiesz więcej niż mi się wydaje, Ty nawet wiesz, jak się śni w czasie idyllicznego snu. Opowiedz nam proszę więcej o tym doświadczeniu, bo ja nic o tym nie wiem? Jestem strasznie ciekaw jak to jest, podziel się proszę swoimi doświadczeniami.

• ekspert2.0 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 30.07.12, 15:31
          mark13_13 napisał:

> Witam
          > Tak oczywiście liczby nie kłamią ... ale
          > Sam znam przypadki w których to cała rodzina pracowników i możliwi znajomi mają
          > kąta tylko po to żeby wyrobić plan. Ludzie w oddziałach też chcą żyć dlatego t
          > e "statystyki" są takie a nie inne. Ile z pośród tych kont jest faktycznie wyko
          > rzystywanych to już inna kwestia.
          > Ekspercie NIE mamy atrakcyjnej oferty i akurat żadne liczbowe sztuczki na to ni
          > c nie poradzą.
          > Pozdrawiam

mark13_13 być może nie mamy atrakcyjnej oferty. Tylko w czyich oczach nie jest ona atrakcyjna? Klientów? Jeśli tak to dlaczego przychodzą do Banku? Gdyby było tak, że to tylko rodziny pracowników to przecież byśmy na takich klientach nie zarabiali. A popatrz z kwartału na kwartał - wynik odsetkowy rośnie, wynik z prowizji rośnie, zysk Banku rośnie. Skoro jest tak źle to dlaczego jest tak dobrze???
          • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 30.07.12, 15:40
            SPAM

Forum moje kieruję do wszystkich obecnych i byłych pracowników Banku PKO BP SA, którzy doświadczyli mobbingu bądź byli ich świadkami. Forum ma na celu również wspieranie się w trudnych momentach pracy. Trzymajmy się razem, pomagajmy sobie.
            Życie mamy tylko jedno!
    • ukryty_wafel Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 13.07.12, 17:03
      Mnie ta wiadomość bardzo cieszy. Tak, PKO będzie bezkonkurencyjna. Praca bardziej stabilna. Wiecej Klientiw, więc i Pracownicy bedą bardziej "potrzebni". To tez stabilizacja. Ciekawe jak przyjęli te wiadomość byli pracownicy banku PKO pracujący obecnie w BP? Ktoś wie?
      • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 14.07.12, 20:02
        Prawdopodobnie jak kiedyś pracownicy BZ WBK o przejęciu przez PKO - radością i optymizmem ha ha ha
        • q.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 14.07.12, 20:15
          ciekawe czy teraz ludkowie z kredyt banku nie chcieliby przyjsc do nas zanim jeszcze ich bz zczysci
    • q.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 14.07.12, 17:42
      dla mnie to nie wiem jaka to wiadomosc, dobra czy zla; w mojej miescinie jest i PKO i poczta; jak bank zacznie z poczta wspolpracowac to co się stanie z moim oddzialem; moze ktos madrzejszy by sie o tym tu wypowiedzial
      • auris1234 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 15.07.12, 14:13
        Wywalą Cię bo Pani z poczty jest tańsza i gdzie Ty pójdziesz na piwko z kumplami? Czysty zysk dla Banku
        • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 15.07.12, 16:24
          Dokładnie tak - po co mają płacić więcej,niż wymaga tego rynek ? Bo ktoś coś chlapnął w strategii, że pko będzie najlepszym pracodawcą ?
        • q.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 15.07.12, 19:21
          zgodze sie na obnizke pensji to morze nie wywala; obys racji nie mial bo bedzie cieniutko
          • auris1234 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 15.07.12, 20:51
            Człowieku chcesz pracować za miskę ryżu?
            Jak zwolnią to trzeba szukac innej pracy i się szanować
            Alians czuy też łączenie to nic dobrego dla pracowników szaraków wycisną co się da i kopną w 4 litery strasząc dublowaniem się stanowisk i kosztami synergii.
            Zapewne pseudoekspert wklei kolejną tabelkę a racjonalny z dwiema innymi gwiazdami z centrali odpowiednio ją opiszą i uzasadnią tyle że oni żyją w swoim świecie na puławskiej.
            • nieracjonalnypko apel do cztelników forum 15.07.12, 21:00
              Mój apel : Od dzisiaj nie piszmy w wątkach które zakłada ekspert pko, racjonalny itd!!!

Im tylko o to chodzi, zeby pisać w wątkach w których wielbi się PKO, wtedy wątki ich sa na górze!. Piszmy w wątkach które zakładamy sami!!! Zauważcie też że jak jest rozpoczynany wątek w którym PKO przegrał to nikt z Centrali się nie wypowiada!!!
              • d.p.r Re: apel do cztelników forum 16.07.12, 08:43
                Z pewna taką nieśmiałościa chciałbym zapytać, czy to znaczy, że już nie można sie wypowiadać w każdym wątku, który uważam za ciekawy bo akurat ktoś uważa, że założył go ktoś z Centrali. To jakaś cenzura. W wielu wątkach jest duzo ciekawej dyskusji, więc może nie wypowiadajmy sie tam gdzie nikt nie ma nic do powiedzenia, ale nie tylko dlatego, że się nie zgadzamy z tym co napisza inni. Bank to 20 pare tysięcy ludzi i opini o nim też sie pewnie wiele uskłada.
              • ukryty_wafel Re: apel do cztelników forum 16.07.12, 17:25
                Ja Twojego apelu nie posłucham. Zawsze robię to co ja chce a nie to co ktoś mi narzuca. Czasy cenzury dawno minęły.
            • fig-a75 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 15.07.12, 21:37
              q.p.r. ma już plan na przyszłość :) napisał wcześniej, że znajdzie sobie kobietę z wysokimi zarobkami, która mu będzie na piwko dorzucała.

• tor-r-es Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 16.07.12, 16:39
                fig-a75 napisała:

> q.p.r. ma już plan na przyszłość :) napisał wcześniej, że znajdzie sobie kobiet
                > ę z wysokimi zarobkami, która mu będzie na piwko dorzucała.
                >

każdy/a by tak chciał/a ;) tylko gdzie znaleźć sponsorkę/a???
              • q.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 16.07.12, 19:17
                no niestety, zycie nie jest takie proste; jeszcze takiej nie znalazlem ktura by na piwko dorzucila; ale szukam; a tak z innej paki to jak juz znajde to bedzie szkoda tych wszystkich bankowych imprez; czlowiek juz tak nie poszaleje; moze nie warto szukac; lepiej sie trzymac banku i tego co daje
                • d.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 17.07.12, 11:35
                  q.p.r napisał:

> no niestety, zycie nie jest takie proste; jeszcze takiej nie znalazlem ktura by
                  > na piwko dorzucila; ale szukam; a tak z innej paki to jak juz znajde to bedzie
                  > szkoda tych wszystkich bankowych imprez; czlowiek juz tak nie poszaleje; moze
                  > nie warto szukac; lepiej sie trzymac banku i tego co daje

Nie można tak łatwo rezygnować ze swoich celów. Szukaj i nie ustawaj w wysiłkach ;)
          • d.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 16.07.12, 12:56
            Tak od razu to się nie poddawaj. Pani z Poczty też trzeba coś zapłacić ;)
    • ekspert2.0 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 16.07.12, 15:40
      Z punktu widzenia strategii Banku, najistotniejsze znaczenie może mieć to, że
      "...
      Trwająca przez kilka ostatnich lat agresywna wojna o klientów banków rozgrywała się głównie w centrach dużych miast. Większość banków skupiła się na rywalizacji o ten sam segment klienta – osobę o stabilnych dochodach, najlepiej szukającą mieszkania i zainteresowaną wieloletnim kredytem. Po macoszemu traktowani byli mieszkańcy mniejszych miejscowości i miasteczek. O ich względy zabiegały przede wszystkim banki spółdzielcze i SKOK-i. Kiedy okazało się, że wielkomiejski rynek zaczął robić się ciasny, oczy niektórych graczy zwróciły się w kierunku tzw. Polski powiatowej. To nadal duża i niezagospodarowana jeszcze nisza, o ogromnym potencjale..."
      • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 16.07.12, 15:48
        W sumie dobre posunięcie - taki klient ze wsi, który współpracuje tylko z pocztą, spożywczakiem tudzież z obsługą wiejskiej dyskoteki może będzie zadowolony z obsługi w pko.
        • tor-r-es Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 16.07.12, 16:28
          exworker napisał:

> W sumie dobre posunięcie - taki klient ze wsi, który współpracuje tylko z poczt
          > ą, spożywczakiem tudzież z obsługą wiejskiej dyskoteki może będzie zadowolony z
          > obsługi w pko.

skąd u ciebie tyle pogardy dla ludzi ze wsi?
          • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 16.07.12, 16:31
            Tu nie chodzi o pogardę - uważam, że oni są wartościowsi niż grubasy z Pijawskiej - tylko o punkt odniesienia do oceny obsługi w pko.
            • q.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 17.07.12, 06:26
              exworker napisał:

> Tu nie chodzi o pogardę - uważam, że oni są wartościowsi niż grubasy z Pijawski
              > ej - tylko o punkt odniesienia do oceny obsługi w pko.

jak nie o pogarde, jak przed chwila sie nabijales z tych co na wsi mieszkaja, ze swiata nie znaja poza sklepem; tak jak gardzisz takimi jak ja, w banku pracujacymi, tak i widac innymi ludzmi
          • d.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 17.07.12, 09:10
            Odpuść. Nami też gardzi. A niby taki obrońca uciemiężonych pracowników banku. To taki cwaniak co sie do ciebie uśmiecha i jednocześnie nóż w plecy wbija.
        • racjonalny0880 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 23.07.12, 13:51
          exworker napisał:

> W sumie dobre posunięcie - taki klient ze wsi, który współpracuje tylko z poczt
          > ą, spożywczakiem tudzież z obsługą wiejskiej dyskoteki może będzie zadowolony z
          > obsługi w pko.

Dlaczego uważasz, że jak klient jest ze wsi to jest gorszy bo jego życie sprowadza się do poczty, sklepu spożywczego i dyskoteki. Kto ci dał prawo obrażać tych ludzi. Takie jesteś panisko??? Jak widze pogarda dla pracowników bamnku to tylko czubek góry lodowej. Ty w ogole ludźmi gardzisz.
          • tor-r-es Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 23.07.12, 16:20
            racjonalny0880 napisał:

> exworker napisał:
            >
            > > W sumie dobre posunięcie - taki klient ze wsi, który współpracuje tylko z
            > poczt
            > > ą, spożywczakiem tudzież z obsługą wiejskiej dyskoteki może będzie zadowo
            > lony z
            > > obsługi w pko.
            >
            > Dlaczego uważasz, że jak klient jest ze wsi to jest gorszy bo jego życie sprowa
            > dza się do poczty, sklepu spożywczego i dyskoteki. Kto ci dał prawo obrażać tyc
            > h ludzi. Takie jesteś panisko??? Jak widze pogarda dla pracowników bamnku to ty
            > lko czubek góry lodowej. Ty w ogole ludźmi gardzisz.

bo jak masz w d... ludzi którzy u nas pracują to generalnie jedziesz wtedy po wszystkich. i nie ważne czy z miasta czy ze wsi, czy mądry czy głupi, wazne żeby się na nim wyżyć.
            • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 23.07.12, 16:40
              Po cholerę odświeżasz wątki które nie interesują uczestników forum ? Nie masz co z życiem robić ?
              • tor-r-es Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 24.07.12, 15:47
                exworker napisał:

> Po cholerę odświeżasz wątki które nie interesują uczestników forum ? Nie masz c
                > o z życiem robić ?

spadaj na bambus. mnie interesuje ten wątek to piszę. ty to ile byś tych nazw sobie nie wymyslił to i tak nie bedziesz wszystkimi forumowiczami.
                • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 24.07.12, 21:23
                  Skoro tylko Ciebie interesuje to po co piszesz ? Nie zamierzam stąd spadać - nie jestem pracownikiem pko i żaden pajac nie będzie mi już mówił co mam robić.
                  • tor-r-es Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 24.07.12, 22:11
                    exworker napisał:

> Skoro tylko Ciebie interesuje to po co piszesz ? Nie zamierzam stąd spadać - ni
                    > e jestem pracownikiem pko i żaden pajac nie będzie mi już mówił co mam robić.

a jednak spadaj.
                    • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 24.07.12, 22:20
                      A Ty wypierdalaj stąd jak Ci się nie podobają moje wpisy i skończ spamować i podbijać wątki. Kurwa weź sobie babę znajdź, kup ryby, przejdź na dietę ale nie męcz już nas.
                      • alma590 Re: do moderatorów 24.07.12, 23:08
                        exworker napisał:

> A Ty wypierdalaj stąd jak Ci się nie podobają moje wpisy i skończ spamować i po
                        > dbijać wątki. Kurwa weź sobie babę znajdź, kup ryby, przejdź na dietę ale nie m
                        > ęcz już nas.

Rozumiem, że jest wolność słowa, rozumiem, że każdy z nas odpowiada za treść jak i formę wypowiedzi, ale nie rozumiem dlaczego dopuszcza się do publikacji postów zawierających wulgaryzmy ? Proszę o usuwanie tego rodzaju wypowiedzi, które sprowadzają to forum do poziomu rynsztoka.
                        • skuter44 Re: do moderatorów 24.07.12, 23:18
                          Tych wulgaryzmów nie powinno być na tym, na żadnym forum. Ja na swoim forum takie wpisy usuwam.
                          • skuter44 Do Założyciela 24.07.12, 23:25
                            Przy czym może (powinien) je - wulgarne wpisy - systematycznie usuwać założyciel forum. Adminowie z GW i Agory nie chcą tego robić, z pozycji właścicielskich. To ostatnie moje doświadczenie.
                            Wiadomo jednak, że często chamskie wpisy wznawiane są pod innym nickiem. I problem z usuwaniem powtarza się
                            • ekspert2.0 Re: Do Założyciela 25.07.12, 10:35
                              skuter44 napisał:

> Przy czym może (powinien) je - wulgarne wpisy - systematycznie usuwać założyci
                              > el forum. Adminowie z GW i Agory nie chcą tego robić, z pozycji właścicielskich
                              > . To ostatnie moje doświadczenie.
                              > Wiadomo jednak, że często chamskie wpisy wznawiane są pod innym nickiem. I prob
                              > lem z usuwaniem powtarza się

Skoro masz doświadczenie, że usuwanie chamskich wpisów, chociażby takich jakie zamieszcza tu exworker nie rozwiązuje problemu, bo przecież on sam funkcjonuje na tym forum pod dziesiątkami innych nicków, to może po prostu nie zwracać uwagi na jego wypowiedzi. Każdy swoimi słowami daje sam o sobie świadectwo. Im więcej napisze postów w takim jak dotąd stylu, tym jego wiarygodność będzie niższa?
                              • skuter44 Re: Do Założyciela 25.07.12, 15:17
                                To zależy od założyciela forum. Jeżeli chce się tematem zająć to będzie kasował exworkera i wszystkie pojawiające się jego wcielenia, naruszające netykietę i regulamin forum. Jeśli tego nie zrobi, to .... faktycznie szkoda innych zabiegów. Jedyną skuteczną bronią na takiego szkodnika jest
                                nie prowadzenie z nim polemiki, przez wszystkich uczestników forum. Nawet prowadzenie udawanych "dyskusji" przez takiego exwortera z jego wcieleniami długo nie potrwa, bo facet się wyczerpie, znudzi.
                                Mamy przykład na forum "Społeczeństwo Obywatelskie". Tam niejaki nephsa zablokował praktycznie forum swoimi idiotycznymi naukami o nauce Boga Ojca. Z urlopu wrócił założyciel forum i wykasował główne wątki dot nauk nephsy o Bogu Ojcu, zablokował też nephsie wstęp na forum . I forum może funkcjonować. Na razie nie ma starej nauki w nowym wydaniu.
                                • ekspert2.0 Re: Do Założyciela 26.07.12, 11:40
                                  skuter44 napisał:

> To zależy od założyciela forum. Jeżeli chce się tematem zająć to będzie kasował
                                  > exworkera i wszystkie pojawiające się jego wcielenia, naruszające netykietę i
                                  > regulamin forum. Jeśli tego nie zrobi, to .... faktycznie szkoda innych zabiegó
                                  > w. Jedyną skuteczną bronią na takiego szkodnika jest
                                  > nie prowadzenie z nim polemiki, przez wszystkich uczestników forum. Nawet prowa
                                  > dzenie udawanych "dyskusji" przez takiego exwortera z jego wcieleniami długo ni
                                  > e potrwa, bo facet się wyczerpie, znudzi.
                                  > Mamy przykład na forum "Społeczeństwo Obywatelskie". Tam niejaki nephsa zablok
                                  > ował praktycznie forum swoimi idiotycznymi naukami o nauce Boga Ojca. Z urlopu
                                  > wrócił założyciel forum i wykasował główne wątki dot nauk nephsy o Bogu Ojcu,
                                  > zablokował też nephsie wstęp na forum . I forum może funkcjonować. Na razie nie
                                  > ma starej nauki w nowym wydaniu.

I to chyba rzeczywiście jest rozsądne rozwiazanie tego problemu. W tej chwili mamy mnóstwo wątków, które założył exworker (sam, bądź wystepujący pod innym nickiem) i w których sam ze sobą prowadzi dyskusję. To oczywiście stwarza wrażenie, że na zapoczątkowane przez niego tematy wypowiada się więcej osób, ale wnioskując chociażby ze stylu, popełnianych błędów i ujawnianej przy okazji nieznajomoście realiów PKO, łatwo się zorientować, że poszczególne komentarze pisze ta sama osoba. Pozostaje więc po prostu nic nie robić. Niech sobie do woli pisze.
                                  • exworker Re: Do Założyciela 26.07.12, 11:48
                                    Expert, zmień płytę - po pierwsze w zakładaniu wątków o rankingach Ty jesteś liderem, po drugie nigdy nie korzystam z różnych nicków, po trzecie Twój wpis to spam i dyskusja nadająca się na skype po czwarte nie wiem co robisz w pko ale ja bym wyjebał takiego pracownika co cały dzień przesiaduje w internecie.

Po piąte i tak wiem, że mój wpis przeczytasz bez zrozumienia i najdalej wieczorem dalej będziesz walił to samo do obrzydzenia.
                            • exworker Re: Do Założyciela 26.07.12, 12:47
                              To nie pko gdzie można zagłuszyć niepoprawne politycznie wpisy. Zacznij się przyzwyczajać, że jest demokracja i wolność słowa.
                        • exworker Re: do moderatorów 25.07.12, 05:30
                          Ty też wypierdalaj stąd - expert chociaż ma tyle siły, żeby coś tam szperać i wklejasz a Ty to już piszesz zupełnie jak z innej planety.
                          • skuter44 Re: do moderatorów 25.07.12, 07:07
                            Adresuj. Nie rzucaj obelg. Założyciel jest cierpliwy..... do czasu.
                          • racjonalny0880 Prosba do założyciela forum 08.08.12, 10:42
                            exworker napisał:

> Ty też wypierdalaj stąd - expert chociaż ma tyle siły, żeby coś tam szperać i w
                            > klejasz a Ty to już piszesz zupełnie jak z innej planety.

Wpis niezgodny z regulaminem forum (wulgaryzmy). Proszę o usunięcie :)
                            • ukryty_wafel Re: Prosba do założyciela forum 08.08.12, 20:52
                              racjonalny0880 napisał:

> exworker napisał:
                              >
                              > > Ty też wypierdalaj stąd - expert chociaż ma tyle siły, żeby coś tam szper
                              > ać i w
                              > > klejasz a Ty to już piszesz zupełnie jak z innej planety.
                              >
                              > Wpis niezgodny z regulaminem forum (wulgaryzmy). Proszę o usunięcie :)

Najlepszym sposobem na ataki szału Exworkredekfreuda, to brak reakcji i info do Admina.

• ukryty_wafel Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 24.07.12, 23:44
                        No proszę... konkurencja weź leki, bo Ci pikawa stanie!
                        I mityguj się trochę.
                        • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 25.07.12, 05:24
                          Piszsz bez sensu człowieku, miotasz się, niepotrzebnie marnujesz energię elektryczną.
                      • q.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 25.07.12, 08:49
                        exworker napisał:

> A Ty wypierdalaj stąd jak Ci się nie podobają moje wpisy i skończ spamować i po
                        > dbijać wątki. Kurwa weź sobie babę znajdź, kup ryby, przejdź na dietę ale nie m
                        > ęcz już nas.

tores ma racje kolo; na bambus; pracownicy to cie sikiem parabolicznym olewaja
                      • tor-r-es Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 26.07.12, 16:12
                        exworker napisał:

> ęcz już nas.

na bambus leszczu, na bamus.
                        • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 26.07.12, 16:22
                          spamujesz expercie vel torres vel kuper vel wafelek
                          • tor-r-es Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 26.07.12, 16:27
                            exworker napisał:

> spamujesz expercie vel torres vel kuper vel wafelek

chciałbym byc jeszcze almą ;)
                            • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 26.07.12, 16:55
                              spamujesz expercie vel torres vel kuper vel wafelek vel alma.
                              • tor-r-es Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 27.07.12, 16:04
                                exworker napisał:

> spamujesz expercie vel torres vel kuper vel wafelek vel alma.

w kilku wątkach umieściłes dokładnie taki sam wpis. czy to nie jest spam???
                              • d.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 28.07.12, 06:59
                                exworker napisał:

> spamujesz expercie vel torres vel kuper vel wafelek vel alma.

O i znowu taki sam wpis. Co on ma wspólnego z tematyką forum? Dlaczego zwalczasz nie tylko ludzi tu piszących, ale i nas wszystkich pracujących w PKO BP? Czy to że ci w banku było źle daje prawo by odgryzać się na WSZYSTKICH, którzy tu cieżko pracują? Ty nie wiesz co to ciężka praca, bo już cię w PKO BP nie ma. Dlaczego stosujesz wobec nas mobbing uporczywie powtarzając, że pracujemy w złym miejscu? Dlaczego, skoro piszesz że doświadczyłes w banku mobbingu, sam stajesz się mobberem? Czy masz odwagę by NAM, bo ty nie jesteś jednym z nas, UCZCIWIE na te pytania odpowiedzieć? Czy raczej znów będzie spam i zero konkretów?
                                • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 28.07.12, 07:19
                                  Jak nie rozumiesz, co ma wskazanie na spam w relacji do tematyki forum to nie mam więcej pytań.
                                  • skuter44 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 28.07.12, 10:34
                                    Tu na forum nie ma ostatni żadnych spamów, bo spam to niechciane lub niepotrzebne wiadomości elektroniczne. Najbardziej rozpowszechniony jest spam za pośrednictwem poczty elektronicznej oraz w Usenecie. Część użytkowników doświadcza także spamu w komunikatorach (np. ICQ czy Gadu-Gadu). Zwykle (choć nie zawsze) jest wysyłany masowo.
                                    Istotą spamu jest rozsyłanie dużej ilości informacji o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby określić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie:
                                    Treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy.
                                    Odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości.
                                    Treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy.
                                    • tor-r-es Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 29.07.12, 15:46
                                      skuter44 napisał:

> Tu na forum nie ma ostatni żadnych spamów, bo spam to niechciane lub niepotrzeb
                                      > ne wiadomości elektroniczne. Najbardziej rozpowszechniony jest spam za pośredni
                                      > ctwem poczty elektronicznej oraz w Usenecie. Część użytkowników doświadcza takż
                                      > e spamu w komunikatorach (np. ICQ czy Gadu-Gadu). Zwykle (choć nie zawsze) jest
                                      > wysyłany masowo.
                                      > Istotą spamu jest rozsyłanie dużej ilości informacji o jednakowej treści do nie
                                      > znanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby okre
                                      > ślić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocze
                                      > śnie:
                                      > Treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy.
                                      > Odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości
                                      > .
                                      > Treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania
                                      > może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy.

nie sądzę by te wyjaśnienia trafiły do zaśmiecających forum. przecież im o to chodzi by napisać cokolwiek bo wtedy tematy są na górze. zobacz na te niektóre od czapki tytuły i spójrz kto w nich dyskutuje. teksty o spamowaniu forum mają jedynie zdeprecjonować oponentów. stara praktyka PR. niektórzy byli już chyba pracownicy banku są w tym nieźli.
                                    • ekspert2.0 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 30.07.12, 10:08
                                      skuter44 napisał:

> Tu na forum nie ma ostatni żadnych spamów, bo spam to niechciane lub niepotrzeb
                                      > ne wiadomości elektroniczne. Najbardziej rozpowszechniony jest spam za pośredni
                                      > ctwem poczty elektronicznej oraz w Usenecie. Część użytkowników doświadcza takż
                                      > e spamu w komunikatorach (np. ICQ czy Gadu-Gadu). Zwykle (choć nie zawsze) jest
                                      > wysyłany masowo.
                                      > Istotą spamu jest rozsyłanie dużej ilości informacji o jednakowej treści do nie
                                      > znanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby okre
                                      > ślić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocze
                                      > śnie:
                                      > Treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy.
                                      > Odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości
                                      > .
                                      > Treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania
                                      > może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy.

Choć sam właśnie robię to za co Cię za chwilę skrytyjuję ;) (przepraszam!) to zwróć proszę uwagę, że ten wątek dotyczy faktu potencjalnego zakupu przez PKO BP Banku Pocztowego i korzyści biznesowych, także dla pracowników, jakie nasz Bank mógłby z takiej transakcji odnieść. A my (także niestety ja :( ) dyskutujemy już od dłuższego czasu, podpuszczeni przez jednego z forumowiczów, na tematy odległe od pierwotnej wypowiedzi. Proponuję zatem by jeśli ktoś chce nazywać wypowiedzi innych spamem, tylko dlatego że nie rozumie jego istoty, albo po prostu chce zaznaczyć swoją obecność na forum w jakikolwiek sposób, to niech to robie, ale nie ma chyba sensu tej dyskusji ciągnąć w nieskończoność?
                                      • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 30.07.12, 10:23
                                        SPAM

Forum moje kieruję do wszystkich obecnych i byłych pracowników Banku PKO BP SA, którzy doświadczyli mobbingu bądź byli ich świadkami. Forum ma na celu również wspieranie się w trudnych momentach pracy. Trzymajmy się razem, pomagajmy sobie.
                                        Życie mamy tylko jedno!
                                        • d.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 30.07.12, 17:05
                                          exworker napisał:

> SPAM
                                          >
                                          > Forum moje kieruję do wszystkich obecnych i byłych pracowników Banku PKO BP SA,
                                          > którzy doświadczyli mobbingu bądź byli ich świadkami. Forum ma na celu również
                                          > wspieranie się w trudnych momentach pracy. Trzymajmy się razem, pomagajmy sobi
                                          > e.
                                          > Życie mamy tylko jedno!

Cześć kolego sympatyczny. Co z odpowiedziami na szereg pytan, które ci zadałem? O co tak na prawdę ci chodzi? Co ci tu u nas przeszkadza?
                                          • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 30.07.12, 18:19
                                            Powtarzam po raz dziesiąty bo masz ogromne problemy ze zrozumieniem - przeszkadza mi to, że zabijacie to forum dyskują między sobą na temat rankingów. Czy ja zabieram głos na Waszych forach ? ( nie moja wina, że nie ma forów zadowolonych pracowników pko - ale to już kwestia polityki wi traktowania pracowników ).
                                            • d.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 30.07.12, 18:29
                                              exworker napisał:

> Powtarzam po raz dziesiąty bo masz ogromne problemy ze zrozumieniem - przeszkad
                                              > za mi to, że zabijacie to forum dyskują między sobą na temat rankingów. Czy ja
                                              > zabieram głos na Waszych forach ? ( nie moja wina, że nie ma forów zadowolonych
                                              > pracowników pko - ale to już kwestia polityki wi traktowania pracowników ).

OK. A odpowiedzi na pozostałe pytania???
                                              • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 30.07.12, 18:32
                                                Musisz je powtórzyć, niestety od pewnego czasu nie czytam dokładnie tego co tam wyprożniacie z siebie. Ile można czytać tematy nie związane z celem forum. Przytocz to chętnie odpowiem.
                                            • q.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 31.07.12, 08:19
                                              exworker napisał:

> Powtarzam po raz dziesiąty bo masz ogromne problemy ze zrozumieniem - przeszkad
                                              > za mi to, że zabijacie to forum dyskują między sobą na temat rankingów. Czy ja
                                              > zabieram głos na Waszych forach ? ( nie moja wina, że nie ma forów zadowolonych
                                              > pracowników pko - ale to już kwestia polityki wi traktowania pracowników ).

ej gosciu, gosciu; u mnie w city mowi sie cos takiego Przykleilo sie gowno do okretu i krzyczy plyniemy!; to nasze forum a ty o banku ju malo co wiesz; zal patrzec jak to wszystko chcesz roz...
                                              • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 31.07.12, 08:27
                                                Nie wiem co tam się u Ciebie mówi w city ale jak znalazł pasuje do Ciebie. Otóż droga - drogi expercie wielu wcieleń to forum jest również dla byłych pracowników pko którzy doznali mobbingu a ja się do nich zaliczam. To forum nie jest dla pijarowców takich jak Ty.

Piszesz, żeby pisać, sensu w tym żadnego.
                                      • skuter44 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 30.07.12, 10:25
                                        Co jak co .... ale taki wątek warto by zamknąć. To apel do Założyciela, mój jednostkowy.

takich tu ...... nietematycznych , niezgodnych z tematem ..... wątków jest już kilka.
                                        • ekspert2.0 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 30.07.12, 13:57
                                          skuter44 napisał:

> Co jak co .... ale taki wątek warto by zamknąć. To apel do Założyciela, mój je
                                          > dnostkowy.
                                          >
                                          > takich tu ...... nietematycznych , niezgodnych z tematem ..... wątków jest już
                                          > kilka.

Może jednak niekoniecznie zamknąć, ale (nie wiem czy technicznie jest taka możliwość) można by pomyśleć o tym by wpisy nie związane z tematyką konkretnego wątku przenosić w inne mijsce, specjalnie w tym celu wydzielone? Chociaż z drugiej strony to może niech tak zostanie. Przeciez każdy swoim wpisem daje świadectwo o sobie. Oczywiście, takie zapaprane wątki czyta się trudniej, ale jak sam kiedyś napisałeś, czytając poszczególne wpisy można sobie wyrobić zdanie o każdym kto pisze. W końcu wolność wypowiedzi jest chyba najważniejsza, a jak ktoś tak zniej korzysta, że w sumie niewiadomo po co pisze to jego sprawa.
                                        • racjonalny0880 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 01.08.12, 08:40
                                          skuter44 napisał:

> Co jak co .... ale taki wątek warto by zamknąć. To apel do Założyciela, mój je
                                          > dnostkowy.
                                          >
                                          > takich tu ...... nietematycznych , niezgodnych z tematem ..... wątków jest już
                                          > kilka.

Przepraszam cie kolego, ale na prawde uważasz, że cały wątek jest nietamatyczny. Przeciez wątek zaczął się od informacji o możliwym przejęciu przez PKO BP Banku Pocztowego. Przeciez to może miec kolosalne znaczenie dla pracowników banku bo w wielu, wielu miejscach placówki banku i poczty się pokrywają. A to tym bardziej może miec wpływ na to jak zmieniać się beda warunki pracy w PKO, czy będą wzrostały wynagrodzenia, czy będzie przybywało obowiązków.
                                          • skuter44 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 06.08.12, 11:50
                                            Do racjonalnego 880 . Co z tego, że wątek ma tytuł merytorycznie ciekawy kiedy dyskusja od początku odeszła od tematu. Dopiero teraz jednym wpisem do tematu wrócono.
                                            • skuter44 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 06.08.12, 11:54
                                              Przepraszam Cię racjonalny880. Dokładnie przeczytałem wpisy na tym wątku. MASZ RACJĘ.
                                              Wątek długo był ciekawy i merytoryczny. Oby więcej takich dyskusji.
                                              • racjonalny0880 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 06.08.12, 11:59
                                                skuter44 napisał:

> Przepraszam Cię racjonalny880. Dokładnie przeczytałem wpisy na tym wątku. MASZ
                                                > RACJĘ.
                                                > Wątek długo był ciekawy i merytoryczny. Oby więcej takich dyskusji.
                                                Najpierw przeczytałem pierwszy wpis. Troche sie zmartwiłem, że nestor forum ;) ma tak kiepskie zdanie o mnie. Przeprosiny przyjęte. Ja na prawdę uważam, że mimo mnogości chwastów jakie na forum sie pojawiają, w poszczegolnych wątkach jest wiele ciekawej MERYTORYCZNEJ dyskusji. No i przepraszam za swój obecny wpis - jest oczywiście nietematyczny;).
                                                • skuter44 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 08.08.12, 23:08
                                                  Racjonalny0880. Hej -:) napisał, m.in. "uważam, że mimo mnogości chwastów jakie na forum sie pojawiają, w poszczegolnych wątkach jest wiele ciekawej MERYTORYCZNEJ dyskusji."

Ja też tak uważam.
                                                  Mam nadzieję , że niebawem dyskusja merytoryczna rozwinie się.
                                                  Założyciel dla tej części ogólnej forum dał nam też dużo luzu.
                                                  Zrozumiałem, że nie ma potrzeby utrzymywania (w tej części forum)
                                                  jakiegoś nadwyczajnego porządku.
                                                  • d.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 09.08.12, 14:16
                                                    skuter44 napisał:

> Zrozumiałem, że nie ma potrzeby utrzymywania (w tej części forum)
                                                    > jakiegoś nadwyczajnego porządku.

Ale może na przykladzie tego wątku, jakby dało się z niego usunąc wszystko to co albo łamie regulamin albo nie jest zgodne z tematem i powiedziec ludziom gdzie to usuwamy, to mozna by lepiej tę dyskusje ktora tu jest widzieć i łatwiej sie w niej połapać. A może jeszcze jeden pomysł - dałoby się z wątków w ktorych dyskusja jest wazna i sensowna robic wątki przyczepione. Nie wiem, ale wydaje mi sie że na pewno coś na forum trzeba zmienić.
                                                  • skuter44 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 09.08.12, 15:19
                                                    Panie Założycielu d.p.r. przedłożył bardzo wartościową propozycję.
                                                    Dołączam się do jego wniosku.
                                                  • tor-r-es Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 13.08.12, 18:01
                                                    skuter44 napisał:

> Panie Założycielu d.p.r. przedłożył bardzo wartościową propozycję.
                                                    > Dołączam się do jego wniosku.

mnie też ta propozycja wydaje się ciekawa. ale założyciel przysnął. może jego też wyczerpały nawalanki jaki tu ostatnimi czasy miały miejsce.
                                                  • skuter44 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 13.08.12, 20:35
                                                    Może jest na urlopie.
                                                  • racjonalny0880 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 15.08.12, 15:28
                                                    skuter44 napisał:

> Może jest na urlopie.

skuter przecież ty masz kontakt z założycielem i musisz wiedzieć o co chodzi. Pozostając w oparach ostatnich szpiegowskich historii na forum zaryzykuję stwierdzenie, że może to ty jesteś założycielem ;). A może tak jak kiedyś czuk administrujesz tym forum. Ostatnio w wielu watkach moderujesz dyskusję. Jeśli tak jest to możesz przecież w końcu przeciąć te rozważania i powiedzieć, czy jest wola by tu wprowadzić więcej porządku, czy pozostajemy przy tym co widać. Zwróć uwagę, że wątkach przyczepionych dyskusje nie są specjalnie płodne. Wszystko sprowadza się i tak do tego co jest w wątkach z zakresu wolnej amerykanki.
                                                  • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 15.08.12, 16:24
                                                    Ale Was ciągnie do tej cenzury. Nie dziwię się, argumentów Wam brak, pozostaje zlikwidować opozycję.
                                                  • skuter44 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 15.08.12, 18:04
                                                    Widzę coś innego. Argumentów jest tak dużo ze strony Twoich opozycjonistów, że brak ci kontrargumentów dla ich obalenia. We mnie juz pomocy nie będziesz miał, za te niesprawiedliwe opinie o mnie.
                                                  • skuter44 o organizacji forum 15.08.12, 19:51
                                                    [b] Racjonalny pisze:
                                                    skuter przecież ty masz kontakt z założycielem i musisz wiedzieć o co chodzi.
                                                    [/b]
                                                    Nie mam kontaktów z założycielem, żadnych. Nie wiem więcej niż wszyscy forumowicze. Czytałem wypowiedź Załozyciela i rozumiem o co mu chodzi, co ustala i co bedziej dzialal na tym forum . I co wiecej trzeba ?

P[b]ozostając w oparach ostatnich szpiegowskich historii na forum zaryzykuję stwierdzenie, że może to ty jesteś założycielem .[/b]i

Jak ma zwiazek nieprawdziwe Twoje stwierdzenie, że jestem jakoby załozycielem bo kto inny jak nie załozyciel może taką historie tu pisać ? Dziennikarza, prowokatora szukali i znaleźli inni.
                                                    Exreud sam przedstawił ocenę swoich badań. Za moje podejrzenie o cd. badania biorę sam
                                                    odpowiedzialność. Sam juz nie wiem czy mam rację. A szczerze mówiąc przestaje sie tym interesować (tzn. tym kto to pisze) a koncentruje się na tym - co pisze.

[b]A może tak jak kiedyś czuk administrujesz tym forum.[b]

Nie moderuję (jak to czynił czuk) tego forum.

[b] Ostatnio w wielu wątkach moderujesz dyskusję. [/b]

Nie moderuję dyskusji. Wyrażam tylko swoją opinię i stawiam wnioski - jak każdy z Was. Czy mnie wolno mniej ?

[b]Jeśli tak jest to możesz przecież w końcu przeciąć te rozważania i powiedzieć, czy jest wola by tu wprowadzić więcej porządku, czy pozostajemy przy tym co widać. [/b]

O wolę pytaj Załozyciela. Moje zdanie jest takie - cel organizacyjny został osiagniety. Stworzone zostały warunki do usystematyzowanych wypowiedzi na watkach doczepionych.
                                                    Zgłoszone zostały dalsze propozycje dot. wydzielania/ doczepienia 2 kolejnych wątków.
                                                    Myślę, że zostaną one rozpatrzone przez Załozyciela.

Zwróć uwagę, że wątkach przyczepionych dyskusje nie są specjalnie płodne. Wszystko sprowadza się i tak do tego co jest w wątkach z zakresu wolnej amerykanki.

To może zmieni się, kiedy ruszy dyskusja w sposób ustalony, uporządkowany.
                                                  • exwoker Re: o organizacji forum 21.08.12, 19:59
                                                    skuter44 napisał:

> Nie moderuję (jak to czynił czuk) tego forum.
                                                    >

Jak to nie moderujesz. Podnosisz wątki gdzie nie ma odpowiedzi, przypominasz zapomniane, a ważne według ciebie tematy, rozsądzasz spory, no i czasami wypowiadasz się jako czuk? O co w tym chodzi?
                                                  • skuter44 o moderowaniu. 21.08.12, 22:07
                                                    Już nie masz tematu ? Czepiasz się jak pijany płotu.
                                                    Moderowanie to nadzór nad forum , z możliwością zablokowania udziału w forum dla osoby (nicka) naruszającej zasady forum i usuwania wątków, też wpisów. [b]
                                                    Moderowanie nie polega na podnoszenia wątków[/b]. Ty też możesz wątki podnosić, każdy z nas ma techniczne możliwości. Trzeba mieć tylko świadomość, że narażamy się wtedy na drobne złamanie zasad forum. Podnosiłem dwa wątki ważne, aby nie zaginęły w tej szarpaninie z forumowiczami , w tej wielkiej liczbie wpisów trolli i klonów . Robię to co Ty mógłbyś zrobić bo najbardziej przyczyniasz się (swoimi wpisami, nie na temat) do usuwania w cień pytań konkretnych .
                                                    [b]Moderuję[/b], pisząc co dla mnie jest ważne ? Rozumiem, że to tylko ty możesz wiedzieć co jest ważne i prawdziwe a także wyrokować. To jest ta twoja wolność słowa, wolność dla ciebie tylko. -;)
                                                    [b]Moderuję[/b], bo wyrażam swoje poglądy (na ogół dodaję - "wg mnie", "moje zdanie", wyrażam pogląd" , itp) ?. A co nie mogę ? Ty zaś piszesz stanowczo i polecając , przy tym rzucając obelgami, piszesz (nieraz bzdury) w imieniu jakoby "większości pracowników". To jest w porządku ? To nie jest twoja moderacja, ba nawet obelgi twoje to nie są obelgi ? To nie jest mobbing ?

Powtarzam. Czepiasz się. Nie masz już tematu .
                                                    I teraz - korzystając z okazji - [u]oceniam Twoją sytuację[/u], ściślej WYRAŻAM SWÓJ POGLĄD, a więc nie moderuję ! Jesteś tu kolego rozszyfrowany jako niewiarygodny SAMOZWAŃCZY GURU, oceniany jednoznacznie i prawdziwie, piszesz nieprawdę, używasz metod niegodnych b.pracownika banku (oczerniając b.pracodawcę) , nie pozwalasz nikomu na pokazywanie prawdy o banku i przedstawiania dowodów na twoją niewiarygodność, nie masz żadnych rzeczowych argumentów, powtarzasz z uporem maniaka swoje obsesje i krzywdy, wmawiasz pracownikom że są niewolnikami, żądania twoje nie są realne i możliwe do szybkiego spełnienia bo nie mieszczą się w obecnej rzeczywistości, tracisz tu już grunt pod nogami bo stałeś się opozycją bankową bez elektoratu (gdyż twoich klonów nie liczę) . Szkoda, bo pisząc trafnie, konkretnie i kulturalnie wiele mógłbyś wnieść do dyskusji.

• ekspert2.0 Re: o moderowaniu. 03.09.12, 15:52
                                                    skuter44 napisał:

> Już nie masz tematu ? Czepiasz się jak pijany płotu.
                                                    > Moderowanie to nadzór nad forum , z możliwością zablokowania udziału w forum d
                                                    > la osoby (nicka) naruszającej zasady forum i usuwania wątków, też wpisów. [b]
                                                    > Moderowanie nie polega na podnoszenia wątków[/b]. Ty też możesz wątki podnosić,
                                                    > każdy z nas ma techniczne możliwości. Trzeba mieć tylko świadomość, że narażam
                                                    > y się wtedy na drobne złamanie zasad forum.

Czuku, wiem że zrezygnowałeś z pisania na forum. Ale akurat ta Twoja wypowiedź doskonale oddaje dyskusję jaka się tu toczy w kilku wątkach. Może z punktu widzenia przeciętnego pracownika ma ona mało wspólnego z tematyką forum, ale jednak pojawiają się tu głosy osób, które wydają się być zaniepokojone tym co ostatnio miało miejsce na forum. Rzecz w tym, że jeśli Regulamin na coś nie pozwala, czegoś zakazuje, albo coś nakazuje, to żadne wyjątki nie powinny być dopuszczalne. I nie pisz o "małym" złamaniu Regulaminu. On po prostu został złamany i już. Nie ma co oceniać. A to podejście (ocenne) zaczyna na Forum byc problemem. Założyciel usunął niektóre wpisy. Ewidentnie łamiące Regulamin. Tymczasem ma obowiązek wynikający z Regulaminu usuwania wszystkich wpisów, które go łamią. Nie wypełnia tego obowiązku, a zamiast tego usuwa to co uznaje za stosowne. To nie jest OK. Tak samo Ty. Podnosisz wątki, które Tobie wydają się ważne. Ale przecież Regulamin zabrania podnoszenia wątków. Ani Ty, ani Założyciel nie możecie wiedzieć co dla innych jest najważniejsze. To nie jest OK. Po to Forum ma Regulamin, by go przestrzegac, inaczej będziemy mieli małą anarchię, albo jeszcze gorzej wpływanie na poglądy użytkowników Forum metodami innymi niz merytoryczne argumenty. Dla mnie to jest bardzo ważna rzecz na Forum, by to wyprostować.
                                                  • exworker Re: o moderowaniu. 03.09.12, 16:29
                                                    zmień forum
                                                  • d.p.r Re: o moderowaniu. 04.09.12, 08:45
                                                    exworker napisał:

> zmień forum
                                                    Forum jest dla nas pracowników PKO BP i powinno wyglądać tak jak my pracownicy PKO BP chcemy żeby wyglądało.
                                                  • czuk1 Re: o moderowaniu. 04.09.12, 11:53
                                                    Piszesz do mnie . Odpowiadam na codzień, choć tylko [u]czytam forum[/u] i tu nie funkcjonuję jako dyskutant. Formalnie jest tak jak piszesz. Też jestem za jawnością postępowania Założyciela.Jestem za stosowaniem się do zasad forum Agory (GW). Jestem za karaniem wyłamujących się z ram nakreślonych zasadami + ustaleniami Założyciela.

Kilka osób zgłosiło Założycielowi swoje uwagi. Odpowiedzi szczegółowych nie ma.
                                                    I co więcej można zrobić. Nękać codziennie wpisami ? W sytuacji kiedy zostały wykasowane
                                                    (wg mnie) dwa wpisy nieznanych forumowiczów ? Podane są loginy tych osób i informacja, że
                                                    wpis został usunięty. Dla mnie to wystarczy. Mam zaufanie do założyciela. Jestem pewny, że
                                                    nie wykreślił tych wpisów, z innej przyczyny niż złamanie zasad. I na tym tle trwa spór.

Podnoszenie proste wątków jest naganne. Skuter miał świadomość złamania zasad i dlatego czekał na te restrykcje założyciela. Nie doczekał się. Sam wcześniej zrezygnował z forum.

Proszę jednak zwrócić uwagę, że mogę podnosić wątki na forum nie łamiąc netykiety i regulaminu, wpisując różne pierdoły ( w ten sposób jak robią ciągle exworkery) i nikt uwag nie ma. Bijatyka trwa na watkach pieknie nazwanych, merytorycznych niby a nieraz słowa tam nie ma (w tych dyskusjach ) na tematy nazwane w wątkach. I to jest okej. Takie podnoszenie ?!
                                                    Kiedy skuter świadomie podnosił dwa wątki (w interesie nowych forumowiczów, dla dobrej opinii o forum - żeby pokazać, że tu nie tylko są bijatyki ale tworzy się dobre warunki do zadania pytania
                                                    przez klienta, że klient uzyskuje odpowiedź bankowców, że umożliwia się łatwe kontakty
                                                    pracowniczek wracających do pracy po wychowawczym) to podnoszenia te zostały nie tylko zauważone ale i wyolbrzymione .

Jeszcze raz pytam - jaki jest sens powtarzania postulatu - "założycielu napisz dlaczego wykasowałeś dwa wpisy/wątki ?"
                                                  • exwoker Re: o moderowaniu. 04.09.12, 12:10
                                                    czuk1 napisał:

> Jeszcze raz pytam - jaki jest sens powtarzania postulatu - "założycielu napisz
                                                    > dlaczego wykasowałeś dwa wpisy/wątki ?"

1. By w końcu uzyskacćodpowiedź na pytanie - gdzie można przeczytać usunięte wpisy - której nie mozna się doprosić.
                                                    2. By pokazać, że bycie Założycielem to nie tylko możliwość wykasowania czego się chce, ale obowiązek kasowania wszystkiego co łamie Regulamin.
                                                    3. By jasne było, że to jest Forum dla forumowiczów, a nie dla Założyciela. On ma tylko pilnować porządku na Forum i egzekwować od wszystkich, a nie wybiórczo, przestrzegania Regulaminu.
                                                    4. By przestrzegać Regulaminu, nawet jeśli w dobrej wierze chciałoby się zrobić inaczej.
                                                    5. By oprzeć się pokusie mówienia ludziom co jest dobre a co złe. Oni sami muszą/mogą to ocenić.
                                                  • czuk1 Re: o moderowaniu. 04.09.12, 22:27
                                                    Lubię takie - konkretne i przekonywające wypowiedzi. Może macie rację ? Wszyscy, domagający się nadal odpowiedzi od Założyciela. Pozdrawiam.
                                                  • exwoker Re: o moderowaniu. 06.09.12, 08:09
                                                    czuk1 napisał:

> Lubię takie - konkretne i przekonywające wypowiedzi. Może macie rację ? Wszyscy
                                                    > , domagający się nadal odpowiedzi od Założyciela. Pozdrawiam.

Dziekuję za próbę zrozumienia.
                                                  • racjonalny0880 Re: o moderowaniu. 10.09.12, 09:48
                                                    czuk1 napisał:

> Lubię takie - konkretne i przekonywające wypowiedzi. Może macie rację ? Wszyscy
                                                    > , domagający się nadal odpowiedzi od Założyciela. Pozdrawiam.

Nawet gdyby domagający sie odpowiedzi nie mieli racji, to zwykłe zasady kultury nakazywałyby udzielić jednak odpowiedzi. To jest forum pracowników Banku PKO BP. To pracownicy banku PKO BP sa tu gospodarzami, nie gośćmi. Założyciel jest po to by pilnować by na forum były przestrzegane wszystkie zasady.
                                                  • skuter44 Re: o organizacji forum 21.08.12, 22:34
                                                    skuter44 napisał:
                                                    Jak to nie moderujesz. Podnosisz wątki gdzie nie ma odpowiedzi, przypominasz zapomniane, a ważne według ciebie tematy, rozsądzasz spory, no i czasami wypowiadasz się jako czuk? O co w tym chodzi?
                                                    ---------------
                                                    Cel podniesienia 2 ważnych wątków (każdemu to się trafić może, bo jest proste i nieraz potrzebne) wyjaśniłem w postaci wpisów. Watek podniesiony jest widoczny .
                                                    Co jest dla nas ważne możemy tu chyba jeszcze powiedzieć . Uznajesz przecież wolność słowa.
                                                    Sporów nie rozsądzam. Wyrażam jedynie swój pogląd (a już nie mogę ?), dlatego najczęściej piszę - "wg mnie", "uważam, że" , "wyrażam pogląd". Nie zauważyłem w jednym wpisie, że pisał czuk i pomyłkowo z niego się wypowiedziałem.

Widzę, że już nie masz tematów ważniejszych i godniejszych adwersarzy.
                                                    Masz tu na forum coraz mniej do gadania, nic nowego nie jesteś w stanie wnieść ? Szkoda. -;)
                                                  • skuter44 Re: o organizacji forum 21.08.12, 22:41
                                                    Wpis mój pierwszy pokazał się dopiero po 5 minutach. Napisałem więc zaraz i postawiłem drugi, nowy, krótki. Wysyłając drugi wpis, nie zauważyłem, że już jest na forum 1 wpis, zatrzymany (chyba przez admina?). Teraz mamy dwa wpisy na jeden temat. Przepraszam.

PS. Gdybym moderował forum, na pewno ten błąd bym poprawił. Macie więc odpowiedź na
                                                    zarzuty exworkera.
                                                  • exwoker Re: o organizacji forum 22.08.12, 06:51
                                                    skuter44 napisał:

> Cel podniesienia 2 ważnych wątków (każdemu to się trafić może, bo jest proste i
                                                    > nieraz potrzebne) wyjaśniłem w postaci wpisów. Watek podniesiony jest widoczn
                                                    > y .
                                                    > Co jest dla nas ważne możemy tu chyba jeszcze powiedzieć . Uznajesz przecież wo
                                                    > lność słowa.
                                                    > Sporów nie rozsądzam. Wyrażam jedynie swój pogląd (a już nie mogę ?), dlatego n
                                                    > ajczęściej piszę - "wg mnie", "uważam, że" , "wyrażam pogląd". Nie zauważyłem
                                                    > w jednym wpisie, że pisał czuk i pomyłkowo z niego się wypowiedziałem.
                                                    >
                                                    > Widzę, że już nie masz tematów ważniejszych i godniejszych adwersarzy.
                                                    > Masz tu na forum coraz mniej do gadania, nic nowego nie jesteś w stanie wnieść
                                                    > ? Szkoda. -;)

Myślę, że podnosząc wątki, jako skuter lub jako czuk łamiesz regulamin forum, któryego tak zawzięcie broniłeś. Najpierw wybiórcze usuwanie wpisów, teraz wybiórcze podnoszenie tylko niektórych wątków. O co w tym chodzi>
                                                  • skuter44 Re: o organizacji forum 22.08.12, 07:42
                                                    Piszę Ci kolejny raz. Tym razem na innym wątku. I tu dalej ..... niemiłe Ci słowa. Bo inaczej z tobą nie można. Tylko wafel ma cierpliwość.
                                                  • ukryty_wafel Re: o organizacji forum 22.08.12, 08:35
                                                    skuter44 napisał:

> Bo inaczej z tobą nie można. Tylko wafel ma cierpliwość.

Zaiste prawdę rzekłeś :) Wszystkie pękają, a ja na luzie i na spokój go biere :)
                                                    Na razie chce mnie wyciąć :-) bo zmienić mnie nie może :-)
                                                    Nie łam się skuter = życie jest wciąż piękne ;-)
                                                    A Exworkredekfreud? Niech się męczy - zamiast w ustawieniach wpisać mnie na listę nieprzyjaciół, musi wszędzie kwilić i szlochać!
                                                    Zaraz przytule go do memłona i łzy otrę :)
                                                    Pozdro
                                                  • d.p.r Re: o organizacji forum 25.08.12, 12:48
                                                    z tym podnoszeniem wątków rzeczywiście jest kłopot. regulamin tego zabrania więc nikt nie powinien tego robić. z drugiej strony szkoda gdy ważne tematy są spychane przez walczące obozy. może przydałoby się słowo na niedzielę od admina.
                                                  • meritt16 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 30.06.13, 19:50
                                                    Jak zwolnią to trzeba szukac innej pracy i się szanować
                                                    Alians czuy też łączenie to nic dobrego dla pracowników szaraków wycisną co się da i kopną w 4 litery strasząc dublowaniem się stanowisk i kosztami synergii.
                                                  • cezio4 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 01.07.13, 09:49
                                                    meritt16 napisał:

> Jak zwolnią to trzeba szukac innej pracy i się szanować

jakaś propaganda...
                                                    owszem, zapewne największe wartości pozostają u góry, szarzy , którzy pracują na te wartości nigdy z nich nie skorzystają, jeszcze powinni być wdzięczni za to, że na czas jest wynagrodzenie, na jakże wartościowym koncie osobistym. u przedsiębiorców nie ma tak różowo.
                                                    no cóż zamiast przyziemnych spraw powinniśmy być dumni, żę możemy pracować w najbardziej wartościowym banku hahahahaha
                                  • d.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 29.07.12, 11:34
                                    exworker napisał:

> Jak nie rozumiesz, co ma wskazanie na spam w relacji do tematyki forum to nie m
                                    > am więcej pytań.

Ale ja mam wiele pytań. Pracownicy banku też je mają. Zadałem ci te pytania we wcześniejszym wpisie. Dlaczego boisz się na nie odpowiedzieć? Co jest takiego złego w tych pytaniach, że nie chcesz odpowiedzieć? Dlaczego NAS zwalczasz???????? To my dalej w banku pracujemy, ty jak sam napisałeś jesteś teraz zadowolonym dyrektorem w innej firmie. Dlaczego więc wyśmiewasz się z naszej sytuacji? Dlaczego stosujesz wobec nas mobbing?
                                • q.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 29.07.12, 18:07
                                  d.p.r napisał:

> exworker napisał:
                                  >
                                  > > spamujesz expercie vel torres vel kuper vel wafelek vel alma.
                                  >
                                  > O i znowu taki sam wpis. Co on ma wspólnego z tematyką forum? Dlaczego zwalczas
                                  > z nie tylko ludzi tu piszących, ale i nas wszystkich pracujących w PKO BP? Czy
                                  > to że ci w banku było źle daje prawo by odgryzać się na WSZYSTKICH, którzy tu c
                                  > ieżko pracują? Ty nie wiesz co to ciężka praca, bo już cię w PKO BP nie ma. Dla
                                  > czego stosujesz wobec nas mobbing uporczywie powtarzając, że pracujemy w złym m
                                  > iejscu? Dlaczego, skoro piszesz że doświadczyłes w banku mobbingu, sam stajesz
                                  > się mobberem? Czy masz odwagę by NAM, bo ty nie jesteś jednym z nas, UCZCIWIE n
                                  > a te pytania odpowiedzieć? Czy raczej znów będzie spam i zero konkretów?

ja wiem czemu zgredex to robi; on che nas sklocic i boki zrywa jak probujemy na jego wpisy cos odpowiedziec; to taki podpuszczacz jakich pelno w Polsce za pisorow bylo
                      • racjonalny0880 Prośba do założyciela forum 08.08.12, 10:41
                        exworker napisał:

> ęcz już nas.

Wpis niezgodny z regulaminem forum (wulgaryzmy). Proszę o usunięcie :)
      • auris1234 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 16.07.12, 19:50
        Pseudo ekspercie Twoje wklejanki są obłędne a jedna o szanownym Panie Prezesie (na przyszłość postaraj się i wpisuj dane Pana Prezesa z dużej litery) jest genialna, niezle być przydup.............. w takim stylu.
        Szanowne towarzystwo w Centrali nie wciskajcie ludziom kitu banki kupuje się dla portfeli i klientów które one miały i dlatego walczy się o Banki które głownie prowadzą działalność w dużych miastac, bo tam ludzie mają kasę i biorą kredyty.
        W końcu sami walicie PR w gazetce propagandowej o sukcesach ROK-u Poznania czy Wrocławia i zlikwidowaliście ROD Olsztyn jako mniejszy i słabszy.
        Ponieważ nie było pomysłu na Bank Pocztowy to się go łączy z PKO BP i tyle i nie dorabiajcie do tego teorii, a jak będzie? Pewnie zmieni się niewiele bo kultura organizacyjna obu instytucji jest dosyc podobna co najwyżej pozwalnia się trochę ludzi bo trzeba uzasadnić to łączenie
        Miłego wieczoru warto wyjść na spacer praca to nie wszystko
        • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 16.07.12, 20:08
          Być może w Polsce będą zawsze szaleć tornada jak w USA. Być może Polska przeprowadzi inwazję na Syrię. Być może grubasy z Pijawskiej kiedyś przejrzą na oczy.
          • q.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 16.07.12, 22:47
            exworker napisał:

> Być może w Polsce będą zawsze szaleć tornada jak w USA. Być może Polska przepro
            > wadzi inwazję na Syrię. Być może grubasy z Pijawskiej kiedyś przejrzą na oczy.
            być może nasze forum przestanie byc zasmiecane przez bylych pracownikow
        • racjonalny0880 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 06.08.12, 10:27
          auris1234 napisał:

> Szanowne towarzystwo w Centrali nie wciskajcie ludziom kitu banki kupuje się dl
          > a portfeli i klientów które one miały i dlatego walczy się o Banki które głowni
          > e prowadzą działalność w dużych miastac, bo tam ludzie mają kasę i biorą kredyt
          > y.

To dlaczego bank Pocztwy, który mial klientów takż ew małych mieścinach, jednak sie rozwijał, zwiększał swoje przychody i przynosił zyski? Banki kupuje sie dla powiększenia potencjału jaki ma wieksza firma i dla efektow synergii. Rzeczywiście łącząc dwie firmy można zrestrukturyzowac wiele dublujących się stanowisk. Dla kupna portfela klientów nie ma potrzeby kupowania całego banku, wystarczy kupic ten portfel. Były juz takie praktyki w Polsce.
    • babsztylla Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 16.07.12, 20:32
      Drogi ekspercie,
      mam do ciebie ogromna prośbę. POCAŁUJ SIĘ W DUPĘ i przestań zaśmiecać forum tym propagandowym bełkotem!
      • d.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 17.07.12, 08:51
        Pozwól ludziom mieć własne zdanie. Ciebie nikt z forum nie wyrzuca. Dlaczego skoro 70% jest zadowolonych z pracy w PKO to nie można pisać o banku pozytywnie???
      • ekspert2.0 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 17.07.12, 09:39
        Przykro mi. Nie sięgnąłem. Trudno, pozostaje zatem dalej pisać na forum i pokazywać postronnym czytelnikom inną, normalną twarz Banku ;).
        • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 17.07.12, 09:47
          A pokazuj sobie ile chcesz. Pokazujesz twarz banku jaką jest według Ciebie.

I takie pytanko - Ty masz tyle czasu w pracy żeby wisieć cały czas na forum ? Zaskoczony jestem, to tylko potwierdza jak się pracuje przy ul. Pijawskiej.
          • ekspert2.0 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 17.07.12, 10:52
            O dzięki Ci za pozwolenie Naczelny Cenzorze tego forum. Rzetelność wymaga obiektywności, czyli pokazywania racji dwóch stron. A co do czasu na forum to ja Ci Twojego nie wyliczam.

I tak dla przypomnienia, bo o tym piszę już ładnych parę lat. Nigdy i nigdzie nie powiedziałem, że jestem pracownikiem centrali, regionu, jednostki specjalistycznej, czy oddziału. Jestem, w odróżnieniu od Ciebie, pracownikiem banku PKO BP. Bo Bank jest jeden, ale żeby to wiedzieć, trzeba w nim pracować, bo wtedy się wie co się w Banku dzieje.
            • d.p.r Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 17.07.12, 12:28
              ekspert-pko napisał:

> O dzięki Ci za pozwolenie Naczelny Cenzorze tego forum. Rzetelność wymaga obiek
              > tywności, czyli pokazywania racji dwóch stron. A co do czasu na forum to ja Ci
              > Twojego nie wyliczam.
              >
              > I tak dla przypomnienia, bo o tym piszę już ładnych parę lat. Nigdy i nigdzie n
              > ie powiedziałem, że jestem pracownikiem centrali, regionu, jednostki specjalist
              > ycznej, czy oddziału. Jestem, w odróżnieniu od Ciebie, pracownikiem banku PKO B
              > P. Bo Bank jest jeden, ale żeby to wiedzieć, trzeba w nim pracować, bo wtedy si
              > ę wie co się w Banku dzieje.

To nie cenzor. On próbuje wyciągnąc z nas informacje, ktore sa poufne. Nie dajmy sie podpuścić.
            • tor-r-es Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 19.07.12, 16:15
              ekspert-pko napisał:

> O dzięki Ci za pozwolenie Naczelny Cenzorze tego forum. Rzetelność wymaga obiek
              > tywności, czyli pokazywania racji dwóch stron. A co do czasu na forum to ja Ci
              > Twojego nie wyliczam.
              >
              > I tak dla przypomnienia, bo o tym piszę już ładnych parę lat. Nigdy i nigdzie n
              > ie powiedziałem, że jestem pracownikiem centrali, regionu, jednostki specjalist
              > ycznej, czy oddziału. Jestem, w odróżnieniu od Ciebie, pracownikiem banku PKO B
              > P. Bo Bank jest jeden, ale żeby to wiedzieć, trzeba w nim pracować, bo wtedy si
              > ę wie co się w Banku dzieje.

częściowo zgodze się z tym, że bank jest jeden. przyznaję, że bez wsparcia kolegów z centrali z d. skarbu ja ze swoimi klientami nie mialbym o czym gadać.
              • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 19.07.12, 16:26
                mówisz o tych śmiesznych lokatkach negocjowanych zawsze o conajmniej 50 punktów niżej nie konkurencja ?
                • tor-r-es Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 19.07.12, 16:32
                  exworker napisał:

> mówisz o tych śmiesznych lokatkach negocjowanych zawsze o conajmniej 50 punktów
                  > niżej nie konkurencja ?

sorki ale mam wielu klientów którzy się na nie decydują, a jak im mówię, że wiem że konkurencja może dać więcej, to mi odpowiadają, że może i może, ale PKO BP to jednak bank, któremu oni ufają, bo duży, bo ze skarbem państwa jako akcjonariuszem, bo z innymi rożnie bywa a tu jest ok. i to całkiem poważni klienci.
                  • ekspert2.0 Re: dlaczego klienci wybierają konkretne banki 20.07.12, 08:36
                    Niejako przy okazji stworzyła nam się ciekawa podddyskusja. Znalazłem wyniki badań, z których wynika że przy wyborze banku bardzo duże znaczenie mają dla klientów (w kolejności malejącej):
                    1. koszty użytkowania np. dokonywanie płatności, koszty użytkowania karty debetowej,
                    2. możliwość korzystania z konta internetowego,
                    3. ilość bankomatów bezpłatnych,
                    4. oprocentowanie kredytu i pożyczek i opłacalność korzystania z jego usług,
                    5. jakość obsługi klienta zarówno w placówce banku, jak i przez infolinię,
                    6. opinią swoich znajomych, przyjaciół, rodziny,
                    7. ilość i bliskość oddziałów oraz godziny otwarcia placówek.

O dziwo nie cena i jakość są tu na pierwszym miejscu?
                    • exworker Re: dlaczego klienci wybierają konkretne banki 20.07.12, 08:39
                      Panie expert od forum - czas wziąć się do pracy, już 08.38 - ludzie w oddziałach już zapierdalają o 08.00.
                      • ekspert2.0 Re: dlaczego klienci wybierają konkretne banki 20.07.12, 08:45
                        A co merytorycznego miałeś zamiar wnieść do tej dyskusji swoim wpisem? Na razie powiedziałeś wszystkim, że masz zegarek. Gratulujemy!
                        • exworker Re: dlaczego klienci wybierają konkretne banki 20.07.12, 08:55
                          Jak nie rozumiesz to rudno. Już 08.54 - minęła już godzina pracy. Co wniosłeś do banku w tym czasie ? Jaki dochód ?

Od razu napiszę, że zgadzam się ze wszystkim co napiszesz.
          • tor-r-es Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 17.07.12, 16:06
            ej tam wyluzuj. w sumie to o co chodzi. tym masz swoje zdanie, on ma swoje a każdy kto czyta wyrobi sobie swoje. trochę dajesz się sprowokować.
    • racjonalny0880 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 08.09.12, 18:19
      Ta decyzja, nie wiem czy została podjęta czy nie, może być ważna także z powodu ostatnich doniesień dotyczących sprzedaży Aliora i wcześniejszego zakupu Kredyt Banku przez Santander, czyli właściciela BZ WBK. Konkurencja na rynku rośnie, ale to dobrze bo bedziemy mogli pokazać się z jeszcze lepszej strony.
      • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 08.09.12, 18:31
        Mówisz o tej stronie ? :

Fakt 1 - PKO liderem utraty kont osobistych w Polsce.

prnews.pl/wojciech-boczon/liczba-ror-po-ii-kw-2012-najszybszy-przyrost-w-aliorze-i-pocztowym-72522.html
        Fakt 2 - PKO utracił pozycję lidera w kredytach hipotecznych

www.forbes.pl/artykuly/sekcje/wydarzenia/pekao-liderem-kredytow-hipotecznych,27336,1
        Fakt 3 - PKO zwalnia najwięcej pracowników w sektorze bankowym

Fakt 4 - PKO poza pierwszą 10-tką banków pod względem jakości obsługi

biznes.newsweek.pl/ranking--przyjazny-bank-newsweeka-2011---multibank-najlepszy-dla-kowalskiego,82601,1,1.html
        Fakt 5 - PKO liderem negatywnych opinii ( ostatnie miejsce )

finanse.wp.pl/gid,14179487,galeria.html
      • exworker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 08.09.12, 18:34
        Ja bym tam się nie spieszył do pokazywania "lepszej" strony ale jak tam sobie chcesz.
        • racjonalny0880 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 12.11.12, 11:53
          exworker napisał:

> Ja bym tam się nie spieszył do pokazywania "lepszej" strony ale jak tam sobie c
          > hcesz.

Exworker przestał już co prawda pisać na naszym gościnnym forum, ale tak bardzo kocha nasz bank, że pewnie i tak często tu zagląda. zatem exworkerze własnie zostały opublikowane kolejne wyniki PKO BP. Bardzo dobre wyniki. Leosze niż w poprzednich okresach. Można z nich wyczytać, że zysk banku rośnie dzięki szybszemu wzrostowi przychodów niz kosztów. A więc powoli każda strona banku jest lepsza :).
          • alma590 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 12.11.12, 14:10
            racjonalny0880 napisał:

> Exworker przestał już co prawda pisać na naszym gościnnym forum, ale tak bardzo
            > kocha nasz bank, że pewnie i tak często tu zagląda.

Oj racjonalny, skoro Twój adwersarz nie może odpowiedzieć na naszym gościnnym forum, to chyba nie jest w porządku tak się dalej do niego odwoływać.
            • racjonalny0880 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 12.11.12, 14:19
              alma590 napisała:

> Oj racjonalny, skoro Twój adwersarz nie może odpowiedzieć na naszym gościnnym f
              > orum, to chyba nie jest w porządku tak się dalej do niego odwoływać.
              >
              Ależ Almo :). Przeciez jego w dalszym ciągu jest tu pełno :). A poza tym to było raczej odwołanie do tego co on pisał. Te wszystkie półprawdy, czy manipulacje warto dalej prostować. Moim zdaniem oczywiście ;).
              • alma590 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 12.11.12, 14:30
                racjonalny0880 napisał:

> Ależ Almo :). Przeciez jego w dalszym ciągu jest tu pełno :).

Pełno to jest raczej prób zaistnienia i włączenia się do dyskusji, a jego półprawdy można było obalać wówczas kiedy mógł je bronić.Teraz jak widać jest już na straconej pozycji i Twoja obrona tzw prawdy obiektywnej wygląda już tylko jak zwykła propaganda.
                Takie jest oczywiście moje zdanie i nie musimy się w tym zgadzać.

Pozdrawiam
                • racjonalny0880 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 12.11.12, 14:42
                  alma590 napisała:

> Pełno to jest raczej prób zaistnienia i włączenia się do dyskusji, a jego półpr
                  > awdy można było obalać wówczas kiedy mógł je bronić.Teraz jak widać jest już na
                  > straconej pozycji i Twoja obrona tzw prawdy obiektywnej wygląda już tylko jak
                  > zwykła propaganda.
                  > Takie jest oczywiście moje zdanie i nie musimy się w tym zgadzać.
                  >
                  > Pozdrawiam

To rzeczywiście się nie zgadzamy. Jeśli pojawiają się nowe okoliczności, które wspierają wcześniejsze dyskusje to nie powinno się o nich zapominać. W tym wypadku po prostu kolejny kwartał potwierdził, że exworker nie miał racji. I warto to powiedzieć. Bo to fakt. Bo to merytoryczny argument.
                  Pozdrawiam :)
                • skuter44 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 12.11.12, 14:57
                  Nie dawało się dyskutować z jedynie słuszną prawdą. Nie sądzę by teraz miało się coś zmienić, nawet gdyby starać się uspakajać atmosferę. Próby takie były lecz były nieskuteczne.
                  Silną stroną grupy forumowiczów, których teraz nie ma, była demagogia i twierdzenie w oparciu o ich jakoby własne doświadczenia i odczucia , że ogół pracowników tak uważa, że są przedstawicielami ogółu, że przemawiają i walczą w imieniu załogi bo ta jest zastraszana i nie dopuszczana do dyskusji forumowych. Co było oczywistą nieprawdą. Teraz widzimy, że teraz zainteresowanie tematyką forum jest faktycznie małe choć dostęp do niego dla pracowników i dyskusji forumowych nie jest krępowany. To jak z życiem produktu -;)
                  • ex-worker Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 12.11.12, 15:25
                    Dziękuję almo. Zawsze warto być wiernym wartościom - choćby się miało przegrać. Powodzenia.
                    • alma590 Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 13.11.12, 19:51
                      ex-worker napisał(a):

> Dziękuję almo. Zawsze warto być wiernym wartościom - choćby się miało przegrać.
                      > Powodzenia.

Dla Ciebie exworkerze do przemyślenia :

"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!" - Benjamin Franklin

Niedobrze, kiedy owca jest słabo uzbrojona, a jeszcze gorzej kiedy się przy tym sama, tak właściwie na własne życzenie rozbraja.

Pozdrawiam
                  • szar_amysz Re: Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO 13.11.12, 02:24
                    skuter44 napisał:

> Nie dawało się dyskutować z jedynie słuszną prawdą. Nie sądzę by teraz miało si
                    > ę coś zmienić, nawet gdyby starać się uspakajać atmosferę. Próby takie były lec
                    > z były nieskuteczne.
                    > Silną stroną grupy forumowiczów, których teraz nie ma, była demagogia i twierdz
                    > enie w oparciu o ich jakoby własne doświadczenia i odczucia , że ogół pracown
                    > ików tak uważa, że są przedstawicielami ogółu, że przemawiają i walczą w imieni
                    > u załogi bo ta jest zastraszana i nie dopuszczana do dyskusji forumowych. Co by
                    > ło oczywistą nieprawdą. Teraz widzimy, że teraz zainteresowanie tematyką forum
                    > jest faktycznie małe choć dostęp do niego dla pracowników i dyskusji forumowych
                    > nie jest krępowany. To jak z życiem produktu -;)

Wiesz, Skuterze ze ja tez zastanawiam sie nad tym dlaczego tak malo pracownikow tu sie wypowiada, szczegolnie tych ktorzy dyskutowali tu o swoich problemach np. Dragomir, Zadowolony, Ad63...i inni. Ludzie tu uwazali ze po umilknieciu Ukrytego Wafla dyskusje powinny powrocic.. I co?? Ich prawie nie ma... Nie chce sie wymadrzac ale od poczatku wiedzialam ze nie o to tu chodzi....
                    Jesli chodzi o spokojna atmosfere - to ona akurat jest :) Nikt nikomu nie skacze do oczu, rozmowy te ktore sie tocza sa spokojne, roznice w zdaniach sa i beda (i dobrze!) ale u nikogo nie powoduja wscieklosci ani bluzgow :) Czyli cos sie udalo, cos nie....
                    Pozdrawiam :)