Dodaj do ulubionych

Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP

03.09.13, 12:47
[url=https://www.youtube.com/watch?v=Dn__WaHwF_0&feature=c4-overview&list=UUTtjVh4lisCeBH6HY4DxBSg]Filmik[/url] jest nie tylko o PKO, ale z wypowiedzi jego przedstawiciela wynika, że młodzi ludzie chcą pracować w PKO BP głównie ze względu na atmosferę w pracy i udział w projektach rozwojowych
Obserwuj wątek
    • max.p Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 03.09.13, 13:16
      Dodaj że tak mówią ci młodzi zatrudnieni w banku których ankietowano w tym temacie.
      • rompil Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 03.09.13, 15:38
        max.p napisał:

> Dodaj że tak mówią ci młodzi zatrudnieni w banku których ankietowano w tym tema
        > cie.
        :D
        Nie rozumiesz zupełnie o czym on pisze - on pisze o warunkach pracy a Ty o wynikach finansowych
    • ta-bulla-rasa Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 03.09.13, 14:10
      Bo to najlepszy pracodawca, największy bank w Polsce, bank o ciągle najwyższych wynikach w sektorze i niedościgniony wzór dla konkurencji.
      • troublemaker_next Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 03.09.13, 14:58
        ta-bulla-rasa napisał:

> Bo to najlepszy pracodawca, największy bank w Polsce, bank o ciągle najwyższych
        > wynikach w sektorze i niedościgniony wzór dla konkurencji.

[video]http://youtu.be/DhecpGGOP40;;DhecpGGOP40;;http://i1.ytimg.com/vi/DhecpGGOP40/default.jpg;;Miś - łubudubu[/video]

[img]https://emoty.blox.pl/resource/laughing2.gif[/img]
        • rompil Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 03.09.13, 15:02
          troublemaker_next napisał:

Obawiam się, że załatwili Cię w białych rękawiczkach.
      • rompil Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 03.09.13, 15:19
        ta-bulla-rasa napisał:

> Bo to najlepszy pracodawca, największy bank w Polsce, bank o ciągle najwyższych
        > wynikach w sektorze i niedościgniony wzór dla konkurencji.
        to ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi jest najlepszym podsumowaniem wszelkich malkontenckich wątków na tym forum - brawo i dziękuję
    • troublemaker_next Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 03.09.13, 15:47
      balcerek04 napisał:

> jest nie tylko o PKO, ale z wypowiedzi jego prz
      > edstawiciela [b]wynika, że młodzi ludzie chcą pracować w PKO BP[/b] głównie ze względu
      > na atmosferę w pracy i udział w projektach rozwojowych

Nie, że [b]chcą [/b]pracować tylko, że [b]wybrali [/b]będąc zaraz po studiach i [b] tylko Ci [/b]młodzi ludzie którzy mu tak odpowiedzieli :)
      Ten sam pan chwilę wcześniej powiedział, że [b]głównym [/b]elementem który młodych motywuje do podjęcia pracy u danego pracodawcy jest stabilność zatrudnienia i możliwość realizacji pasji życiowych. W PKO natomiast jest inaczej tam na pierwszym miejscu jest atmosfera pracy (czyli fajni kumple). Ciekawe dlaczego nie wskazali stabilności i możliwości realizacji pasji? ;)
      • pokolenie-y Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 03.09.13, 16:12

>Ciekawe dlaczego nie
        > wskazali stabilności i możliwości realizacji pasji? ;)

To proste jest.
        Jak chcę przyjść do pracy na 10.00 bo o 8.30 mam fitness to mi na to nikt nie pozwoli.
        Jak chcę zrobić sobie przerwę w pracy o 13.00 bo mam wtedy zajęcia z włoskiego to mi na to nikt nie pozwoli.
        Jak chcę w wolnej chwili zalogować się na swój profil na fb to mi nikt na to nie pozwoli.
        Nikt nie pozwoli na to by w chwili po skończeniu swojego zadania można się było zająć swoimi pasjami do czasu aż szef przyniesie nową pracę.
        Ale poczekamy zobaczymy.
        To się zmieni.
        Bo rynek tego oczekuje.
        A z rynkiem podobno nikt nie wygra :)
    • skuter44 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 03.09.13, 20:54
      Balcerku. Pytasz i sam nie odpowiadasz ?
      • gra_pozorow Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 03.09.13, 23:35
        Wątek ma idiotyczne przesłanie i, jak wiele innych Balcerka, jest czystym PR wklejanym bez zastanowienia.

Otóż młodzi ludzi dziś chcą pracować gdziekolwiek na dowolnej formie umowy. Dośc poczytać o doktorantach pracujących jako telemarketerzy. Czy młodzi ludzie chcą pracować na PKP ? Ocztwiście.....
        • skuter44 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 07:53
          Dlaczergo zaraz idiotyczne ?! Pytasz - odpowiadam.
          To naszym "kadrowcom" tak wydaje się, że "tylko w PKO BP".
          Przecież absolwenci szkół szukają pracy/stażu wszędzie , gdzie tylko możliwe,
          gdzie są ogłoszenia. I ich odpowiedzi na rózne pytania (związane ze stażem)
          u każdego potencjalnego pracodawcy będą pozytywne.
          A to, że PKO BP uznane jest jako dobre miejsce do odbycia stażu to wynik:
          - autentycznej troski o stażystów (by najwięcej nauczyli się i pomogli bankowi - pracując),
          - powszechnie dobrej atmosfery pracy w zespołach , tam na najnizszych szczeblach struktury
          banku. Sam praktykantom i stażystom poświęcałem pól poniedziałku.... na edukacyjne
          rozmowy o banku. A przeszło przez oddział kilkadziesiąt osób. Nawet jedna grupa (pięć
          osób) założyła , z mojej podpowiedzi0 spółdzielnię społeczną, która funkcjonuje do dziś,
          - ale jest to też (a moze głownie) wynik udziału "pekaowskich kadrowców" w różnych
          konkursach i ocenach pracodawcy. Mam na myśli kontakty ich intensywne z organizatorami
          konkursów i róznych ocenach pracodawców. Nie wiem czy się rozumiemy. To bardzo się liczy
          na wynikach tych róznych ocen banku na zewnątrz, gdzie wynik jest - "najlepszy bank,....."
          Małych firm nie stać by pracownik firmy (jednocześnie) d/s księgowych i kadrowych
          wykonywał jeszcze /koncentrował się na PR firmy. Bo i po co reklamować firmę , pod tym
          względem? I tak kandydaci do pracy są w firmie codziennie, można przebierać.
        • balcerek04 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 08:35
          gra_pozorow napisała:

> Wątek ma idiotyczne przesłanie i, jak wiele innych Balcerka, jest czystym PR wk
          > lejanym bez zastanowienia.

Dziękuję za Twój komentarz. Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że niewiele zrozumiałeś z mojego wpisu. Chętnie jednak poświęcę trochę czasu i przeznaczę go na Twoja edukację, w której braki są aż nadto widoczne. W tym celu poproszę Ciebie o odpowiedzi na kilka podstawowych pytań. 1. Dlaczego wg Ciebie mój wątek ma idiotyczne przesłanie?, 2. Które jeszcze wg Ciebie moje wątki mają idiotyczne przesłanie, 3. Dlaczego uważasz, że wątek, w którym mówi się dlaczego młodzi ludzie chcą pracować w PKO BP jest czystym PR, 4. Dlaczego uważasz, że ten wątek założyłem bez zastanowienia?

> Otóż młodzi ludzi dziś chcą pracować gdziekolwiek na dowolnej formie umowy. Doś
          > c poczytać o doktorantach pracujących jako telemarketerzy. Czy młodzi ludzie ch
          > cą pracować na PKP ? Ocztwiście.....

Nie wiem czy młodzi ludzie chcą dziś pracować gdziekolwiek w dowolnej formie. Ciekawa byłaby tu informacja ile osób składa swoje dokumenty gdy pojawiają się oferty pracy w PKO BP. Myślę, że nie wszyscy młodzi ludzie je składają, więc jednych coś do banku przyciąga, a innych nie. Ci, którzy chcą w banku pracować, a nie są to wszyscy i wypowiedzieli się w badaniu mówią o tym dlaczego im się tu podoba. Czy wg Ciebie nie może im się tu podobać? Czy wg Ciebie nikt nie chce pracować w PKO BP? Czy aby nie mierzysz wszystkich swoją miarą?
          • zocha37 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 10:46
            @balcerek04

No proszę Józiek kolejnym edukatorem :D

Gra o staż dla studentów i młodych absolwentów daje im szansę pracy wakacyjnej, czasami przedłużonej do paru miesięcy, a około 30% z nich ma możliwość podpisania umowy na dłużej.Być może to ambitne, zdolne, wybijające się jednostki, które trafiają np. do Centrali.
            Swój start zawodowy trzeba gdzieś zacząć, a wpis w CV o stażu w tym banku od dawna był magnesem. W końcu to lider?
            O tym czy lubią tam pracować to się przekonają po paru latach.
            Widać,że trzeba Ci uświadomić jak faktycznie wygląda dzisiaj praca w naszej firmie większości ludzi pracujących nie w departamentach Centrali, ale na obsłudze.

Kiedyś takich wpisów, jak te poniżej, na tym forum było znacznie więcej, a dziś dzięki takim propagandystom jak min. Ty piszą gdzie indziej:

procedura

napisał qaz » 2013-03-23, 11:54
            "Pracowałem w PKO 18 miesięcy w Warszawie stanowisko MSP na początku dostałem parę procedur do przeczytania bo tak wyglądało wstępne szkolenie a i układanie dokumentów klientów też było bardzo rozwijającą pracą. Po 3 miesiącach miałem szkolenie z systemu Alnova, znacznie za późno bo przez ten czas trzeba obsługiwać Klientów poprzez ten system więc jak udałem się na szkolenie to już wszystko wiedziałem i nic nowego się nie dowiedziałem.
            Jak jesteś nowym pracownikiem to nie masz co liczyć na pomoc innych pracowników, każdy ma tyle pracy że nie chce za bardzo poświęcić ci czasu na ewentualną pomoc. Jednym słowem początek jest bardzo trudny ale można jakoś przetrwać, później zaczyna się jazda bez trzymanki.
            Nowy pracowniku pamiętaj że jak przychodzisz do pracy to podpisujesz listę obecności a drugie co robisz to nie kawa tylko Platin tzw. kalendarz. Jak w Platinie nic nie zarejestrujesz to twój przełożony kierownik, naczelnik bądź dyrektor powie co ty cały dzień robiłeś. Ja miałem wykonywać 30 nowych tel. dziennie i 5 spotkań sprzedażowych tygodniowo. Jeśli masz danego dnia spisany wniosek kredytowy to wprowadzasz go do systemu przygotowujesz umowę wraz z potrzebnymi załącznikami oraz go uruchamiasz sam w między czasie przychodzą klienci których trzeba obsłużyć i co rusz musisz z biurka zgarniać dokumenty i oczywiście obsługiwać Klienta według standardów. Musisz na początek zapytać czy podczas rozmowy mogę zadać parę pytań które pozwolą dobrać jak najlepszą ofertę do Pana potrzeb a i jeszcze trzeba zapytać czy można notować podczas spotkania bo jak tego się nie powie to TAJEMNICZY KLIENT da nam minusa. Poza tym pytania otwarte zamknięte cechy zalety produktu i takie tam inne bardzo wartościowe pytania, jednym słowem trzeba wyklepać to na pamięć i jechać jak robot.
            Jak wykonujesz plan na poziomie min 70% to wiedz że dla twojego przełożonego to nie wystarcza. Plany są bardzo duże i żeby zrealizować 70% to trzeba się dużo napracować. Poza tym potwierdzam że w PKO jest mobbing i cała kadra zarządzająca ciśnie tych małych ludków pod sobą bo zapewne góra też ich ciśnie ale ludzie bez przesady.
            Ja zrezygnowałem sam z pracy w PKO bo już psychicznie nie mogłem wytrzymać, obecnie pracuję w innym banku i jak w każdym są plany sprzedażowe ale przełożony jest człowiekiem a nie robotem który działa według procedury.
            Nie chcę nikomu odradzać pracy w PKO trzeba samemu doświadczyć tej gierkowskiej atmosfery może wam trafi się lepszy przełożony ale na terenie Warszawy raczej w to wątpię zapewne w waszym CV praca w PKO będzie dużym plusem dla przyszłego pracodawcy bo jeszcze ciągnie się mit że PKO to bardzo dobry pracodawca i że ciężko się tam dostać. Ciężko było się dostać do PKO może z 4 lata temu teraz ogłoszeń jest dużo i moim zdaniem można łatwo się tam dostać tylko trzeba na rozmowie powiedzieć że pracy się nie boję i moim celem to 150% planu co kwartał i od razu jesteś zatrudniony bo sprzedaż jest najważniejsza."

mobbing

napisał Gosia1111 » 2013-05-25, 23:33
            Witam wszystkich obecnych jak i byłych pracowników PKO BP. Jestem jeszcze pracownikiem PKO BP, pisze jeszcze ponieważ w tym tygodniu złożyłam wypowiedzenie. Zaczęłam pracę w grudniu, bardzo cieszyłam się, że mimo dużej konkurencji wybrano moja osobę. Czułam się wyróżniona i robiłam wszystko aby przełożeni nie żałowali swojej decyzji. Już na samym początku mojej pracy w banku, po tym co zobaczyłam zastanawiałam czy to ze mną, czy z tym co zobaczyłam jest coś nie tak....A mianowicie demotywacja pracowników, mobbing, straszenie zwolnieniem. Pytałam pracowników dlaczego pozwalają sobie na takie traktowanie, to w odpowiedzi usłyszałam że liczą na to że w końcu nowy pracownik, o tym co się dzieje wyciągnie na światło dzienne. Ale co ja mogę?! Jestem bezsilna...ale jednocześnie silna w tym że odeszłam. Nie chce w przyszłości wyglądać i czuć się tak jak moje koleżanki i koledzy jako bezwartościowe, nic nie warte osoby z poczuciem niższości bez prawa do obrony własnego zdania. Bardzo zależało mi na tej pracy i ubolewam na tym że bank który szczyci się jednym z najlepszym pracodawców wśród banków i tytułuje się Bankiem Polskim w ten sposób traktuje pracowników. Przyszłych pracowników zachęcam do zapoznania się z opiniami na temat pracy w PKO BP na forach a później na podjecie decyzji o pracy, aby nie byli tak rozczarowani jak ja."

25 lat w PKOBP

napisał borysek00 » 2013-06-21, 23:29
            "Witam -a co powiecie na 25 lat pracy w PKOBP? w sumie pracuje 37 lat mam 4.5 roku do emerytury i pewnie mnie zwolnią dyscyplinarnie za to że nie dałam MS ulotki z produktami,bo właśnie taki telefon od naczelnego dziś miałam z pogróżkami .Stres jaki przechodzę idąc do pracy pewnie mnie wykończy i nici z oczekiwanej emerytury.No co oni z nami wyprawiają ? jak nas traktują co za mądry napisał te standarty obsługi ,przecież to jest chore .Pensja 3400 po tylu latach pracy ?wstydzę się że pracuje w tak chorej firmie ,dziś jestem już za stara żeby zmienić pracę ale chce ostrzec ludzi młodych ,nie pozwólcie sobą pomiatać tu jest totalny mobbing i wyzysk pracowników ."
            • malma590 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 11:27
              zocha37 napisała:

> Widać,że trzeba Ci uświadomić jak faktycznie wygląda dzisiaj praca w naszej fir
              > mie [b]większości ludzi pracujących [/b]nie w departamentach Centrali, ale na obsłudz
              > e.
              >
              > Kiedyś takich wpisów, jak te poniżej, na tym forum[b] było znacznie więcej[/b], a dziś
              > dzięki takim propagandystom jak min. Ty

Po pierwsze to ciekawe skąd wzięłaś tę większość. W banku pracuje ponad 20 tys. osób a Ty podałaś wypowiedzi trzech. To trochę mało by mówić o większości.

Po drugie to ja z tego że wpisów w negatywnych jest teraz mnie wyciągam inny wniosek. Dla mnie po prostu bank jest lepszym pracodawcą niż był kiedyś dlatego wpisów negatywnych jest znacznie mniej.

Co do propagandy to sama jeszcze kilka lat temu zwracałaś uwagę na nadmiar krytyki tu na forum. Ostatnio wiele tych Twoich wypowiedzi zostało tu przypomnianych.

Każdy ma prawo do zmiany zdania i to że zmieniłaś swoje jest OK. Nie jest natomiast OK że każdego kto ma swoje zdanie o banku i to zdanie pozytywne ochrzcisz mianem propagandzisty bo sama kiedyś z tym procederem walczyłaś.
              • gra_pozorow Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 11:47
                Zgadza się, trzy osoby to trochę mało aby mowic o większości. Tym bardziej jaką wartość ma zdanie np. studentów o pracy w PKO, tak bezmyślnie tu cytowane ?

Co do większości - pracowałem w oddziale w którym zatrudnione było kilkadziesiąt osób. O pracy ( ilośc zadania w relacji do możliwości, absurdalne przepisy, niekompetencja władz regionalnych i centralnych, bagienku pko-wskim ) mówiło negatywnie praktycznie 100% załogi nie wyłączając Dyrektorów oddziału. To może jakiś wyjątkowy oddział był ? Jedyny w Polsce ?
                • mareku1976 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 12:37
                  gra_pozorow napisała:

> Zgadza się, trzy osoby to trochę mało aby mowic o większości. Tym bardziej jaką
                  > wartość ma zdanie np. studentów o pracy w PKO, tak bezmyślnie tu cytowane ?

Jeśli nasz bank ma wśród studentów opinię dobrego pracodawcy, lepszego niż inne banki, to tacy ludzie jeszcze na studiach albo po ich skończeniu w pierwszej kolejności chcą pracować w PKO BP. Ma to więc dla banku dużą wartość bo zapewnia mu możliwość stałego pozyskiwania wykształconych, młodych pracowników, czyli tej świeżej krwi, o której ktoś napisał. A to jest ważne także i dla tych co już pracują. Mówiąc wprost to czasami aż mnie skręca jak muszę wykonywać robotę za kolegę, czy koleżankę. I to nie są odosobnione przypadki że oni sobie nie dają rady, więc inni muszą gasić pożary. Dopływ "świeżej krwi" może - nie musi to zmienić.

> Co do większości - pracowałem w oddziale w którym zatrudnione było kilkadziesią
                  > t osób. O pracy ( ilośc zadania w relacji do możliwości, absurdalne przepisy, n
                  > iekompetencja władz regionalnych i centralnych, bagienku pko-wskim ) mówiło neg
                  > atywnie praktycznie 100% załogi nie wyłączając Dyrektorów oddziału. To może jak
                  > iś wyjątkowy oddział był ? Jedyny w Polsce ?

Nie wiem kiedy to było, czyli ile lat nie pracujesz już w PKO. Czasy się jednak zmieniają. Firmy, w tym bank też. Może i wtedy Twój oddział nie był wyjątkowy. Teraz już tak skrajnie nie jest i są zarówno niezadowoleni jak i zadowoleni. Jak w życiu. Ja mam wrażenie wyniesione z codziennych rozmów, że narzekających jest mniej. Ale to może być tylko obserwacja z mojego lokalnego podwórka.
                • troublemaker_next Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 12:39
                  gra_pozorow napisała:

> Co do większości - pracowałem w oddziale w którym zatrudnione było kilkadziesią
                  > t osób. O pracy ( ilośc zadania w relacji do możliwości, absurdalne przepisy, n
                  > iekompetencja władz regionalnych i centralnych, bagienku pko-wskim ) mówiło neg
                  > atywnie praktycznie 100% załogi nie wyłączając Dyrektorów oddziału. To może jak
                  > iś wyjątkowy oddział był ? Jedyny w Polsce ?

Nie jedyny. Znam jeszcze kilka :D
                  • zocha37 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 21:10

> gra_pozorow napisała:
                    > To może jakiś wyjątkowy oddział był ? Jedyny w Polsce ?

> Nie jedyny. Znam jeszcze kilka :D

To i ja dorzucę, ale tylko 3, a w jednym z nich takim niewielkim, Dyrektorka nie wytrzymała presji, jakaś taka się wrażliwsza, słabowita zrobiła po kilkudziesięcioletniej pracy, chyba kobita jednak nie na te czasy;(
                    I kurde dopiero po blisko roku znaleźli następcę, tak dużo było chętnych do pracy :D
                    • rompil Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 09.09.13, 08:07
                      zocha37 napisała:

> To i ja dorzucę, ale tylko 3, a w jednym z nich takim niewielkim, Dyrektorka ni
                      > e wytrzymała presji, jakaś taka się wrażliwsza, słabowita zrobiła po kilkudzies
                      > ięcioletniej pracy, chyba kobita jednak nie na te czasy;(
                      > I kurde dopiero po blisko roku znaleźli następcę, tak dużo było chętnych do pra
                      > cy :D
                      :D:D:D
                      [b]moim zamiarem jest powolne wycofanie się z tej aktywności wirtualnej, w którą się sama wplątałam wbrew swoim zasadom[/b]. Jeśli uda się odtworzyć Forum pracownicze z prawdziwego zdarzenia to uznam, że grzechy swoje odpracowałam i tyle.
                      Nie istnieję na żadnych forach, blogach, portalach społecznościowych,GG, itp. itd. I dlatego nie mam zamiaru zapuszczać i tutaj korzeni.
            • balcerek04 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 11:53
              @zocha37/gra_pozorow

Dziwi mnie że nazywacie mnie propagandzistą. Nie wiecie co robię w banku, ile lat w nim pracuje, w jakiej części ale tylko dlatego że jestem zadowolony ze swojego miejsca pracy, uważacie że daje Wam to prawo do ośmieszania moich wypowiedzi. Już wcześniej tak samo byli tu traktowani inni którzy "ośmielili" się napisać o firmie dobrze. Ale musze Was zmartwić. Tak takich jak ja zadowolonych ze swojej firmy jest w banku więcej. Widać ich na co dzień, można poczytać ich wypowiedzi i tu. I to jest Zocha ta większość. Odeszłaś z banku i ich nie widzisz. A rozmowy z kilkoma sfrustrowanymi koleżankami czy czytanie wpisów sfrustrowanych osób to nie to samo co realny świat :). Pozostańmy przy swoich zdaniach
              • skuter44 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 12:25
                @ balcerek
                Nie bardzo znam Twoje zdanie na temat wątku przez Ciebie wniesionego. Wniosłem swój szczery i sadzę kontrowersyjny pogląd na temat skutecznych zabiegów pr-owców z centrali o dobrą opinię o naszym pracodawcy. Wypowiedź olewasz , chyba dlatego iż emeryta . To nie zachęca mnie do odpowiadania na [b]Twoje ciekawe zawsze pytania[/b].
                Jeśli Twój temat/ na Twoje pytanie ikona forum odpowiada krytycznie podpierając to przykładami negatywnymi 3 pracowników i pisze o "stażu dla studentów i młodych absolwentów"; jesli pisze ci upadły guru forum głupotę, że 100 % pracownikow oddziału miało złe zdanie o banku ...... to naprawdę nie musisz poprzestać przy (jakimś) swoim zdaniu.
                Pracujesz w banku i najlepiej wiesz jak jest, lepiej od emerytów i od oddalonych. -:)

• zocha37 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 13:28
                >Tak takich jak ja zadowolonych ze swojej firmy jest w banku więcej. Widać ich na co dzień, można poczytać ich wypowiedzi i tu. I to jest Zocha ta większość. Odeszłaś z banku i ich nie widzisz.

Gdybym zbanowała u siebie wszystkich tych, którzy pozakładali wątki z serwisu PR.news, lub innych źródeł na temat rankingów i miejsca PKO to zapewne bym Was nie widziała.A że stanowicie tu większość to tego jestem pewna.
                Póki co tylko jeden z propagandystów znalazł się tam gdzie jego miejsce.Dotyczy to tego, co to mu się niewiele zapisało na tej białej tablicy.Na naszym forum był szczególnie aktywny w tym zaśmiecaniu.A i Ty miałeś również swój udział w ty podbijaniu propagandnowych wątków.Tu działo się i dzieje to samo. Kiedy pojawiają się rozmowy na temat pracowniczych problemów, zaraz pojawia się jedna z "brygad specjalnych" albo propagandystów, albo tych, którzy zgłaszają nierealne postulaty na temat forum.I co ciekawe ta druga grupa to też tak samo "zadowoleni" jak Ty.Może to przypadek[img]https://tiny.pl/hsf34 [/img]
                Ty nie piszesz w swoich wątkach o zadowoleniu z pracy, bo masz akurat fajnych kompetentnych,życzliwych przełożonych.Wykonujesz plany i przekraczasz je nawet, a i jeszcze pomagasz swoim współpracownikom, że masz czas na odpoczynek, nie pracujesz po 10 godzin dziennie, bo nikt tego od ciebie nie oczekuje,bo przecież masz takiego przełożonego, że potrafi i może ludziom zorganizować pracę, i o niczym innym nie myślisz, jak tylko o tym aby wejść na forum, aby wrzucić tu np. taki filmik.

> A rozmowy z kilkoma sfrustrowanymi koleżankami czy czytanie wpisów sfrustrowany
                > ch osób to nie to samo co realny świat :). Pozostańmy przy swoich zdaniach

No właśnie.Kilka sfrustrowanych Koleżanek, kilka sfrustrowanych osób na forum.Otóż tak Balcerku te osoby mówią i piszą nie tylko o swoich frustracjach, ale o realiach w jakich pracują i ja Ci wierzę, że te realia Ciebie nie dotyczą.Mnie również na szczęście, ale zaprzeczać im i sprzeniewierzać się tym ludziom?
                Kiedyś na tym forum też podobnie reagowałam jak Ty, bo chociaż wbrew pozorom praca na zapleczu też łatwym chlebem nie była <wspomaganie oprócz swoich obowiązków również miało plany sprzedażowe do wykonania> to jednak dziś wiem, że to nie to samo.Nawet warunki pracy na sprzedaży 6,4,2, lata wstecz to nie to samo co dziś. Sytuacja jest z roku na rok, a nawet z kwartału na kwartał coraz gorsza.
                Pewien forumowicz napisał kiedyś na nowym forum coś fajnego i ja to tutaj [url=https://forum.gazeta.pl/forum/w,34837,143755866,143755866,ZYCIE_JEST_PIEKNE.html]umieściłam[/url].
                A ten fragment w dużym stopniu tłumaczy moją wcześniejszą aktywność na tym forum:

"Najgorzej jest wtedy, jeśli Ci, którym się w jakimś stopniu powiodło i znaleźli dobry zespół, nie potrafią zrozumieć tych, którzy mieli pecha. Powstają wtedy dywagacje, typu : „oo…to na pewno jakiś nieudacznik, nie umie się przebić, słabeusz, nie solidaryzuje się z pracodawcą, musiał okazać się ogromną niekompetencją albo po prostu jest brzydki i ma wciąż dziwnie spocone dłonie”. Nie zdajemy sobie sprawy, jak dużo zależy od warunków i doboru charakterów w jednym miejscu."
                • max.p Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 14:16
                  @zocha37
                  Skoro już maja być propagandziści to i Ty nim jesteś. Tylko że jesteś po drugiej stronie. Reprezentujesz czarny PR. Może więc i niech tak będzie . Balcerek biała propaganda, zocha czarna propaganda, a każdy niech wierzy i słucha kogo chce.

Ps. nadużycie jakie popełniasz to pisanie o zjawiskach marginalnych, bo trzy przykłady to margines, i opatrywanie tego sformułowaniem "większość".
                  • zocha37 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 14:55
                    max.p napisał:

> Skoro już maja być propagandziści to i Ty nim jesteś. Tylko że jesteś po drugie
                    > j stronie. Reprezentujesz czarny PR. Może więc i niech tak będzie . Balcerek bi
                    > ała propaganda, zocha czarna propaganda, a każdy niech wierzy i słucha kogo chc
                    > e.

I oczywiście jestem wrogiem polskiego banku, pracuję dla konkurencji i trzepię kasiorkę na tym forum [img]https://tiny.pl/vzkd [/img]

> Ps. nadużycie jakie popełniasz to pisanie o zjawiskach marginalnych, bo trzy pr
                    > zykłady to margines, i opatrywanie tego sformułowaniem "większość".

pisałam o [b]większości [/b] pracujących w takich właśnie realiach i z takimi problemami jak te zacytowane osoby.Chcesz więcej to sobie wejdź na to forum skąd pochodzą cytaty.
                    Czytaj oprócz siebie i sobie podobnych również tych, którzy na tym forum od 2005 roku pisali, a od czasu zapanowania propagandy powoli się z niego wycofali.Zajrzyj do wątków na tym forum sprytnie spychanych np. na temat nowego rytmu, a potem pisz o nadużyciach i manipulacjach.
                    Nawet mobbing w banku zakończył się z dniem 19.06.2013r <ostatni wpis na tym forum> i aż dziwne,że go jeszcze nie ściągnięto tutaj, zapewne zniknąłby i on.Moglibyście z dumą stwierdzić, że w banku nie ma mobbingu [img]https://tiny.pl/hsf3c [/img]
                    • exwoker Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 15:09
                      zocha37 napisała:

> pisałam o [b]większości [/b] pracujących w takich właśnie realiach i z takimi
                      > problemami jak te zacytowane osoby.Chcesz więcej to sobie wejdź na to forum ską
                      > d pochodzą cytaty.
                      > Czytaj oprócz siebie i sobie podobnych również tych, którzy na tym forum od 200
                      > 5 roku pisali, a od czasu zapanowania propagandy powoli się z niego wycofali.Z
                      > ajrzyj do wątków na tym forum sprytnie spychanych np. na temat nowego rytmu, a
                      > potem pisz o nadużyciach i manipulacjach.
                      > Nawet mobbing w banku zakończył się z dniem 19.06.2013r <ostatni wpis na ty
                      > m forum> i aż dziwne,że go jeszcze nie ściągnięto tutaj, zapewne zniknąłby
                      > i on.Moglibyście z dumą stwierdzić, że w banku nie ma mobbingu [img]https://tin
                      > y.pl/hsf3c [/img]
                      >
                      Czytam i oczy przecieram ze zdumienia. Chyba wpis w stopce że zocha=alma to nieprawda. Alma pisała np. tak:
                      [i]"Re: Dyskusja o formule tego forum i reakcjach Cen

Autor: alma590 02.06.11, 00:14

Dodaj do ulubionych
                      Odpowiedz

Witaj Czuk
                      Przykro mi, ale nie mogę się z Tobą zgodzić. To forum nie było, nie jest i nie będzie nigdy w interesie banku, jego pracowników, akcjonariuszy i klientów. Nie wyobrażam sobie, żeby zarząd (czy przedstawiciel Centrali) jakiegokolwiek poważnego banku wdawał się w dyskusję z anonimowymi internautami na temat wewnętrznych spraw dotyczących zarządzania, strategi rozwojowych, spraw pracowniczych , produktów bankowych. Pokaż mi chociaż jeden przykład takiego funkcjonowania banku na publicznym forum. O sprawach wewnętrznych banku rozmawiać można wyłącznie na forum wewnętrznym. Zarząd jest zobowiązany konsultować się w sprawach pracowniczych wyłącznie z Radą Pracowniczą i Związkami Zawodowymi (zgodnie z obowiązującym prawem).
                      To forum jest z założenia monotematyczne (tak je określił przecież założyciel ) tzn. dotyczy zjawiska mobbingu. Moim zdaniem należałoby przynajmniej umieścić uwagę, że opinie tu zamieszczane nie odzwierciedlają w całości rzeczywistej sytuacji w banku, ponieważ mogą dotyczyć zdarzeń marginalnych i nie zawsze sprawdzalnych.
                      Zjawisko takie jest przestępstwem i jako takie jest ścigane prawnie. W banku są również regulacje wewnętrzne (ostatnio podawane przez jednego z użytkowników forum) i poszkodowani mają prawo korzystać i z tych wewnętrznych uregulowań jak również powszechnie obowiązującego prawa.
                      Pozdrawiam smile
                      • exwoker Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 15:11
                        exwoker napisał:

Jeszcze tylko podkreślenie które się zgubiło

> To forum jest z założenia monotematyczne (tak je określił przecież założyciel
                        > ) tzn. dotyczy zjawiska mobbingu. [b]Moim zdaniem należałoby przynajmniej umieścić
                        > uwagę, że [u]opinie tu zamieszczane nie odzwierciedlają w całości rzeczywistej sy
                        > tuacji w banku, ponieważ mogą dotyczyć zdarzeń marginalnych i nie zawsze sprawd
                        > zalnych[/u]. [/b]>
                      • zocha37 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 15:20
                        exwoker napisał:

> Czytam i oczy przecieram ze zdumienia. Chyba wpis w stopce że zocha=alma to nie
                        > prawda. Alma pisała np. tak:

Otwórz oczka szeroko i ich nie zamykaj ;)
                        Alma bardzo dużo pisała i nawet ją za to na piedestał wsadziliście :D
                        Dziś Ci sami z tego piedestału ją zwalają, bo przecież już nie obśmiewa razem z nimi Exworkera i nie broni bezkrytycznie wizerunku banku [img]https://tiny.pl/vzkd[/img]
                        No Exwokerze dobrze chociaż,że piszesz pod swoim pierwszym <mam nadzieję> nickiem, a nie jako kolejny klon [img]https://tiny.pl/vzkd[/img].
                        • exwoker Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 15:26
                          zocha37 napisała:

>
                          > No Exwokerze dobrze chociaż,że piszesz pod swoim pierwszym <mam nadzieję
                          > 2; nickiem, a nie jako kolejny klon [img]https://tiny.pl/vzkd[/img].
                          >
                          Widzisz u mnie exwoker=exwoker. U Ciebie alma=zocha=babulina=parias=wiki i kto wie co jeszcze skoro potrzebowałaś pięciu wcieleń by tu pisać.
                          • zocha37 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 15:29
                            exwoker napisał:

> Widzisz u mnie exwoker=exwoker. U Ciebie alma=zocha=babulina=parias=wiki i kto
                            > wie co jeszcze skoro potrzebowałaś pięciu wcieleń by tu pisać.

No oczywiście [img]https://tiny.pl/vzkd[/img]
                            • zocha37 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 15:44
                              zocha37 napisała:

> exwoker napisał:
                              >
                              > > Widzisz u mnie exwoker=exwoker. U Ciebie alma=zocha=babulina=parias=wiki
                              > i kto
                              > > wie co jeszcze skoro potrzebowałaś pięciu wcieleń by tu pisać.
                              >
                              > No oczywiście [img]https://tiny.pl/vzkd[/img]

I jeszcze jedno na temat moich wcieleń.Wszystkie one są zlikwidowane.Alma zrezygnowała z forum, więc profil został zamknięty.Pariasa zbanował Wafel, a Babulinę Skuter.Każdy zbanowany nick był przeze mnie również likwidowany.Wiki dotyczy innego forum i on również został zlikwidowany.
                              Pisałam zawsze tylko pod jednym nickiem, a nie tworzyłam klika robiąc sztuczny tłok.
                              Ilu z Was taki tłok właśnie tu robi?
                              • groch_z.kapusta Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 15:55
                                zocha37 napisała:

> zocha37 napisała:
                                >

> Pisałam zawsze tylko pod jednym nickiem, a nie tworzyłam klika robiąc sztuczny
                                > tłok.
                                > Ilu z Was taki tłok właśnie tu robi?

No oczywiście :D. Niestety po naukach wafla mało kto już w takie historyjki wierzy.
                                A i radykalna zmiana poglądów się temu nie przysłuży. Nie wystarczy wykosować stary nick - usunąć almę , by ta sama osoba pisała kompletnie przeciwne wypowiedzi. A może tak jak u wafla jest i alma i wiki i babulina i parias , którzy piszą różne teksty a zocha je tyko wkleja ?
                                • zocha37 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 16:14
                                  groch_z.kapusta napisał:

> A i radykalna zmiana poglądów się temu nie przysłuży. Nie wystarczy wykosować s
                                  > tary nick - usunąć almę , by ta sama osoba pisała kompletnie przeciwne wypowied
                                  > zi.

A jak myślisz Bigos? dlaczego w stopce są wszystkie moje wcielenia <wierzyć nie musisz, jakoś mi nie zależy>
                                  No właśnie dlatego, że cokolwiek moje wcielenia pisały to ja za te słowa ponoszę odpowiedzialność i to byłam i jestem ja.
                                  Za niektóre postępowanie Almy przeprosiłam i Ci do których te słowa kierowałam mam nadzieję zrozumiały i jak się nieraz przekonałam, nie oni mają do mnie pretensje.Wzięłam również na siebie winę, za to,że to forum potoczyło się w takim wypaczonym kierunku jak jest teraz.Nie usuwałam swoich wypowiedzi kiedy miałam dostęp do takich narzędzi jako moderator, więc wszystko jest dostępne i możecie się tym nadal posługiwać, mnie to nie przeszkadza :D
                                  • groch_z.kapusta Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 16:29
                                    zocha37 napisała:

> A jak myślisz Bigos? dlaczego w stopce są wszystkie moje wcielenia <wierzyć
                                    > nie musisz, jakoś mi nie zależy>

Dziękuję za pozwolenie ;). I bez niego bym nie wierzył. Skoro bierzesz odpowiedzialność i za słowa zochy i za słowa almy , a one najczęściej są sprzeczne , to znaczy że opowiadasz się i za "białym" i za "czarny". Czyli nie wiadomo za czym. Wczoraj "białe" , dziś "czarne" , jutro... kto wie :). Ale rozumiem , Tobie nie zależy. I dziękuję , że nic nie wykasowałaś. Każdy sam może sobie wyrobić zdanie w co wierzyć.
                                    • zocha37 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 16:33
                                      @Bigos i wszystkie jego wcielenia

Rżnij głupa dalej, to Ci zawsze najlepiej wychodzi [img]https://tiny.pl/vzkd[/img]
                                      • groch_z.kapusta Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 16:42
                                        zocha37 napisała:

> @Bigos i wszystkie jego wcielenia
                                        >
                                        > Rżnij głupa dalej, to Ci zawsze najlepiej wychodzi [img]https://tiny.pl/vzkd[/im
                                        > g]

Chyba nie zrozumiałem. To za czym aktualnie jesteś? za "biały" , za "czarnym" , czy i za "białym" i za "czarnym"? A jutro za czym będziesz?
                                        I kto napisał ten tekst , który wkleiła zocha?
                                        Kto tu "rżnie głupa" aniołeczku - alma , zocha , parias , babulina , wiki , kto jeszcze ???
                  • troublemaker_next Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 12:47
                    max.p napisał:

> Ps. nadużycie jakie popełniasz to [b]pisanie o zjawiskach marginalnych,[/b] bo trzy pr
                    > zykłady to margines, i opatrywanie tego sformułowaniem "większość".

Nadużycie jakie popełniasz to określanie opisanych zjawisk jako marginalne. Z trzech przykładów nie da się wnioskować ani o tym, że stanowią większość ani, że są marginalne.
                • balcerek04 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 18:08
                  zocha37 napisała:

> >A i Ty miałeś również swój udział w t
                  > y podbijaniu propagandnowych wątków.
                  > h
                  >
                  Dziwne tu zapanowały zwyczaje. Co złego w tym, że miałem chęć wypowiedzieć się w wątkach które pokazując sukcesy banku pokazywały tym samym sukcesy jego pracowników. Czyli mnie też. Czy tak to Ciebie uwiera bo pracownikiem nie jesteś? Miałem chęć się wypowiedzieć w tych wątkach i to zrobiłem. Ty masz chęć sobie ponarzekać i nikt Ci tego nie broni. Tak samo Twoje wątki są propagandowe tylko negatywnie. A do tego większość tu zamieszczanych wypowiedzi jest przeciwna do Twoich. I w realnym świecie też jest w banku dużo osób pozytywnie nastawionych. Ale nikt z tego powodu nie wyśmiewa Twoich wpisów. Dlaczego przeszkadzają Ci moje. Uważam tak jak piszę więc dlaczego miał bym się tego wstydzić?
                  • zocha37 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 19:03
                    balcerek04 napisał:

> Dziwne tu zapanowały zwyczaje. Co złego w tym, że miałem chęć wypowiedzieć się
                    > w wątkach które pokazując sukcesy banku pokazywały tym samym sukcesy jego praco
                    > wników. Czyli mnie też. Czy tak to Ciebie uwiera bo pracownikiem nie jesteś? Mi
                    > ałem chęć się wypowiedzieć w tych wątkach i to zrobiłem.

Przez dwa dni podbijaliście wątki rankingowe umieszczając posty zawierające jedno zdanie albo nawet 2-4 słowa, które niczego nowego do wątku nie wnosiły, ale umieszczane co 2minuty windowały te wszystkie pseudomerytoryczne wątki na pierwszych miejscach forum spychając w ten sposób te wątki, w których pracownicy piszą o swoich problemach.
                    To metoda znana i stosowana przez Was na nowym jak i na starym forum.

> Ty masz chęć sobie pon
                    > arzekać i nikt Ci tego nie broni. Tak samo Twoje wątki są propagandowe tylko ne
                    > gatywnie. A do tego większość tu zamieszczanych wypowiedzi jest przeciwna do Tw
                    > oich. I w realnym świecie też jest w banku dużo osób pozytywnie nastawionych. A
                    > le nikt z tego powodu nie wyśmiewa Twoich wpisów. Dlaczego przeszkadzają Ci moj
                    > e. Uważam tak jak piszę więc dlaczego miał bym się tego wstydzić?

Nikt moich wypowiedzi nie wyśmiewa? jesteś pewny? bo ja nie, ale mnie to aż tak bardzo nie przeszkadza, jakoś sobie daje radę.Nie przeszkadzają mi Twoje wpisy dopóty, dopóki nie będziesz sztucznie podbijał wątków co 2 minuty tak jak wespół w zespół czyniłeś to na nowym forum.Wówczas trafisz tam, gdzie biała tablica, rompil, pilmor, podróby i Wielce Szanowny Senior.

W pozostałych przypadkach jeśli zechcę to będę na Twoje wpisy reagować tak jak one na to zasługują.
                    Jesteś bezpieczny w otoczeniu większości więc nic Ci złego nie grozi :D
                    • ta-bulla-rasa Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 20:09
                      @alma
                      Nawet nie widzisz jak powoli zamieniasz się w wafla. Powodzenia
                    • d.p.r Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 10:00
                      zocha37 napisała:

> Przez dwa dni podbijaliście wątki rankingowe umieszczając posty zawierające jed
                      > no zdanie albo nawet 2-4 słowa, które niczego nowego do wątku nie wnosiły, ale
                      > umieszczane co 2minuty windowały te wszystkie pseudomerytoryczne wątki na pierw
                      > szych miejscach forum spychając w ten sposób te wątki, w których pracownicy pis
                      > zą o swoich problemach.
                      > To metoda znana i stosowana przez Was na nowym jak i na starym forum.
                      >
                      Almo co się z Tobą dzieje. Ty sama podbijasz wątki Tobie milsze. A gra_pozorów zaczął odgrzewać rankingi negatywnie pisząc o relatywnie dobrych wynikach banku. Daj ludziom pisać to co chcą.
                      Ps. czyżby doskwierał Tobie deficyt czerwonego wina ;)
                      Pozdrawiam
                      • gra_pozorow Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 10:15
                        Kłamiesz w żywe oczy d.p.r. - nie podbijam żadnych wątków. Napisałem nowy o fatalnych wynikach PKO.

Balcerek Ty też kłamiesz w żywe oczy - podbijasz wątki sztucznie i nawet się z tego cieszysz (ostatni komentarz, że na życzenie Zochy podajesz ranking ).

Natomiast to o czym pisze zocha - czy podbijanie wątków rankingowych jest jawnym łamaniem netykiety, szyderstwem z użytkowników forum. Świadczy też o wyjątkowym chamstwie.
                        • d.p.r Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 12:34
                          gra_pozorow napisała:

> Kłamiesz w żywe oczy d.p.r. - nie podbijam żadnych wątków. Napisałem nowy o fat
                          > alnych wynikach PKO.
                          >
                          Podbijasz ten wątek. Napisałeś go i co chwila windujesz go na górę. Też jesteś parowiec :)
                        • balcerek04 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 12:57
                          gra_pozorow napisała:

> Balcerek Ty też kłamiesz w żywe oczy - podbijasz wątki sztucznie i nawet się z
                          > tego cieszysz (ostatni komentarz, że na życzenie Zochy podajesz ranking ).
                          >
                          Ja bardzo proszę byś nie zarzucał mi kłamstwa. O jaki mój komentarz Ci chodzi. Który wątek podbiłem ? Proszę o konkrety to się do nich odniosę.
                      • zocha37 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 11:43
                        @d.p.r

Albo nie rozumiesz, albo udajesz, że nie rozumiesz co napisałam.I doprawdy nie wiem co gorsze?
                        Podbijam wątki ? a jakie? czy to ja umieszczam w kilkunastu (jak piszesz "ulubionych wątkach") swoje posty nic nowego nie wnoszące[b] w odstępie 2 minut[/b]?
                        Chyba,ze myślisz o wątku "Dla Agrafki" ? ;) No fakt wyciągnęłam go na pierwsze miejsce w jednym dniu:D
                        Prawda jest Kolego taka,że wypowiadam się w tych wątkach, w których uważam,że powinnam i one są zazwyczaj na pierwszych pozycjach na forum.A że się te wypowiedzi nie podobają? trudno :D
                        A gdzie zabraniam ludziom pisać co chcą? To, że krytykuję posty tzn. że zabraniam? Każdy pisze co chce i gdzie chce.Takiej wolności na tym forum jeszcze nie było :D
                        To co robię w swoich prywatnych ustawieniach, aby sobie ułatwić korzystanie z forum to już moje prawo i mój wybór.

Odnośnie walki na rankingi, to one rozpoczęły się od umieszczania ich na pracowniczym forum przez Eksperta, który w ten sposób próbował zrównoważyć krytyczne wątki pracownicze.Z czasem ten sposób funkcjonowania forum został zdominowany i ta walka trwa do dziś.Spycha ona na boczny tor to wszystko, z czym na co dzień borykają się pracownicy.
                        Pokaż mi w sieci chociaż jedno [b]forum pracownicze naszych pracowników[/b], a jest ich trochę, gdzie tego typu praktyka istnieje.Pokaż mi chociaż jedno [b]forum pracownicze pracowników z jakiejkolwiek branży[/b], gdzie taka praktyka istnieje.

Również pozdrawiam , a wina Ci u mnie dostatek :D
                        • d.p.r Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 12:42
                          zocha37 napisała:

> @d.p.r
                          >
                          > Podbijam wątki ? a jakie? czy to ja umieszczam w kilkunastu (jak piszesz "ulubi
                          > onych wątkach") swoje posty nic nowego nie wnoszące[b] w odstępie 2 minut[/b]?
                          > Chyba,ze myślisz o wątku "Dla Agrafki" ? ;) No fakt wyciągnęłam go na pierwsze
                          > miejsce w jednym dniu:D

Chociażby ten. Tak jak Tobie nie podoba się że ktoś w ciągu dwóch minut pisze coś na kilku wątkach tak komuś może się nie podobać że Ty w ciągu kilku minut umieszczasz na jednym wątku kilka wpisów. Ja jestem za tym by ani jednego ani drugiego postępowania nie krytykować.

> Prawda jest Kolego taka,że wypowiadam się w tych wątkach, w których uważam,że p
                          > owinnam i one są zazwyczaj na pierwszych pozycjach na forum.A że się te wypowie
                          > dzi nie podobają? trudno :D

Ja myślę że wszyscy tak tu robią. A że jednym nie podobają się wątki w których wypowiadają się drudzy to już nikt i nic na to nie poradzi.

> A gdzie zabraniam ludziom pisać co chcą? To, że krytykuję posty tzn. że zabrani
                          > am? Każdy pisze co chce i gdzie chce.Takiej wolności na tym forum jeszcze nie b
                          > yło :D

Zabraniasz nie w sensie dosłownym ale w przenośni ganiąc za wpisy w wątkach mówiących o niewątpliwych sukcesach banku. Takie też tu są potrzebne. Mnie się zdaje że jest ich więcej bo bank lepiej działa i ma więcej sukcesów. I proszę mnie za takie zdanie nie krytykować :)

>
                          > Odnośnie walki na rankingi, to one rozpoczęły się od umieszczania ich na pracow
                          > niczym forum przez Eksperta, który w ten sposób próbował zrównoważyć krytyczne
                          > wątki pracownicze.

Ja uważam że dobrze się stało bo kiedyś forum było skrzywione i wyglądało na to że tu się tylko źle dzieje. A to nie była i nie jest prawda.

>Z czasem ten sposób funkcjonowania forum został zdominowany i
                          > ta walka trwa do dziś.Spycha ona na boczny tor to wszystko, z czym na co dzień
                          > borykają się pracownicy.

Już od dłuższego czasu pracownicy nie piszą tu o tym co ich boli. Albo piszą sporadycznie. Moje zdanie jest takie że doprowadził do tego założyciel wespół z administratorami i exworkerem w różnych wcieleniach. Ludzie patrzą na forum i piszą jak agrafka - to nie jest już nasze miejsce. Sam myślę podobnie

> Pokaż mi w sieci chociaż jedno [b]forum pracownicze naszych pracowników[/b], a
                          > jest ich trochę, gdzie tego typu praktyka istnieje.Pokaż mi chociaż jedno [b]fo
                          > rum pracownicze pracowników z jakiejkolwiek branży[/b], gdzie taka praktyka ist
                          > nieje.

Nie zaglądam na inne fora. Nie mam czasu. Ale to żaden argument. U nas nie musi być jak u innych. U innych nie musi być jak u nas. Zobacz że tylko tu mimo wszystko jeszcze coś się dzieje. Na forum założonym przez exworkera nie dzieje się nic.

> Również pozdrawiam , a wina Ci u mnie dostatek :D

No to na zdrowie ;)
                          • zocha37 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 13:30
                            @d.p.r

***A ja jestem za tym, aby każdy miał prawo do krytykowania wypowiedzi i postępowania na forum innych forumowiczów i tym się różnimy. Uznałeś moją aktywność w jednym zabawowym wątku za spamowanie, zrównując ją z postępowaniem przeze mnie wcześniej opisanym i ja to przyjmuję do wiadomości.Krytykuj do woli :D

***Powtórzę to co zawsze pisałam: każdy kto publicznie wypowiada się na jakikolwiek temat, w jakikolwiek sposób musi liczyć się z krytyką tego co, jak i gdzie pisze.I nie w porządku jest zarzucanie krytykującemu, że zabrania krytykowanemu wypowiadania się tylko dlatego, ze go skrytykował :D
                            Zabronić można wówczas, kiedy ma się do tego odpowiednie narzędzia, chyba zapomniałeś na czym to polegało onegdaj na tym forum.
                            I ja to wykorzystuje, ale tylko u siebie [img]https://tiny.pl/vzkd [/img]

***To forum, drogi Kolego przeszło z jednej skrajności w drugą, a argument, że na tym forum [b]coś[/b] się dzieje, a gdzie indziej nie, do mnie nie przemawia, bo ważniejsze jest właśnie to co to jest to [b]"coś" [/b]
                            • exwoker Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 13:41
                              Skrajności skrajnościami ale na Rozmowach dziwiłaś się tym którzy pisali i tam i tu. Teraz sama się tu udzielasz próbując moderować dyskusję i w różny sposób kształtować co i ile siè tu pisze. Skrajności Cię przyciągają ;)?
                              • zocha37 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 13:51
                                exwoker napisał:

> Skrajności skrajnościami ale na Rozmowach dziwiłaś się tym którzy pisali i tam
                                > i tu. Teraz sama się tu udzielasz próbując moderować dyskusję i w różny sposób
                                > kształtować co i ile siè tu pisze. Skrajności Cię przyciągają ;)?

Tak? chodzi o ten wpis? Nawet podkreśliłam, te słowa, z których się nie wycofam , bo one odzwierciedlały to co robiliście na tym forum i jeszcze co jakiś czas te same metody tutaj stosujecie.

Re: Propozycja połączenia obu forów
                                Autor: zocha37 09.05.13, 19:59
                                Dodaj do ulubionych
                                Odpowiedz cytując Odpowiedz
                                exwoker napisał:

Mnie niestety przeszkadza. Spory jałowe nie są bo przy innym założycielu mielib
                                > yśmy jedno forum. Tak mamy rozproszone na dwa.

A dlaczego nie zaproponujesz zmianę założyciela na starym forum?
                                A nie przeszkadzał Kotwica szanownym Kolegom, kiedy zbanowani trafiliście tu na to forum, zamiast założyć swoje własne?Wówczas był wiarygodny?No przynajmniej na tyle ,aby go wykorzystać do walki z Waflem?Nawet Wafel wykorzystał to forum, aby ogłosić amnestię i zaprosić Was na stare forum.I oczywiście skwapliwie z tego skorzystaliście.Dziś macie prawo tam pisać, ale dalej coś Wam się nie podoba.Nawet obecność Exworkera Wam wówczas nie przeszkadzała, bo przecież tak na prawdę chodziło o to żeby Waflowi utrzeć nosa?
                                [b]Co dziś niektórzy z Was robią na tamtym forum?Uprawiacie tam kiboliadę i to Was bawi?
                                Tak postępujecie jak ci zakapturzeni smarkacze wkraczający na Uniwersytety, aby zrobić zadymę.Prym wiedzie w tym oczywiście założyciel tego wątku.[/b]
                                Dajecie tym samym prawo Waflowi do twierdzeń, że nigdy nie chodziło Wam o prawo do wolności słowa i to dla każdego bez względu czy się z nim zgadzacie czy nie, ale o harcowanie dla samego harcowania i tyle.Coraz bardziej jest to widoczne.[/b][/b]
                                [b]Nikt Kolegów nie zmusza do pisania na tym forum ani na starym.No i zawsze możecie założyć sobie nowe.Może w końcu Trouble odpowie na Wasze prośby i w końcu to Was zadowoli, przynajmniej na jakiś czas big_grin [/b]
                                • promill Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 06.09.13, 08:46
                                  Do zocha37, exwoker, groch_z.kapusta

Prosze skonczcie juz ta dyskusje. Ona nas niszczy.
                                  • skuter44 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 06.09.13, 08:55
                                    [b]Nie pisz promilu "nas", nie dałem Ci pełnomocnictwa. [/b]Mnie np. nie niszczy. Nie niszczy też wolnosciowego forum, dotyczy pogladów, zmieniajacych się co prawda, ale dot. banku, pracowników i forum. Warto mieć jasność w niektórych tych sprawach .
                                    • promill Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 06.09.13, 09:00
                                      Do skuter44
                                      Mamy sobie tu pomagac a nie niszczyc.
                                      Niezaleznie czy jestesmy z oddzialu czy z centrali.
                                      Tworzymy jeden zespol ludzi jakim jest PKO BANK POLSKI.
                                      • s.mok_wawelski Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 08.09.13, 19:06
                                        promill napisał:

> Do skuter44
                                        > Mamy sobie tu pomagac a nie niszczyc.
                                        > Niezaleznie czy jestesmy z oddzialu czy z centrali.
                                        > Tworzymy jeden zespol ludzi jakim jest PKO BANK POLSKI.

Akurat skutera nie musisz do tego przekonywać. On od początku istnienia forum zachęca nas do współdziałania i wzajemnej pomocy. I mimo że zbiera za to z różnych stron to wypada pogratulować mu konsekwencji i uporu. Nawet alma pękła a skuter nie. To twardy zawodnik ;)
                        • rompil Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 09.09.13, 08:11
                          zocha37 napisała:

> To co robię w swoich prywatnych ustawieniach, aby sobie ułatwić korzystanie z f
                          > orum to już moje prawo i mój wybór.
                          >
                          Prosić możesz, a prośby Twojej oczywiście nie spełnię, bo to by oznaczało, że zgadzam się na to, żebyś ograniczał moje prawa i wolność w internecie, to nie to forum.Jak raczyłeś zauważyć tu jest wolność, z której skwapliwie korzystasz i o swoich cenzorskich zapędach zapomnij.
                          • skuter44 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 09.09.13, 10:02
                            Promil do ....Do skuter44
                            * Mamy sobie tu pomagac a nie niszczyć.
                            Słusznie. Zwracając uwagę na niestosowności i prezentując swoje poglądy - nie niszczymy, nikogo.

* Niezaleznie czy jestesmy z oddzialu czy z centrali.
                            Tworzymy jeden zespol ludzi jakim jest PKO BANK POLSKI.
                            A co jesli polemika dotyczy stuktury organixzacyjnej banku ? Czy budując/ oceniając/ postulując w temacie "struktura organizacyjna banku " mam brać pod uwagę wyłącznie
                            to, że moje propozycje dotyczace likwidacji niektórych ogniw organizacyjnych banku ("przeżytych", nie koniecznych, nie innowacyjnych) moga spowodować przesunięcia pracowników (dla wzmocnienia bezposredniej sprzedazy) i być może częściową likwidację niektórych etatów ? Do tego mnie nie namówisz. Mam stale, swoje, nie zmienione zdanie nt. funkcjonowania ROD i wielkości centrali, ścislej potrzeby zmian w odniesieniu tych dwóch ogniw struktury organizacyjnej banku.
                            • skuter44 uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 09.09.13, 13:41
                              Dyskutujemy w niewłaściwym wątku. Ale, nie ja zacząłem.
                              Niżej konieczna poprawka graficzna mojego wpisu.

[i] Słusznie. Zwracając uwagę na niestosowności i prezentując swoje poglądy - nie niszczymy, nikogo. [/i]

* Niezaleznie czy jestesmy z oddzialu czy z centrali. Tworzymy jeden zespol ludzi jakim jest PKO BANK POLSKI.

Słusznie. Zwracając uwagę na niestosowności i prezentując swoje poglądy - nie niszczymy, nikogo.

* Niezaleznie czy jestesmy z oddzialu czy z centrali.Tworzymy jeden zespol ludzi jakim jest PKO BANK POLSKI.

A co jesli polemika dotyczy stuktury organixzacyjnej banku ? Czy budując/ oceniając/ postulując w temacie "struktura organizacyjna banku " mam brać pod uwagę wyłącznie
                              to, że moje propozycje dotyczace likwidacji niektórych ogniw organizacyjnych banku
                              ("przeżytych", nie koniecznych, nie innowacyjnych) moga spowodować przesunięcia pracowników (dla wzmocnienia bezposredniej sprzedazy) i być może częściową likwidację niektórych etatów ? Do tego mnie nie namówisz. Mam stale, swoje, nie zmienione zdanie nt. funkcjonowania ROD i wielkości centrali, ścislej potrzeby zmian w odniesieniu tych dwóch ogniw struktury organizacyjnej banku. A co jesli polemika dotyczy stuktury organixzacyjnej banku ? Czy budując/ oceniając/ postulując w temacie "struktura organizacyjna banku " mam brać pod uwagę wyłącznie to, że moje propozycje dotyczace likwidacji niektórych ogniw organizacyjnych banku ("przeżytych", nie koniecznych, nie innowacyjnych) moga spowodować przesunięcia pracowników (dla wzmocnienia bezposredniej sprzedazy) i być może częściową likwidację niektórych etatów ? Do tego mnie nie namówisz. Mam stale, swoje,
                              nie zmienione zdanie nt. funkcjonowania ROD i wielkości centrali, ścislej potrzeby zmian w odniesieniu tych dwóch ogniw struktury organizacyjnej banku.

• balcerek04 Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 09.09.13, 14:08
                                skuter44 napisał:

> A co jesli polemika dotyczy stuktury organixzacyjnej banku ?

Skuter. A jakie wyobrażenie ma przeciętny pracownik banku lub były pracownik banku o efektywności szczebli struktury organizacyjnej. Gdyby jakieś szczeble były nieefektywne, to organizacja by się ich pozbyła jeśli kieruje się w swoich działaniach racjonalizmem i dąży do maksymalizacji efektów swoich działań. Po prostu brutalne prawo rynku by organizację do tego zmusiło, bo na nieefektywnej strukturze traciła by część przyszłych zysków. Na prawdę uważasz że tu na tym forum można podyskutować o centrali, regionach, oddziałach? Było tu wiele głosów że centrala jest nie potrzebna, albo że jest za duża, albo że RODy są nie potrzebne. A jednak w banku one są, bank z roku na rok ma się coraz lepiej. a i jeszcze nie znam innego, dużego detalicznego banku który ma inna strukturę.
                                • skuter44 Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 09.09.13, 21:28
                                  Przekazywałem Balcerku swój (ostatni, przemyslany) pogląd, że na szczeblu ROD powinny zostać funkcje/obszary nadzoru i zespoły pracowników którzy - działając samodzielnie, jako pracownicy okreslonych departamentów centrali - wykonywać będą swoje zadania marketingowo-sprzedażowe i audytowe - na obszarze wyznaczonym i podlegać będą centrali.
                                  Zespoły o charakterze administracyjnym , których funkcje może z powodzeniem przejąć centrala, mogłyby zostać (na szczeblu regionu) zlikwidowane a pracownicy przejść powinni pod nadzór centrali. Przez centralizację i uproszczenie struktury organiacyjnej poprawiła by się jakość nadzoru nad placówkami banku.
                                  • balcerek04 Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 30.10.13, 10:11
                                    skuter44 napisał:

> Przekazywałem Balcerku swój (ostatni, przemyslany) pogląd, że na szczeblu ROD p
                                    > owinny zostać funkcje/obszary nadzoru i zespoły pracowników którzy - działając
                                    > samodzielnie, jako pracownicy okreslonych departamentów centrali - wykonywać b
                                    > ędą swoje zadania marketingowo-sprzedażowe i audytowe - na obszarze wyznaczony
                                    > m i podlegać będą centrali.
                                    > Zespoły o charakterze administracyjnym , których funkcje może z powodzeniem prz
                                    > ejąć centrala, mogłyby zostać (na szczeblu regionu) zlikwidowane a pracownicy p
                                    > rzejść powinni pod nadzór centrali. Przez centralizację i uproszczenie struktur
                                    > y organiacyjnej poprawiła by się jakość nadzoru nad placówkami banku.

Czy dalej myślisz tak jak napisałeś? Szukałem przykładu banku, w którym tak jak piszesz to jest zorganizowane. Rozmawiałem ze znajomymi. Nikt mi nie potwierdził że takie rozwiązanie funkcjonuje. Może masz konkretne przykłady gdzie tak jest?
                                    • skuter44 Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 30.10.13, 12:03
                                      Balcerku pytasz:
                                      Czy dalej myślisz tak jak napisałeś? Szukałem przykładu banku, w którym tak jak piszesz to jest zorganizowane. Rozmawiałem ze znajomymi. Nikt mi nie potwierdził że takie rozwiązanie funkcjonuje. Może masz konkretne przykłady gdzie tak jest?

Muszę przyznać, że trudno znaleźć w statutach banków ich dokładnych struktur organizacyjnych. Swoje wywody oparłem na dyskusjach w gronie bankowców, nie sprawdzając np. dokładnie jaka rolę pełnią pracownicy central bankowych nadzorujący sprzedaż w oddziałach operacyjnych. Okazuje się, że ich istnienie nie wyklucza nadzoru bezpośredniego ulokowanego w ogniwach pośrednich, nazywanych najczęściej regionami.

Po tej refleksji. Zaczyna mi mniej przeszkadzać formalne spełnianie funkcji nadzorczej nad oddziałami operacyjnymi przez rod-y. Regionom, ich dyrektorom bliżej do sieci placówek niż centrali. Ale faktycznie po rozparcelowaniu, przeniesieniu podporządkowania z ROD do centrali różnych służb - zarządzania kadrami, i gotówką, administracji, audytu, informatyki, rachunkowości , .... ROD-om (wg mnie) [u]zostało nadzorowanie obszaru promocji i sprzedaży[/u] a także ogólny nadzór nad dyrektorami i siecią placówek . Nazwa ROD stała się nieadekwatnej do pełnionej roli. Faktycznie jest to regionalne centrum sprzedaży detalicznej (RCS takie Centrum Zarządzania Sprzedażą).

• nakryty_myszoskoczek Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 04.11.13, 17:58
                                        Zawartość akcji w portfelu zapewnia udział w zyskach wynikających ze wzrostu wartości wyselekcjonowanych spółek giełdowych, zaś bony skarbowe i obligacje zwiększają bezpieczeństwo inwestycji. Poziom ryzyka w tym subfunduszu jest najniższy wśród Funduszy PKO, które zawierają akcje w swoich portfelach inwestycyjnych.
                                        • skuter44 Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 05.11.13, 11:12
                                          nakryty_myszoskoczek przepisała fragment jakiejś wiadomości. Chyba by zablokować dyskusję na tematy merytoryczne.

Myślę, że takie (jak niżej) zakłócenie nie może stanowić przeszkody w prowadzeniu merytorycznych polemik. Wątek broni się merytoryczną nazwą i zawsze do tematu wątku można wrócić..
                                          • balcerek04 Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 05.11.13, 11:45
                                            skuter44 napisał:

> nakryty_myszoskoczek przepisała fragment jakiejś wiadomości. Chyba by zablokowa
                                            > ć dyskusję na tematy merytoryczne.
                                            >
                                            > Myślę, że takie (jak niżej) zakłócenie nie może stanowić przeszkody w prowadze
                                            > niu merytorycznych polemik. Wątek broni się merytoryczną nazwą i zawsze do tema
                                            > tu wątku można wrócić..

Ja też uważam że nie może. To tylko sprawa chęci o czym się zamierza dyskutować. Albo jakie się ma potrzeby dyskutowania. Merytoryczne dyskusje i tak się bronią bo ileż można ględzić na tematy inne niż nasze bankowe sprawy. Ale niech każdy ma taka możliwość i sobie dyskutuje o czym chce.
                                      • theodorius Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 15.11.13, 08:56
                                        skuter44 napisał:

>
                                        Faktycznie jest to regionalne centrum sprzedaży detalicznej (R
                                        > CS takie Centrum Zarządzania Sprzedażą).
                                        >
                                        I w związku z tym czy takie centrum nie powinno też samo sprzedawać, mieć plany dla siebie i być za to oceniane jak sprzedaje?.
                                        • ramzesiq Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 16.11.13, 07:57
                                          theodorius napisał:

> skuter44 napisał:
                                          >
                                          > >
                                          > Faktycznie jest to regionalne centrum sprzedaży detalicznej (R
                                          > > CS takie Centrum Zarządzania Sprzedażą).
                                          > >
                                          > I w związku z tym czy takie centrum nie powinno też samo sprzedawać, mieć plany
                                          > dla siebie i być za to oceniane jak sprzedaje?.

Wtedy mogłoby sobie przypisywać część sukcesów z o-łów które monitoruje ;)
                                          • elkana102 Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 19.11.13, 06:47
                                            ramzesiq napisał:

>
                                            >
                                            > Wtedy mogłoby sobie przypisywać część sukcesów z o-łów które monitoruje ;)

A teraz to jak jest.. tym co zrobisz twój szef pochwali się swojemu szefowi.. a tamten swojemu.. I suę kręci
                                            • ramzesiq Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 20.11.13, 18:06
                                              elkana102 napisała:

> ramzesiq napisał:
                                              >
                                              > >
                                              > >
                                              > > Wtedy mogłoby sobie przypisywać część sukcesów z o-łów które monitoruje ;
                                              > )
                                              >
                                              > A teraz to jak jest.. tym co zrobisz twój szef pochwali się swojemu szefowi.. a
                                              > tamten swojemu.. I suę kręci

No tak ale teraz to się może wykazać tylko z poganiania a tak to by jeszcze pokazywał jaki jest fachura od sprzedaży
                                              • q.p.r Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 20.11.13, 22:34
                                                ramzesiq napisał:

> No tak ale teraz to się może wykazać tylko z poganiania a tak to by jeszcze pok
                                                > azywał jaki jest fachura od sprzedaży
                                                juz wrede waflowski gadal ze to pitololenie jest; u mnie szef jest zajebisty i do glowy mu nie wpadnie zeby nasze efekty podbierac; jakby tak chciala qrede zrobic to bysmy jej od razu powiedzieli i by zrozumiala; bo to qrede zajebisci ludzie tworza dobra atmosfere w robocie i o to qrede dbac trzeba
                                            • skuter44 Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 23.11.13, 07:11
                                              Elkana napisała .... "A teraz to jak jest.. tym co zrobisz twój szef pochwali się swojemu szefowi.. a tamten swojemu.. I się kręci"

Z tym to podobnie i kiedyż tak bywało. Jednak, w firmie o wysokiej kulturze organizacyjnej światli przełożeni i pracodawcy przenoszą sukcesy firmy na twórców sukcesu - pracowników, twórców sukcesu. To bardzo integruje zespoły pracownicze. W takim systemie komunikowania o sukcesach i niepowodzeniach firmy mieszczą się pochwały, wyróżnienia i nagrody. Brak takowych w firmie , przy ostrym reżimie pracy i rozliczania , powiększa frustracje i niezadowolenie z pracy, w sumie obniża jej efektywność.
                                              Nie wystarcza medialne PR skierowane przez Prezesa do klientów bo rodzi pytanie pracowników .... a co my z tego dodatkowego wysiłku mamy ? .... nie jesteśmy zauważani i honorowani ?
                                              • muheria Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 23.11.13, 08:02
                                                Świąt jeszcze nie ma a skuter się z choinki urwałeś.
                                                Mamy system punktowej oceny sprzedaż i jeszcze ligę. To po to żeby rywalizacja była większa.
                                                W takim systemie każdy na swój czubek nosa patrzy. I jak te szczury się ścigamy.
                                                • skuter44 Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 23.11.13, 08:31
                                                  Bez urywania się z choinki. Piszę o tym jak powinno (wg mnie) być, potwierdzam tym "nienormalność" i pisze do czytelników-decydentów.
                                                  Wam tym nie pomogę ale chyba potwierdzenie Twojego i innych myślenia przez kogoś
                                                  kto bardzo aktywnie naście lat pracował w banku .... nie szkodzi twojej pracy w banku ?
                                                • dziura_zabita_dechami Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 23.11.13, 08:47
                                                  muheria napisała:

> Świąt jeszcze nie ma a skuter się z choinki urwałeś.
                                                  > Mamy system punktowej oceny sprzedaż i jeszcze ligę. To po to żeby rywalizacja
                                                  > była większa.
                                                  > W takim systemie każdy na swój czubek nosa patrzy. I jak te szczury się ścigamy
                                                  > .
                                                  To prawda. Nijak sie to ma do badanie potrzeb klientow, niszczy wspolprace miedzy ludzmi. No ale wynik po trupach ma byc.
                                                  • dziura_zabita_dechami Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 23.11.13, 09:43
                                                    Dlaczego ludzie chca pracowac w pko ?

Bo nie ma pracy dla mlodych, bo nie chca jechac na zmywak do Londynu, bo mami sie ich kariera, bo pensja jest na czas, bo na pozor jest to atrakcyjna praca. Ot i tyle. Nie mylilbym tego z utozsamianiem pko jako najlepszego pracodawcy.
                                                  • agrafek10 Re: uczytelnienie/poprawka graficzna wpisu 23.11.13, 17:24
                                                    heh...kolejna osoba złożyła u mnie wypowiedzenie...młoda, po roku pracy

proponuję założyć nowy wątek : dlaczego młodzi ludzie onegdaj chcieli pracować a PKO i co się wydarzyło że zmienili zdanie ;)))))))))
              • rompil Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 14:27
                balcerek04 napisał:

> @zocha37/gra_pozorow
                >
                >Nie wiecie co robię w banku, ile l
                > at w nim pracuje, w jakiej części ale tylko dlatego że jestem zadowolony ze swo
                > jego miejsca pracy, uważacie że daje Wam to prawo do ośmieszania moich wypowied
                > zi.
                Coś mi się wydaje Kolego, że jesteś w tej dyskusji na przegranej pozycji i nie dlatego, że nie masz racji.
              • troublemaker_next Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 13:48
                balcerek04 napisał:

> Dziwi mnie że nazywacie mnie propagandzistą.

W temacie wątku postawiłeś tezę że młodzi ludzie lubią pracować w PKO i pytasz tylko dlaczego. To takie samo pytanie jak to dlaczego brunetki są mądrzejsze od blondynek ;) albo dlaczego trouble kradnie batoniki w supermarketach. W filmie jest mowa o tym dlaczego młodzi wybrali PKO po studiach a nie, że lubią tę pracę. Ty sam też nie piszesz dlaczego jak słusznie zauważył Skuter. Tym samym walisz po oczach propagandowym tytułem którego niczym nie uzasadniasz.

> [b]uważacie [/b]że daje Wam to prawo do ośmieszania moich wypowied
                > zi. Już wcześniej [b]tak samo byli tu traktowani inni[/b] którzy "ośmielili" się napis
                > ać o firmie dobrze.

Moje ty prześladowane biedactwo i całe tłumy podobnych... ;) Następny element propagandy.

> Ale musze[b] Was zmartwić[/b]. Tak takich jak ja zadowolonych ze s
                > wojej firmy jest w banku więcej.

Nie martwisz nas (znowu propaganda). Chcemy żeby zadowolonych było więcej (przynajmniej ja) dlatego trzeba usunąć nieprawidłowości.

> Widać ich na co dzień, można poczytać ich wypo
                > wiedzi i tu.[b] I to jest Zocha ta większość[/b]

Brak jakiegokolwiek uzasadnienia poza "Odeszłaś z banku i ich nie widzisz". Propaganda...

> A rozmowy z kilkoma [b]sfrustrowanymi [/b]koleżankami czy czytanie wpisów
                > [b]sfrustrowanych [/b]osób to nie to samo co realny świat :)

Czy Ty w ogóle wiesz co to jest frustracja? To całkiem realna reakcja na realny świat. Oczywiście są różne przyczyny. Dla Ciebie najwyraźniej frustrat=nieudacznik=wariat który sam sobie jest winien a przyczyny mogą też leżeć po stronie pracodawcy. Potrafisz to odróżnić Panie psychologu? Przyczyną może być mobbing, bałagan, nierealne plany, niepłacenie nadgodzin itd. Pracownik nie potrafi tego zmienić, widzi, że wali głową w mur i w końcu pisze tu na forum. Pisze bo sam już nie może sobie poradzić i szuka tu pomocy. To jest właśnie forum dla sfrustrowanych. Dla nich zostało stworzone. Próba kompromitowania ich i robienia z nich wariatów jest również propagandą Balcerek...
                • balcerek04 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 14:42

> Czy Ty w ogóle wiesz co to jest frustracja? To całkiem realna reakcja na realny
                  > świat. Oczywiście są różne przyczyny. Dla Ciebie najwyraźniej frustrat=nieudac
                  > znik=wariat który sam sobie jest winien a przyczyny mogą też leżeć po stronie p
                  > racodawcy. Potrafisz to odróżnić Panie psychologu? Przyczyną może być mobbing,
                  > bałagan, nierealne plany, niepłacenie nadgodzin itd. Pracownik nie potrafi tego
                  > zmienić, widzi, że wali głową w mur i w końcu pisze tu na forum. Pisze bo sam
                  > już nie może sobie poradzić i szuka tu pomocy. To jest właśnie forum dla sfrust
                  > rowanych. Dla nich zostało stworzone. Próba kompromitowania ich i robienia z ni
                  > ch wariatów jest również propagandą Balcerek...
                  >
                  Dopowiadasz cos czego ja nie napisałem. Podobna taktykę stosował ukryty_wafel. Nawet wobec Ciebie. Przykre że nawet tego nie zauważyłeś :(
                  Każdy ma prawo się frustrować z dowolnych powodów i być zadowolony z czego tylko chce.
                  Przyjmij po prostu do wiadomości że dla niektórych, może większości może mniejszości, ja w odróżnieniu od Zochy czy Ciebie nie będę ryzykował teraz wyliczeń, są w banku i takie osoby, które frustrują się tym ciągłym obmawianiem i narzekaniem na miejsce w którym pracują. I tak jak osoby ciągle narzekające maja prawo do narzekania, tak osoby sfrustrowane tym narzekaniem mają prawo by pisać i/lub czytać pozytywne informacje, bo te informacje są prawdziwe.
                  Jak komuś zależy by wątek z narzekaniami był na górze to po prostu niech bierze udział w dyskusji a nie czepia się tego że wątki zawierające PRAWDZIWE i DOBRE informacje o banku dominują.
                  • rozowy_chomik Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 15:46
                    balcerek04 napisał:

> Przyjmij po prostu do wiadomości że dla niektórych, może większości może mniejs
                    > zości, ja w odróżnieniu od Zochy czy Ciebie nie będę ryzykował teraz wyliczeń,
                    > [b]są w banku i takie osoby, które frustrują się tym ciągłym obmawianiem i narzeka
                    > niem na miejsce w którym pracują[/b]. I tak jak osoby ciągle narzekające maja prawo
                    > do narzekania, tak osoby sfrustrowane tym narzekaniem mają prawo by pisać i/lu
                    > b czytać pozytywne informacje, bo te informacje są prawdziwe.

Brawo Balcerek. Myślę że napisałeś coś co myśli podobnie więcej osób tylko nikomu już się nie chce brać udziału w tych przepychankach i ciągle udowadniać że się nie jest garbatym. "Byli" widać więcej od nas wiedzą o banku. I finito. Niech sobie wiedzą i kiszą się w tym narzekaniu. My tylko nie dajmy sobie wmówić że jest inaczej niż jest.
                  • troublemaker_next Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 17:59
                    balcerek04 napisał:

> Dopowiadasz cos czego ja nie napisałem.

A można dopowiedzieć coś co już zostało napisane?? Słowo frustrat było już na tym forum używane w negatywnym znaczeniu i Ty zrobiłeś [b]wg mnie [/b]to samo. Cytując klasyka (czyli Mysz) "robisz to nieświadomie bądź świadomie" ale robisz...

> Podobna taktykę stosował ukryty_wafel.
                    > Nawet wobec Ciebie. Przykre że nawet tego nie zauważyłeś :(

Oooo... Z tak grubej amunicji od razu strzelasz?? Nie lepiej Wafiego na później zostawić? ;)

> Przyjmij po prostu do wiadomości że dla niektórych, może większości może mniejs
                    > zości, ja w odróżnieniu od Zochy czy Ciebie nie będę ryzykował teraz wyliczeń
                    > są w banku i takie osoby, które frustrują się tym ciągłym obmawianiem i narzeka
                    > niem na miejsce w którym pracują.

Tego akurat nie muszę przyjmować do wiadomości bo jest to oczywiste. Myślę, że większość ludzi chciałaby pracować w firmie cieszącej się uznaniem.

> I tak jak osoby [b] ciągle narzekające maja prawo
                    > do narzekania,[/b] tak osoby sfrustrowane tym narzekaniem mają prawo by pisać i/lu
                    > b czytać pozytywne informacje, [b]bo te informacje są prawdziwe[/b]

Nie tylko ciągle narzekające ale okazyjnie narzekające też. Więc pozwól im narzekać bo pewnie mają powody i ich informacje też są prawdziwe.

> nie czepia się tego że wątki zawierające PRAWDZIWE i DOBRE
                    > informacje o banku dominują.

Dominują bo ta-bulla-rasa pojedyncze linki z PRnews w całe wątki zamienia zamiast wrzucić to w jeden wątek ;) Tak w ogóle to najważniejsze żeby prawdziwe dominowały, to czy będą dobre czy złe nie powinno zależeć od spamerów i trolli.
                    • dr_wycior Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 18:34

> balcerek04 napisał:
                      >
                      > > Dopowiadasz cos czego ja nie napisałem.
                      >
                      > A można dopowiedzieć coś co już zostało napisane?? Słowo frustrat było już na t
                      > ym forum używane w negatywnym znaczeniu i Ty zrobiłeś [b]wg mnie [/b]to samo. C
                      > ytując klasyka (czyli Mysz) "robisz to nieświadomie bądź świadomie" ale robisz.
                      > ..
                      >
                      Trouble Ty na prawdę zaczynasz przypominać wafla. Sposobem odpowiadania. Przecież sam na własnej skórze tego doznałeś. Nie idź tą drogą. Nie niszcz swojej legendy ;)
                      • troublemaker_next Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 19:26
                        dr_wycior napisała:

> Trouble

Znamy się?

> Ty na prawdę zaczynasz

Nie zaczynam jestem tu od dawna. Poczytaj trochę

> przypominać wafla.

Po co mamy Go tu przypominać? Może porozmawiaj na temat.

> Sposobem

Każdy ma jakiś. Dlaczego Twój ma być lepszy?

> na własnej skórze tego doznałeś.

Co Ty możesz o tym wiedzieć? Jesteś moim spowiednikiem?

> Nie idź tą drogą.

Dlaczego miałbym Ciebie słuchać?

> Nie niszcz swojej

No właśnie, mojej. Pozwól, że sam o tym zdecyduję.

----------------------------------------------------------

To jest sposób odpowiadania Wafla ;) Przyznasz, że jeszcze trochę mi brakuje ;) :D

• dr_wycior Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 19:39

> ----------------------------------------------------------
                          >
                          > To jest sposób odpowiadania Wafla ;) Przyznasz, że jeszcze trochę mi brakuje ;)
                          > :D
                          >
                          No właśnie nie. Nie brakuje. W ostatnim czasie coraz więcej jest takich Twoich odpowiedzi. Coś się złego tu dzieje. I z Tobą i z Zochą. Nakręcacie się. Straciliście gdzieś swoją tolerancję. Zaczynacie powoli przypominać parę Mysz.Wafel. Ale to nie moja sprawa. Napisałem co mi się nasunęło. I na tym koniec. Dalej nie zamierzam ciągnąć tego wątku. Smutne to wszystko że wafel takie piętno na nas wszystkich odcisnął.
                          • troublemaker_next Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 20:17
                            dr_wycior napisała:

>Smutne to wszystko że wafel takie piętno na nas wszystkich odcisnął.

Na mnie nie. Ja po prostu funkcjonuję na forum i staram się być precyzyjny i merytoryczny w sprawach na których się znam. Awantur unikam.

> Dalej nie zamierzam ciągnąć tego wątku.

No właśnie... Wrzutka bez argumentów i szybki odwrót a to podobno ze mną się coś dzieje. Oczywiście nie warto tego ciągnąć bo nie warto było nawet zaczynać. To wątek o młodych ludziach w PKO...
                            • rompil Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 21:31

> No właśnie... Wrzutka bez argumentów i szybki odwrót a to podobno ze mną się co
                              > ś dzieje. Oczywiście nie warto tego ciągnąć bo nie warto było nawet zaczynać.
                              >
                              :D:D:D
                              tak sobie Ciebie czytam od kilku dni i coś mi nie pasuje To na pewno Ty?
                              • gra_pozorow Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 21:54
                                A ja sobie tak myślę, że jeśli jedynym kontrargumentem na patologie, o których piszemy, jest sztuczne podbijanie wątków rankingowych, to znaczy, że oni nie mają żadnych kontrargumentów. To żałosne pisać o liczbie bankomatów czy opinii studentów czy inne.
                                • skuter44 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 06.09.13, 02:43
                                  gra_pozorow napisała:

> A ja sobie tak myślę, że jeśli jedynym kontrargumentem na patologie, o których
                                  > piszemy, jest sztuczne podbijanie wątków rankingowych, to znaczy, że oni nie ma
                                  > ją żadnych kontrargumentów.

[i]O jakich tu patologiach i sztucznym podbijaniu wątków piszesz ? Jeśli tylko myslisz to nie musisz tych glupich mysli nam tu przekazywać. [/i]

To żałosne pisać o liczbie bankomatów czy opinii studentów czy inne.

[i]Dlaczego żałosne ? Tym bardziej kiedy ludzie oceniają (nie bankomaty) lecz CZG , podają jakie są opinie studentów o banku. I jakie "inne" są żałosne ? Zaczynasz "ręcznie" sterować wypowiedziami ? Ty , bojownik o wolność słowa na forum ?[/i] -;)

• chudy_ser Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 06.09.13, 07:04
                                    skuter44 napisał:

> [i]Dlaczego żałosne ? Tym bardziej kiedy ludzie oceniają (nie bankomaty) lecz
                                    > CZG , podają jakie są opinie studentów o banku. I jakie "inne" są żałosne ? Zac
                                    > zynasz "ręcznie" sterować wypowiedziami ? Ty , bojownik o wolność słowa na for
                                    > um ?[/i] -;)
                                    >
                                    >
                                    Bo z tymi bojownikami o wolność słowa różnie bywa. Exworkerowi nie chodzilo o wolność słowa w ogóle. Sam zawsze zwalczał tych wszystkich którzy ośmielili się napisać o PKO coś dobrego. On walczył tylko o to by go wafel nie wycinał. A wafel jak to wafel prowokował i robił to skutecznie.
      • rompil Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 14:33
        skuter44 napisał:

> Balcerku. Pytasz i sam nie odpowiadasz ?
        Nie pozwolę się zniewolić i spełniać Twoich oczekiwań, abym ja jeden pisał tylko w wyznaczonych miejscach.
        • skuter44 nieporozumienie 04.09.13, 16:08
          [b]Rompil[/b] . O co Ci chodzi?
          Piszesz do mnie: " Nie pozwolę się zniewolić i spełniać Twoich oczekiwań, abym ja jeden pisał tylko w wyznaczonych miejscach."

[b]Ja nic Ci nie sugeruję[/b]. Chyba, że jesteś Balcerkiem.

Pisałem do niego, jako autora wątku który robi nam przepytankę, pytając :" Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP " ". I to ma być poczatek dyskusji ? Balcerek nie podał swojego poglądu na zadany temat. Dlatego go zapytałem : Balcerku. Pytasz i sam nie odpowiadasz ?
          • skuter44 Re: nieporozumienie 04.09.13, 16:41
            Według mnie niepotrzebne są wzajemne przytyki. Nie ma powodów do nieporozumień. Są na forum użytkownicy , od wielu lat tu piszący. Do nich i ja należę . Pisałem tu jako czuk1. Na innych miejscach w sieci używałem loginu skuter44. Po pomyłkowym zalogowaniu się tu loginem skuter44 (usiłowałem pomyłkę zatuszować). Ostatnio piszę jako skuter44, wyłącznie.
            Choć wieloletni forumowicze ciągle mi tę zmianę wypominają. W międzyczasie zmieniły się (na gorsze zwyczaje) i koledzy uzywali kilku nicków jednocześnie. Częściowo trzeba ich usparawiedliwić bo chcieli pisać a ich nicki były zamykane, dlatego rejestrowali się pod innymi nickami. Takie postepowanie jest typowe dla naszego forum i wiąże się z burzliwym jego okresem historycznym.
            Wg mnie teraz nie ma powodów do zmiany nicków i ustały powody aby sobie robić wypominki. Bo to nic dobrego nie wnosi na forum. Osobiście nie potępiam nikogo z tego (tu) grona. Zocha37 ongiś Alma - wg mnie - nie używała jednocześniw dwóch nicków. Zakładala nowy nick ,bp poprzedni był usuniety/zbanowany.
            A co do poglądów na bank i tematy pracownicze. Wybaczcie ale to sprawa każdego z nas.
            bank zmienia się, jego i pracowników sytaucja zmienila się całkowicie.Zmieniają sie też/dlatego nasze poglądy, opinie i postępowanie. To nie jest naganne. Choć usiłowano mi to wmawiać. Tylko kilka osób konsekwentnie trwa przy swoim, tu np. Lukaj, eksperci, racjonalny, wafel.. Chwala im. Ja jestem już mocno oddalony od spraw wewnetrzych banku, analizuję jego funkcjonowanie na podstawie jego wyników , rozmow z pracownikami i więści z mediów (bo z forum malo ostatnio mozna sie dowiedzieć). Ponadto wkurza mnie każdy nieprzemyslany, nieobiektywny, stronniczy atak na bank. Dlatego staram się mieć swój rozum.
            Przytakuję , kiedy mają rację krytykanci. Ba, daodaję swoja krytyke. Ale też ciesze sie z sukcesów banku i chętnie je na forum widzę, nawet pokazuję.
            Tak samo robi tu kilkunastu młodych pracownikow banku. Stanowią oni trzon forum dyskusyjnego. Inni - ci co wyłącznie chwalą bank i ci co dobrego słowa o banku nie chcą słyszeć - to dla mnie margines forumowy, m,arni obserwatorzy i tendencyjni przeciwnicy banku.
            • groch_z.kapusta Re: nieporozumienie 04.09.13, 18:58
              skuter44 napisał:

> Według mnie niepotrzebne są wzajemne przytyki. Nie ma powodów do nieporozumień.

Fajna próba mediacji Skuter. Nie wiem tylko czy przyniesie zamierzony przez Ciebie skutek. Taką samą taktykę Alma stosowała wobec mnie na forum założonym przez exworkera. Pogardliwe nazywanie bigosem , sugerowanie wielości nicków , wszystko po to by pokryć brak swoich argumentów i zniechęcić do mnie innych , chyba dlatego (tego nie jestem pewien) , że mam inne zdanie i nie wstydzę się go prezentować. A jak już zupełnie nie miała nic na poparcie swoich twierdzeń to kończyła dyskusję stwierdzeniem , że dalej ze mną nie rozmawia i wmawiała że to ja manipuluję.
              • skuter44 Re: nieporozumienie 04.09.13, 19:14
                Nie mam powodu do podejmowania mediacji. Zrobisz jak uważasz. Ja w sytuacji takich zagrożeń ...... odchodziłem (na jakiś czas). I było mi przykro. Choć najpierw nie dawałem się
                adwersarzom , częstując ich nie zawsze dobrym słowem. Ogólnie nie lubie takiej atmosfery, wywyższajacych się uczestników forum, przekleństw i przepychanek. Zawstydza mnie powierzchowna, niekompetentna, stronnicza dyskusja ; jakieś hasła zz których wynika, że jest b.źle bądź jest bardzo dobrze. Kiedy takie sytuacje są bardzo rzadkie.
                Teraz pokazałem jak widzę obecną sytuację na forum.
                Dodam, że (wg mnie) forum może się obronić [b]tylko [/b]funkcjonowaniem godnym pracowników banku i aktywnością jego uczestników.
      • balcerek04 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 18:00
        skuter44 napisał:

> Balcerku. Pytasz i sam nie odpowiadasz ?

Nie odpowiadam bo moją intencją było pokazanie co sądzą o tym młodzi ludzie zatrudnieni w naszy banku. Ja się do młodych już nie zaliczam ;). Niestety :(. A piszą że pozostajè przy swoim zdaniu miałem na myśli mój pozytywny oglądPKO BP jako pracodawcy.
        • skuter44 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 18:54
          Teraz wiem Balcerku. Okej.
    • zytawia Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 04.09.13, 13:25
      Odpowiedź na pytanie dlaczego młodzi ludzie chcą pracować w pko jest prosta. Ludzie oczekują stabilności. Wybiorą firmę dużą i znaną która z dnia na dzień nie zniknie. Wiedzą że presja na wyniki jest wszędzie więc nie to będzie decydować. Ja też jestem zadowalona z atmosfery w pracy:). Pozdrawiam kolegów obok ;)
      • balcerek04 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 14:45
        zytawia napisała:

> Odpowiedź na pytanie dlaczego młodzi ludzie chcą pracować w pko jest prosta. Lu
        > dzie oczekują stabilności. Wybiorą firmę dużą i znaną która z dnia na dzień nie
        > zniknie. Wiedzą że presja na wyniki jest wszędzie więc nie to będzie decydować
        > . Ja też jestem zadowalona z atmosfery w pracy:). Pozdrawiam kolegów obok ;)

Też myślę podobnie. Pewność że bank nie zniknie z dnia na dzień, że moje wynagrodzenie wpłynie do końca miesiąca na mój rachunek, że mam szansę na premię, ale i że pracuję w fajnym zespole i mam sensownych szefów to coś co dla niektórych jest bardzo ważne.
        • q.p.r Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 05.09.13, 18:14
          balcerek04 napisał:

>
          > Też myślę podobnie. Pewność że bank nie zniknie z dnia na dzień, że moje wynagr
          > odzenie wpłynie do końca miesiąca na mój rachunek, że mam szansę na premię, ale
          > i że pracuję w fajnym zespole i mam sensownych szefów to coś co dla niektórych
          > jest bardzo ważne.

qrede od lat o tym pisze; rozne komentarze zbieram; lajkow jak na lekarstwo; ale tak jest jak balcerek teraz powiedzial; ja zamiast narzekac na firme co mi kase placi za moja ciezko robote to wole sie z tej kaski cieszyc; wyjsc z kumplami na piwko; meczyk jakis obejrzec; na dyskotece sie zrelaksowc; od narzekania nigdy mi sie nic nie poprawilo; ale co tam; wolnosc tu wywalczylismy; proponuje by kazdy pisal co mysli ale nie skakal drugiemu do oczu tylko bo ten drugi szanuje co ma albo mimo ze ten pierwszy ma to samo to nie wszystko mu pasi
    • benbenek-cd Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 22.11.13, 09:33
      balcerek04 napisał:

> [url=https://www.youtube.com/watch?v=Dn__WaHwF_0&feature=c4-overview&list=UUTtjV
      > h4lisCeBH6HY4DxBSg]Filmik[/url] jest nie tylko o PKO, ale z wypowiedzi jego prz
      > edstawiciela wynika, że młodzi ludzie chcą pracować w PKO BP głównie ze względu
      > na atmosferę w pracy i udział w projektach rozwojowych

Spróbuje odpowiedzieć. Bo:
      Znają bank tylko teoretycznie
      Pko dobrze im się kojarzy - wiadomo pewność, zaufanie, stabilizacja, socjal
      Nie mają porównania z innych miejsc pracy.
      Ciekawe były by wyniki badań w których młodzi pracownicy byli by ankietowani jeszcze przed podjęciem pracy w Pko i np. po roku pracy.
      • dziura_zabita_dechami Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 22.11.13, 09:39
        Ja bym opublikował wyniki badania pracowników a nie naiwnego narybku.
      • agrafek10 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 22.11.13, 22:49
        benbenek-cd napisał:

> balcerek04 napisał:
        >
        > > [url=https://www.youtube.com/watch?v=Dn__WaHwF_0&feature=c4-overview&list=
        > UUTtjV
        > > h4lisCeBH6HY4DxBSg]Filmik[/url] jest nie tylko o PKO, ale z wypowiedzi je
        > go prz
        > > edstawiciela wynika, że młodzi ludzie chcą pracować w PKO BP głównie ze w
        > zględu
        > > na atmosferę w pracy i udział w projektach rozwojowych
        >
        > Spróbuje odpowiedzieć. Bo:
        > Znają bank tylko teoretycznie
        > Pko dobrze im się kojarzy - wiadomo pewność, zaufanie, stabilizacja, socjal
        > Nie mają porównania z innych miejsc pracy.
        > Ciekawe były by wyniki badań w których młodzi pracownicy byli by ankietowani je
        > szcze przed podjęciem pracy w Pko i np. po roku pracy.

Ty się, BENBENEK nie narażaj, ja Cie proszę;)

Ty tutaj nie jesteś od myślenia i analizowania poważnych projektów ;)

<swoja drogą co ci młodzi ludzie mogą powiedzieć o atmosferze panującej w miłościwie panującej nam korporacji heheh ;)
    • elkana102 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 22.11.13, 17:51
      A kto mówi że lubią.. niektórzy muszą.. Bo jeść trzeba rachunki zapłacić, dzieci do szkoły wysłać.. pracuje się gdzie jest praca..
      • marz12ka Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 23.11.13, 22:12
        ....bo w Pko nabiorą doświadczenia , bank porobi im róże szkolenia za darmo a potem inne banki przyjmują ich z pocałowaniem reki ;)
        • benbenek-cd Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 27.11.13, 09:35
          Pko też przyjmuje młodych ludzi, którzy wcześniej zaczęli pracę w innych bankach, tam się przeszkolili i przynieśli swoją wiedze do nas. Argument twój uważam za nietrafiony.
          • dziura_zabita_dechami Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 27.11.13, 15:05
            Tak patrzę, i dziwny wydaje mi się tytuł wątku.

Równie dobrze można spytac "Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować na zmywaku w Londynie ?".
            • benbenek-cd Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 27.11.13, 15:21
              dziura_zabita_dechami napisał:

> Tak patrzę, i dziwny wydaje mi się tytuł wątku.
              >
              > Równie dobrze można spytac "Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować na zmywaku w
              > Londynie ?".

Można spytać o wszystko. Tu, na forum pracowniczym ktoś, zgaduję że pracownik zapytał o pracę w Pko. Na forum o emigracji zarobkowej, mógłby ktoś zadać pytanie, takie jak twoje. Dla mnie twoje, tu pytania są jak szukanie dziury w całym
              • dziura_zabita_dechami Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 27.11.13, 15:27

> Można spytać o wszystko. Tu, na forum pracowniczym ktoś, zgaduję że pracownik z
                > apytał o pracę w Pko. Na forum o emigracji zarobkowej, mógłby ktoś zadać pytani
                > e, takie jak twoje. Dla mnie twoje, tu pytania są jak szukanie dziury w całym

Zawsze można wskazać tę dziurę, na którą wskazuję, i podyskutować. Po to jest to forum.
                • benbenek-cd Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 27.11.13, 16:36

>
                  > > Można spytać o wszystko. Tu, na forum pracowniczym ktoś, zgaduję że praco
                  > wnik z
                  > > apytał o pracę w Pko. Na forum o emigracji zarobkowej, mógłby ktoś zadać
                  > pytani
                  > > e, takie jak twoje. Dla mnie twoje, tu pytania są jak szukanie dziury w c
                  > ałym
                  >
                  > Zawsze można wskazać tę dziurę, na którą wskazuję, i podyskutować. Po to jest t
                  > o forum.

No tak, tu się z tobą zgadzam. Nawet się sympatycznie dyskutuje. Widzę, że skłonny jesteś słuchać argumentów drugiej strony. To rzadka cecha tu, na tym forum.
                  • dziura_zabita_dechami Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 27.11.13, 16:48
                    No to się cieszę.
                    • benbenek-cd Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 27.11.13, 16:53

> No to się cieszę.

To ja się cieszę razem z tobą. Może to nasze szczęście, tu na forum rozleje się po całym forum i wszyscy będą się cieszyć razem z nami. Wtedy te nasze tu, na forum wypociny miały by sens. Uszczęśliwiały by ludzi.
                      • dziura_zabita_dechami Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 28.11.13, 06:48
                        Ależ to co jest pisane tutaj ma sens. Kropla drąży skałę.
                        • benbenek-cd Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 28.11.13, 07:00

> Ależ to co jest pisane tutaj ma sens. Kropla drąży skałę.

No to nawet mądre jest. Cieszę się, że ktoś tu na forum docenił moje starania i czas jaki poświęcam na tłumaczenie rzeczywistości. Mimo przykrych, tu na forum początków i brzydkiego mnie potraktowania przez adminów nie można się zrażać. Wafel prubuje zaczepiać, ale niech tam trzeba mu tu na forum wybaczyć. Taki widać jest. Spokuj i kulturalna dyskusja bez zaczepiania, złośliwostek mu nie pasuje
                          • dziura_zabita_dechami Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 28.11.13, 07:04
                            benbenek-cd napisał:

> dziura_zabita_dechami napisał:
                            >
                            > > Ależ to co jest pisane tutaj ma sens. Kropla drąży skałę.
                            >
                            > No to nawet mądre jest. Cieszę się, że ktoś tu na forum docenił moje starania i
                            > czas jaki poświęcam na tłumaczenie rzeczywistości. Mimo przykrych, tu na forum
                            > początków i brzydkiego mnie potraktowania przez adminów nie można się zrażać.
                            > Wafel prubuje zaczepiać, ale niech tam trzeba mu tu na forum wybaczyć. Taki wid
                            > ać jest. Spokuj i kulturalna dyskusja bez zaczepiania, złośliwostek mu nie pasu
                            > je

Tłumaczenia rzeczywistości ? Przecież co chwilę odwołujesz się do opinii expertów, bez której nie możesz nic stwierdzić.
                            • benbenek-cd Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 28.11.13, 08:28
                              Trzeba, tu na forum tłumaczyć rzeczywistość tak jak każdy ja rozumie. Jaki był by inny powód zabierania, tu na forum głosu? Opinie ekspertów sa potrzebne by tu potwierdzić nasze opinie. Nikt nie zna się na wszystkim. Z twoich, moich tu wypowiedzi wynika że nie jesteśmy specjalistami w tych dziedzinach. Mamy tu swoje zdanie, ale nie ma pewności czy to jest zdanie fachowe, czy nam się tylko tak wydaje. I twoje i moje i innych wypowiedzi wymagają potwierdzenia przez analityków z danego tematu.
                              • dziura_zabita_dechami Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 28.11.13, 09:33
                                benbenek-cd napisał:

> Trzeba, tu na forum tłumaczyć rzeczywistość tak jak każdy ja rozumie. Jaki był
                                > by inny powód zabierania, tu na forum głosu? Opinie ekspertów sa potrzebne by t
                                > u potwierdzić nasze opinie. Nikt nie zna się na wszystkim. Z twoich, moich tu w
                                > ypowiedzi wynika że nie jesteśmy specjalistami w tych dziedzinach. Mamy tu swoj
                                > e zdanie, ale nie ma pewności czy to jest zdanie fachowe, czy nam się tylko tak
                                > wydaje. I twoje i moje i innych wypowiedzi wymagają potwierdzenia przez analit
                                > yków z danego tematu.

Brniemy w paranoję idąc Twoim tokiem rozumowania ale może Tobie o to chodzi. Do prostych danych i prostych wniosków wzywasz expertów. Zaczyna mnie to bawic.
                                • agrafek10 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 28.11.13, 20:38
                                  > Brniemy w paranoję idąc Twoim tokiem rozumowania ale może Tobie o to chodzi. Do
                                  > prostych danych i prostych wniosków wzywasz expertów. Zaczyna mnie to bawic.

I dobrze bo misio-pysio se jaja robi....dobry jest;)
                                • benbenek-cd Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 29.11.13, 14:38
                                  No tu, w tym miejscu na forum znowu nie masz racji. To nie paranoja. Nikt nie wie wszystkiego. To nie wstyd zapytać ekspertów o zdanie nawet tu, na tym forum. A jeszcze można czytając ich zdanie wiele się nauczyć, nie trwać w swoich skostniałych przekonaniach
                                  • malma590 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 01.12.13, 19:10
                                    W tym zgadzam się z bębenkiem, że to nie wstyd zapytać o opinuę osób które specjalizują się w konkretnych tematach i mają w nich do powiedzenia więcej niż przeciętny pracownik banku.
                                    • dziura_zabita_dechami Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 02.12.13, 07:41
                                      malma590 napisała:

> W tym zgadzam się z bębenkiem, że to nie wstyd zapytać o opinuę osób które spec
                                      > jalizują się w konkretnych tematach i mają w nich do powiedzenia więcej niż prz
                                      > eciętny pracownik banku.

Też się z tym zgadzam, że to nie wstyd. Nie każdy może być lekarzem, nie każdy może być matematykiem, nie każdy może samodzielnie myśleć. To nie wstyd.
                                    • honor_cia3 Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 02.12.13, 13:00
                                      malma590 napisała:

> W tym zgadzam się z bębenkiem, że to nie wstyd zapytać o opinuę osób które spec
                                      > jalizują się w konkretnych tematach i mają w nich do powiedzenia więcej niż prz
                                      > eciętny pracownik banku.

no jasne i tu się pofatygują i przedstawią z imienia, nazwiska, dorobku zawodowego i naukowego być może ;)
                                      chodźcie wszyscy oświecać ciemny ludek bankowy :D
                                      • dziura_zabita_dechami Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 03.12.13, 06:30
                                        Benbenek wypisuje takie głupoty, że aż żal komentować, mnie się już prawie odechciało.
                                        • benbenek-cd Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 03.12.13, 08:15

> Benbenek wypisuje takie głupoty, że aż żal komentować, mnie się już prawie odec
                                          > hciało.

Ja tu na tym forum nie wypisuje żadnych głupot. Piszę zawsze na temat, bywa że ostro, merytorycznie. Pewnie że tu, na tym forum nie zawsze te tu moje, ale i twoje, innych wypowiedzi są fachowe, pełne, wyczerpujące. Dla tego ja tu, na tym forum uważam, że te nasze, twoje, moje niefachowe wypowiedzi powinny być uzupełniane wypowiedziami expertów, specjalistów od różnych tu, na forum spraw. W wielu tu na tym forum dyskutowanych tematach, które tu na tym forum dyskutujemy, ty, ja, inni już przyznałaś mi rację. Jeśli ja tu według ciebie na forum pisze głupoty, to ty tu na forum przyznając mi racje potwierdzasz głupoty. To tu, na forum nie wygląda, że tak jest. Dzięki naszym tu dyskusjom zobacz ile innych osób zechciało tu na forum zabrać głos. Zamiast tu na forum dałonczać się do tych którzy mnie zaczepiają i nawet nie maja tyle kóltury by potem przeprosić, dyskutuj dalej. jak uważasz że tu na forum ja tu nie mam racji to mnie tu przekonaj do swoich argumentów. na razie tu na tym forum idzie w moją stronę
                                          • dziura_zabita_dechami Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 03.12.13, 09:12
                                            > Ja tu na tym forum nie wypisuje żadnych głupot. Piszę zawsze na temat, bywa że
                                            > ostro, merytorycznie. Pewnie że tu, na tym forum nie zawsze te tu moje, ale i t
                                            > woje, innych wypowiedzi są fachowe, pełne, wyczerpujące. Dla tego ja tu, na tym
                                            > forum uważam, że te nasze, twoje, moje niefachowe wypowiedzi powinny być uzupe
                                            > łniane wypowiedziami expertów, specjalistów od różnych tu, na forum spraw. W wi
                                            > elu tu na tym forum dyskutowanych tematach, które tu na tym forum dyskutujemy,
                                            > ty, ja, inni już przyznałaś mi rację. Jeśli ja tu według ciebie na forum pisze
                                            > głupoty, to ty tu na forum przyznając mi racje potwierdzasz głupoty. To tu, na
                                            > forum nie wygląda, że tak jest. Dzięki naszym tu dyskusjom zobacz ile innych os
                                            > ób zechciało tu na forum zabrać głos. Zamiast tu na forum dałonczać się do tych
                                            > którzy mnie zaczepiają i nawet nie maja tyle kóltury by potem przeprosić, dysk
                                            > utuj dalej. jak uważasz że tu na forum ja tu nie mam racji to mnie tu przekonaj
                                            > do swoich argumentów. na razie tu na tym forum idzie w moją stronę

No ja tu, w tym miejscu, nie zgodzę się z Tobą, bo Ty tu piszesz o dyskusji, a ta tu dyskusja nie polega na ciągłym pisaniu, że ja tu nic nie uważam, bo potrzebna jest tu w tym temacie opinia experta, pomimo, że my tu dyskutujemy, prozaiczne sprawy dotyczące nas tu pracowników. Ty tu piszesz o argumentach, których Ty tu nie przytaczasz, bo odwołujesz się do nieznanej nikomu opinii expertów, więc Ty tu nie prowadzisz dyskusji na argumenty.
                                            • benbenek-cd Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 03.12.13, 09:49
                                              Ooooo...To teraz ja tu, na tym forum to cie nie rozumię. Ja tu w tym wątku i wszędzie na tym forum podaję dziesiąt ki argumentów dlaczego piszę tak jak tu ba forum myślę. To ty tu tylko piszesz że umowa o dzieło jest zła. Ja tu cierpliwie ale i ostro tu tłumaczę kiedy może być dobra. Opini ekspertów się tu nie buj. Oni mogą potwierdzić, że nasze tu twoje moje barbiego wypowiedzi mają sens. Albo nie. A i sam tu na tym forum w dziesiątkach tu wątków piszesz że ty się tu zgadzasz z moimi argumentami. To jak tu piszesz że nie podaję ja argumentów to z czym ty się tu zgadzasz tam
                                              • dziura_zabita_dechami Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 03.12.13, 09:54

> Ooooo...To teraz ja tu, na tym forum to cie nie rozumię. Ja tu w tym wątku i ws
                                                > zędzie na tym forum podaję dziesiąt ki argumentów dlaczego piszę tak jak tu ba
                                                > forum myślę. To ty tu tylko piszesz że umowa o dzieło jest zła. Ja tu cierpliwi
                                                > e ale i ostro tu tłumaczę kiedy może być dobra. Opini ekspertów się tu nie buj.
                                                > Oni mogą potwierdzić, że nasze tu twoje moje barbiego wypowiedzi mają sens. Al
                                                > bo nie. A i sam tu na tym forum w dziesiątkach tu wątków piszesz że ty się tu z
                                                > gadzasz z moimi argumentami. To jak tu piszesz że nie podaję ja argumentów to z
                                                > czym ty się tu zgadzasz tam

Oooo...to ja tu zwrócę uwagę, że nie czytasz Ty tu moich opinii. Ja w tym lub innym wątku tu na tym forum zgodziłem się z Tobą, że umowa na czas określony nie jest zła, dla osoby która może dzięki temu wyjść z bezrobocia. Ale my tu benbenku, na tym forum pracowników, my tu jesteśmy pracownikami, a nie bezrobotnymi mającymi się cieszyc z czegokolwiek, bo my tu mamy pracę.
                                                • benbenek-cd Re: Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować PKO BP 03.12.13, 10:07
                                                  No może i ty tu na tym forum masz rachę nie tylko ja. Teraz sam tu już nie wiem. Tu się z tobą zgodzę że my tu pracownikami jesteśmy. Ale to tu słaby argument bo nasze tu umowy na czas nieokreślony można wypowiedzieć i ty to tu nawet fachowo wypowiedziałeś tu raz a dwa że umowy na czas określony kiedyś się pokończą i to tu będzie dla nas ważny temat
    • pokolenie-y Umowy "śmieciowe" 04.03.14, 16:47
      Nie wydaje mnie się, że te zmiany są dobre
      finanse.wp.pl/kat,1033721,title,Rzad-przyjal-pierwszy-pakiet-w-zakresie-tzw-umow-smieciowych,wid,16448306,wiadomosc.html
      Moim zdanie to zwiększa koszty pracy.
      A jak tak to pracodawcy wcale nie będą chcieli zwiększać zatrudnienia.
      Na rynek pracownika przyjdzie jeszcze poczekać jeśli rząd będzie robił taką niedźwiedzią przysługę
      • elkana102 Re: Umowy "śmieciowe" 09.03.14, 14:47
        Dobrz to wyłapałeś. Wg mnie ta zmiana spowoduje że pracodawcy jeszcze mniej będą zatrudniali bo dla nich wzrosną koszty. I ci którzy pracowali na umowach śmieciowych nawet to stracą :(
        • barbidur003 Re: Umowy "śmieciowe" 18.03.14, 14:17
          elkana102 napisała:

> Dobrz to wyłapałeś. Wg mnie ta zmiana spowoduje że pracodawcy jeszcze mniej będ
          > ą zatrudniali bo dla nich wzrosną koszty. I ci którzy pracowali na umowach śmie
          > ciowych nawet to stracą :(

O takich sytuacjach mówi się "wylać dziecko z kąpielą". Nie rozumiem tylko dlaczego politycy robią takie eksperymenty na naszych skórach?
          • skuter44 Re: Umowy "śmieciowe" 18.03.14, 15:19
            To nie są eksperymenty tylko próba zrównania umów (o pracę, umowy zlecenie, umowy o dzieło,.. ) pod względem ubezpieczenia społecznego i zdrowotnego. Niby w interesie społecznym, pracowników. Próba której wprowadzenie daje plusy i minusy , dla obydwu stron umów pracowniczych/śmieciowych.
            • barbapapa003 Re: Umowy "śmieciowe" 18.03.14, 17:03
              skuter44 napisał:

> To nie są eksperymenty tylko próba zrównania umów (o pracę, umowy zlecenie, umo
              > wy o dzieło,.. ) pod względem ubezpieczenia społecznego i zdrowotnego. Niby w i
              > nteresie społecznym, pracowników. Próba której wprowadzenie daje plusy i minus
              > y , dla obydwu stron umów pracowniczych/śmieciowych.

Skuter, to co teraz wprowadzają to nawet nie jest żadne zrównanie. Te umowy już teraz są oskładkowane. Problemem jest sztuczne tworzenie zbiegu umów i objęcie ubezpieczeniami tylko pierwszej na symboliczną kwotę. To omijanie prawa i trzeba było uszczelnić tę głupotę.
              • skuter44 Re: Umowy "śmieciowe" 18.03.14, 21:04
                "Doczytać " muszę na ten temat.
              • malutenka00 Re: Umowy "śmieciowe" 24.03.14, 08:38
                Właśnie. Tylko ja nie wiem czy to będzie dobre dla pracowników. Pracodawca zawsze sobie poradzi. Jak uzna że dla niego koszt jest za duży to zwolni/nie zatrudni tak jak dotychczas na śmieciówkę. Jak zawsze stracą najsłabsi którzy mieli przynajmniej nieoskładkowane ale jednak wypłacane wynagrodzenie. teraz część pewnie będzie miała oskładkowane a druga część nie będzie miała nic :(
                • q.p.r Re: Umowy "śmieciowe" 30.03.14, 12:55
                  malutenka00 napisała:

> Właśnie. Tylko ja nie wiem czy to będzie dobre dla pracowników. Pracodawca zaws
                  > ze sobie poradzi. Jak uzna że dla niego koszt jest za duży to zwolni/nie zatrud
                  > ni tak jak dotychczas na śmieciówkę. Jak zawsze stracą najsłabsi którzy mieli p
                  > rzynajmniej nieoskładkowane ale jednak wypłacane wynagrodzenie. teraz część pew
                  > nie będzie miała oskładkowane a druga część nie będzie miała nic :(

tez qrede tak przemyslewam; co mi tam zys i ubezpieczenie jak roboty nie mam; to ja juz wole pracowac na czas okreslony i co jakis czas liczyc na przedluzenie umowy; byleby kaska na konto wplywala; materialista to qrede nie jestem ale jak zyc bez kasy to pojecia nie mam; to dlatego cenie to co mam; kasa jaka jest taka jest, ale qrede co miesiac na koncie ją widze; mam paru kumpli co tego szczescia dawno juz nie maja
                  • dziura_zabita_dechami Re: Umowy "śmieciowe" 30.03.14, 15:21
                    Nigdy nie wierz w taka głupotę, ze przez oskładkowanie wynagrodzenia bedą zwalniać. Nie bądź naiwny.
                  • agrafek10 Re: Umowy "śmieciowe" 30.03.14, 22:17
                    q.p.r napisał:
                    > tez qrede tak przemyslewam; co mi tam zys i ubezpieczenie jak roboty nie mam; t
                    > o ja juz wole pracowac na czas okreslony i co jakis czas liczyc na przedluzenie
                    > umowy; byleby kaska na konto wplywala; materialista to qrede nie jestem ale ja
                    > k zyc bez kasy to pojecia nie mam; to dlatego cenie to co mam; kasa jaka jest t
                    > aka jest, ale qrede co miesiac na koncie ją widze; mam paru kumpli co tego szcz
                    > escia dawno juz nie maja

Ty q.p.r to masz kumpli jakichś takich niewyraźnych, może zmień se towarzycho? ;)
                    • barbalala003 Re: Umowy "śmieciowe" 31.03.14, 14:35
                      agrafek10 napisał(a):

> Ty q.p.r to masz kumpli jakichś takich niewyraźnych, może zmień se towarzycho?
                      > ;)

Jaki kuper takie "towarzycho" za nim ;)
                    • obb.serwator Re: Umowy "śmieciowe" 08.04.14, 09:30
                      agrafek10 napisał(a):

> Ty q.p.r to masz kumpli jakichś takich niewyraźnych, może zmień se towarzycho?
                      > ;)

Nawet jeśli QPR zmieni towarzystwo to nie będzie oznaczało, że byli już wtedy koledzy QPRa znajda pracę. Tak więc to o czym pisze QPR wciąż będzie aktualne, tylko nie będzie dotyczyło kumpli QPRa.
                      • barbapapa003 Re: Umowy "śmieciowe" 08.04.14, 11:15
                        obb.serwator napisał:

> Tak więc to o czym pisze QPR wciąż będzie aktualne, t
                        > ylko nie będzie dotyczyło kumpli QPRa.

Qper pisze o Qperze. Czy to jest aktualne zależy wyłącznie od tego co Qper w danej chwili myśli.
                        • theodorius Re: Umowy "śmieciowe" 24.04.14, 17:45