Dodaj do ulubionych

CZAS NA ZMIANY W BANKU!!!

16.06.15, 22:41
Teraz czas na zmiany!!!
Siedem lat w Banku już wystarczy...
Państwu już dziękujemy.
Czekamy na NOWE OTWARCIE...POLITYCZNE

mobbing_pkobp
Obserwuj wątek
    • mimi1818 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 21.06.15, 21:51
      pko nie, nie jest najlepszym pracodawcą. Wiem - kotwica110 (lubię Cię) kpi, ale.. to jest straszne co zarząd zrobił z tym bankiem.. To takie przykre.. wpatrzeni w wielomilionowe, wielotysięczne zarobki stali się rzeźnikami, akceptują niekompetentnych ludzi - tak jak "mój" DS - ich metody i inne głupizny. Nie obchodzi ich jaki jest klimat na dole.. Co w was siedzi? skad takie omamienie, takie okrucieństwo i bezwzględność? Tak pieniądze, władza działa? Jasne..zaraz odejdziecie gdzieś tam budować dalej swoje parszywe cv. My tu zostaniemy. Nie niszczcie tego banku do konca co? Finlandia - na otarcie łez? A później patrzcie sobie w twarz każdego dnia. Mam nadzieję, że na stare lata sobie przypomnicie jak spieprzyliście ten bank. Opinia pracowników tego baku: najgorszy zarząd kiedykolwiek był... No idźcie czynić zło gdzie indziej.. A może nie będzie chciał was nikt przyjąć? hahaha...mamy nadzieję,, DNO. I wydawanie książek nic nie pomoże...
      • szar_amysz Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 25.06.15, 21:45
        Kotwica - jesteś niereformowalny.. Trudno..
        Pozdrawiam
        • agrafek10 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 26.06.15, 23:24
          mobbing pkobp tez jest niereformowalny bo pisze nie po Twojej myśli....
          • dziura_zabita_dechami Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 26.06.15, 23:30
            Ja tez jestem niereformowalny :(
        • wiki12358 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 19.02.16, 21:41
          A ty szara skąd sie tu wziełas i oceniasz ludzi tylko dlatego ,że pisza prawdę
    • czuk1 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 12.07.15, 21:54
      W normalnym państwie , w normalnym ministerstwie skarbu stanowiska kierownicze powinno się obsadzać w drodze uczciwych konkursów (prowadzonych w interesie firmy którą konkursowicze mają zarządzać) a nie na podstawie "wrocławskiego pochodzenia i znajomości styropianowych". Poza tym , przy decyzjach - o utrzymaniu bądź wymianie kadry kierowniczej - powinny liczyć się wyniki firmy.... ;)
      Wg Założycielki .... czas na zmiany.
      Zdanie nie jest odosobnione.
      • long-life Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 03.12.15, 00:35
        Tylko nie wrocławskie Czuku - a ze Strzelina. I nie styropian a wsadzenie przez pewnego doradcę premiera, kolegi z banku/funduszu TFI przy poparciu Pana "zniszczę cię.." Po to by wraz z dzielną chwacką ekipą rozłożył od środka największą na rynku krajowym konkurencję. W końcu makaroniarze wiedzieli za co i komu płacą :)
        • czuk1 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 17.01.20, 18:33
          long-life napisał(a):
          > Tylko nie wrocławskie Czuku - a ze Strzelina. I nie styropian a wsadzenie przez
          > pewnego doradcę premiera, kolegi z banku/funduszu TFI przy poparciu Pana "zniszczę cię.." Po to by wraz z dzielną chwacką ekipą rozłożył od środka największą
          > na rynku krajowym konkurencję. W końcu makaroniarze wiedzieli za co i komu płacą :)

Nie zazdroszczę takiej atmosfery w pracy i takich zachowań w Banku. Jestem emerytem bankowym. 12 lat temu, bylem tu nawet moderatorem. Zostały miłe wspomnienia.
          Teraz nieraz wpadam na bankowe forum by widzieć bieżące problemy pracowników.
          Zdziwiłem się jednak, że odnosisz się do mnie (mojego loginu). I to kiedy.... ja nie pisałem na wątku.
          Mam inny ID. Ktoś podszył się pod mój ID.
          Pozdrawiam. :)

www.lm.pl/www.lm.pl › ogloszenie › oferujemy_panstwu_najtansze_uslugi_transpo...
          Ogłoszenie - Oferujemy Państwu najtańsze usługi ... - LM
          Dodano: 08.03.2019 10:09IP: 176.221.122.48Wyświetleń: 6Region: KoninCena: 1. Oferuje Państwu najtańsze usługi transportowe w okolicy Usuwanie AGD ...
          Obrazy dla korzysta z IP: (176.221.122.48)
          Znalezione obrazy dla zapytania korzysta z IP: (176.221.122.48)
          Wyświetl wszystkie
          • czuk1 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 17.01.20, 18:37
            tiny.pl/t8sv5 - link do ID fałszywego "czuka1".
            • czuk1 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 17.01.20, 19:08
              Wcześniejszy wpis mój wprowadza w błąd. Podałem link do wystąpienia Rosatiego w Sejmie.
              Mój identyfikator jest następujący IP 176.221.123.248 albo IP 192 1681
              IP: 176.221.122.48
      • long-life Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 03.12.15, 00:38
        I jeszcze Cię zmartwię. Wierchuszka jak uważa że jest zblatowana z synem Kornela to wymiany w PKO nie będzie. A że ich we trójkę nagrali u Sowy i nagrania poszły w świat to szczegół nie ważny. Pożyjemy zobaczymy...
    • fordoniak66 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 29.07.15, 18:34
      Tak jest w tym banku są posady po lini politycznej i PO mając władzę przez 8 lat rozpieprzyła ten bank kompletnie Klienci to w wiekszosci emeryci itp bo młodzi klienci uciekaja stąd ( Z POLSKIEGO BANKU -hahaha) po pierwszej wizycie..... Ostatnie 5 miesiecy urzedowania dyrekcji w tym banku to bedzie wyciśnięcie jak NAJWIEKSZEJ KASY a potem to niech się dzieje co chce ! PO widzi co się dzieje w SKOKach a cicho siedzi jeśli mowa o PKO BP SA bo z tego banku mają kasę na swoją partię !!! i kampanię wyborczą !! Ciekawe jakie odprawy dostaną na odejscie ?
      • czuk1 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 29.07.15, 18:47
        Młody człowieku z Fordonu . Prosiłbym o ukonkretnienie tego zdania o PO :
        [b]..... z tego banku mają kasę na swoją partię !!! i kampanię wyborczą !! ....[/b]

[i]Nie słyszałem dotychczas o finansowaniu PO przez PKO BP SA.[/i]
        • pkoaleksia Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 03.08.15, 20:16
          obecny Zarząd dużo zrobił, ale czy na pewno dobrego?
          Czy ktoś z Zarządu pomyślał o pracownikach, którzy zestresowani, zastraszeni przez miernoty w postaci dyrektorów oddziałów i z Bożej łaski menagerów, muszą borykać się z trudem sprzedaży, nie mając żadnego wsparcia. Czy Pan Prezes wie, że tzw dyrekcje boją się kontaktów z Klientami, nie wychodzą zza biurka. Może by dać Im jakieś plany sprzedażowe?
          Pracownik dostaje nędzną pensję i wymordowaną premię /albo nie./ Dyrektor utyrany przy tablicy i wpatrujący się w zdjęcie Oddziału, pijący kolejną kawę dostaje niezłą pensje i martwi się o swoją ekstra premię. Czy naprawdę z GÓRY nic nie widać? Radziłbym przetrzeć okulary...
          • fordoniak66 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 03.08.15, 20:34
            Taki "bajzel" w banku jest od około 8 lat i już tak zostanie ! Podobnie było kiedyś z "RUCH-em " i tam też "rządzący " byli z kolesiostwa lub po rodzinie , prosze zobaczyc co z nimi stało ........! powodzenia
          • ad63 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 04.09.15, 18:54
            Oddasz najlepsze lata, a potem po 37 latach wy... lą Cię za brak realizacji planów sprzedażowych. Zwolnią Cię w taki sposób, żeby nie daj Boże można było przejść na zasiłek przedemerytalny (o jakieś odprawie nie mówię). :(
        • fordoniak66 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 03.08.15, 20:27
          Hej ! Proszę zwrócić uwagę że zawsze prezes i jego ekipa jest z koalicji rządzącej ! Po wyborach jesiennych znów się zmieni prezes ze swoja świtą (po warunkiem że wygra inne ugrupowanie niz PO ) i kolejni będą doić bank "polski " dla swoich celów partyjnych .... przykro na to patrzeć ! proszę spojrzeć na tą stronę ! www.pkobp.pl/grupa-pko-banku-polskiego/relacje-inwestorskie/akcjonariat-i-dywidenda/
    • mimi1818 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 04.09.15, 19:31
      no właśnie...czy po zmianach coś się zmieni? Nie - bo jak nowa opcja zorientuje się, ze można doić z banku dalej - to po co jakieś zmiany? myślicie, że kogoś interesuje, ze Kasia, Ania, Tomek nie wyrabiają na zakrętach? Że jest tyle obowiązków obok sprzedaży, których tak cholernie po prostu nie da się zrobić w ciągu 8 h? (za nadgodziny nie płacą). I dlatego..niedługo mnie nie będzie w tym banku... Oj kierowniczka się z dziwi, ze jej koń pociągowy do zadań specjalnych wkrótce powie pass....I co panowie ZJ, AA, PW, SzW itd. zadowoleni? Że kolejna osoba odchodzi..Tak.. zmieniliście nasze DNA..Teraz jesteśmy GMO...Niedługo nas nikt nie będzie chciał.. Ale? Czy nas ktoś czyta? Z Zarządu? Od głównego właściciela? Wiecie co? Fajnie jakby nas sprzedali. Taki właściciel martwiłby się o nas na lata w przód, a nie żeby wyciągnąć ile się da w trakcie kadencji ..I.."specjalne" pozdrowienia dla "Menadzera roku"..hahaha, ciekawe ile NAS to kosztowało.. Bo przecież nie ze swojej kasy to opłacił..
    • chamulcowy Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 07.12.15, 08:12
      No nie mów. To Zbyszek zostaje? A reszta z nim?
      • long-life Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 07.12.15, 21:23
        Taką mają nadzieję i zrobią wszystko by tak się stało!
        A to co ostatnio Kochany Bank wyczynia to po prostu budzi uśmiech smutku i zażenowania! Zebrali najlepszych doradców z różnych obszarów i w ramach nagrody za całoroczne tyranie na nierobów przed nadchodzącymi świętami wręczyli im nagrody ... powalające ... i poniżające ... dyplomy uznania w postaci kolorowej kserówki w dziadowskich ramkach ... ludziom którzy zarabiają często gorzej od kasjerki w biedronce! Patrzyłem i nie wierzyłem własnym oczom! No ale przecież wg. przeprowadzonej przed kilku laty parametryzacji wynagrodzeń pracownicy z prowincji posiadają mniejsze żołądki od tych na równorzędnym stanowisku z dużych miast - ot taka ciekawostka fizjologiczna i przyrodnicza. Nie wiem jak mogli spojrzeć w oczy tym biednie ubranym kobietom, którym te kilka groszy nagrody pozwoliły by kupić dzieciom lub wnukom prezenty pod choinkę lub podratować domowy budżet. To hańba, wstyd i poniżenie, na miejscu tych zmobingowanych Pań, które zapierniczały na ich sute pensyjki i zasłużyły na NAJWYŻSZY SZACUNEK, bym im te kserówki w d..y powsadzał i popchnął obcasem tak głęboko aż by im zapitymi ryj..i wyszło!
    • wiki12358 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 07.01.16, 21:36
      Właśnie kiedy te zmiany w końcu nastąpią.Najlepszy pracodawca,Chyba tylko dla siebie bo ma dobrobyt.Dziś usłyszała od kierownika,ze jesli nie wyrobie dniówki w punktach,to nie mam prawa wyjsc do domu.takie maja nasze władze Banku podejscie do wymyślania bzdrum.Pozrawiam wiki12358
      • wiki12358 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 07.01.16, 21:38
        pracownikowi 1800 pln pobory a dla siebie 150 razy tyle
      • sznurek_na_karku Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 09.01.16, 18:06
        U mnie to samo.Jeżeli pierwsza zmiana nie zrobi pkt. i np.produktu dodatkowego albo konkretnych punktów w danym koszyku to siedzi tak długo aż zrobi.Koleżanki z innych wydziałów tylko kręcą głowami - zglłoście to- tak tylko komu ? Myślę , że pracownik uniwersalny na KD ma prze....e : wszystkie przelewy klientów Bankowości , czasami klient siedzi ponad pół godziny bo to bo tamto albo wypłaca co kilka dni po 300 zł. a do bankomatu nie pójdzie i już a ty ho szaraku w kasie nie pouczaj bo on ma swojego doradcę.To samo z firmami - przelewy tylko w kasie.Ręce opadają bo co chwilę telefon " a co sprzedałaś ,co teraz robisz jak nic nie robisz to dzwoń" - nic nie sprzedałam bo był u mnie złoty i jak nic nie robię a kto spakuje / załaduje forsę.Nie wiem jak u Was z przerwami bo u mnie dawno ich nie ma a do toalety to lecimy na ostatnią chwilę i tak pada hasło , gdzie idę ? Ale jak znam życie to ktoś mi odpisze - jak się nie podoba to wolna droga.
        • wiki12358 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 10.01.16, 14:25
          Tak zgadza się bo u nas tez tak stwierdzono,że do pracy nie przychodzi sie aby odwalić 8 godzin i pójść bez sprzedaży do domu.Mam nadzieję,że w końcu ktoś sie tym zainteresuje.Radzono żeby nagrywać takie rozmowy.Tylko jak to zrobić moze ktos ma dobry sposób.pozdrawiam
          • mala2016 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 10.01.16, 17:50
            To co się dzieje w tym banku woła o pomstę do nieba! nowy rok, nowe wyższe plany, zmniejszona punktacja poszczególnych produktów. Wszystko to chyba po to, aby nie wyrobić planów, nie otrzymać premii, które i tak są śmiesznie niskie i aby dyrektor i kierownik mieli po kim jechać. Coraz więcej obowiązków - zmiana z kasjera na doradcę kasjera a podwyżki zero! Do kogo możemy się poskarżyć? Starzy pracownicy siedzą i nic nie zrobią,bo chcą jakoś dopracować do emerytury ale młodzi może coś w końcu zdziałają. Dziwię się bardzo, że nie doszło do tej pory do żadnego strajku, bo to co się wyrabia to... nie mam słów. Pracowałam w wielu miejscach i bardzo żałuję, że zmieniłam na pko bp, nigdy bym nie przypuszczała że tak duża firma może w taki sposób traktować pracowników! Ciągły mobbing, poniżanie, zbyt mało czasu na wszystko, bo przecież trzeba obsłużyć klientów kasowych a tych jest codziennie tak dużo, że kolejka się praktycznie nie kończy i kiedy wykonać te 6 telefonów dziennie? Nie mówiąc już o innych obowiązkach, które przecież musimy wykonać. Chodzę do tej pracy bo muszę, a małej miejscowości ciężko jest o pracę, ale odliczam dni, kiedy złożę w satysfakcją wypowiedzenie.
            • sznurek_na_karku czekam_na 10.01.16, 19:28
              Ja się oddzywam a do emerytury mam jeszcze daleko i nikogo kto będzie mnie utrzymywał , a i pesel już nie ciekawy. W odpowiedzi słyszę,że taka jest polityka Banku i nie mamy na to wpływu więc po co dyskutować.Ja to chyba nawet nie zdążę złożyć wypowiedzenia bo oni będą szybsi. Pożyjemy - zobaczymy ale dobrze nie jest.
              • wiki12358 Re: czekam_na 11.01.16, 19:43
                A poradzić na taka sytuację ,nie byłam na szkolenie odnośnie kredytów na ma je sprzedać w tym kwartale .A szkolenie z 18,19,20 zostało odwolane i ma być przeprowadzene 15,16,17 luty JAK WYROBIC PLAN MOZE KTOS MA DOBRA RECEPTE.pOZDRAWIAM
                • wiki12358 Re: czekam_na 11.01.16, 19:48
                  jAK MOŻNA NADAC PLAN SKORO PRACOWNIK NIE BYŁ NA SZKOLENIU I NIE MA NADANYCH UPRAWNIEŃ WO WYKONANIA TAKICH CZYNNOSCI.a JAK ZNAM ZYCIE ROZLICZANE BEDZIE MIMO ESZYSTKO.
                  • sznurek_na_karku Re: czekam_na 11.01.16, 21:42
                    Wszędzie jest tak samo :-( Wymieszali nas i teraz jak były kasjer robi pożyczkę no to się pomaga to samo w odwrotną stronę .
                    Najlepszy jest szef - nam " nowym-starym " wytyka ile czasu to potrzebujemy na rozliczenie skarbca,siebie. Przecież to są pieniądze za które ja odpowiadam.
                    A po pracy na kasie mamy pomóc w obsłudze doradcom bo nie wszyscy stali się uniwersalni.
      • lexi11 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 06.03.16, 19:50
        polityka Banku sprawia że Nowy Rytm-Nowy Porządek przekreśla wszystkie morale pracownikow.Z moich obserwacji wynika że stajemy się zazdrośni,zawistni i niekoleżeńscy. Ta osoba która nie sprzedała produktu nie może patrzeć na inną której akurat się udało.To staje się nie do zniesienia.To niszczy nasze dusze.Za te głupie pare złotych które zarabiamy będziemy sobie wydłubywać oczy.cENTRALI TO NA RĘKĘ -PO TRUPACH DO CELU.
    • wiki12358 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 19.01.16, 19:51
      No właśnie nie wszyscy uniwersalni KASJER DALEJ MA BYC KASJEREM TYLKO TYTUŁ INNY to było wiadomo od zarani dni,Ze pracodawca tak przygotował oddziały do pracy. A i wymagania nie do pozazdroszczenia.pozdrawiam
      • wiki12358 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 19.01.16, 19:53
        A co do płacy to wogóle brak słow.Ciekawi mnie skad jest wyliczana srednia za pracę w PKO chyba z księzyca
    • czekam_na Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 25.03.16, 21:30
      m.wyborcza.biz/biznes/1,106622,19821061,prezes-pko-bp-zbigniew-jagiello-zlapal-wiatr-w-zagle.html#BoxPubLink
    • zwolnionypracownik Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 08.05.16, 18:07
      Poszukuję kontaktu ze zwolnionymi pracownikami , powód rozwiązania umowy : utrata zaufania przez pracodawcę.
      mail do kontaktu: zwolnionypracownik@gazeta.pl
      • wiki12358 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 09.05.16, 21:48
        Zwolniona na zasiłek przedemerytalny z powodu złego stanu psychicznego tam się nie da normalnie pracować.Mobing i jeszcze raz mobing. Na tyle zasłuzyłam po 35latach cięzkiej pracy
      • jjak23 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 10.05.16, 11:58
        Zajmuję się w Banku wizerunkiem pracodawcy oraz wsparciem dla zwalnianych pracowników. Jeżeli są kwestie, w których mogłabym pomóc, wyjaśnić lub rozwiązać, proszę o kontakt: jolanta.jakobczyk@pkobp.pl
        • wiki12358 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 18.05.16, 15:34
          Trzeba przede wszystkim zająć sie ta kadra kierownicza która nie ułatwia pracy tylko ją utrudnia wyzwiskami.pozdrawiam
    • jjak23 Re: CZAS NA ZMIANY W BANKU!!! 03.06.16, 16:09
      Adres podano do korespondencji. W odpowiedzi na mój wpis otrzymałam dwa maile i na obydwa odpowiedziałam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka