ela123456 31.01.08, 23:12 ciekawa jestem czy w kazdym regionie stosowany jest mobbing??? ja pierwsza warminsko-mazurskie tak!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jkb55 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 31.01.08, 23:45 Sądze że w każdym regionie znajdzie się taki Oddział.Jak szef nie może wykazać się wiadomościami i dobrą organizacją pracy no to wtedy trzeba w inny sposób osiągać wyniki. Odpowiedz Link
czuk1 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 01.02.08, 08:02 Jasne. Ale pytanie Eli jest zasadne..... tylko pogłębione. W których oddziałach i jednostkach specjalistycznych banku stosowany jest mobbing. Region nam sam sie pokaże. To może przydać do innych celów, i .... innym ... np. zarządzającym. A więć przyczynić się (punktowo) do szybkiej likwidacji mobbingu. Może przyczynić się do poprawy sytuacji, do zainteresowania tym oddziałem przez audyt. choć zdaje sobie sprawę, że mogą być .... napuszczania, rozgrywki wewnętrzne. Ale nikt na forum nie napisze, że jest tu tylko bełkot. Odpowiedz Link
ela123456 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 01.02.08, 18:13 moje pytanie zostalo zadane w ponizszym celu: Czyta nas na pewno osoby z ROD ów, niech się boją ( bo wstydu to oni chyba nie mają) tak jak i my się boimy ich telefonów!!!! Zobaczymy jaki region ewentualnie oddział przoduje w tym niechlubnym rankingu!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
czajka18 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 01.02.08, 22:30 W łódzkim(choć może po zsyłce DS ze świtą na Ukrainę coś się zmieni)! Odpowiedz Link
kasandraonline Re: w jakim regionie jest mobbing??? 02.02.08, 00:58 śląsko-opolski, gliwice, katowice, sosnowiec, ruda śląska- o tym się mówi, a nikt nic nie robi Odpowiedz Link
desperatka73 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 02.02.08, 11:26 w pomorskim w odzialach detalicznych Odpowiedz Link
4.ktosia Re: w jakim regionie jest mobbing??? 02.02.08, 12:33 w bydgoskim to już brak słów. Oprócz pier..olnika to tylko strach. Odpowiedz Link
wyrobnik.pl Re: w jakim regionie jest mobbing??? 07.02.08, 19:15 zastanawia mnie dlaczego nie odezwał się jeszcze nikt z dolnośląskiego??? Odpowiedz Link
toja.niktinny Re: w jakim regionie jest mobbing??? 08.02.08, 00:14 krócej będzie jak zapytasz w którym oddziale(a nie regionie), nie ma mobbingu!!!!!! Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: w jakim regionie jest mobbing??? 08.02.08, 09:58 Otóż to, przecież już samo pismo wysłane z centrali od pani Rycerz na cała Polskę miało wszelkie znamiona mobbingu. Więc mobbing w PKO BP jest wszędzie i już nawet odgórny i schodzi tak coraz niżej "po szczebelkach". Odpowiedz Link
mamba1995 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 16.02.08, 11:53 ja mam fajnego dyrektora, ale poprzedni stosował "kulturalny" mobbing, \w bardzo grzeczny sposób pokazywał że od niego wszystko zależy. ale powiem wam to jest kutafon, który służy jak pies innym kutafonom Odpowiedz Link
nilonka Re: w jakim regionie jest mobbing??? 16.02.08, 12:52 w Bydgoszczy. Słyszymy, że nowa Dyr.Reg. aby się wykazać przed swoim mocodawcą chce zwalniać ludzi. Tym sposobem chce pokazać, że coś robi. Tylko nie w tę stronę powinny iść te działania. Wprowadza zastraszenie i obawy. W takich warunkach nie da się pracować!!! Za chwilę większość oleje robotę i pójdzie na L4. Odpowiedz Link
fn.dolny.slask Re: w jakim regionie jest mobbing??? 16.02.08, 14:21 Myślę, że samo nałożenie planów sprzedażowych i usilne dążenie naszych menagerów (maile i telefony - co robicie? dlaczego nie sprzedajecie? dlaczego tak mało? itp, itd) do tego żebyśmy je wykonali jest już mobbingiem. Jeśli jest inaczej niż myślę niech się wypowie osoba odpowiedzialna za nakładanie planów. Odpowiedz Link
stringetta Re: w jakim regionie jest mobbing??? 17.02.08, 21:26 Nakładanie planów jest mobbingiem?! Rewelacja. Tak, powinni płacic za samo przychodzenie do roboty. I jedzenie sniadan. Ludzie, mnie tez wkurza wiele rzeczy, ale czasami to az brzuch boli jak sie czyta te bzdury tutaj!! Odpowiedz Link
czuk1 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 18.02.08, 11:01 w jakim regionie jest mobbing??? Odpowiedz Link
czuk1 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 18.02.08, 11:20 Stringetta - D-;)) (?) słusznie zwraca uwagę na niezrozumienie - przez niektórych z nas - pojęcia MOBBING Pozwolę sobie zacytować je, za Kodeksem Pracy: Art. 943.§ 1. Pracodawca jest obowiązany przeciwdziałać mobbingowi.§ 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. § 3. Pracownik, u którego mobbing wywołał rozstrój zdrowia, może dochodzić od pracodawcy odpowiedniej sumy tytułem zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę. § 4. Pracownik, który wskutek mobbingu rozwiązał umowę o pracę, ma prawo dochodzić od pracodawcy odszkodowania w wysokości nie niższej niż minimalne wynagrodzenie za pracę, ustalane na podstawie odrębnych przepisów. § 5. Oświadczenie pracownika o rozwiązaniu umowy o pracę powinno nastąpić na piśmie z podaniem przyczyny, o której mowa w § 2, uzasadniającej rozwiązanie umowy. ---------------- Wg Wikipedii : Mobbing - to termin wywodzący się z angielskiego słowa to mob (szykanować), oznaczający celowe, systematyczne, powtarzające się przez dłuższy czas, zachowania naruszające godność osobistą danej osoby. Terminu mobbing w odniesieniu do zachowań występujących w grupach społecznych użył jako pierwszy szwedzki naukowiec Peter-Paul Heinemann. Mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Kierunki mobbowania w zhierarchizowanych strukturach organizacyjnych : 1. mobbing ukośny - osoby mobbująca i mobbowana znajdują się na różnych poziomach; 2. mobbing prosty - osoby mobbująca i mobbowana znajdują się na tym samym poziomie; Taktyki mobbingu : taktyka upokorzenia, taktyka zastraszenia, taktyka pomniejszenia kompetencji i taktyka izolacji. _______________________---- I taki mobbing jest tematem tego wątku. Odpowiedz Link
mogila45 Re: Codziennośc części pracowników ... nadal. 20.05.08, 20:45 Co chcę przeczytać co masz do powiedzenia,to wielkie rozczarowanie,pucha!Umiesz Ty człowieku obsługiwać kompa? Odpowiedz Link
laska_0 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 24.11.08, 19:14 to nie są bzdury, jak tak myślisz to musisz być tym od mobingu. czy mam rację? Odpowiedz Link
anita_chi Re: w jakim regionie jest mobbing??? 16.02.08, 15:25 jeszcze chwilę cierpliwości nilonka. Teraz zmienia się rada nadzorcza, po radzie zarząd. No i łatwo przewidzieć, że i owszem tacy pseudo mangeeerowie też zostaną posprzątani. Nowy Dyr. Reg. może już szukać nowego zajęcia. Jeśli nie ma daru pracy z ludżmi to niech zacznie ze zwięrzetami. Odpowiedz Link
aniela40 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 16.02.08, 15:40 warminsko-mazurskie !!!!!!!! Odpowiedz Link
onetheend Re: w jakim regionie jest mobbing??? 16.02.08, 15:49 Tej pani wydaje się, że jak zna prezesa to może pomiatać ludźmi. Jeśli w BS nie dawała rady, to jak tu trafiła??? Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: w jakim regionie jest mobbing??? 16.02.08, 17:00 To jest chyba metoda tych dyrektorów którym brakuje pomysłów lub brak wiedzy i umiejętności jak inaczej zmotywować pracowników. A najprościej jest postraszyć zwalnianiem. Tylko pogratulować takich dyrektorów. Odpowiedz Link
ola3456 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 16.02.08, 20:20 Panią z Bydgoszczy to na siłę wsadzili na dyr reg. Brak pomysłów. Totatlna ignorancja wiedzy i ludzi. I taki ktoś pracuje w banku. Śmieszne a także przykre i smutne, że mamy takich beznadziejnych dyrektorów. Tylko jakby było dozwolene mieć bat do poganiania, to ho ho była by w swoim żywiole. Sprawy o mobbing nie powinny trafić do sądów pracy ale do prokuratury lub do Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. Odpowiedz Link
czlowiek_z_dolu1 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 16.02.08, 15:02 Według mnie w każdym, w lubelsko - podkarpackim też Odpowiedz Link
laguna_25 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 16.02.08, 16:33 Ela,we wszystkich regionach jest mobbing.Jeśli Oddziałem zarządza zbyt łagodny dyrektor,zastępuje się go innym,dla któego nękanie pracowników to chlebek codzienny.Pracownik w PKO to robol,który nie ma żadnych praw,nie ma nawet prawa do dysponowania swoim urlopem. Odpowiedz Link
kot8899 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 16.02.08, 16:48 Czy grożenie doradcom, że w przypadku nie wykonania narzuconego (z kosmosu) planu przez 2 kolejne kwartały skończy się rozwiązaniem umowy o prace nie jest mobbingiem? A tak się teraz dzieje w Oddziałach sprzedażowych w śląsko-opolskim. Odpowiedz Link
laguna_25 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 16.02.08, 17:19 Stwierdzenie,że dwa kwartały bez wykonanego planu jest równoznaczne z wypowiedzeniem umowy o pracę,jest jak najbardziej prawdziwe.Takie słowa padły z ust kwiecistych jaśnie nam panującej w Tychach.Gliwice i Bytom do tej pory nie mogą otrząsnąć się z koszmaru jej rządów Odpowiedz Link
optymista123456789 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 16.02.08, 19:25 napiszcie lepiej gdzie nie ma mobingu :) u mnie dyrektor tak sie boi podpisac cokolwiek . Biedny kierwonik robi wszysto co dyrektor powie.Dyrektor naszej placówki jest misztrzem w odbijaniu piłki .Odbija zawsze i wszedzie.Dodam tylko ze w naszym oddziale jest duża rotacjia i nie dlatego ze kobiety rodzą dzieci .Ogólnie ma problem z podejmowaniem jakiejkolwiek decyzji oczywiscie zastraszanie i szukanie haków to norma Odpowiedz Link
samanta1978 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 16.02.08, 21:30 Do laguny 25: Tak jest we wszystkich oddziałach w Tychach? że 2 kwartały bez planu i wypad z baru:-)czy dyrektorka jest ta sama na wszystkie oddziały w tychach? Odpowiedz Link
laguna_25 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 17.02.08, 08:10 Samanto1978,czytałam Twój wcześniejszy post i z jego treści wynika,że od niedawna jesteś zatrudniona w podległym oddziale,a wkrótce umowa.Jeśli to Tychy,no cóż,życzę powodzenia.Zapewne dostaniesz trochę czasu na przystosowanie.Potem jednak czeka Cię ciężka praca.Jeśli będziesz robiła 100% planu i więcej,możesz spać spokojnie.Jeśli nie - czasem trafi Ci się "dywanik". Jak jest w innych bankach - nie wiem,ale w PKO na pewno nie czeka Cię bezstresowa praca.Pozdrawiam Odpowiedz Link
samanta1978 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 17.02.08, 08:34 Do laguna 25: A ta dyrektorka to taka starsza kobita koło 55 lat włosy gdzieś do ramion coś ala trwała:-)?to ona jest taka straszna z taką podobną panią miałam rozmowę w tym rejonie i to była dyrektorka jej się mam bać ? a każda placówka w Tychach ma swojego kierownika? pocieszam się myślą że jak wróci osoba którą będę zastępowała powiem by by:-)a tak na poważnie naprawdę kasjer dyponent między kasowaniem i takie tam jeszcze musi przy okienku podpisywać umowy z klientami pożyczkowe czy lokat?poważnie tak serio jest źle z całych tychach zaczynam mieć obawy i to wielkie:-) Odpowiedz Link
laguna_25 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 17.02.08, 08:50 Te obawy są w pełni uzasadnione.... Odpowiedz Link
niktosia123 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 17.02.08, 19:41 Warszawa, duzy oddział Odpowiedz Link
donkichotzpko Re: w jakim regionie jest mobbing??? 17.02.08, 20:24 w Bydgoszcz1 i ROD Bydgoszcz Odpowiedz Link
supporting2 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 20.05.08, 21:02 Podnoszenia sa dla przybliżenia problemów tego forum .... nowemu prezesowi. Nie Tobie. Z Ciebie i tak mogila. Odpowiedz Link
agatek81 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 09.07.08, 18:06 A we Wrocławiu???????? Aż się dziwię że nikt nie pisze bo wiem, że rotacja jest masakryczna. Niech ktoś napisze jak jest we Wro!!!! Odpowiedz Link
kropka09 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 20.07.08, 22:51 KATOWICE- były już naczelnik i jej zastępca nieruchomości, przeszły do CAK-u by gnębić następnych. Odpowiedz Link
pkoformerworker Re: w jakim regionie jest mobbing??? 21.07.08, 20:17 Czyżby chodziło o KLE j.s. BACH? Tej babie robimy już antyreklamę w innych bankach. Jak wypieprzą ją z PKO to prawie nigdzie nie znajdzie już pracy! :-) Odpowiedz Link
kropka09 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 21.07.08, 21:18 pkoformerworker napisał: > Czyżby chodziło o KLE j.s. BACH? Tej babie robimy już antyreklamę w > innych bankach. Jak wypieprzą ją z PKO to prawie nigdzie nie > znajdzie już pracy! :-) Zgadza się, co to znaczy j.s. nie kapuję. Odpowiedz Link
pkoformerworker Re: w jakim regionie jest mobbing??? 25.07.08, 22:01 Wiesz, chodziło mi o to, aby nie pisać tak otwarcie nazwiska tej kobiety, a kto ją zna i tak będzie wiedział o kogo chodzi. A J.S. BACH (Jan Sebastian Bach) - był wielkim niemieckim kompozytorem epoki baroku :-) i nie ma nic wspólnego z tą osobą. Kolega z pracy, który kiedyś miał nieprzyjemność pracować z tą kobietą trochę nieelegancko zniekształcił ten skrót na j.c. (˝jaśnie ci..˝), ale to już jego interpretacja... ;-) Odpowiedz Link
poldek_13 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 27.07.08, 13:36 ROD Katowice, niektóre Oddziały Katowice Odpowiedz Link
sundavilla Re: w jakim regionie jest mobbing??? 20.08.08, 19:40 Katowice, ROD, MOBBING i NIERÓWNE traktowanie. Jeden ma harówę od rana do nocy i ciągle tyły a drugi przez pół dnia zbija bąki (za większe oczywiście pieniądze) a drugie pół szuka sobie roboty, a do wyjścia gotowy jet od chwili przyjścia i podpisania listy........................ prawda prawda i tylko prawda. Odpowiedz Link
desperatka73 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 21.08.08, 16:00 Nic nowego w PKO . było jest i będzie tak jeden tyra i nic inny zbija bąki za dwa razy tyle , ale nie mysl sobie ze ktoś jest tym zainteresowany, przyklady ida z góry olewją to PKO to bank Państwowy i stać go na to. Odpowiedz Link
maki0 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 25.08.08, 22:51 desperatka73 napisała: > Nic nowego w PKO . było jest i będzie tak jeden tyra i nic inny > zbija bąki za dwa razy tyle , ale nie mysl sobie ze ktoś jest tym > zainteresowany, przyklady ida z góry olewją to PKO to bank Państwowy > i stać go na to. To PKO BP SA jest bankiem państwowym? Myślałam,że się sprywatyzował? Sorki,że się wtrącam - nie jestem pracownikiem tego banku, ale z tego co piszecie, to wszędzie jest tak samo. Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 25.08.08, 23:20 Potwierdzam,desperatka73 w swoim zacietrzewieniu nie pamięta ,gdzie pracuje.Wg niej wszyscy,wszystko olewają,tylko Ona ciężko pracuje.Czegoś tu nie rozumiem,ma dziewczyna wyższe wykształcenie,a daje się poniewierać za marne grosze.Nawet piknik olewa.Desperatko73,wyluzuj,przyjedź na ten piknik,nawet te 200km,przecież zawiozą Cię na miejsce autobusem,i odwiozą.Może tam się przekonasz,że wszyscy ciężko pracujemy na chwałę tego banku,a jednak nie obrzydzamy sobie tak tej pracy,chociaż niejednokrotnie mamy w dacie urodzenia "5" z przodu.Więcej optymizmu i głowa do góry. Odpowiedz Link
eeufemia Re: w jakim regionie jest mobbing??? 27.08.08, 22:56 Żal mi tylko was. Gotujecie się tylko we własnym sosie. narzekania i narzekania. Po 5 latach zmieniłam barwy na innego pracodawcę na BGŻ i jest OK. Warunki super. Premia za wynik na poziomie kilku pensji. Przestałam kupować w końcu za własne pieniądze długopisy. Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 27.08.08, 23:06 Eeufemio,czy w tym BGŻ-cie przyjmują też "stare pudła",ale wiesz,takie co potrafią wcisnąć Klientom wszystko?A co do długopisów,to masz rację,co miesiąc kupuję 20 i ciągle ich brakuje.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
eeufemia Re: w jakim regionie jest mobbing??? 29.08.08, 21:18 w oddzile bgż wPłocku jest teraz równy szef. Kto z okolic może spróbować. Przyjmuje do pracy sprawdzonych. Odpowiedz Link
pkoformerworker Gliwice, Tarnowskie Góry, Ruda Śląska 23.08.08, 10:14 A czy coś już uległo zmianie w O/1 w Gliwicach, O/1 Tarnowskie Góry i O/2 Ruda Śląska (chodzi o Plazę)? Może przydałoby się oczyścić te ˝stajnie Augiasza˝? Proszę pracowników o opinie. Odpowiedz Link
bacha_0 Re: Gliwice, Tarnowskie Góry, Ruda Śląska 07.09.08, 12:15 w 2/Ruda Sląska się zmieni jak zmienią tyrana Odpowiedz Link
pkoformerworker Re: Gliwice, Tarnowskie Góry, Ruda Śląska 13.09.08, 09:44 Kogo masz na myśli pisząc o ˝tyranie˝? Czyżby E.H.? Odpowiedz Link
bacha_0 Re: Gliwice, Tarnowskie Góry, Ruda Śląska 15.09.08, 09:17 oczywiście :) pozdrawiam Odpowiedz Link
pkoformerworker Re: Gliwice, Tarnowskie Góry, Ruda Śląska 16.09.08, 18:44 A wiesz, że 4 lata temu to my - pracownicy - pozbyliśmy się jej z oddziału. Wyleciała z Katowic z hukiem z 16/O i tylko dzięki temu, że ktoś za nią stoi wylądowała w 5/O w Rudzie, a później przeszła do 2/O. Gdybyście jej kiedyś wytaczali sprawę przed sądem pracy o mobbing - to chętnie się dołączę - do dzisiaj mam jej karteczki z obraźliwymi pod naszym adresem uwagami, które przylepiała nam na ekran monitora. Była na tyle naiwna, że je podpisywała. Znam jeszcze kilka osób, którym zaszła za skórę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
robot-2008 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 21.08.08, 22:46 łatwiej byłoby o odpowiedź,gdzie go nie ma. Odpowiedz Link
maromaro1975 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 29.08.08, 10:23 CAK WARSZAWA - MAGDALENA PRZERYWACZ ela123456 napisała: > ciekawa jestem czy w kazdym regionie stosowany jest mobbing??? > ja pierwsza warminsko-mazurskie tak!!! Odpowiedz Link
undamaryna Re: w jakim regionie jest mobbing??? 30.08.08, 16:28 Maromaro1975 dlaczego Magdalena?????? Przecież Madzia już od chyba m-ca nie dowodzi CAK w Warszawie, a jedynie ekspertuje przy dyrektorze TS. Co miałeś na myśli? Oświeć mnie please.... Odpowiedz Link
kropka09 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 06.09.08, 20:05 Moja dyrektorka jest mobberem, Zajęta jest bardzo ale tylko własną osobą. Bardzo intensywnie myśli tylko o sobie, najważniejszy jest MS-ORD ludzie na końcu. Interesuje się tylko tymi z których ma jakąkolwiek jak sama mówi korzyść. Dziewczyna w ciąży i potem na macierzyńskim, to pracownik na straty.. Pracujemy w tragicznych warunkach ale ją to nie obchodzi ona idzie na urlop.Plany muszą być zrobione bo ona musi mieć premię i ją to nie interesuje jak i jakim kosztem. Nie ma szacunku dla ludzkiej pracy i naszego wysiłku. Przez wiele lat nie płaciła nam za nadgodziny i nawet audyt jej nie przestraszył. Dopiero jak wyleciała z pracy pewna dyrektorka to trochę się wystraszyła. Nie zna przepisów nie zna procedur a jest dyrektorem. Nam doradcom każe się rozwiązywać testy ze znajomości procedur a może by tak zastosować to samo w stosunku do dyrektorów. O kim mówię .... myślę, że zainteresowani się domyślą a jak się nie uspokoi to też nie będę przebierać w środkach i podam nazwisko. Na razie tylko tyle jest dyrektorem oddziału w Katowicach. Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 06.09.08, 22:08 Zastanawia mnie jedno,skąd się takie gnidy biorą?Czy nie boją się ,że jak ich wypier..........to mogą mieć się z pyszna?Też kiedyś pracowałam pod supermobberem,ale dzięki Bogu Dyr.Gałecki ją wypieprzył,a czuła się taka bezkarna.Jej dzień pracy wyglądał następująco:oczywiście przychodziła do pracy godzinę po nas,potem uskuteczniała prywatne telefony,potem wychodziła do solarium,albo na targowisko.I tak mijał dzień za dniem.Były to czasy,gdy w naszym oddz.był jeden,słownie jeden PC i ona go cały dzień zajmowała,bo pisała sobie ściągi na studia.Jak kiedyś jej napomknęłam,że marzy mi się szkolenie z prawdziwego zdarzenia,to mi odpowiedziała,czy wiem co to jest samoszkolenie.No mówię Wam horror.Mnie gnoiła,choć miałam największą sprzedaż,ale nie donosiłam na koleżanki,bo z zasady brzydzę się kapownictwem.Wybacz mi Boże,ta osoba już nie żyje,ale ja do dziś nie mogę zapomnieć o tych nieprzespanych nocach i kłuciu w żołądku jak miałam iść do pracy.Mówi się ,że o zmarłych źle się nie mówi,ale ja do dziś mam koszmarne sny związane z tą osobą i co mam z tym zrobić? Odpowiedz Link
lukaj1953 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 07.09.08, 14:31 jak w oddziale był 1 PC to nie było planów, nie mówiło się o sprzedaży,a po prostu obsługiwało się klienta.Wówczas pracowało się,a nie harowało.Szkolenia były zawsze na tzw."wyjeździe" np.naczelnika/kierownika, a on miał za zadanie przeszkolić resztę.Na pewno trzeba było czytać chyba jeszcze wtedy "instrukcje", a nie procedury.A Tobie chyba rzeczywiście przytrafiła się "gnida" Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 07.09.08, 15:53 Masz rację nie było planów,nie było MSORDA,ale sprzedaż wpisywano w jakieś tabelki,liczyło się 1 produkt=1 pkt.A potem każdemu produktowi nadano inną ilość pkt-ów.Najwięcej było za konto,były to lata 1999-2000. Może u Was tak nie było,ale ja to doskonale pamiętam.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
bacha_0 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 07.09.08, 12:00 cześć Kropka09 chyba wiem o kim piszesz i masz racje.Tylko co z tym fantem zrobić? Odpowiedz Link
bacha_0 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 07.09.08, 12:10 A na punkcie tego MS-ORD-a to cała dyrekcja ma obsesje.Zamiast obsługiwać klientów to tylko gap się w MS-ORD i dzwoń.KUp pan/pani kredyt lub karte kredytową. Odpowiedz Link
niczegoniezaluje Re: w jakim regionie jest mobbing??? 07.09.08, 12:21 Jak wcisnąć MAXPOŻYCZKĘ osobie,która ma nabite konto/mam takich na liście/ Odpowiedz Link
bacha_0 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 15.09.08, 09:20 90% oddziałów w Katowicach Odpowiedz Link
niewolnica1000 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 15.09.08, 19:32 do wszystkich z pomorza..... a co myślicie o mobbingu w pomorskim????? Odpowiedz Link
1wkurzona Re: Włocławek 17.09.08, 23:39 Ni tylko kierownictwo stosuje mobbing ale i jego świta -lizusy i nieroby. Odpowiedz Link
bizon500 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 01.10.08, 21:46 Katowice, kierownictwo .. oddziału, dyrektorko już czas na emeryturę, czas na odpoczynek, ten bank mobberów nie potrzebuje, Odpowiedz Link
karino66 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 05.10.08, 19:39 Tak masz rację ta pani M.T. powinna iść już na emeryturę. Nadeszła pora na nią. Widać już zmęczenie materii gołym okiem..... Odpowiedz Link
bizon500 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 22.10.08, 22:06 Dlaczego ta firma utrzymuje i pozwala przychodzić do pracy dyrektorom,którzy powinni być już od co najmniej 3 lat na emeryturze i którzy zostali dyrektorami z partyjnego nadania jeszcze za czasów komuny. Pracowników mających 55lat wysyła się na emeryturę bez pytania ich czy chcą czy nie. Stawia się ich przed faktem dokonanym. a jest między nimi wiele wartościowych osób, które mogłyby jeszcze parę lat popracować, mają wiedzę, są fachowcami itd. Dyrektor, którego mam nic nie potrafi, jest kiepskim menadżerem, żeby nie jego p.o. kierownik zginąłby w gąszczu przepisów. Nie umie napisać pełnomocnictwa dla pracownika, nie zna procedur, nie potrafi się z nami normalnie komunikować, potrafi "napuszczać" pracowników przeciwko sobie jednemu mówiąc o drugim co powiedział niby ten drugi na niego i na odwrót. Mówiąc krótko wprowadza bardzo niezdrową atmosferę zamiast nas integrować ze sobą i tworzyć zgrany zespół. Komputerem posługuje się na poziomie przedszkolaka, Alnovy nie zna, prostego pisma nie potrafi napisać. itd.itd. Za to zna się wg jego oceny na numerologi, duchach, feng shui, uzdrawianiu, i mam wrażenie, że sekciarstwo nie jest mu obce. Odpowiedz Link
pestka321 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 27.10.08, 19:43 Katowice, w pewnym Oddziale pewna dyrektorka, która powinna być już jak jej koleżanki z tego rocznika na emeryturze. Im starsza tym mniej kapuje i ciągle myśli, że to jeszcze komuna i partia ją wesprze a ona jest jedyną i nieomylną wyrocznią. Kobieto spójrz w lustro i powiedz sobie uczciwie, że "na mnie pora i czas wnuki niańczyć, pielić grządki w ogródku, mężem się zająć itp.itd". Jesteś skończona twój czas już minął. Odpowiedz Link
nirvana99 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 04.11.08, 16:37 Zgadzam się z wszystkim co tu się pisze. Mobbing jest wszechobecny. Katowiccy dyrektorzy są zarażeni tą chorobą. Naciski, naciski, jeszcze raz naciski.Plan plan plan za wszelką cenę. Ale jak ten plan robi się w nadgodzinach to lepiej się nie przyznawać bo dyrektorowi łeb urwą, więc się za to nie płaci, a jak pracownik się odezwie i upomni o swoje to ma przechlapane. Zgadzam się z ostatnimi kilkoma wypowiedziami, stara kadra dyrektorów już się nie nadaje do kierowania, są bardziej wystraszeni niż my, boją się własnego cienia tylko, że nie boją się stosować mobbingu i to jest w tym najdziwniejsze i zgadzam się, że należy się tych ludzi pozbyć i przedtem podręczyć ich w taki sam sposób jak oni to robią. Katowice trzeba do tej niechlubnej plejady mobberów dopisać. Odpowiedz Link
wacekpl Re: w jakim regionie jest mobbing??? 04.11.08, 20:36 prawdę mówią Ci co piszą o Katowicach. Zwłaszcza dużo mówi się o mobberach - dyrektorach w dwóch oddziałach. Emerytura jednej z nich powinna być wybawieniem dla tego oddziału. Odpowiedz Link
kropka09 Re: w jakim regionie jest mobbing??? 12.02.09, 00:09 W KATOWICACH BEZ ZMIAN!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link