aggaopko 28.04.08, 18:49 czy ktoś z Was wie kiedy ma zostać wypłacona premia za pierwszy kwartał 2008 ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slowik.3 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 28.04.08, 19:36 No wiadomo, pod koniec maja....... Odpowiedz Link
aggaopko Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 28.04.08, 20:29 Aha, myslałam, ze teraz się pozmieniało i premie miały niby byc wypłacane w nastęnym miesiącu po danym kwartale i do 25 każdego miesiąca..to pewnie jakieś plotki były. Odpowiedz Link
okrycha Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 28.04.08, 20:34 Premia zgodnie z nowym systemem motywacyjnym ma byc wypłacana 14-go w drugim m-cu po zakończeniu kwartału.Czyli 14 maja musi byc na kontach Odpowiedz Link
wuteesowiec a jutro mamy 14-go maja ;) 13.05.08, 21:57 okrycha napisała: > Premia zgodnie z nowym systemem motywacyjnym ma byc wypłacana 14-go > w drugim m-cu po zakończeniu kwartału.Czyli 14 maja musi byc na > kontach No to jutro mamy 14-go maja :-) Zobaczymy, czy nasza firma wywiąże się z nowych zobowiązań ;-) Odpowiedz Link
mogila45 Re: a jutro mamy 14-go maja ;) 14.05.08, 17:32 Jednak się firma nie wykazała,premii nie ma,a jak u Was? Odpowiedz Link
kriszna555 Re: a jutro mamy 14-go maja ;) 14.05.08, 18:11 premii brak. okrycha - skąd masz takie wiadomości że 14-tego? u Ciebie była? Odpowiedz Link
wuteesowiec okrycho, masz na to jakieś dowody? 14.05.08, 19:39 mogila45 napisała: > Jednak się firma nie wykazała,premii nie ma,a jak u Was? Sądzę, że koleżanka "okrycha" była w posiadaniu jakichś niepotwierdzonych informacji i najzwyczajniej w świecie wprowadziła nas w błąd. Jeżeli jest inaczej to proszę Cię "okrycho" o potwierdzenie tego co piszesz stosowną uchwałą zarządu... Bo ja znalazłem zapis, że premia kwartalna winna być wypłacona pracownikom do 20 dnia roboczego drugiego miesiąca po jakim zaczął się nowy kwartał. Czyli zakładając, że 2 maja był dniem wolnym od pracy wychodzi na to, że premia znajdzie się na naszych ROR'ach najpóźniej 2 czerwca :-( Smutne ale prawdziwe... Chyba, że z tym czternastym jednak coś się zgadza? Pozdrawiam z Łodzi Odpowiedz Link
ksenia100 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 04.05.08, 19:31 a czy można tą premię obciąć a jeżeli tak to za co? Odpowiedz Link
okrycha Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 14.05.08, 21:32 Wiadomośc pochodzi od naszego dyrektora,kiedy wprowadzaliśmy ekspres jako oddział eksperymentalny,usłyszeliśmy:14 lutego, w Walentynki premia pojawi się na kontach.Prawdę mówiąc nie pokazała się w lutym w zamierzonym terminie,jednakże zostało to wytłumaczone nierównym bardzo wykonaniem planu, w związku z czym częśc załogi otrzymała premię wg nowych zasad(ci,ktorzy mieli lepszy przelicznik)a reszta po staremu.Dzisiaj potwierdzili naczelnicy,że "góra"nie spełniła obietnic,mało tego,to jest ponoz zapisane w nowych wytycznych wg opracowań "stolika"zajmującego się wynagrodzeniami.Sama liczyłam na dzisiejszą kasę,więc też mi przykro... Odpowiedz Link
asterix444 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 15.05.08, 21:51 Nie rozumiem zniecierpliwienia, przecież w pierwszym kwartale wypracowaliśmy ponad miliard zysku ! ten ogromny sukces na drodze do odzyskania pozycji niekwestionowanego lidera na rynku jest już chyba wystarczającą nagrodą :) Odpowiedz Link
pko321 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 24.05.08, 14:11 Mamy 25.05 a premii niet :-( Odpowiedz Link
gonz0 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 25.05.08, 18:44 długi urlop - nie wszyscy zdążyli podzielić. poza tym ostatnio weszła po pensji. Odpowiedz Link
manola-ola Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 26.05.08, 21:54 W Szczecinku dzisiaj dyrektorka podzieliła, oczywiście dla "zasłużonych" i reszty. Podział nie mobilizuje do pracy. Mam nadzieję, że dyrekcję też ktoś oceni i odpowiednio nagrodzi premią, za wsparcie dla pracowników i "ogromną wiedzę bankowa" Odpowiedz Link
mogila45 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 26.05.08, 22:01 No przestań,myślałam,że jak wprowadzono PPI,to już nikt do tego łapy nie będzie przykładał? Odpowiedz Link
wszystko_na_sprzedaz Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 27.05.08, 00:14 mogila45 napisała: > No przestań,myślałam,że jak wprowadzono PPI,to już nikt do tego łapy nie będzi > e > przykładał? No i nie przykłada. Z jednym małym wyjątkiem.... analitycy mają uznaniowo, Dyro ma prawo im dzilić. Odpowiedz Link
titulek4 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 27.05.08, 19:47 Chyba coś w tym jest. W naszym oddziale jest dwóch analityków. I każdy z nas dostał inny procent. Każda z osób została o tym poinformowana osobiście przez dyrek. Jak to możliwe- ta sama podstawa, a inna wysokość premii. Odpowiedz Link
benjamin20 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 27.05.08, 19:56 No to się domyśl, że chyba z jednym z Was jest coś nie za bardzo. Skoro jeden dostał więcej od drugiego, to znaczy, że jest bardziej chętny, sprytniejszy, grzeczniejszy, mniej marudzący, ma pomysły, pozytywnie myśli itd... Odpowiedz Link
wszystko_na_sprzedaz Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 27.05.08, 21:27 Dzisiaj widziałem premie. Doradcy będą się cieszyć, o ile wykonali plan. Nikt im nie podskoczy w wysokościach wypłaconej kasy. Odpowiedz Link
mogila45 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 27.05.08, 22:15 Tak, niech się cieszą doradcy z oddz.samodz.bo Ci z podporządkowanych są traktowani jak kasjero-dysponenci.Chociaż mamy o wiele więcej obowiązków,to premia taka sobie.Na pieczątce-DORADCA,na piśmie odnośnie podwyżki-DORADCA,a premia jak K-D.Czyste kpiny. Odpowiedz Link
wszystko_na_sprzedaz Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 27.05.08, 22:33 Nie wiem o czym piszesz. Widziałem premie w OS i OP, żaden kasjer dysponent (nawet z planem na 150% wykonanym), nie podskoczy doradcy (wykonanie planu od 100 % i wyżej). Odpowiedz Link
mogila45 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 27.05.08, 22:40 No to szczerze Ci wyznam:mam 3350,-/od marca ,przedtem 3150,-/wykonałam 120% planu,a premia wynosi 1800,- brutto,więc chyba coś sie nie zgadza? Doradca-oddz.podporz. Odpowiedz Link
wszystko_na_sprzedaz Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 28.05.08, 08:27 Prawdopodobnie obniżono Ci premię. Taką jak piszesz uzyskuje doradca zarabiający około 2500 PLN i wykonujący 100 %. Dyrektorzy oddziałów maja prawo zaingerować w wysokość premii, obniżyć lub zabrać (zabrane środki wracają do centrali). Drugą możliwością jest to, że przebywałaś na zwolnieniu lekarskim. Odpowiedz Link
kriszna555 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 28.05.08, 21:25 Rozumiem że dyrektorzy oddziałów mają prawo ingerencji w sensie obniżenia premii, ale nie rozumiem po co w takim razie jest ppi które - rzekomo- jasno określa ile tej premii delikwent dostaje. Skoro ciężko się napracował, jeśli nawet byłby na chorobowym, a mimo tego miałby te 120% - to nie dostanie tyle ile wynika z ppi? To po co te przeliczniki. Mamy się czuć jak psy Pawłowa? Odpowiedz Link
mogila45 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 28.05.08, 21:31 Nie miałam zwolnienia,ani w niczym nie podpadłam.Wypłaty jeszcze nie było,ale mój Dyr.podejrzał w OS i był wściekły.Nic z tego PPI nie rozumiem.Doradca doradcy nie równy. Odpowiedz Link
wszystko_na_sprzedaz Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 28.05.08, 23:38 Cóż, jest też opcja, że dyrektor zwyczajnie przestraszył się mogących wystąpić konfliktów w Twoim oddziale. Te konflikty spowodowałyaby Twoja wysoka premia, w porównaniu do premii np. kasjerów dysponentów. Poszedł po najmniejszej linii oporu i obniżył Twoją premię, żeby sobie oszczędzić kłótni. Naprawdę jak pierwszy raz zobaczyłem premię doradcy w wysokości ok. 3000 PLN i kasjera dysponenta w wysokości ok. 1900 PLN, przy podobnym wykonaniu planu to zastanawiałem się, gdzie tu sprawiedliwość. Odpowiedz Link
aniela40 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 29.05.08, 22:13 mnie premia nie zmotywowała wogle a wrecz przeciwnie zniecheciła do pracy w PKO BP plan wykonany 120 kasjer-dysponent a premii dostałam 580 zł i gdzie tu sprawiedliwość!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
wszystko_na_sprzedaz Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 29.05.08, 23:36 W 120 % czy mniej? Jaką masz pensję? To wszystko wpływa na wysokość premii. Odpowiedz Link
aniela40 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 30.05.08, 17:45 wykonałam plan 120 % ,pensja po podwyzce 1180 zł :( Odpowiedz Link
mogila45 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 30.05.08, 19:52 Anielo,przepraszam,że pytam,ale ile lat pracujesz,że masz takie nędzne grosze?Mówisz o netto,,czy o brutto? Odpowiedz Link
wszystko_na_sprzedaz Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 30.05.08, 21:47 No to już wiesz dlaczego tyle dostałaś. Masz niską podstawę naliczenia. Pytanie tylko, co Ty robisz jeszcze w tej firmie za te pieniądze??? Odpowiedz Link
mogila45 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 30.05.08, 22:08 Ja się nie potrafię wykłócać o swoje,mam nadzieję,że da się to załatwić polubownie.Mam przecież w ręku dwa pisma podpisanie przez Dyr.Rod.gdzie pisze,że jestem doradcą I stopnia. Odpowiedz Link
wszystko_na_sprzedaz Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 30.05.08, 23:09 Pilnuj swojego!!! Jak już w Centrali coś wyliczą i idzie do wypłaty, to potem wszyscy mają gdzieś Twoje reklmacje. Znam to z własnego przykładu. Odpowiedz Link
mogila45 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 30.05.08, 23:27 Nie zamierzam się poddać,znam swoją wartość i mam za sobą swojego Dyrektora.żal mi Go ,bo dostał psie pieniądze,a naprawdę się stara. Mam nadzieję,że to się wszystko wyklaruje i Ci co wypruwają flaki,wresz cie będą wiedzieli za co pracują. Odpowiedz Link
aniela40 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 30.05.08, 23:30 pracuje od roku i konczy mi sie teraz umowa ale takimi premiami to oni mnie nie zachecaja tylko rozgladam sie za czyms innym. czy wypada sie pytac dlaczego dostałam tak niska premie przy planie 120 %wykonanego kierownika???? Odpowiedz Link
mogila45 Re: Kiedy wypłze,ata premii za 1 kwartał? 30.05.08, 23:51 Nie zniechecaj sie Anielo 40,jak dalej będziesz miała taką sprzedaż,na pewno Cię docenią.Znasz to przysłowie:"wszędzie dobrze,gdzie nas nie ma".Widzisz ,ja w tym banku mam /za miesiąc/ 35 lat pracy.Przeżyłam tu niejednego Dyrektora ,byłam mobbingowana,wszystko przetrwałam,bo z czegoś trzeba żyć.Nie można sobie obrzydzać tego co się robi.Chyba,że tego nienawidzisz.No to wtedy nie będę Cię namawiać,żebyś tu została,nie warto się męczyć.Jesli masz licencjat lub wyższe,no to szukaj pracy za lepsze pieniądze.Jak ja 15 lat temu chciałam iść na studia zaoczne,to mój ówczesny ,śp.pamięci Dyrektor powiedział mi,czy ja na głowę upadłam,a kto będzie pracował w soboty/wtedy jeszcze wszystkie soboty były robocze/.A,że byłam samotną matką,musiałam zrezygnować z dalszej nauki.I tak doszłam do tego jubileuszu,niestety tylko ze średnim,ale czyż studia pomogłyby mi w tym co obecnie robię?Chyba nie.Więc dobrze się zastanów.Zyczę powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 31.05.08, 12:06 aniela40 na to, że Cie docenią - nie licz. Z resztą skoro Ci sie kończy umowa, to sama zobaczysz czy i ewentualnie w jakiej wysokości zaproponuja Ci podwyżkę. Mozesz jak najbardziej o podwyżke walczyć ale o wysokość tej premii nie masz co bo z góry było wiadomo ile się dostanie % od podstawy (chyba że Ci źle wyliczyli to co innego). Odpowiedz Link
drugi-dorotta Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 28.05.08, 09:47 a ja mam pytanie do wszystkich doradców , kasjerów - ile własnych , tudzież rodzinnych srodków zainwestowaliscie w wykonanie planów??????? nie zazdroszczę Wam tych premii , ale to jest nieuczciwe bo lokujecie na kilka dni swoją kasę , likwidujecie a potem znowu jakas lokata , mieszkaniowa książeczka i tak " w koło Bartek"- tak tak tak własnie jest!! MOżE WRESZCIE KTOS SIE OBUDZI I SKONTROLUJE TE NIBY WYKONANE PLANY!!!! Odpowiedz Link
drugi-dorotta Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 28.05.08, 09:49 kasjerzy - lokaty, doradcy obdarowuja kredytami ! Odpowiedz Link
wszystko_na_sprzedaz Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 28.05.08, 10:23 Pracownik, też klient ;)))))) Odpowiedz Link
drugi-dorotta Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 28.05.08, 11:49 masz rację! cenny klient! tylko mnie wkurza jak kasjerzy i doradcy placzą nad swym losem a w sumie niezłe premie pobrali!! a ( my )zaplecze niepotrzebne Odpowiedz Link
4luna Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 28.05.08, 21:31 Przyjdź na ladę ofert w banku jest mnóstwo i zobaczysz swoją super premię. Odpowiedz Link
kriszna555 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 28.05.08, 21:22 Ja też jestem doradcą w podporządkowanym ale u nas jeszcze nie było premii - Górny śląsk. Jak sobie obliczyłam to wychodziło super, ale po twojej wypowiedzi, aż się boję co to będzie. Faktycznie jak spojrzałam na wskaźniki i przeliczyłam wg twoich poborów to powinnaś dostać o wiele więcej Odpowiedz Link
zuzia300 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 30.05.08, 20:17 To mnie dziwi, bo przecież dyrektor Twoje pieniądze musiał oddać do centrali... Czy aż tak Cię nie lubi, że zachował się jak "pies ogrodnika"? Ja mam 2900 brutto plan w 140% - dostałam 2700 brutto premii. Dokładnie tyle ile sobie wcześniej wyliczyłam... Odpowiedz Link
mogila45 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 30.05.08, 20:26 Dziś się dowiedziałam,co się stało,otóż w październiku ub.roku,kiedy z k-d zrobili z nas doradców/z zachow.dot.warunków płacowych/ktoś w ROD zapomniał to poprawić.Dyr.OS wysłał podobno pismo do Centrali,ale premia juz jest rozdysponowana i raczej nici z tego będą.Jestem 1000 zł w plecy/netto/.Czekam tydzień i się odwołam.Jak my się pomylimy ,to musimy płacić,więc za to niech też ktoś odpowie. Odpowiedz Link
wszystko_na_sprzedaz Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 30.05.08, 21:45 Dyrektor ma możliwość wnioskowania o kasę dla Ciebie, poza systemem PPI. Jeśli było tak jak piszesz to pewnie przyklepali by ten wniosek w regionie. Odpowiedz Link
mila2000 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 30.05.08, 21:50 Ja bardzo przepraszam ale mam w nosie taką premię poprzednio wykonanie planu takie jak teraz jeśli chodzi o procenty czyli ok. 120 % premia 3000 brutto teraz wykonanie 120 % premia 1900 brutto mam to gdzieś i nie robię żadnych planów to jest demotywacja!!!. Pracuję jako kasjer-dysponent i nie zamierzam wypruwać z siebie tzw. flaków jestem rozczarowana:( Odpowiedz Link
wszystko_na_sprzedaz Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 30.05.08, 23:07 To chyba musisz się zwolnić. Jakoś mi się nie chce wierzyć, że pogardzisz kwotą ok. 1350 netto, jeśli pozostaniesz w PKO. Odpowiedz Link
mila2000 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 02.06.08, 18:29 Do wszystko_na_sprzedaż: niepotrzebny tak ironiczny komentarz ja tylko chciałam powiedzieć że PPI w obecnym kształcie działa na naszą(kasjero-dysponentów)niekorzyść i to wszystko a Twoje wypowiedzi niejednokrotnie po prostu sprawiają przykrość. Odpowiedz Link
wszystko_na_sprzedaz Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 02.06.08, 21:15 Wiesz, to nie była ironia, stwierdzam tylko fakt zaistnienia sytuacji, która powinna Ciebie skłonić do podjęcia decyzji co dalej. Jeśli akcetujesz obecną sytuację to musisz się pogodzić z premią tej wysokości jaką otrzymałaś, jeśli nie akceptujesz to trzeba zmienić miejsce pracy(nie musi to być miejsce w sensie nowej firmy, może to być zmiana stanowiska). Jest jeszcze trzecia możliwość, nowy prezes zmieni zasady premiowania, pytanie tylko czy na lepsze??? Odpowiedz Link
mila2000 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 02.06.08, 21:44 Co dalej zobaczymy nie zwykłam podejmować decyzji pod wpływem chwili,druga możliwość warta przemyślenia(chociaż prawdę mówiąc zmiana stanowiska skutkująca wyższą premią nie jest warta odejścia z tego wydziału-doradcy u nas mają przechlapane nie twierdzę że ja mam lekko) co do trzeciej jestem raczej pesymistką:(.Jak na razie jestem kropce ale poczekam chyba na rozwój sytuacji jeśli w grę miała by wchodzić jakaś zmiana to taka połączona ze zmianą pracodawcy.Szkoda tylko że mój zakład pracy nie potrafi odpowiednio zmotywować.Nie tylko ja jestem rozczarowana premią,mamy zupełnie nieźle sprzedających kasjerów zniechęconych wysokością premii,gdybyśmy wszyscy zdecydowali o zmianie stanowiska bądź zwolnieniu się 90% załogi nie przyszło by do pracy- to nie jest najlepsze rozwiązanie chyba że o to w tym wszystkim chodzi. Odpowiedz Link
agnieszka2000 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 02.06.08, 22:02 Cos mi sie tu nie zgadza. Wszyscy narzekaja na wysokość premii, więc powiem Wam ,że ja nie. Do tej pory dostawałam przez lata 200-400 zł, teraz pierwszy raz wydarłam naprawdę niezłą kasę- 150% doradca. Nie wiem jak w Waszych oddziałach płacili, u nas poszło w górę, z wyjątkiem tych, którzy brali kasę naszym kosztem. Nie wiem, czy uda mi się wypracować w tym kwartale to samo, przypuszczalnie nie, biorąc pod uwagę wysokość planów, ale z tej premii jestem naprawdę zadowolona. Odpowiedz Link
alorak77 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 28.05.08, 20:06 a mnie zastanawia jak kasjer z podporzadkowanego z funkcja doradcy zrobil plan??? dla mnie to jest cud! ja jestem kasjerem od 1 kwietnia doradca plany tez od 1 kwaietnia doradcy sciezki dostalam dopiero od tego poniedzialku nie mowiac o braku przeszkolenia,ale to szczegol! jeden doradca ktory,, nie ma czasu" robic naszych kredytow, nie ma czasu robic przelewow nie ma czasu zakladac ksiazeczek (ktore tez dostal w spadku wraz z nowym stanowiskiem kasjerskim) sam wykonal ponad 100 % planu a my kasjerzy po ok 40% ??!! malo tego ! dyrektorka chodzi za nami i truje ze nas zwolnia bo mamy mala sprzedaz.. co tydzien przyjezdzaja z RODu i mecza o bazy, jakis facet wydzwania z warszawy i przez telefon ,,mobilizuje" do sprzedazy kart kredytowych na ktore wiekszosc ludzi nie ma zdolnosci kredytowej a ci co prawie sie zalapali niestety maja w historii jakies 2 zlote niedoplaty jakiegos kredytu z 2000 roku i jak tego nie splaci to lipa z karty! ludzie! o co chodzi??!! konczy sie kolejny kwartal a ja mam narazie plan wykonany w wysokosci ok. 5% !? moze depozyty cos ,,podniosa" a jak nie to jeszcze tylko jeden kwartal i wylatuje z tego banku- zgodnie z nowym planem motywacyjnym... Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 31.05.08, 12:20 u mnie w oddziale w tym kwartale po ostatnich dobitnych podwyżkach planów jest podobnie z ich wykonaniem jak u Ciebie - hehe śmiech mnie bierze jak sobie pomyśle że ja i tak mam jeden z wyższych wskaźników - leje juz na to, czas na zmiany. Odpowiedz Link
julia785 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 31.05.08, 20:03 a co powiecie na to doradca oddział podporządkowany plan wykonany w 9o% a premi na koncie 460 zł nie wiem czy płakac czy sie smiać :( Odpowiedz Link
dok_owiec Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 31.05.08, 22:48 A co powiecie na to - pracownicy DOK jeszcze premii na kontach nie mają. A miesiąc się kończy za ponad godzinę... Czy to nie jest denerwujące? Odpowiedz Link
antysz1313 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 31.05.08, 23:04 nie. bo premia to nie jest coś jak pensja ze sie nalezy jak psu kiełbasa. Odpowiedz Link
pilot200 Re: Kiedy wypłata premii za 1 kwartał? 01.06.08, 22:23 Do antysz1313. Ty to chyba naprawdę się mózgami z prymitywem jakimś zamieniłeś, spotkałem twoje wypowiedzi przy okazji innych tematów na tym forum poruszanych i prezentujesz poziom ...... pożal się boże, lepiej zamilknij. Premia jeśli wynika to z określonych w przepisach "obiecanek" właśnie należy się jak psu kiełbasa... jeśli spełniasz warunki naharowałeś się zrobiłeś plan i ponad plan to ze strony "góry" żadna łaska ... frajerze. Odpowiedz Link