Dodaj do ulubionych

prowizja za odnowienie kredytu studenckiego w pko

04.05.09, 21:48
Witam
właśnie zauważyłem , że na moim rachunku z konta pobrano mi 60 zł tytułem prowizja za odnowienie kredytu,,,
jedyny kredyt jaki obecnie spłacam to kredyt studencki i pewnie jest to z tym powiązane, ale czy to normalna procedura?
za co to opłata?
Obserwuj wątek
    • wszystko_na_sprzedaz Re: prowizja za odnowienie kredytu studenckiego w 04.05.09, 22:06
      Za odnawialny, ta opłata.
      Pewnie masz jakąś niewielką linię kredytową.
    • okrycha Re: prowizja za odnowienie kredytu studenckiego w 04.05.09, 22:10
      To mi bardziej wygląda na prowizję za odnowienie linii kredytowej.Wg
      taryfy od 1 maja taka prowizja wynosi 1,8% przyznanego limitu, nie
      mniej niż 60 zł.
      • jestok13 Re: prowizja za odnowienie kredytu studenckiego w 05.05.09, 22:03
        witam ponownie
        posiadam kredyt studencki , zadłużenie na kwotę około 20 tyś zł.
        Nowe zasady od maja???? Przecież umowę kredytową podpisywałam z 5 lat temu i powinny obowiązywać zasady według tejże umowy....
        • janina1974 Re: prowizja za odnowienie kredytu studenckiego w 05.05.09, 22:36
          To nie ma nic wspólnego z kredytem studenckim. Prawdopodobnie jest to opłata za
          odnowienie kredytu odnawialnego w rachunku superkonto. Jest to coś w rodzaju
          debetu na koncie.Najlepiej sprawdzić osobiście w najbliższym oddziale.
    • prijana Re: prowizja za odnowienie kredytu studenckiego w 05.05.09, 22:39
      sprawdź dokładnie dane na rachunku, musisz mieć podpisaną umowę o kredyt
      odnawialny w ramach rachunku SUPERKONTO STUDENT. Od kredytu studenckego nie są
      pobierane w trakcie trwania umowy opłaty, chyba że nie spłacasz go na czas.
      • jestok13 Re: prowizja za odnowienie kredytu studenckiego w 06.05.09, 14:24
        jeszcze raz witam

jeszcze w tamtym roku posiadałem konto superstudent , po ukończeniu 26 roku przekształciło się w "zwykłe" konto...
        przyznano mi też debet w wysokości 1000zł z którego regularnie korzystam,,,, czy naliczona prowizja powiązana jest z tym debetem? na jakich zasadach to obowiązuję?
        • prijana Re: prowizja za odnowienie kredytu studenckiego w 06.05.09, 20:54
          jeżeli to jest debet to nie ma takiej opłaty, co m-c pobierane są tylko odsetki.
          Sprawdź w oddziale czy to nie jest kredyt odnawialny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka