exspres 16.06.09, 16:23 gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85951,6723031,Rada_nadzorcza_PKO_BP_nie_poparla_planow_prezesa_Pruskiego_.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exspres Re: Rada nadzorcza PKO BP: nie popieramy już Pru 16.06.09, 16:24 No to mamy Pruskiego z głowy . Kto za niego ? Odpowiedz Link
archwumx Re: Rada nadzorcza PKO BP: nie popieramy już Pru 16.06.09, 20:24 Nie bylabym taka pewna...... Odpowiedz Link
fight_till_death Re: Rada nadzorcza PKO BP: nie popieramy już Pru 16.06.09, 23:23 A ja popieram... oczywiście Radę nadzorczą w tym, żeby prezesowi nie udzielać absolutorium. Gdy zmieniają się władze PKO, nigdy nie mam większych złudzeń, że będzie cokolwiek lepiej, ale po tych pajacach, które ostatnio rządziły miałem nadzieję, że Pruski wprowadzi trochę ładu, że nie dopuści do dalszej degradacji prestiżu instytucji i naszego zawodu. Niestety nic takiego nie nastąpiło, a wręcz przeciwnie. Po części było to spowodowane czynnikami zewnętrznymi (kryzys finansowy), jednak zarząd nie potrafi odnaleźć się w tej sytuacji. Marna to pociecha, że prestiż innych banków sięgnął jeszcze niżej. Miałem nadzieję, że Pruski będzie chociaż próbował wrócić do korzeni bankowości, gdzie bank jest partnerem klienta i instytucją godną zaufania, a nie kramem z odzieżą na wagę. Niestety odniosłem wrażenie, że jedynym celem, a w zasadzie dwoma, jakie przyświecały Pruskiemu i do których zmierzał z klapkami na oczach było: prześcignięcie PeKaO i maksymalny zysk (czyżby przewidział, ze budżet będzie miał kłopoty?). Najgorsze jest to, że nawet, jak Pruskiego wysiudają i przyniosą w teczce następnego cudotwórcę, to sytuacja i tak się nie zmieni, ponieważ w Banku pozostanie cały ten szlam między nim a oddziałem. Może, gdyby zatrudnili Lachowskiego, który ma własną mocną ekipę (tego brakuje Pruskiemu), to sprzątnąłby trochę tego tałatajstwa, tylko obawiam się, że mógłby z rozpędu wywalić wszystkich, łącznie ze mną:( Odpowiedz Link
herkules19 Re: Rada nadzorcza PKO BP: nie popieramy już Pru 17.06.09, 11:33 i tu jeszcze coś w sprawie... biznes.onet.pl/5,1561723,prasa.html - artykuł z Gazety Prawnej Odpowiedz Link