sibeliuss 22.03.07, 23:58 de.wikipedia.org/wiki/Bild:K%C3%BCstrin-Bastion_Philipp-Kasematte.jpg Wygląda ciekawie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karagandak Re: Ta knajpka jest całoroczna? 25.03.07, 00:57 To raczej nie jest knajpka tylko " Miejsce Biesiadowania Naszych Gości". Sie siada ,sie pije piwo ,sie oglada film z czasu Wojny ,sie wznosi okrzyki. Pieniądze nie śmierdzą. A zresztą jesteśmy w Uni ! Podobne miejsce widziałem w pierwszym bunkrze w MRU pod Nietoperkiem. Odpowiedz Link
karagandak Re: Ta knajpka jest całoroczna? 25.03.07, 14:22 Nie sądzę. Czynne na zamówienie raczej. Niemcy ( na ogół starsi) podjeżdżają odkrytym autokarem - Autokar kabriolet!- wszyscy jednakowo ubrani,jakby w mundurach tyle tylko,że w jaskrawych kolorach,przewodnik grupę wprowadza do podziemi a na koniec zwiedzania - halba ( jak mówią ślązacy). Właśnie taką grupę "byłych właścicieli - bojowników " widziałem w Pniewie za Kaławą koło Nietoperka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ta knajpka jest całoroczna? 25.03.07, 23:25 Myślałem, że to jest jeden z pubów w Kostrzynie. ps. no bojownikami byli, bronili swego. Odpowiedz Link
karagandak Re: Ta knajpka jest całoroczna? 27.03.07, 13:50 Pewno,że byli! Dostali łupnia ale widzę,że już dochodzą do siebie.Widocznie niedocisneliśmy.A trzeba było! Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ta knajpka jest całoroczna? 03.04.07, 22:46 karagandak napisała: > Pewno,że byli! Dostali łupnia ale widzę,że już dochodzą do siebie.Widocznie > niedocisneliśmy.A trzeba było! Trzeba było docisnąć durny naród w 1946 roku. Odpowiedz Link
analogx Re: Ta knajpka jest całoroczna? 03.04.07, 15:05 to nie żaden pub lol tylko bastion filip. odbywają się tam między innymi koncerty imprezy - w zcasie dni twierdzy, kustrinelli. moża różniez to wynajac. chyba. Odpowiedz Link
karagandak Re: Ta knajpka jest całoroczna? 03.04.07, 22:53 Możesz rozwinąć swój poprzedni post? O tym "durnym Narodzie" ? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ta knajpka jest całoroczna? 03.04.07, 23:03 Daliśmy się omamić w 1946 roku. Tak wszyscy byli podnieceni wyzwoleniem, że po sfałszowaniu referendum nikt nawet nie pisnął, że głosował 3 razy nie. Odpowiedz Link