Dodaj do ulubionych

jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo...

14.08.13, 11:58
Cała prawda o cellulicie...
Obecnie cellulit to problem dość powszechnie znany. Rzadko która kobieta ma problem z diagnozą tego typu zmian. Przykre jest to, że niestety w pewnym momencie większość kobiet ma z nim problem i nie da się go całkowicie zredukować. Tak naprawdę można jedynie zmniejszyć jego widoczność.
Jakie są przyczyny i objawy cellulitu?
Cellulit to defekt kosmetyczny i nie jest to choroba. Zmiany zlokalizowane są w obrębie tkanki tłuszczowej i wyglądem przypominają skórkę od pomarańczy. Cellulit w pierwszych stadiach może być praktycznie niewidoczny. Zmiany mogą być dostrzegalne dopiero w momencie uchwycenia fałdu skóry. W wielu przypadkach, niestety, zmiany są widoczne gołym okiem, bez konieczności „ucisku” skóry. Z reguły cellulit zlokalizowany jest w obrębie ud i pośladków. Jednak niekiedy zmiany te pojawiają się również w okolicy brzucha, ramion i piersi.
Główną przyczyną cellulitu jest nierównomierne rozłożenie złogów tłuszczowych. Zlokalizowane są one w obrębie włókien kolagenowych. W momencie, gdy ilość tkanki tłuszczowej rośnie, złogi tłuszczu przeciskają się przez włókna skórne, tworząc na powierzchni skóry te nieestetyczne wybrzuszenia. Do głównych czynników sprzyjających powstawaniu cellulitu zaliczamy:
Zmiany hormonalne,
Genetykę,
Starzenie się,
Dietę obfitą w węglowodany,
Zatrzymanie płynów w organizmie,
Odwodnienie.

W takim razie jak się pozbyć celulitu? jak z nim walczyć? czytaj dalej...

KOFEINA LIKWIDUJE CELLULIT!!!
O niezwykłych właściwościach kawy wiadomo nie od dziś, że przy jej użyciu możesz poprawić krążenie skórne, napięcie skóry ciała, a nawet zredukować uporczywy cellulit. Możesz wykorzystać naturalną kawę mieloną lub granulowaną oraz cynamon do zabiegów wyszczuplających w domu. Jednak można również zaopatrzyć się w wyszczuplającą odzież, która zawiera kofeinę oraz inne składniki wpływające na redukcję cellulitu. Firma Triumph wypuściła na rynek serię bielizny wyszczuplającej Triumph Shape Sensation, która zawiera kofeinę i inne składniki wspomagające redukcję cellulitu.

Informacje na temat redukcji cellulitu znalazłam na stronie "duccati.pl/content/9-jak-sie-pozbyc-cellulitu" ciekawe czy to naprawdę działa?? przekonam się niebawem... :)
Obserwuj wątek
    • brak.slow Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 16.08.13, 22:53
      dużo prawdy w tym co piszesz, ale najwiekszym wrogiem gladkich nog nie jest nawet zła dieta, a brak ruchu i....modne w ostatnich latach obcisłe spodnie. to one uciskają nogi i blokują prawidlowe krazenie.
      ruch, cwiczenia na miesnie i brak ciasnej odzieży. to moja rada. wtedy to nawet beczka frytek mi nie straszna.
      • kukimonster-online Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 03.12.13, 13:54
        Można tez polecić zabiegi endermologii, w tym Lipomassage więcej www.endomed.net.pl/endermologie/lipomassage
    • tojaewa4 Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 16.02.14, 21:12
      ja mam jedną sprawdzoną metodę: zimny prysznić dwa razy dziennie, a potem jakiś dobry balsamik - działa jak nic innego!
      • muminka2014 Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 14.03.14, 13:02
        haha, dobry balsamik... żenada
    • meredith Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 17.03.14, 11:15
      Warto też pamiętać o masażu z aktywnym olejkiem np.
      www.martiniqa.pl/do-masazu/1488-olejek-do-masazu-cyprys-ikarov.html
    • 0lenka76 Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 26.03.14, 09:17
      A ja polecam gabinet medycyny estetycznej Medest z całym wachlarzem zabiegów o których możecie poczytać sobie na stronie: www.medest-lichaj.pl
    • asik_beauty Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 06.05.14, 08:12
      mi ostatnio zaczał troche ciążyć widok mojeg cellulitu:D moja kolezanka była na bańce chińskiej i była strasznie zadowolona z efektów – no i mnie tym przekonała, też chciałam sprobować –wkoncu to nie wielkie koszta!!! Poszłam do www.studioangel.pl/ przy pierwszym zabiegu nie wiedziałam czego się spodziewać ,ale kosmetyczka robiła to umiejętnie więc nadmiar krwiaczków – raczej mi nie groził – masaz jest całkiem przyjemny no i efektywny , polecam to miejsce i zabieg!:)
    • krakowskim_targiem Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 09.06.14, 13:13
      myślę, że najlepiej z cellulitem walczyć na różne sposoby, raz odpowiednia dieta, bez używek, dwa ruch trzy odpowiednie kosmetyki, ale też myślę, że bardzo dobrze sprawdzają się w walce z cellulitem zabiegi w gabinetach kosmetycznych www.mttestetica.pl/#/boa/ tutaj mają fajne zabiegi, które na pewno pomogą się nam tego kłopotu pozbyć
    • robsso Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 12.10.14, 21:43
      O cellulicie napisano już wiele a nawet bardzo wiele. Nie starczyłoby miejsca żeby tu wszystko przekleić dlatego podam kilka linków :
      www.facebook.com/StudioKosmetyki.GabinetMasazu
      studiokosmetyki.blox.pl/html
      www.studiokosmetyki.org
      • migotka895 Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 29.10.14, 23:46
        kilka sposobów: pragnieniakobiet.pl/karboksyterapia-na-cellulit/
    • pani.truskawka Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 30.10.14, 07:46
      Kofeina działa na pewno, ale jakość ciężko wyobrazić mi sobie działanie takiej bielizny. Nawet jeżeli w jakiś sposób posiada ona kofeinę, to ciężko mi uwierzyć, że sprawdzi się to przy kilku użyciach.
    • nimwstaniedzien Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 04.11.14, 20:16
      ja chętnie wypróbuję każdy sposób, żeby tylko się pozbyć tego dziadostwa. Jak na razie walczę i walczę, ale jakoś super efektów nie widzę.
    • werajo Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 13.07.15, 20:53
      Ja stosuje masaż bańką chińską i inne naturalne sposoby na cellulit cellulit.wylecz.com/naturalne-sposoby-na-cellulit.php
    • dario030 Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 16.07.15, 12:16
      Zapraszam do skorzystania z masażu bańką chińską:
      -antycelulitowy, ujędrniający , modelujący sylwetkę,
      Masażysta z uprawnieniami tel. 537544447
      Zapraszam - darek .
      Dojeżdżam z własnym stołem oraz środkami do masażu w Łodzi i okolicach.

Ponadto oferuje masaż:
      -klasyczny ,
      -relaksacyjny ,
      -twarzy,
      -nóg,
      -rąk,
      -brenaż limfatyczny,
      !!! Gwarantuje jakość i uczciwość !!!
      Nie świadczę usług erotycznych.
    • microbot12 Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 26.08.15, 12:40
      Ja stosowałam masaże bańkami chińskimi (sama je sobie robiłam). Było tylko dużo siników po każdym razie, na efekty trzeba czekać tygodnie :(
    • monikbel Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 15.10.15, 18:47
      hehe łatwo nic nie ma, szczególnie jesli chodzi o cellulit... ja codziennie nawilżam skórę, a przed nałożeniem balsamu masuję ją , przygotowuję masując, szczotką do ciała www.brista.pl/produkty/dla-niej/szczotka-do-ciala-dc1fps-gladka-dla-niej.html i lepiej kupić taka niż taką plastikową z rossmanna która ciężko w czystości utrzymać
    • stargateatlantis Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 09.01.16, 17:43
      Na mnie bardzo fajnie podziałał Cellu off Floslek. Problem zniknął.
    • anetka0412 Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 02.02.16, 14:59
      polecam masaże próżniowe, jak dla mnie to najlepszy sposób na pozbycie się cellulitu, chodziłam na masaże do kliniki Amaryllis, wykupiłam serie 10 zabiegów i po cellulicie nie ma śladu, polecam
    • mysliciel662 Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 12.02.16, 11:13
      U mnie kofeina niestety nie pomogła.
    • alicja90f Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 22.03.16, 20:13
      Mi pomogły zabiegi. Szybciej stosowałam różnego rodzaju kremy, balsamy, bańki chińskie i inne jeszcze. Efekt jednak nie był zadowalający. W końcu wybrałam się do instytutu new look i tam pani Lidka pomogła pozbyć mi się tego wstrętnego, uciążliwego cellulitu. O endermologii polecam sobie chociaż poczytać - instytut-urody.com/endermologia.html.
    • vgrin Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 13.04.16, 12:42
      To jest prawda, chociaż genetyka raczej mało ma wspólnego z cellulitem. Głównie tryb życia, odżywianie. Dieta jest ważna, ruch. Stosuję Cellutelle, kapsułki na zwalczanie cellulitu z www.bluenature.pl/. Warto stosować od czasu do czasu detoks, ograniczyć nasze nawyki.
    • weronika099 Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 08.06.16, 20:28
      Ja natomiast kiedy zobaczyłam u siebie cellulit zaczęłam ćwiczyć, biegać. Zazwyczaj były to programy chodakowskiej. Po dwóch miesiacach po cellulicie ani śladu.
    • urszulawaw Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 22.06.16, 14:29
      Z całego serca polecam www.mycosmetology.pl poszlam najpierw na konsultację a pózniej na zamrażanie tłuszczu taką maszyną. Skuteczne w co nie wierzyłam!!! chyba tam pierwszy zabieg jest na promocji ale juz nie pamietam.
    • gls7 Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 21.10.16, 21:39
      Polecam najlepsze domowe sposoby na cellulit: www.domowe-sposoby24.pl/2016/09/domowe-sposoby-na-cellulit-jak-pozbyc-sie-cellulitu_18.html
    • miki_myszka Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 31.10.16, 14:11
      Według mnie najlepsze sposoby to ruch i zdrowa dieta. Czyli nic nowego:) Tyle że wymaga dużo wysiłku.
    • paulinaa_j Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 08.11.16, 11:34
      u mnie się to sprawdza :)
    • kasidysisko Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 14.11.16, 13:18
      Dla mnie dieta, sport i kosmetyki. W ostatniej kategorii polecam cellu off od Floslek.
      • 9agatka Re: jak się pozbyć cellulitu? bardzo łatwo... 18.04.17, 22:40
        Podobno szczotkowanie na sucho daje dobre efekty. Co myślicie?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka