rencymenna 28.08.14, 20:40 Jakie są wasze urodowe sztuczki? Czy macie jakieś sprawdzone sposoby, by niedrogim kosztem wyglądać młodo i atrakcyjnie? Czekam na Wasze wskazówki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orchidea76 Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 28.08.14, 21:18 Mam kilka sprawdzonych kosmetyków, dzięki którym wyglądam młodziej. Na włosy stosuję wcierkę Jantaru, na paznokcie odżywkę Eveline8w1, a na zmarszczki i zdrową skórę kolagen naturalny Noble Medica. Dodatkowo unikam solarium, nie piję alkoholu, 4 lata już nie palę papierosów. Wyglądam na 30 lat, choć mam znacznie więcej: ) Odpowiedz Link Zgłoś
shantih Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 22.10.14, 14:17 Ja polecam dobrą kosmetyczkę, serum do włosów goodbye damege, olej z migdałów na całe ciało, peelingi cukrowe i przedewszystkim piękną bieliznę, zwłaszcza jeśli masz tak ja większy biust, koniecznie dobry biustonosz. Polecam sklep z fajną markową bielizną www.gorseciarnia.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
czy_zyk Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 31.08.14, 19:53 najlepszy dla urody jest porządny odpoczynek, żaden kosmetyk tego nie pobije Odpowiedz Link Zgłoś
pani.truskawka Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 01.09.14, 12:51 Nie mam chyba żadnych urodowych sztuczek. Ostatnimi czasy jedynie dość często używam olejku arganowego, który przydaje się zarówno jako maska na włosy, jak i do paznokci i skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
dukky Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 10.09.14, 15:14 Polecam CI używanie i jedzenie miodu. Można z niego robić maseczki na twarz, włosy, paznokcie, albo pielęgnować nim całe ciało. Dobre są też kąpiele miodowe. Efekty widoczne są już po ok. 2 tyg stosowania. Buzia gładsza, włosy mocniejsze, warto ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
0lalina Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 01.10.14, 22:26 Moje ulubione sztuczki biurowe: ołówek jako kredka do brwi (mam ciemne brwi) i spinacze do papieru jako spinki do włosów. Mam też dwa kosmetyki, które są dla mnie super uniwersalne: kupuję naturalne balsamy albo błyszczyki do ust w sklepie www.rhea.com.pl , najczęściej taki jeden ze złotem i używam go jako błyszczyk, jako krem do skórek, jako krem do rąk, do nabłyszczenia kości policzkowych (on ma drobinki), nawet jak mi się włosy bardzo puszą, to biorę troszkę i nakładam na końcówki. Po prostu mam go zawsze w torebce i przecież są ty tylko olejki i woski w składzie, to przecież mogę go nakładać wszędzie no nie? A drugi to dezodorant ałunowy: na podpachy i stopy, na ukąszenia, na skaleczenia, po depilacji, na poparzenia słoneczne, na podrażnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 02.10.14, 10:23 olej kokosowy na włosy i ciało :) genialny. wyglądam na 40 a mam sporo więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
poleszakalicja Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 06.10.14, 12:38 A od jakiego czasu stosujecie te wszystkie zabiegi? Odpowiedz Link Zgłoś
jurgen55 Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 07.10.14, 22:24 Olej kokosowy ma rzeczywiście "spore możliwości" w aspekcie prozdrowotnym. Główną zaletą jest jego działanie przeciwgrzybicze, przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne. Zawdzięcza to trójglicerydom, które zwierają 6 do 12 atomów węgla. Właśnie te kwasy tłuszczowe perforują łatwo błony komórkowe patogenów i powodują ich wyniszczenie. W aspekcie działania oleju kokosowego na skórę, dość zwięźle jest to opisane w tym opisie o oleju kokosowym na oliwka24.pl/ . Nie widziałem w tym tekście nic o zmarszczkach, ale podobno dość dobre efekty można uzyskać przy stosowaniu oleju kokosowego. Wchodzi w reakcję z kolagenem i powoduje wygładzanie zmarszczek. Czytałem też wzmianki, że olej stosuje się do pielęgnacji zwierząt domowych:-). Reasumując, coraz więcej informacji przemawia za olejem kokosowym, choć zawsze należy ostrożnie podchodzić do każdych rewelacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
poleszakalicja Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 08.10.14, 09:32 Olej arganowy do ciała. włosów, dłoni a nawet twarzy (przy cerze suchej). DO włosów zaś olejek indyjski Amla alegratka.pl/ogloszenie/olej-do-wlosow-dabur-amla-gold-200-ml-21454895.html?h=e53ce2cc1b2b01f7 Odpowiedz Link Zgłoś
robsso Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 10.10.14, 16:43 Każda z nas może obecnie wyglądać młodo i atrakcyjnie. Jest wiele zabiegów, które możemy obecnie wykonać za niewielkie pieniądze. Ja takie tanie zabiegi kosmetyczne w Kielcach znalazłam i z nich korzystam. wiadomo, wieku się nie cofnie ale po co wyglądać na 50 lat skoro można na 35 :) Dobra kosmetyczka to podstawa. Sprawdź sama. zabiegi kosmetyczne Kielce Uroczysko Odpowiedz Link Zgłoś
ania.p27 Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 16.10.14, 19:02 Również polecam olejek kokosowy :) dodatkowo codziennie piję pokrzywkę od jakiegoś roku, a efekty najbardziej widzę na włosach i paznokciach. Odpowiedz Link Zgłoś
jolanina Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 21.10.14, 14:38 Siemie lniane. Można je jeść, pić - ma dużo witamin i poprawia kondycję skóry i włósów. Można też zrobić z niego maseczkę nawilżającą na twarz i włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
9agatka Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 28.02.15, 09:42 Z chęcią to przetestuję. Wiem, że moja koleżanka pije siemię. Polecała mi też wspomniane już olejki. Odpowiedz Link Zgłoś
shantih Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 22.10.14, 14:14 Bardzo dużo daje, dobra jakościowo i piękna bielizna... można nią modelować sylwetkę, optycznie podkreślić biust, unieść go do góry... w tej chwili jest sporo możliwości. Polecam fajny sklep z dobrą jakościowo bielizną, naprawdę warto zainwestować www.gorseciarnia.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ona.malinowa Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 11.02.15, 13:04 największy cud kosmetyki z jakim się spotkałam to ten korektor coletia.eu/missha-signature-extreme-cover-concealer-duplikat-1.html wystarczy sam i odrobina pudru i cera jak u niemowlaka :D Odpowiedz Link Zgłoś
frytka67 Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 18.02.15, 11:33 Nie wiem, czy to sztuczki, ale ja codziennie: 1) Na noc smaruję twarz olejem kokosowym na zimno tłoczonym. Czasem też ciało, jeśli mam sucha skórę. 2) Codziennie wypijam łyżkę stołową oleju lnianego (takie nawilżanie od środka). 3) Makijaż: nie używam podkładu (mam niezłą cerę), ale nakładam ziemię egipską i róż - koniecznie na szczyty kości policzkowych, delikatnie na czubek nosa i na zewnętrzną część łuku brwiowego (pod brwiami), tusz do rzęs wydłużający, a na suche usta najczęściej carmex, albo zwykłą wazelinę. 4) Do włosów, żeby się błyszczały używam jedwabiu zamiast odżywki, ale czasem też oleju kokosowego. 5) Codziennie rano wypijam szklankę wody z łyżeczką miodu i sokiem z cytryny. 6) Piję dużo wody mineralnej (nie źródlanej!) w ciągu dnia, ok. 2-3 litrów. 7) Prawie do każdego stroju zakładam dodatek w postaci jakiegoś szala, chusty - nawet nie zakładając biżuterii, taki akcent dodaje uroku i kobiecości :) 8) Używam trwałych perfum. O codziennej (!) higienie osobistej i dezodorantach chyba nie muszę wspominać ;) 9) Noszę dobrze dobrane biustonosze (mam spory biust). 10) Bardzo dużo się uśmiecham i jestem miła dla wszystkich - to podstawowa sprawa, dzięki której niezależnie od wieku będziemy wyglądały młodo i atrakcyjnie! :) POLECAM! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kas.wierzba Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 26.02.15, 18:55 Jaz pewnością unikam, takich błędów w makijażu :D www.styllowy.pl/5-najczesciej-popelnianych-bledow-w-makijazu-ktorych-powinnas-unikac/ Odpowiedz Link Zgłoś
matyldzia.80 Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 03.03.15, 17:00 na włosy olejek araganowy! Odpowiedz Link Zgłoś
poleszakalicja Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 05.03.15, 13:04 Używam korektora alegratka.pl/ogloszenie/benefit-fakeup-nawilzajacy-korektor-pod-25618009.html?h=fe51895882ffe755 i muszę przyznać ,że świetnie tuszuje oznaki zmęczenia czy nieprzespanej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
9agatka Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 12.03.15, 14:25 Ja też od jakiegoś czasu codziennie rano na czczo wypijam wodę z sokiem z cytryny (wypłukuje toksyny). Poza tym używam zalotki do rzęs! Efekt bardzo widoczny! Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_asnyk Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 28.06.15, 22:10 Włosy- olejek rycynowy, ciało- peeling z cukru, paznokcie jak zawsze Sally Hansen :) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.czabala Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 12.01.16, 18:12 A ja odkryłam coś co nazywa się MAMA-CARE Ujędrniająco-regenerująca kuracja poporodowa do ciała i chociaż nie jestem w ciąży wcierałam to w trudną, alergiczną skórę. Cudo normalnie. Skóra jest nawilżona, bardziej napięta i w ogóle milsza w dotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
stargateatlantis Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 08.03.16, 14:10 Najgorzej czułam się po ciąży. Bardzo pomogły kosmetyki z serii Mama Care, które - słowo honoru - zwróciły mi kobiecość Odpowiedz Link Zgłoś
stargateatlantis Re: Jakie są wasze urodowe sztuczki? 08.03.16, 14:19 I cudowny balsam anty stres Alqvimia, który jak mało kto rozumie moją skórę. Odpowiedz Link Zgłoś