rozzumek 24.10.06, 11:16 Mam włosy raczej normalne, ani suche ani przetłuszczające się i myję włosy dość często bo co drugi dzień. Czy to korzystnie na nie wpływa? Czy lepiej ograniczyć mycia? Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mroofka2 Re: Jak często myjecie włosy? 24.10.06, 11:53 dzieki bogu, od niedawna uważa się, że włosy mozna myć codziennie, bo przecież tak samo się brudzą jak reszta ciała, a nawet więcej nieczystości wchłaniją z powietrza niz skóra. kiedyś uczono nawet na fryzjeesrstwie, że wystarczy raz dziennie!:) hehe, dobrze że to zamierzchle czasy.... wg mnie sami pownnismy ocenić, czy nasze włosy nadają sie już do mycia, czy nie i robić to tak często jak tego potrzebują:) Odpowiedz Link Zgłoś
shameeka Re: Jak często myjecie włosy? 24.10.06, 15:25 ja myje wlosy ok co drugi dzien :) dluzej nie potrafie wytrzymac, juz wydaja mi sie tluste. pozatym prostuje a co za tym idzie sporo specyfikow na sibeie nakladam :) i wlosy sie obciazaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.l.a.m.i Re: Jak często myjecie włosy? 24.10.06, 16:11 Ja tez myję co drugi dzień, ale zauważyłam, ze im częściej bym myła, tym częsćiej mi się tłuszczą gady jedne:/:) Odpowiedz Link Zgłoś
ania.priv Re: Jak często myjecie włosy? 24.10.06, 20:33 a dlaczego codzienne mycie miałoby być niekorzystne dla włosów? Odpowiedz Link Zgłoś
rozzumek Re: Jak często myjecie włosy? 24.10.06, 21:18 Myslałam, że codzienne mycie spowoduje, że wlosy pozostana bez żadnej ochrony np tłuszczowej i będa bardziej podatne na uszkodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
shameeka Re: Jak często myjecie włosy? 24.10.06, 21:58 istnieja teraz tak lagodne szampony do codzinnego uzywania , ze nie robia wlosom krzywdy:) tak szczerze powiedziawszy nasze wlosy wogole nie lubie zadnej ingerencji. mycia tez nie lubia :) maseczek itd . najchetniej one roslyby sobie bez zadnej ingerencji, ale widomo najlepiej wtedy bysmy nie wygladaly :) Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Jak często myjecie włosy? 25.10.06, 14:58 2 razy dziennie?;) to żart? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jak często myjecie włosy? 25.10.06, 23:17 mroofka2 napisała: > 2 razy dziennie?;) to żart? > Rano jak wstaję myję włosy i czymś tam paćkam. Wieczorem biorę prysznic całego ciała i wszystkie włosy są myte. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Jak często myjecie włosy? 25.10.06, 22:10 codziennie jeszcze jestem w stanie zrozumieć, bo jak się przyzwyczai włosy do częstych myć, szybciej się tłuszczą. gruczoly łojowe wydzielają więcej tłuszczu dla ochrony;) Odpowiedz Link Zgłoś
honey13 Re: Jak często myjecie włosy? 25.10.06, 23:23 Skłaniam sie do 2 razy w tygodniu-moim włosom to wystarcza Odpowiedz Link Zgłoś
tessatessa Re: Jak często myjecie włosy? 27.10.06, 17:45 Codziennie bo mam mało włosów i sie przetłuszczaja Odpowiedz Link Zgłoś
dorotenienka Re: Jak często myjecie włosy? 05.11.06, 00:10 ostatnio codziennie, bo je regeneruję i nakładam różne tam balsamy po myciu, a normalnie to one mi się przetłuszczają i po nocy nie wyglądają na tyle ciekawie, żebym się nie wstydziła w nich ludziom pokazać.. Odpowiedz Link Zgłoś
tessatessa Re: Jak często myjecie włosy? 15.11.06, 20:59 Teraz zaczynam eksperyment, bo im częściej myte, tym bardziej sie przyzwyczajają, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
tessatessa Re: Jak często myjecie włosy? 15.11.06, 20:59 Więc pomyslałam sobie, ż espróbuję myć co drugi dzień Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Jak często myjecie włosy? 16.11.06, 01:15 Wrócisz do poprzednich przyzwyczajeń, zapewniam;) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Jak często myjecie włosy? 20.11.06, 18:20 Myję codziennie - tak przyzwycziłam moje kudełki w liceum i nie wyobrażam sobie, że miałabym to zmienić. Dodam, że nie stosuję żadnych specyfików do układania włosów. PS - Mroofeczko, dodaję forum do ulubionych! Odpowiedz Link Zgłoś
rozzumek Re: Jak często myjecie włosy? 29.11.06, 14:14 Nie wyobrażam sobie myć włosów codziennie:) za dużo roboty Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jak często myjecie włosy? 05.12.06, 20:17 rozzumek napisała: > Nie wyobrażam sobie myć włosów codziennie:) za dużo roboty Potrzyj skórę głowy i powąchaj palce. Odpowiedz Link Zgłoś
lutea Re: Jak często myjecie włosy? 08.12.06, 17:46 ja też myję codziennie, a jak tego nie zrobie to czuje sie brudna Odpowiedz Link Zgłoś