koraliq2 06.02.07, 18:49 jest jakis program? czy metoda prob i bledow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozzumek Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 06.02.07, 23:07 Trzeba ci zrobić analizę kolorystyczną:) Odpowiedz Link Zgłoś
koraliq2 Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 06.02.07, 23:12 a jak to sie robi? u stylistki? kolorystki? strzelam bo nie wiem :) mozesz cos podpowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 07.02.07, 01:14 opisz mi siebie dokładnie a ja tak mniej więcej ci powiem;) tzn: kolor włosów naturalny, kolor oczu, ich oprawa, typ karnacji, czy masz piegi, jakiego koloru masz pieprzyki.. każdy szczegół sie liczy;) Odpowiedz Link Zgłoś
koraliq2 Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 07.02.07, 12:31 a moge wyslac fotke? tak bedzie prosciej. Odpowiedz Link Zgłoś
margarita1979 Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 07.02.07, 22:53 Też bym chciała tak, bo ostatnio nad tym się zastanawiałam w czym mi dobrze, w czym źle, jaki ja typ, kompletnie nie wiem, do każdego po trochu pasuje. Mogę fotkę na priw + opisik?:)please, będę wdzięczna dozgonnie za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
vilijonkka Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 07.02.07, 23:05 wiecie, ze zdjęcia to taka naciągana analiza. wrzucam część moich notatek. polecam też wpisanie do wyszukiwarki 'analiza kolorystyczna', wyskoczą artykuły z portalu wizaż.pl. TYPY KOLORYSTYCZNE: 1)WIOSNA: KOLOR WŁOSÓW: jasny blond, złoty blond, ciepły jasnobrązowy SKÓRA: kremowobiała, brzoskwiniowa, o złocistym odcieniu OCZY: intensywny niebieski, zielony, orzechowy, ze złocistymi cętkami / blaskiem NAJKORZYSTNIEJSZE KOLORY: ciepłe, złotawe, brzoskwinia, morela, jasny fiolet ciepły NIEKORZYSTNE KOLORY: czarny, szary, czysta biel, odcienie niebiesko-czerwone KOLORY BIŻUTERII: złota, bursztynowa BIŻUTERIA: żółte złoto, złoto czerwone (stare, ruskie), jasny bursztyn OPALANIE: opalenizna najczęściej ma odcień miodowo- rudy lub złocisto- brązowy; opala się bardzo dobrze nawet na ciemny brąz 2)JESIEŃ: KOLOR WŁOSÓW: ciepły brąz z rudawym połyskiem, rudy, kasztanowy, rzadko czarny SKÓRA: kośc słoniowa, brzoskwiniowy ze złotym odcieniem, występują piegi OCZY: brązowe, zielononiebieskie, zielone, piwne, ze złocistym blaskiem NAJKORZYSTNIEJSZE KOLORY: pomarańczowoczerwony, pomarańczowy, ciepły brązowy, ciepły żółty, ciepły oliwkowy, zieleń jaskrawa, khaki NIEKORZYSTNE KOLORY: o odcieniu niebieskawym, czysta biel, czerń BIŻUTERIA: czerwone złoto, żółte złoto, miedź, ciemny bursztyn OPALANIE: zwykle bardzo ciężko się opala, a opalenizny nie udaje się zatrzymać na dłużej 3)LATO: KOLOR WŁOSÓW: popielaty blond, średni blond, siwy, zawsze o popielatym odcieniu SKÓRA: jasny różowy o niebieskawym odcieniu OCZY: szary, niebieski, zielononiebieski, szarobrązowy NAJKORZYSTNIEJSZE KOLORY: chłodne, rozmyte barwy pastelowe, przydymione; szary błękit, brudny róż, biel wełny NIEKORZYSTNE KOLORY: czysta biel, pomarańcz, brąz, jaskrawa zieleń BIŻUTERIA: srebro, białe złoto, platyna, kremowe perły OPALANIE: pierwsza opalenizna bywa czerwona, ale po kilku dniach osoby w typie lata mogą uzyskać piękną chłodno- oliwkową barwę skóry; wyjątkiem są osoby o bardzo bladej cerze 4)ZIMA: KOLOR WŁOSÓW: czarny, rzadziej brązowy, zawsze chłodny SKÓRA: oliwkowy, beżowy, cielistobiały OCZY: ciemnobrązowe, niebieskie, zielone NAJKORZYSTNIEJSZE KOLORY: chłodne; czyste odcienie – lodowy błękit, szmaragdowy, fuksja, czerwień, czerń, biel NIEKORZYSTNE KOLORY: jaskrawy zielony, pomarańczowy, brązowy BIŻUTERIA: srebro, diamenty, platyna, białe perły, białe złoto OPALANIE: typ południowy b. łatwo opala się na intensywnie oliwkowy kolor Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 07.02.07, 23:22 zgadzam się, że analiza ze zdjęcia nie będzie dobra;) ale na pewno przybliży nieco sprawę;) Odpowiedz Link Zgłoś
ekziste Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 08.02.07, 12:41 Chyba sama z niej skorzystam:) ---- i'm your favourite... Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 08.02.07, 15:08 www.moda.com.pl/uroda/~strony/hair.phtml?strona=schwarzkopf/schwarzkopf_igora_system_consult_02.i ;) ciekawa jestem ceny;) Odpowiedz Link Zgłoś
margarita1979 Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 08.02.07, 16:16 Wysłałam Ci mroofko na maila kilka swoich surowych fotek. Jak możesz to poradź coś. Wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 08.02.07, 16:40 odp poszła;) Odpowiedz Link Zgłoś
koraliq2 Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 08.02.07, 18:20 rowniez wyslalam :) baaaaarrrdzo dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 08.02.07, 18:59 określ prosze kolor oczu bo zdjęcie słabo widoczne;) śliczna dzidzia;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 08.02.07, 21:17 poszło;) Odpowiedz Link Zgłoś
margarita1979 Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 08.02.07, 21:54 Wielkie dzięki:) Dostosuję się do porad. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.l.a.m.i Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 08.02.07, 22:57 Mroofcia a ja?:PP Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Mroofcia! 11.02.07, 00:17 Mi ty się nie nadajesz do analizy!!!! ;PPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.l.a.m.i Re: Mroofcia! 11.02.07, 00:25 Chyba pójdę i nie wrócę a miałam cię do salonu na procenty zaprosić:( Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Mroofcia! 11.02.07, 00:28 już listę obecności podpisałam w salonie;) a ty nie uciekaj;) głuptasie;) Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: jak sie przekonac w jakim kolorze mi ladnie? 11.02.07, 00:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=57068480 chodź szybko;) Odpowiedz Link Zgłoś