Dodaj do ulubionych

spotkania Polek w Izmirze???

11.10.11, 12:43
Hej smile
Zastanawiam się nad przeprowadzką do Izmiru jakoś za rok. Na razie chce się do tego dobrze przygotować- ucze się języka, przygotowuje finansowo i informacyjnie. Bardzo podoba mi się Izmir i z pewnych względów byłoby nam tam z moim facetem chyba najłatwiej. Baardzo mi zależy na poznaniu dziewczyn, które mieskzają w Izmirze lub w bliskich okolicach. Nie moge sobie wyobrazić, że przenosząc się do Izmiru nie bede miała szans na kontakt z innymi Polkami. Uważam, że integrowanie się w tym obcym mimo wszystko kraju jest bardzo ważne. Dlatego chciałabym się dowiedzieć ile dziewczyn mieszka w Izmirze, czy organizujecie jakieś spotkania,czy macie taka potrzebe integracji, jesteście ze sobą zżyte,?? Miałam okazje poznać księdza Waldka, ale krótko i w czasie w którym nie wyobrażałam sobie przeprowadzki do Turcji. On mówił mi o Polakach w Izmirze o jakiś spotkaniach ale w tamtym czasie nie pociągnęłam tematu bo wydał mi się mało istotny...Bede w Izmirze niedługo na początku listopada, może jest ktoś, kto chciałby spotkać się i pogadać wtedy??
Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • malike-pl Re: spotkania Polek w Izmirze??? 13.10.11, 12:24
      hej witam,

mój narzeczony tez jest z Izmiru i mieszka tam, wiec ja kursuje miedzy poznaniem a Izmirem od 3 latsmile i tez jest opcja wyjazdu i zamieszkania tam, jednak ja ciągnę go do poznania on jest za podoba mu sie polska poznań,

a ty teraz jesteś w Izmirze?? ja będę od 6 do 16 listopadasmile

dobrze wiedzieć ze ktoś tam jeszcze jestsmile
    • malike-pl Re: spotkania Polek w Izmirze??? 13.10.11, 12:26
      a jak piszesz ze będziesz niedługo w Izmirze wiec będziesz lecieć z berlina może?? i może 6 listopada??

bo ja właśnie lecę 6 smile
      • agataka23 Re: spotkania Polek w Izmirze??? 13.10.11, 12:58
        Hej smile tak lece z Berlina ale 3 listopada już i bede do 14 w Izmirze także mozemy sie tam jakos wspolnie spotkac w tym czasie smile. Pasowałoby Ci to? W Polsce też mieszkamy niedaleko bo we Wrocku smile. Mojemu facetowi też podoba się Wrocław ale wiesz nie jest tak łatwo z pracą...A jak tak kursujesz to spotkałaś już jakieś Polki w Izmirze? Orientujesz się ogólnie jak tam "działa" Polonia? Jakieś spotkania itd?
        • malike-pl Re: spotkania Polek w Izmirze??? 13.10.11, 13:11
          kilka dziewczyn jest i mieszka na stale poznałam tu na forum, ale osobiście sie nigdy nie spotkałam, jasne chętnie sie spotkam, smile

ja mam bardzo dobre zdanie na temat Izmiru, chciałam mieszkać od początku jak pojechałam, ale tak z biegiem czasu coraz trudniej mi sie tak zdecydować, ja chce poznań mój kochany tez jest za poznaniem, bardzo mu sie tu podoba, ale tak jak mówisz ciężko z praca może być,

ja jestem do 16 listopada w Izmirze wiec możemy sie zgadać,i spotkać sie na plotysmile

a ty tez kursujesz miedzy polska a Izmirem cały czas tak?? i teraz decyzja podjęta i przeprowadzka?? a ślub bierzecie w Turcji czy Polsce jeśli mogę spytać??
          • agataka23 Re: spotkania Polek w Izmirze??? 13.10.11, 13:31
            Nie kursuje mój facet pracuje niedaleko Wrocławia, poznaliśmy się w Polsce i mieszkamy we Wro. Jednak firma w której pracuje jest zagraniczna (Japońska) i samtąd on też przyjechał. Niekoniecznie przedłużą mu umowe w Polsce, mogą go przenieść gdzieś albo do Japoni nawet. Dlatego myślimy nad alternatywą jakas. Ja nie chce do Japonii bo znam kilku Japonczykow i bylam tam i kult pracy jaki tam panuje jest nie dla mnie, nie moglabym tak zyc. Z drugiej strony jechac gdzies na chybil trafil jest bez sensu bo angielski nie wszedzie wystarcza...Mój facet próbował szcześcia w innych firmach ale bez skutku mimo że jest dobrze wykształcony i zna biegle 3 języki (słabo mówi po polsku no i kryzys). Dlatego myślimy o Turcji i jakimś biznesie tam. Ale to nie jest jeszcze pewne. Ślub i w Polsce i w Turcji ale tylko cywilne, o religijnych nie ma na razie mowy ani tu ani tam. A czemu pytasz o ślub?

Co do spotkania bardzo sie ciesze smile ale same czy ze swoimi facetami? Chyba z nimi...jak uważasz?
            • malike-pl Re: spotkania Polek w Izmirze??? 13.10.11, 13:45
              co do ślubu to tak z ciekawości i właśnie myślę nad tym samym gdzie wziąć ślub żeby było łatwiej z papierami później i jak lepiej dla dzieckasmile ale tak jak ty tylko cywilny bez kościelnego.

tez sie ciesze ja popytam mojego bo on studiuje i może być tak ze sama będę mogla przyjść tylko, ale postaram sie żeby jemu tez pasowało,

to ci zazdroszczę ze jesteście razem cały czas, no my w rozjazdach i tak od 3 latsmile ale nie nie zamieniłabym go na nikogo innego wiec nie mogę narzekaćsmile

jesteśmy w kontakcie,

podaje ci maila gazetowego żebyś mogla na niego napisać, i żebyśmy sie zgadały potem co do spotkania,

malike-pl@gazeta.pl

pozdrawiam monikasmile
              • agataka23 Re: spotkania Polek w Izmirze??? 13.10.11, 13:49
                ok to w takim razie wstępnie jesteśmy umówione między 6-14 listopada, konkrety omówimy na mailu no i do zobaczenia smile
                • agataka23 Re: spotkania Polek w Izmirze??? 13.10.11, 13:50
                  jeśli ktoś też z Izmiru i w tym terminie może się spotkać to zapraszam serdecznie do kontaktu smile
                  • bengusia Re: spotkania Polek w Izmirze??? 13.10.11, 17:26
                    hehe a dokladnie kiedy i gdzie chcecie sie spotkac?
                    Pozdrawiam
                    • agataka23 Re: spotkania Polek w Izmirze??? 13.10.11, 18:42
                      Bengusiu jakoś między 6-14 listopada cieżko powiedzieć teraz jaki konkretny dzień ale będziemy w kontakcie i szczegóły dogadamy póżniej, myśle że gdzieś w centrum Izmiru byłoby najlepiej. A ty z Izmiru?
                      • bengusia Re: spotkania Polek w Izmirze??? 13.10.11, 19:04
                        Z Izmıru. Jestem jedna z wıelu Polek tu mieszkajacych. Niestety Izmir nie ma jednego centrum a kazda duza dzielnica ma swoje centrum dlatego pytam bo ja ze wzgledu na male dziecko moge sie spotkac jedynie w Bornowie.
                        Pozdrawiam
                        • agataka23 Re: spotkania Polek w Izmirze??? 13.10.11, 19:32
                          myśle że nie będzie problemu i bedziemy mogły się tam spotkać. A jak generalnie kontakt z dziewczynami z Izmiru, organizujecie jakies spotkania?
                          • bengusia Re: spotkania Polek w Izmirze??? 13.10.11, 19:41
                            Organizowane sa pikniki i rozne spotkania swiateczne w Meryemana. Sa to spotkania ogolne dla wszystkich oprocz tego spotykamy sie w kobiecym gronie na kawke. Wiekszosc z nas ma male dzieci wiec spotykamy sie rzadko.
                            • agataka23 Re: spotkania Polek w Izmirze??? 13.10.11, 19:52
                              dzięki za info, dobrze wiedzieć, fajnie że coś sie dzieje, że znajdujecie dla siebie czas. Zajrzałam na Twojego bloga- bardzo fajny, przydatny smile. W takim razie co do spotkania, jesli jesteś chetna, będziemy w kontakcie smile Do zobaczenia
                • malike-pl Re: spotkania Polek w Izmirze??? 13.10.11, 13:54
                  do zobaczeniasmile

• ambassadrice Re: spotkania Polek w Izmirze??? 14.10.11, 16:27
                    hey,
                    ja też mieszkam w Izmirze (Narlidere) i z wielką ochotą spotkałabym się z Wami, niemniej jednak najlepiej w weekend bo pon - pt pracuję. W dniach 5 - 9 listopada są tutaj święta, dlatego też wybieram się w podróż, ale 12 i 13 listopada z miłą chęcią napiłabym się z Wami kawy smile Więc jak już będziecie znały konkretne miejsce i termin to dajcie znać smile
                    pozdrawiam
                    • agataka23 Re: spotkania Polek w Izmirze??? 14.10.11, 16:42
                      to w takim razie niech będzie 12 bądż 13 ale pewnie szybciej 12 smile a to miejsce które zaproponowała Bengusia (Bornova?) odpowiada Ci?
                      • bengusia Re: spotkania Polek w Izmirze??? 14.10.11, 21:35
                        Dokladniej proponuje Ikea w Forum Bornowa tam sie czesto spotykamy z innymi dziewczynami. jak sie zgodzicie na to miejce i podacie dokladny termin (dla mnie 12 listopad pasuje) to poinformuje inne dziewczyny moze tez przyjda.
                        Pozdrawiam
                        • ambassadrice Re: spotkania Polek w Izmirze??? 16.10.11, 10:28
                          ok, czyli 12 listopada, Ikea w Forum Bornova, godzina do uzgodnienia smile
                          • agataka23 Re: spotkania Polek w Izmirze??? 16.10.11, 20:11
                            jak najbardziej odpowiada chyba nawet byłam tam. W takim razie Bengusiu prosze Cie o poinformowanie innych dziewczyn, jeśli zgodzą się na spotkanie będzie bardzo fajnie, im więcej tym lepiej smile Dzięki dziewczyny i do zobaczenia 12.11, Ikea w Bornowa
                            • malike-pl Re: spotkania Polek w Izmirze??? 17.10.11, 16:20
                              ok jestem za, pasujesmile do zobaczenia

pozostała kwestia uzgodnienia godziny?smile
    • agataka23 To może 12 o 12????? 19.10.11, 11:46
      Będzie łatwo zapamiętać smile co wy na to??
      • malike-pl Re: To może 12 o 12????? 19.10.11, 12:20
        ja jestem za 11 listopada, bardziej mi pasuje, w weekend wyjeżdżamy, ale jeśli sie nie da to jakoś coś wymyślesmile
        • ambassadrice Re: To może 12 o 12????? 21.10.11, 21:21
          Mi bardziej pasuje 12.11, gdyż w piątek pracuję do 17 i ciężko byłoby mi dojechać do Ikei... Jeżeli nie ma innej możliwości, to 11.11 późnym wieczorem (ale wątpię aby plan był do zrealizowania, gdyż jak bengusia wspomniała, większość z Polek mieszkających w Izmirze ma małe dzieci), lub spotkajcie się same, ja dołączę następnym razem smile
          • agataka23 Re: To może 12 o 12????? 25.10.11, 10:34
            Ja myśle, że ten 12 jest ok ,malike-pl napisałam Ci maila na gazetowego ale chyba nie odbralas...?? Może być jakaś wcześniejsza godzina np. 10:00, 11:00 żeby póżniej każdy mógl sobie dalej zaplanować weekend ale niech zostanie ten 12 ok?? Malike-pl dasz rade??
    • hokus7 Re: spotkania Polek w Izmirze??? 25.10.11, 18:04
      witaj Agatasmile
      czytałam, że jesteś z wro, podobnie jak ja i też masz plany związane z Turcją. Może miałabyś ochotę spotkać się na jakiej sympatycznej kawce i porozmawiać na ten temat.
      pozdrawiam
      Monika
      • malike-pl Re: spotkania Polek w Izmirze??? 26.10.11, 08:55
        hej Agata, odebrałam wczoraj odpisałamsmile

jak pisałam niech zostanie ten 12 listopad, ja postaram sie być coś wymyślesmile jesteśmy w kontakcie buźkasmile
      • agataka23 do hokus7 :) 26.10.11, 10:39
        hej, jasne że tak zaraz napisze Ci maila na gazetowego i umówimy się konkretnie smile
    • agataka23 Re: spotkania Polek w Izmirze??? 26.10.11, 10:41
      czyli 12 zostaje teraz tylko pozostaje kwestia umówienia godziny może być ta 12:00 ???
    • bengusia Re: spotkania Polek w Izmirze??? 26.10.11, 12:43
      O spotkaniu poinformowalam Polonie Izmirska na FB. Jak ustalicie godzine to tez im napisze. Mi odpowiada poludnie i przedpoludnie.
      Pozdrawiam
      • ambassadrice Re: spotkania Polek w Izmirze??? 26.10.11, 15:08
        bengusiu, mogłabyś wkleić linka do tej grupy na FB?
    • ambassadrice Re: spotkania Polek w Izmirze??? 07.11.11, 21:44
      to jak dziewczyny, spotkanie aktualne?
      • agataka23 Re: spotkania Polek w Izmirze??? 08.11.11, 12:13
        ja jak najbardziej, malike-pl napisala ze postara sie byc ale bengusia nic nie odpisuje ani tu ani na mojego maila wiec nie bardzo wiem o co chodzi bo miala tez powiadomic inne dziewczyny i nie wiem czy to zrobila i czy przyjdzie........
        • bengusia Re: spotkania Polek w Izmirze??? 08.11.11, 19:58
          Oczywiscie ze postaram sie byc ale godziny nie znam. Adresu mailowego nie widzialam wiec nic nie pisalam. Dziewczyny powiadomione ale czy ktos przyjdzie tego nie wiem. Napiszcie o ktorej bedziecie.
          Pozdrawiam
          • agataka23 Re: spotkania Polek w Izmirze??? 10.11.11, 10:49
            12.11. godzına 12:00 pod Ikea w centrum Bornova Forum smile napısz prosze godzıne tym dzıewczyna tez prosze smile wysle wam na maıla moj numer telefonu tutaj zebysmy mogly sıe skontaktowac w razıe czego do zobaczenıa juz w sobote
            • agataka23 bengusıu 10.11.11, 10:56
              wyslalam maıla na gazetowego bengusia@gazeta.pl jeslı masz jakıs inny mail to prosze podaj tam napisze ci nr telefonu mojego
              • bengusia Re: bengusıu 10.11.11, 15:51
                moj mail bengusia@op.pl
              • bengusia Re: bengusıu 10.11.11, 15:56
                dziewczyny a raczej polonia izmirska juz dawno poinformowani na FB i dodalam link do tego watku wiec sami moga tu sprawdzic co i jak. ja planuje przyjechac wiec jesli mi cos planow nie pomiesza to bede o 12 przed ikea ale na wszelki wypadek przeslij mi mailem numer tel zebym mogla sie kontaktowac.
                Pozdrawiam
            • malike-pl Re: spotkania Polek w Izmirze??? 10.11.11, 13:03
              hej agata na dzien dzisiejszy jestem 12 o 12smile

do zobaczenia
              • agataka23 Re: spotkania Polek w Izmirze??? 10.11.11, 19:18
                super dziewczyny w takim razie do zobaczenia 12 o 12 przed Ikea w Centrum Bornova- Bengusi zaraz przesle Ci moj numer, malike i ambassedrice-wam wyslalam juz na gazetowego
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka