Dodaj do ulubionych

Ginekolog istanbul

30.04.14, 13:13
Hej dziewczyny!
Mam pytanie natury medycznej.Jestem w 11 tygodniu ciazy i czekaja mnie badania prenatalne.Lecze sie w Acibadem Fulya moze ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia z tym szpitalem albo ogolnie chialby sie podzielic doswiadczeniami z ciaza w TR.
Pozdrawiam Aneta
Obserwuj wątek
    • aleyna Re: Ginekolog istanbul 01.05.14, 17:23
      Hej, na temat szpitala o ktorym wspomniałas nie za wiele wiem ale rodziłam w Tr i bardzo dobrze to wspominam choć trochę to trwało zeby urodzić hehe smile oprócz lekarza na nocnej zmianie na którego wyrafilam cała reszta była ok. Lekarz i pielęgniarki naprawdę o mnie zadbali. Pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania smile byesmile
    • aleyna Re: Ginekolog istanbul 01.05.14, 17:33
      Ale z tego co mi wiadomo to dobre szpitalesmile także nie martw sie , bedzie oksmile
      • aneta2010 Re: Ginekolog istanbul 02.05.14, 08:53
        Dzieki wielkie !W przyszlym tygodniu badania prenatalne naczytalam sie o tym az za duzo zobaczymy jak tu to wygladasmile
        • aleyna Re: Ginekolog istanbul 13.05.14, 17:31
          I jak poszly badania prenatalne?smile calkiem niefawno przejezdzalam kolo szpitala o ktorym wspomnialas i tak pomyslalam ze moze ktoregos dnia udalo by sie nam spotkac na kawe ?smile pozdrawiam i sciskam kiss
          • aneta2010 Re: Ginekolog istanbul 15.05.14, 12:53
            Pewnie !smile

Po badaniu prenatalnym usg wysłano mnie na testy pappa wyniki szybko po dwóch dniach wiec super wygląda na to ze wszytko ok aczkolwiek wiadomo to nie daje gwarancji.Z ubezpieczeniem nie zapłaciłam aż tak dużo 400 lirow. Obecnie jestem w pl i weszłam na stronę prywatnej kliniki to badanie USG prenatalne 300 złotych a 3000 z testami pappa saddrogo..
            • bazylia_tr Re: Ginekolog istanbul 04.06.14, 09:03
              Czesc, jesli chodzi o szpitale to znam lepiej sytuacje w Ankarze ale podziele sie swoim doswiadczeniem. W szpitalu Acibadem nigdy sie nie leczylam ale z tego co wiem to w porownaniu z innymi prywatnymi placowkami maja najbardziej wysrubowane ceny. Nie wiem jak to sie ma do jakosci uslug. Ostatnio dzwonilam po szpitalach dowiedziec sie o cene jednego zabiegu i sytuacja wygladala tak, ze w Medicanie powiedzieli 2.800 tl, w Koru 2.000, w TOBB 3.500 zas w Acibadem za identyczny zabieg ... 8.000 tl. Mysle, ze nie ma sensu wydawac takiej strasznej kasy skoro w innych dobrych szpitalach ceny sa o wiele tansze.
              Rodzilam w Güven Hastanesi w Ankarze i bylam naprawde bardzo zadowolona z jakosci uslug. Za moich czasow za porod przez cc placilo sie ok. 1.500 tl, ale zwykle ubezpieczenie sgk wtedy pokrywalo czesc kosztow. Ostatnio kolezanka rodzila w Bayindir Hastanesi (tez bardzo dobry szpital) i placila ok. 3-3.500 tl. Byla bardzo zadowolona z opieki ale nie maja podpisanej umowy z sgk. W Ankarze umowe z sgk ma podpisana Medicana (jest tez w Stambule) ale osobiscie raczej odradzam ten szpital, bylam tam pare razy w roznych poradniach i raz na pogotowiu i niestety za kazdym razem trafialam na bardzo niekompetentne osoby. Tylko pediatra trafil mi sie tam dobry. Chyba nie oddalabym sie wraz z dzieckiem pod ich opieke przy porodzie.
              Moge Ci na pewno poradzic porod w szpitalu prywatnym w Turcji. Zawsze dziwie sie jak dziewczyny lataja do Polski specjalnie zeby rodzic panstwowo. Opieka prywatna w Turcji, zwlaszcza na oddzialach polozniczych (jakby nie bylo maja duzy przyrost naturalny i co za tym idzie duze doswiadczenie) jest na dobrym poziomie, warunki sa bardzo komfortowe. Wszyscy sa mili, zyczliwi, pomocni, pacjentki sa traktowane podmiotowo. To duzy komfort w tak stresujacej sytuacji jaka jest porod sam w sobie. Jesli nie znasz tureckiego personel najczesniej mowi po angielsku. Jesli chodzi o opieke w ciazy to na kazdej kontroli usg, brag badan dopochwowych o ile nie jest to z jakis szczegolnych wzgledow wskazane.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka