Dodaj do ulubionych

gimnazjum w topólce.

18.05.10, 18:01
Podobno gminna nie ogłasza konkursu na dyrektora?
A może nikt się nie zgłosił?
A powinna chyba.Jeśli to prawda to muszą mieć naprawdę dobry
powód bo konkurs jest obligatoryjny - wymuszony ustawą.

Kolejna instytucja po GOKu gdzie będziemy mieli nominowanych -
czyli w 200 procentach zależnych od gminny.
Obserwuj wątek
    • wielkiprzesmiewca Re: gimnazjum w topólce. 20.05.10, 16:47
      A kto by chciał objąć taki burdel?
      Profil tej szkoły to powinni zmienić na artystyczny, nic innego dzieciaki nie
      robią tylko latają na próby, na jakieś śmieszne rocznice nadania imienia i nie
      tylko! Potem jest odpytywanie na szybko, i nauczyciele są wielce oburzeni jak to
      możliwe że dzieciaki czasu na naukę nie mają. Ja się pytam gdzie oni mają mieć
      ten czas?
      Mają uczyć się tylko w domu?
      Pracownicy tej szkoły chyba pomylili swoją misję, to nie jest kółko artystyczne,
      ta szkoła ma przygotować dzieci do nauki w szkołach średnich.
      • miejs.cowy Re: gimnazjum w topólce. 20.05.10, 18:19
        Tu by się ktos obcy na to stanowisko nadał kto by nie miał takich
        układów z władzami gminy to może by to wszystko w ryzach utrzymał a
        tak to jest jak muwisz prześmiewco. ciągłe uroczystości i w kościele
        i w szkole a nauka w lesie.
        • miejs.cowy Re: gimnazjum w topólce. 20.05.10, 18:27
          Mój dzieciak też tam chodzi do szkoły i nie podoba mi się to że
          jutro nie ma lekcji tylko cały dzień obchodzą tę pierwszą rocznice
          jak by to była już conajmniej 50 rocznica.raz nadali szkole imie i
          to powinien byc koniec a nie sto razy obchodzić to samo w kółko.
          • voland.pl Re: gimnazjum w topólce. 20.05.10, 21:01
            Wasze dzieciaki też wołały po 2 złote na dekoracje?
            • rumunskozocha Re: gimnazjum w topólce. 20.05.10, 22:00
              Dajcie na luuz...
              Jednym słowem dyrektorka ma coś z głową
              I wszystko jasne.
              Cały czas próby apele itp... a resztę za przeproszeniem ma w DUPIE co tam, że
              dzieciaki nie chodzą na lekcję tylko na próby...na koniec wstawią ocenę
              pozytywną i pójdzie do szkoły średniej a dalej totalna klapa nic nie umieją.

No mam rację czy nie ?

Pozdr
      • meduza-0 Re: gimnazjum w topólce. 20.05.10, 22:49
        wielkiprzesmiewca napisał:

> Profil tej szkoły to powinni zmienić na artystyczny, nic innego
        dzieciaki nie robią tylko latają na próby, na jakieś śmieszne
        rocznice nadania imienia i nie tylko!
        > Pracownicy tej szkoły chyba pomylili swoją misję, to nie jest
        kółko artystyczne

To może szkoła powinna poinformować o swoim profilu telewizję, np.
        program MAM TALENT skoro taka artystyczna? :-)))
        • zawsze.zwierzak Re: gimnazjum w topólce. 21.05.10, 06:57
          To wszystko jest doskonale wiadome od lat. Gimnazjum nie uczy , wyniki testów będą w czerwcu.
          Pytanie jest o konkurs lub jego brak na stanowisko dyrektora szkoły.

• kolonko2a Re: gimnazjum w topólce. 21.05.10, 13:47
            zawsze.zwierzak napisała:
            > Pytanie jest o konkurs lub jego brak na stanowisko dyrektora
            szkoły.
            Mam wrażenie zwierzaku, że chcesz wystartować w tym konkursie na
            dyrektora gimnazjum. Nic prostszego - udaj się do urzędu gminy i
            zgłoś swoją kandydaturę a szczegóły poznasz na miejscu, jeśli jesteś
            zainteresowany.
            • zawsze.zwierzak Re: gimnazjum w topólce. 21.05.10, 15:49
              Mam wrażenie kolonko2a że masz problemy ze zrozumieniem tego co czytasz. Nigdzie
              nie napisałem że jestem zainteresowany tą posadą. Pytam się tylko o to czy
              wiadomość o konkursie na dyrektora gimnazjum została podana do publicznej
              wiadomości.
              Prenumeruję Gazetę Kujawska i ogłoszenia o takiej treści nie widziałem.
              • kolonko2a Re: gimnazjum w topólce. 21.05.10, 17:08

zawsze.zwierzak napisała:
                > Pytam się tylko o to czy wiadomość o konkursie na dyrektora
                gimnazjum została podana do publicznej wiadomości.
                > Prenumeruję Gazetę Kujawska i ogłoszenia o takiej treści nie
                widziałem.

Zwierzak, nie mam problemu ze zrozumieniem tego co napisałeś. Nie
                potrafię jednak zrozumieć dlaczego odpowiedzi na swoje pytanie
                szukasz na forum. To chyba nie jest odpowiednie miejsce do
                poszukiwania tego typu informacji. Jeśli tak bardzo Cię to
                interesuje, udaj się do odpowiedzialnych za to organów.
                • zawsze.zwierzak Re: gimnazjum w topólce. 21.05.10, 17:54
                  Po co iść do gminny. Sprawdziłem na BIP i tam tej informacji nie ma a być
                  powinna.Nie widzę też oświadczeń majątkowych za 2009 które powinny być złożone ,
                  opublikowane do 30 kwietnia tego roku. Niedopełnienie tego obowiązku jest chyba
                  złamaniem prawa?

• kolonko2a Re: gimnazjum w topólce. 21.05.10, 18:20
                    Nadal proponuję Ci w tej sytuacji udanie się do źródła - włodarzy
                    gminy i zażądania odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Jeśli ktoś
                    złamał prawo, powinna się tym chyba zainteresować prokuratura a nie
                    uczestnicy forum. Takie jest moje zdanie zwierzak.
                    • 3-myszka Re: gimnazjum w topólce. 21.05.10, 19:43
                      Może zawszezwierzak byłby lepszym dyrektorem od obecnej i przynajmniej
                      szanowałby nas rodziców oraz nasze dzieci
                      • kolonko2a Re: gimnazjum w topólce. 21.05.10, 20:14
                        Ludzie drodzy. Padają tu konkretne i poważne zarzuty pod kierunkiem
                        dyrektorki gimnazjum. Przecież szkoła to nie prywatny folwark, to
                        instytucja państwowa za pieniądze podatników, gdzie oprócz dyrekcji,
                        nauczycieli, dużą rolę w procesie dydaktyczno - wychowawczym
                        odgrywają właśnie rodzice. Jeśli dzieje się w tej szkole jakaś
                        krzywda Waszym dzieciom i Wam, to dlaczego nic z tym nie robicie?
                        Dyrektor jak również każdy pracownik tej placówki nie spełniający
                        swej misji i powinności, nie stoi ponad prawem, dlatego też podlega
                        ocenie i konsekwencjom wyciąganym przez odpowiednio ku temu
                        powołanym instytucjom. Ale nikt w tych instytucjach nie jest Duchem
                        Świętym, który widzi na odległość, więc zamiast wylewać żale na
                        forum zacznijcie może od szczerej rozmowy z "obiektem" Waszego
                        niezadowolenia - dyrektorem szkoły.
                        • jedynygospodarz Re: gimnazjum w topólce. 21.05.10, 22:48
                          gimznazjum w topólce nie jest złe ale jest jedno ale , którym jest obecna pani
                          dyrektor , po za tym wszystko super obsługa i pozostali nauczyciele wypełniają
                          swoje obowiazki wzorowo , ale cóż jeśli pani dyrektor zachce sie pokazanie
                          gimnazjum na jakimś wyższym szczeblu niż gmina to niczego nie winni dzieciaki i
                          nauczyciele muszą ponieść tego konsekwencje jakimi są oceny , ale miejmy
                          nadzieje że to sie zmieni jeśli na to stanowisko przyjdzie ktoś nowy pozdrawiam ;)
                          • wielkiprzesmiewca Re: gimnazjum w topólce. 21.05.10, 23:31
                            Widać Pani Dyrektor jest w czymś nie spełniona, więc próbuje wykorzystać gimnazjum do wypromowania się i pokazania się władzom. Słyszałem że ta pierwsza rocznica to organizacyjna klapa ponieważ oprócz uczniów gimnazjum nie było prawie nikogo, a dzieciaki zmarnowały pełno godzin. Jestem ciekawy czemu w innych szkołach nie robi się takich wielkich "imprez" z okazji byle czego.
                            • margaretta.o Re: gimnazjum w topólce. 21.05.10, 23:48
                              wielkiprzesmiewca napisał:
                              > Widać Pani Dyrektor jest w czymś nie spełniona, więc próbuje
                              wykorzystać gimnazjum do wypromowania się i pokazania się władzom.

Jak sie chce wypromowac to niech się chwali osiągnięciami uczniów w
                              nauce na konkursach, to będzie najlepsza promocja i jej i szkoły a
                              nie jakimis nikomu niepotrzebnymi głupotami.rodzice nie przychodzom
                              na te imprezy bo są temu przeciwni a oni i tak robią swoje. Kiedy to
                              się skonczy!
                              • wielkiprzesmiewca Re: gimnazjum w topólce. 22.05.10, 00:00
                                Właściwie to masz rację, jakoś mało tych osiągnięć. Jeśli o kimś już mowa to są
                                to te same osoby, oczywiście nie ujmując im bo jesteśmy z nich bardzo dumni,
                                lecz gimnazjum zajmuję się głównie nikomu niepotrzebnymi szopkami. Nasza
                                czerwona gminna władza zapewne lubi takie przedstawienia
                                • abcd-5 Re: gimnazjum w topólce. 22.05.10, 08:58
                                  wielkiprześmiewca napisał:
                                  > Widać Pani Dyrektor jest w czymś nie spełniona, więc próbuje
                                  wykorzystać gimnazjum do wypromowania się i pokazania się władzom.

Co prawda to prawda prześmiewco. Pani dyrektor lubi błyszczeć, oj
                                  lubi, i jako kobieta i jako dyrektor :-)))
                        • voland.pl Re: gimnazjum w topólce. 22.05.10, 09:09
                          Nie przesadzałbym z tymi konkretnymi zarzutami do pani dyrektor.
                          Nikt nic takiego nie napisał a normalna krytyka w granicach dopuszczalnych
                          regulaminem tego forum jest jak najbardziej na miejscu.
                          Bo fora internetowe stworzone są miedzy innymi w celu wymiany poglądów.
                          Co do prokuratury to sprawy o których pisałem są rozstrzygane w ramach prawa
                          administracyjnego wiec jeśli już to takie rzeczy zgłasza się do powiatu.
                          Niestety szkolnictwo w Polsce to temat rzeka i dużo czasu jeszcze potrzeba żeby
                          to zmienić.
                          W rankingu 400 najlepszych uniwersytetów na świecie pierwsza polska uczelnia
                          jest na 302 pozycji. To daje do myślenia.

• abcd-5 Re: gimnazjum w topólce. 22.05.10, 10:03
                            voland.pl napisał:
                            > Co do prokuratury to sprawy o których pisałem są rozstrzygane w
                            ramach prawa administracyjnego wiec jeśli już to takie rzeczy
                            zgłasza się do powiatu.

Voland, ale przecież ty tylko pytałeś czy inne dzieciaki też
                            składały się po 2 zł na rocznicę w szkole :-))
                            voland = zawsze.zwierzak :-))
                            • voland.pl Re: gimnazjum w topólce. 22.05.10, 11:44
                              zawsze voland , zawsze zwierzak
                              • kolonko2a Re: gimnazjum w topólce. 22.05.10, 12:35
                                No dobra volandzie - zwierzaku. Powiedz nam o co tak naprawdę Ci
                                chodzi, bo mydlisz coś, mydlisz, najpierw masz pretensje, potem się
                                z tego wycofujesz. O posadkę chodzi, tak?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka