Dodaj do ulubionych

Pralka bez bębna!

22.11.14, 20:51
Dziś gmine obiegła niecodzienna wiadomość. Otóż jeden z mieszkańców otrzymał prezent przedwyborczy,mianowicie pralkę. Problem w tym, że nie ma ona bębna. Bęben zamontują po wyborach, jak wygra odpowiedni kandydat.Wyobrazcie sobie teraz, jaką motywację ma ów mieszkaniec by robić kampanie na rzecz swojego kandydata
Obserwuj wątek
    • medium33 Re: Pralka bez bębna! 23.11.14, 12:00
      mieszkaniec204 napisał(a):

> Dziś gmine obiegła niecodzienna wiadomość. Otóż jeden z mieszkańców otrzymał p
      > rezent przedwyborczy,mianowicie pralkę. Problem w tym, że nie ma ona bębna. Bęb
      > en zamontują po wyborach, jak wygra odpowiedni kandydat.Wyobrazcie sobie teraz,
      > jaką motywację ma ów mieszkaniec by robić kampanie na rzecz swojego kandydata

Idzie Grześ przez wieś... worek darów niesie, a po dary w kolejce ustawiają się wyborcy za Grzesiem :)

Przepraszam, a z czyjego ten Pan tak hojną ręką rozdaje ? Ludzie są tak beznadziejni, że za 1 euro diabłu duszę sprzedadzą. To się nazywa KORUPCJA - nadużycie stanowiska publicznego w celu uzyskania prywatnych korzyści.
      • michu1948 Re: Pralka bez bębna! 23.11.14, 13:00
        Jak zwykle Gmina pomaga przed wyborami, a po Nowym Roku podniesie podatki i będziemy wszyscy się dokładać do tego interesu, bo przecież zadłużenie naszego Urzędu wynosi ponad 3 000 000 zł. Może nie wszyscy dadzą się kupić za garnek lub mąkę. Pozdrawiam!
      • wisdom2014 Re: Pralka bez bębna! 24.11.14, 07:21
        Tym się różni p. Łojewski od p. Dybowskiego, że p. Łojewski ma instrumenty i pomysły aby ludziom dawać i pomagać, a p. Dybowski tylko obiecuje. I kto tu jest lepszym kandydatem.
        • hassaj Re: Pralka bez bębna! 24.11.14, 10:02
          Drogi wisdom zajmij się lepiej pracą, zauważyłem, że 90% postów piszesz w godzinach pracy naszego Urzędu gminy ;) takie oto moje przemyslenia. Swoją drogą ktokolwiek zostanie wójtem powinien naszym urzędnikom założyć na komputerach jakiś program blokujący dostęp do wszystkich możliwych stron nie związanych z ich pracą, może wtedy zaczęliby coś robić
          • rak-57 Re: Pralka bez bębna! 24.11.14, 10:11
            Przyganiał kocioł garnkowi?Bank czy bezrobocie?
            • hassaj Re: Pralka bez bębna! 24.11.14, 10:15
              Wolny zawód.
              • michu1948 Re: Pralka bez bębna! 24.11.14, 13:39
                Myślę,że instrument p. Łojewskiego jest już przeterminowany i z dawaniem może być problem.
                • rak-57 Re: Pralka bez bębna! 24.11.14, 13:43
                  Kończ Waść wstydu sobie i ojcu lub panu swemu oszczędź.
                • wisdom2014 Re: Pralka bez bębna! 24.11.14, 14:25
                  Michu1948,
                  jeśli p. Dybowski ma takich sztabowców i takie zaplecze intelektualne, to niech brnie w tej nienawiści, cynizmie. Nie zasługuje na to aby być wójtem.
                • malina1297 Re: Pralka bez bębna! 24.11.14, 17:28
                  Sam wątek opisany przez mieszkańca204, a zatytułowany "Pralka bez bębna" , jest już niezwykle komiczny :D, ale tekst o przeterminowanym instrumencie ... przeszedł samego siebie :D:D:D A jeszcze ten wierszyk: "Idzie Grześ przez wieś... worek darów niesie, a po dary w kolejce ustawiają się wyborcy za Grzesiem" :D:D:D Ludzie, błagam Was, brzuch mnie boli od śmiechu :D:D:D
                  • rak-57 Re: Pralka bez bębna! 24.11.14, 17:36
                    Mam nadzieję,że przeżyjesz chociaż diagnoza jest poważna:spaczone poczucie humoru.
                    • malina1297 Re: Pralka bez bębna! 24.11.14, 18:01
                      Raku nie wiem, czy mam spaczone poczucie humoru, w mojej opinii mam zdrowe, ale radzę Wam jedno: "Komitet obrończy" Pana Dybowskiego ma w swoim składzie świetnego satyryka, którego nie przebije nikt z Waszego Komitetu;) Nie macie na to po prostu żadnych szans :D:D;)
                      A w ogóle apeluję: Ludzie nie kompromitujcie się tą jadowitą dyskusją!!! Śmieje się z Was cały powiat :D Każdy z wyborców ma swój własny rozum i zdanie, i cokolwiek tu napiszecie, czy to na jednego, czy na drugiego kandydata i tak nie ma najmniejszego sensu, bo każdy i tak wybierze według własnego uznania i sumienia. Ja tak przynajmniej tak zrobię :)
                  • michu1948 Re: Pralka bez bębna! 24.11.14, 18:21
                    Malina śmiech to zdrowie. Pozdrawiam
          • wisdom2014 Re: Pralka bez bębna! 24.11.14, 14:19
            HASAJ,
            koncentruj się na programie p. Dybowskiego.
            Jak byś mógł/a zajrzałbyś/zajrzałabyś do prywatnej toalety.
            Ale ten program najwyraźniej już znikł, a internauci p. Dybowskiego skupiają uwagę swoją na internautach i zamiast wspierać świętego Dybowskiego ujadają jak psy pod kościołem.
            • hassaj Re: Pralka bez bębna! 24.11.14, 15:41
              wisdon,
              nie opowiedziałem się jeszcze za żadnym z kandydatów, w pierwszej turze głosowałem za p. Borkowskim
        • 7vvc Re: Pralka bez bębna! 24.11.14, 21:17
          Nowy Wójt powinien powołać Komisje Rewizyjną i sprawdzić przetargi Orzełka i Jąkały wydatki !!! Czy miał upoważnienie od Wójta ,czy działał na własne KONTO !!!
          • wisdom2014 Re: Pralka bez bębna! 25.11.14, 09:56
            7vvc,
            nie wiesz o tym, że komisja rewizyjna to skały element Rady Gminy Topólka.
            Wójt tego nie robi, tylko Rada Gminy.
            • 7vvc Re: Pralka bez bębna! 25.11.14, 22:06
              Tak bronisz Grzesia,wiesz jak załatwił kostkę koledze.. Wesele synowi zrobił po kosztach u kolegi w Wierzbinku ,który wygrywał przetargi w Radziejowie.W niedziele skończą się te brednie które wypisujesz. Który wygra zobaczymy ?Będziemy żyć dalej ,byle zrobili porządek w Urzędzie Gminy z kierownictwem działów p.Zarz.....itd.Oni są dla nas i niech się wezmą do pracy ,lub wyjadą do Anglii.Do poniedziałku ,
              • rumunskozocha Re: Pralka bez bębna! 25.11.14, 23:03
                7vvc Popieram!!!
              • rak-57 Re: Pralka bez bębna! 26.11.14, 07:36
                7vvc twój wpis to pomówienie,nie zdziwiłbym się gdyby p Łojewski wytoczył ci proces w trybie wyborczym i szczerze mówiąc powinien to zrobić ,żeby na przyszłość podnieść jakość debaty również w necie.W trybie wyborczym za 24h możesz dostać rok więzienia i będziesz uboższy o parę tysięcy grzywny.Warto?
                • cdd32 Re: Pralka bez bębna! 26.11.14, 10:54
                  Raku, nie strasz. Raz ktoś wspomniał o pomówieniach i że jest to karalne, a Tobie tak spodobał się temat. Już kilka Twoich jest w ten deseń. Popatrz lepiej na swoje wypowiedzi.
                  • rak-57 Re: Pralka bez bębna! 26.11.14, 13:55
                    Ci co mają czyste sumienie i mogą swoje rewelacje udowodnić przed sądem mogą spać spokojne ,a reszcie można zacytować ,,nikt nie zna dnia ani godziny,,.
                    • 7vvc Re: Pralka bez bębna! 26.11.14, 19:02
                      Chyba nigdy nie Gibałeś Ruro Dobrze ze wyjeżdżam bo szkoda na Ciebie nerw Do usłyszenia na święta ,będzie wiadomo kogo wybrało społeczeństwo!!!
                  • michu1948 Re: Pralka bez bębna! 26.11.14, 20:08
                    Skąd znamy te metody? Zastraszanie nauczycieli, pracowników UG, sprzątaczek i społeczęństwa. Czy taka ma być nowa - stara władza?
                    • olaf500 Re: Pralka bez bębna! 01.12.14, 22:54
                      Ja przepraszam bardzo, ale w ferworze gratulacji dla zwycięzcy zapomnieliśmy o pewnej istotnej sprawie. Otóż chciałbym się dowiedzieć jaki będzie dalszy los tej wybrakowanej pralki opisanej w tym wątku? Czy w zaistniałej sytuacji ten nieszczęsny bęben zostanie jednak dostarczony obdarowanemu mieszkańcowi naszej gminy czy pralka pozostanie bez bębna? ;)
                      • fur_iat Re: Pralka bez bębna! 01.12.14, 23:37
                        No właśnie teraz to obdarowany ma chyba problem ...
                        Apeluję więc do mieszkańców, jeśli ktoś ma bęben od pralki na zbyciu to jest w naszej gminie ktoś kto go zapewne potrzebuje.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka