56lm56 25.10.18, 20:04 Choć nie było ogłoszenia w kościele, pragnę uprzedzić że rozpoczęła się wizyta duszpasterska z instrukcją jak należy głosować. Podobno ma to być 11 przykazanie. Kler w akcji, wybory jak za dawnych lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarny232 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 25.10.18, 20:59 Czarną mafie należy opodatkować i odsunąć od polityki. Niech się zajmują modlitwa, a nie politykowaniem. Jak to ma msc w naszej gminie. Odpowiedz Link Zgłoś
parys555 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 25.10.18, 21:08 i na kogo to zaleca kapłan głosowac? Odpowiedz Link Zgłoś
56lm56 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 25.10.18, 21:19 Pytanie retoryczne. Na kogo kapłan może agitować? Tylko PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca_1 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 26.10.18, 10:16 Mam pytanie do 56...czy ksiądz stosuje mobbing, zastraszanie , przekupstwo a może wódkę stawia ? Obiecuje może prace interwencyjne albo etat , lampę , drogę czy co tam jeszcze. Może ministranci biegają i agitują za przykładem niektórych pracowników zatrudnionych za nasze podatki. Wiadomo Kali ukraść krowę dobrze, Kalemu ukraść krowę źle. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio303 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 26.10.18, 14:03 Czy wyłączenie Faceboka pracownikom gminy to już mobbing, raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca_1 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 26.10.18, 14:30 Oczywiście że nie panie Tomcio ale ubliżanie już na pewno tak. Odpowiedz Link Zgłoś
victor_victoria Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 25.10.18, 21:26 Od przykazań był Mojżesz - nie ksiądz i nie biskup i nawet nie Papież. Ludzie w Topólce mają swój rozum, umieją sami podjąć decyzję. Wiedzą, co dla nich i ich bliskich jest najlepsze. Potrafią mądrze wybrać. Plotki, plotki, plotki. Nie szkoda czasu na ich rozprowadzanie? Każdy z nas może odmówić wizyty duszpasterskiej, jeśli nie ma ochoty by się spotkać z księdzem. To jest jego decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
bambi978 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 25.10.18, 22:00 Victor. Bardzo podobają mi się twoje wypowiedzi. Z klasą rozwiewasz wszelkie wątpliwości. Ale myślę że Pani 56... To ktoś komu zależy bardziej niż innym, ktoś z bliskiego otoczenia obecnego wójta. To już kolejne ploteczki z Jej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
victor_victoria Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 25.10.18, 23:52 Bambi - dziękuje za miłe słowa. Może nas ominął konkurs na największa plotkarę lub plotkarza gminy? i największą brednie, której życie zostanie nadane;) Na wyspach Brytyjskich, na cześć Willa Ritsona, właściciela pubu w XIX wieku, jest organizowany konkurs na największego kłamcę. Może niektórzy ćwiczą, przed wyjazdem na wyspy?;) Nie wiele możemy zrobić z osobami, które żyją rozsiewaniem plotek i gadaniem bredni - aż do czasu. Możemy sami, popatrzeć na te osoby ze współczuciem. I mieć dystans do tego co mówią. Zdrowy rozsądek powinien oddzielić ziarno od plew. Natomiast, jeśli osoba roznosząc plotki narusza kogoś dobre imię, to mamy łamanie prawa i prokuratura ma co robić. Nie dajmy się plotkarzom;) i tym którzy mają na celu sprowokowanie nas i skłócenie. We współpracy i dobrych relacjach siła. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny131313 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 26.10.18, 08:19 A ja myślałem że od przykazań to był Bóg a Mojżesz to tylko przytachał kamienne tablice z góry Tabor no ale może coś się zmieniło ostatnio i nie jestem na bieżąco! Odpowiedz Link Zgłoś
hangri Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 26.10.18, 14:48 Wredny nie bądź wredny:) Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca_1 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 25.10.18, 21:28 Jak by mówił , że na wójta to byś nie narzekał, hipokryto. Odpowiedz Link Zgłoś
victor_victoria Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 25.10.18, 23:01 Nie dajmy się ponieść emocja, ani skłócić. Bo inaczej osoba zamierzająca post o księdzu odniesie niestety sukces. A to było by przykre. Ksiądz to ksiądz. Swój rozum ma. Ma też obowiązki duszpasterskie. Ma szerzyć widzę i dbać o to by "owieczki" nie straciły wiary, itd., itd. ma być oparciem dla wszystkich wiernych. Jeśli nawet, zdarzyło by się mu zbłądzić, to każdy swoje przekonania co do kandydata ma. Ksiądz to też człowiek. I dlatego każdy z nas może poprosić księdza o to by zmienić temat i porozmawiać na temat wiary. Poprosić asertywnie księdza, że nie chcemy z księdzem na temat polityki. A jak ktoś nie chce, to księdza nie musi przyjmować w domu. Każdy ma swój rozum. I ważne by decyzje podjąć mądrze i nie dać się sprowokować tym, którzy maja na celu rozprowadzać ploty i skłócać i szkalować ludzi. Rozmawiajmy, wymieniajmy poglądy i opinie na temat planów i rozwoju gminy. Z pełna kulturą. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio303 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 26.10.18, 14:00 Kler zawsze popierał ludzi SPOLEGLIWYCH, którymi łatwiej jest STEROWAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
wredny131313 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 26.10.18, 16:15 Tak się zastanawiam odnośnie tych obowiązków kościelnych -dawno Księdza Kanonika to w kościele nie widziałem podobno jest chory.Więc jak to jest? Na kampanię wyborczą na wyklętego przez siebie kandydata to ma czas i jest zdrowy a na wypełnianie obowiązków wobec parafii to jest chory!Może Zakład Ubezpieczeń Społecznych powinien się przyjrzeć bliżej temu Ubezpieczonemu czy i w jakim stopniu delikwent posiada zdolność do pracy.W końcu z naszych podatków zasiłek chorobowy mu wypłacają. Odpowiedz Link Zgłoś
przewrazliwiony Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 26.10.18, 16:24 A Pan, Panie wójcie, jeździ z kampanią w godzinach pracy do tego służbowym autem. A powinien Pan wziąć urlop. Nieładnie, nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca_1 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 26.10.18, 16:27 Nie tylko on ale pracownicy także . Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca_1 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 26.10.18, 16:25 Czy proboszcz złożył ci wizytę czy tylko powtarzasz plotki a skoro nie widziałeś go w kościele to znaczy , że tam chyba bywasz . 8 przykazanie- nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu. Pójdziesz do piekławredny jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny131313 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 26.10.18, 16:30 Mam nadzieje tylko że w tym piekle nie będę musiał przebywać w Pani towarzystwie.Było by to udręczenie Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca_1 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 26.10.18, 16:58 Nadzieja matką głupich jest jak wiadomo... P.s. Nikt nie został wyklęty a na pewno nie ten co zawinił [tchórz].Może proboszcz poznał prawdę i ta prawda nas wyzwoli... Odpowiedz Link Zgłoś
wredny131313 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 27.10.18, 07:02 Oj to cud w Topólce mamy trzeba zgłosić to do Komisji Biskupiej -albo prosto do Watykanu może Jego Świętobliwość skorzysta z fama signorum i ogłosi świętym Pani kandydata.A przy okazji to jeszcze jeden cud by sie przydał Kanonikowi bo co złośliwsi twierdzą że okłady z.....nie działają ,a szkoda by było gdyby odszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca_1 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 27.10.18, 09:47 Udowodniłeś żeś bezkonkurencyjny we wredności. W porównaniu z Twoim to mój kandydat zaprawdę świętym jest. Nie ma co dyskutować sami się pogrążacie. Hejtujecie wszystkich łącznie z proboszczem. Wyborcy muszą zdecydować czy wolą spokój i kulturę kandydata ,który zaapelował o kulturę wypowiedzi czy agresję i brak kultury kandydata , który toleruje hejt a prawdopodobnie sam też za nim sto i. Pogrążajcie się dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
przewrazliwiony Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 27.10.18, 10:17 Wszyscy już wiedzą, że pod nickiem wredny ukrywa się obecny wójt. Ktoś już go zdemaskował. Niech się Pan nie pogrąża takimi wpisami. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca_1 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 27.10.18, 14:36 No to nick adekwatny do osoby. Jeśli tak to rodzinne się tu udzielają wredny z 56... A w niedzielę w pierwszej ławce w kościele pan wredny zasiądzie jak gdyby nigdy nic...Wyborcy pana wrednego brawo Wy! Odpowiedz Link Zgłoś
victor_victoria Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 27.10.18, 10:59 Szanowni Państwo, nie dajmy się sprowokować osobom o ograniczonym światopoglądzie i zachowującym się jak oprawcy. Nieludzką rzeczą jest życzyć komuś źle. Jak tak można? Wredny, czy swoim rodzicom, dzieciom, małżonce tez tego życzysz? Czy jesteś niekonsekwentny w tym co robisz i myślisz? To w głowie się nie mieści, że można tak się zachowywać i życzyć źle innemu człowiekowi. www.katechizm.opoka.org.pl/rkkkIII-2-2.htm Jaki elektorat, taki kandydat, i potem rządzący. Nie dajmy się sprowokować, osobą, które nie maja nic sensownego do powiedzenia, a tylko wywołują negatywne emocje. Taki jest ich cel. Ciosy poniżej pasa. Krecia robota. Niskie pobudki. Nie są to działania, na rzecz dobra społeczności topóleckiej. Mogę tez na ten post odpowiedzieć inaczej;) Świetnie. Będziemy mieli świętego? Genialnie… Nie mogło by się nam trafić nic lepszego. Ani Jasna Góra, ani Licheń, ani Wadowice, ani Święta Lipka, ani Święta Woda – nie narzekają na brak turystów. Turystyka religijna – jest takim samym biznesem jak każdy inny (o ile jest zgodny z prawem). Trzeba zapewnić noclegi, restauracje, sklepy z pamiątkami, ludzi opowiadających o życiu świętego… zatrudnienie dla wielu, wielu mieszkańców – o ile dobry gospodarz gminy, będzie patrzył dalej niż na swoje biurko i zapewni infrastrukturę. Ktoś może mi zarzucić, że w wielu rzeczach widzę biznes. Cóż rachunki i podatki trzeba płacić. A ja wolę widzieć szklankę do połowy pełną… Księdzu, i innym mieszkańcom, życzę zdrowia i zdrowego rozsądku, panowania nad emocjami. Mądrego wyboru, kulturalnych i konstruktywnych rozmów. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny131313 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 27.10.18, 12:54 Świętych mamy różnych -czytałem niedawno Listy św Augustyna do swojej kochanki-Vita Brevis więc jeden w tą czy jeden w tamtą to różnicy nie robi. Przypomnąć w tym miejscu należy sławetne osobistości koscioła takie jak -arc Wesołowski - arc Paetz a i w naszej diecezji mamy tuza podobno współpracownika służb PRL. W związku z Kanonizacją waszego kandydata na Swiętego to mam pytanie -jak będziemy mu składać homagium-czy pocałunek w piętę jak to było w zwyczaju pradawnym czy tylko w pierścień cmoknięcie? Odpowiedz Link Zgłoś
bambi978 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 27.10.18, 13:32 To już już jest ostateczny upadek konajacego. Nie ma argumentów to zaczyna pisac brednie. Wredny tak pięknie się kompromituje, że sam siebie zadaje ciosy. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny131313 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 27.10.18, 13:44 Gościu poczytaj sobie żywoty świętych a następnie pisz na forum o śmieszności.Nie masz pojęcia o czym czytasz więc nie zabieraj głosu.Jeżeli argumentem za waszym kandydatem jest to że to ktoś nowy to przypomnę że siedział kilka lat w Urzędzie Gminy i niech nie opowiada bzdur że nie miał wpływu na to co tam sie wyrabiało.Wasz kandydat był sekretarzem Gminy.Jego zachowanie w tej chwili przypomina zachowanie Poncjusza Piłata-umycie rąk.Wszyscy byli winni tylko nie On.I na koniec ja pisze o faktach być może nie znanych ogółowi społeczeństwa ,ale czy to się Panu podoba czy nie fakt jest fakt i nie ma z nim dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
bambi978 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 27.10.18, 14:10 I znowu to samo. Ok już nie będę kopał leżącego. Życzę miłego dnia. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca_1 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 27.10.18, 14:27 Victor-victoria bardzo cenię Twoje wpisy. Głos rozsądku jednakowoż nie przebija się niestety przez mściwość i wredność. Ten kandydat i ten elektorat już tak ma i nic tego nie zmieni. Wygrać choćby po trupach. 4 listopada nasza społeczność będzie zdawać egzamin. Co przeważy uczciwość i rozsądek czy przekupność. Postawimy na kulturę, profesjonalizm i postęp czy na arogancję i stagnację. Czy wygra uczciwość czy ludzie sprzedadzą się jak w pierwszej turze za darmowe usługi, 150pln[a może teraz stawka za głosy wzrośnie] i czcze obietnice? Odpowiedz Link Zgłoś
wredny131313 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 27.10.18, 14:39 Wobec powyższego tekstu przypominam że Pani że obowiązkiem każdego obywatela jest zawiadomić Prokuraturę o podejrzeniu Popełnienia przestępstwa.W tym wypadku jest to płatna korupcja wyborcza.Brak zawiadomienia prokuratury przez Panią będzie skutkować moim zawiadomieniem o popełnieniu przez Panią przestępstwa polegacego na niewywiązaniu się z obowiązku obywatelskiego zawiadomienia organów scigania o przestępstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca_1 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 27.10.18, 14:54 Proszę bardzo tylko jak prokuratura ludzi przyciśnie i okaże się ile głosów było kupionych to trzeba będzie powtórzyć wybory a wtedy okaże się kto jakie poparcie uzyska w sposób uczciwy... Odpowiedz Link Zgłoś
wredny131313 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 27.10.18, 16:13 Jeżeli posiada Pani wiedzę że głos były kupowane proszę zawiadomić prokuraturę jest to Pani OBOWIAZEK Odpowiedz Link Zgłoś
bambi978 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 27.10.18, 16:47 Nie bój nie bój. O kupowaniu głosów nic nie wiem. Ale za to fałszowanie dokumentów państwowych i ich upublicznienie jest zgłoszone. Dołożymy do tego oczernianie kontrkandydatow. Tacy pewni siebie byli niektórzy ze nawet się z tym nie kryli. Odpowiedz Link Zgłoś
przewrazliwiony Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 27.10.18, 15:02 No i Pan Wójt teraz straszy Prokuraturą... padłem... Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca_1 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 27.10.18, 15:26 No ale to ryzyko bo jak powtórzą wybory to już ten cud wyborczy może się nie powtórzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
56lm56 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 26.10.18, 16:43 Poucza Pani innych a sama to robi. A tak poza tym to widzę że chcecie mi zmienić płeć. Nie dam się w.......ać i to jeszcze na forum!!!:):) Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca_1 Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 26.10.18, 17:03 No cóż jakoś nie widzę Pana w roli kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
hangri Re: Rozpoczęła się wizyta duszpasterska 26.10.18, 17:07 Długo tak będziecie jeszcze się kłócić, bo nie wiem czy iść robić popcorn... ?? Odpowiedz Link Zgłoś