Dodaj do ulubionych

Gratulacje i podziękowania

05.11.18, 09:53
Gratuluję wygranej Panu Lewandowskiemu. Ma Pan teraz zaufanie wielu ludzi.
Gratuluję również Panu Dybowskiemu i dziękuję za 4 lata rządów.
Wbrew temu co tutaj i na facebooku ludzie piszą, to były na prawdę dobre 4 lata, po pierwsze odsunięta wtedy została pewna (post)komunistyczno-kombinatorska klika żyjąca pasożytniczo na tej gminie, przyczepiona do niej dosłownie jak huba do drzewa.
Mam pewne obawy ale mam również nadzieję że Pan Lewandowski będzie samodzielnym politykiem i z tą kliką nie będzie się trzymał. Ma Pan zaufanie tylu ludzi, że na prawdę nie warto.

Bądź Pan PiSowcem z jajami i nie dogaduj się z (post)komunistami! ;)

PS
"Trochę" Pan naobiecywał, a my tego będziemy pilnować.

Pozdrawiam,
Miauj
Obserwuj wątek
    • miauj Re: Gratulacje i podziękowania 05.11.18, 09:58
      PS2

Tak jak pisałem oddałem nieważny głos, teraz będę Pana SPRAWDZAŁ.
    • niezlalipa Re: Gratulacje i podziękowania 05.11.18, 12:49
      Nieważny głos powinien nie mieć prawa oceny. Ja mam nadzieję, że nowy Wojciech będzie organizował spotkania z ludem i będzie słuchał głosu jego. Poprzednik obiecywał i przez 4lata nie było żadnego spotkania tylko zjebka na ludzkie uwagi.
      Również gratuluję i wiem, że opłacało się głosować.
      P. S.
      W zamian za oddany głos nie oczekuje lamp i drogi koło domu😉😁 bo mam😁
      • miauj Re: Gratulacje i podziękowania 05.11.18, 13:16
        Będę obiektywny.

Ja drogi i lampy nie mam.
        Lampy nie chcę. Jest mi i sąsiadom zbędna, ale droga by się przydała.
        • wyborca_1 Re: Gratulacje i podziękowania 05.11.18, 14:11
          A ja gratuluję zwycięzcy. Pokonanemu też bym pogratulowała gdyby walczył fair .Nie mam w zwyczaju kopać leżącego powiem tylko , że najbardziej gratuluję mieszkańcom naszej gminy , którzy nie dali się ani zastraszyć , ani przekupić. Wybraliśmy spokój , szansę na prawdziwy rozwój i jedność bo jak widać w jedności siła.
          • swojchlop8 Re: Gratulacje i podziękowania 05.11.18, 14:32
            Oby tak było jak mówisz" wyborca_1".We mnie nie ma tyle aż optymizmu bo władza( nawet taka lokalna,mierna i z miernym uposażeniem, patrząc na skalę światową,oczywiście) robi szybko ludziom w głowach sieczkę. Ile razy to widziałem i zawsze było przykro:/
            Ważne żeby wójt nie zapomniał, kto jest jego pracodawcą( czyli my,mieszkańcy gminy) i miał w sobie dużo pokory, bo wtedy, nawet jeżeli nie umie wiele, to ma szansę wszystkiego się nauczyć.

Ciekawe, jak będą wyglądały teraz szarady w samym urzędzie, to chyba będzie pierwszą próba nowego wójta. Oby nie bawił się w zemsty i zatrudnianie " znajomych królika":/
            Niektórym pracownikom przydadzą się doszkolenia albo przesunięcia bo np.zdaniem żony ochrona środowiska powinna być zmodernizowana , a panie przesłane na szkolenia, żeby wiedziały co i jak, gdy np.przychodzą ludzie z problemami dotyczącymi zaśmiecania, czy wylewania szamb na pola, do rzeki, rowów czy też z problemami bezdomnych zwierząt, o czym pisałeś sam w jakimś poście.

Poprzedni wójt trochę zdyscypliwal pracowników gminy, którzy biegali po sklepach w godzinach pracy, jakby byli na urlopie. To jest bardzo in plus.

Zobaczymy, pożyjemy zobaczymy. W tak małej miejscowości nic się nie ukryje, więc sobie i panu życzę,żeby było dobrze i po ludzku.
            • miauj Re: Gratulacje i podziękowania 05.11.18, 14:56
              Oby nie wróciło to stare sprzed 4 lat to będzie dobrze.
            • wyborca_1 Re: Gratulacje i podziękowania 05.11.18, 15:58
              Ja jestem pewna ,że będzie lepiej bo gorzej to być by mogło w przypadku wygranej przeciwnika. Takiego podziału w naszej małej społeczności nie było za żadnego wójta, jak również takiej psychozy. Ludzie znajomi bali się szczerze ze sobą rozmawiać to było chore. Nowemu wójtowi dajmy szansę ,trochę czasu żeby mógł sobie wszystko na spokojnie poukładać wszak wiadomo ,, nie od razu Kraków zbudowali,, Ja w niego wierzę i trzymam za niego kciuki.

Co do ochrony środowiska to Twoja żona ma rację a ja nie tylko piszę o zwierzętach ja o nie walczę w każdy możliwy sposób. Pozdrawiam i życzę więcej optymizmu.
              • meriada Re: Gratulacje i podziękowania 05.11.18, 19:39
                Zgadzam się z Tobą wyborca_1. Dobrze, że ta psychoza się już skończyła. Nie piszę, że skończyła się również niepewność oczekiwania, gdyż byłam pewna kto wygra. Wybraliśmy demokratycznie i mądrze, dzięki czemu mamy nowego, superowego wójta gminy - taki prezent od losu na 100-lecie, a także 4-lecie odzyskania niepodległości ;)
                • lucyfer326 Re: Gratulacje i podziękowania 06.11.18, 10:48
                  Gratuluję Panu Lewandowskiemu wygranej. Życzę udanej kadencji. Ocenimy wszystko pod koniec. Gorzej być niż było nie będzie
                  😀
              • swojchlop8 Re: Gratulacje i podziękowania 06.11.18, 13:59
                Wyborca_1
                Nie wiem, o jakiej psychozie piszesz,serio :/
                Ja nie kryję swoich poglądów i nikt mi chałupy niepodpalil ani nie pluł w twarz, a z uwagi na to, że żaden z kandydatów nie byl " moim" to prawie każdy mógł uznać, że jest mu ze mną nie po drodze😎😂 Chybaprzeceniasz rolę polityki w życiu codziennym, ja rozumiem że Ty się zaangażowałes ale większość ludzi raczej wyboru traktowało jako ciekawostkę regionalną nie wojnę z sąsiadami. Sąsiad który agitował.mnie na Twojego kandydata wczoraj podał mi rękę mimo że znał mój sceptycyzm, a dzisiaj to samo zrobił zwolennik byłego wójta.
                Może to nasz wiek sprawia, że nie ekscytujemy się tak wyborami, może tu żyłują się znaczeniem młodsi od nas , może tak być.

"Merida" -demokratyczny wybór nie ma nic wspólnego z mądrością, to trochę taki wybór statystyczny, szczęście, bo wystarczy jeden głos,żeby przeważyć szalę na czyjąś korzyść:)

Chyba rzeczywiście tu tak gorączkują się młodzi ( "superowy" wójt😂), a ja doświadczony ( nie mówię,że od razu mądry😉) jestem znacznie bardziej ostrożny w wiwatowaniu. Jeszcze brakuje mi tu stwierdzenia typu " Bóg tak chciał" 😎😂😂😂 Bądźmy realistami, wybraniec to człowiek, trudno będzie mu teraz ową wypiewaną na tym forum jego honorowość udowadniać wszem i wobec.Nie zazdroszczę 😉😍
                • niezlalipa Re: Gratulacje i podziękowania 06.11.18, 20:27
                  Wystarczy, że nowy wójt będzie żył w zgodzie ze spoleczenstwem, słuchał ludzi ale bez przesady i żeby nie dał sobie wejść na głowę.lody bystry wie co robic więc już wyciszamy fora i zabieramy się do pracy. Staremu pewnie przykro, każdy by się czuł podobnie no ale.... Trzeba być człowiekiem. Do usłyszenia za 5 lat...🙋
                  • lucyfer326 Re: Gratulacje i podziękowania 07.11.18, 15:49
                    Każdy ma to na co zasłużył. Nie oczekujemy od razu nie wiadomo jakich zmian. Najgorsza jest arogancja władzy i lekceważenie wyborców.
                    Ocenimy co się zmieniło za dwa, trzy lata.
                • wyborca_1 Re: Gratulacje i podziękowania 07.11.18, 16:26
                  Jeżeli się słucha a nie słyszy, patrzy a nie widzi , czyta bez uwagi to się żyje w niewiedzy. Owszem angażuję się i nie uważam tego za ujmę .Angażuję się nie tylko w wybory ale ogólnie jestem zaangażowana .Nie siedzę i nie czekam aż się samo wszystko zrobi po to by potem móc narzekać , że się nie zrobiło.

Jeżeli Twoja wiedza jest tak rzetelna we wszystkim jak w temacie zwierząt przykościelnych to sam się dyskredytujesz. Otóż ten pies nad którego losem tak się użalałeś ma lepiej niż niejeden pies w naszej gminie. Jest zaopiekowany : zaszczepiony ,odrobaczony ,dostaje codziennie ciepłe jedzenie i codziennie wychodzi na długi spacer. Od wpisu na forum to może się komuś co najwyżej poprawić samopoczucie. Dobrze , że nie widać psów w gminnej przechowalni do których nie ma dostępu i którym niestety nie można pomóc. Pewnie ,że mogło by być lepiej ale trzeba by coś zrobić zaoferować pomoc a nie tylko krytykować. Dużo ludzi tak właśnie robi ,dostarczają siano czy warzywa i to już jest warte szacunku i godne naśladowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka