neil_mccauley Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 27.11.06, 19:59 Owszem - Pani Jarzynowska. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunt123 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 27.11.06, 20:11 troszkę jestem zaskoczona Odpowiedz Link Zgłoś
waldek19555 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 28.11.06, 11:23 neil_mccauley napisał: > Owszem - Pani Jarzynowska. Ale to pan Wujkiewicz , były wójt miał być przewodniczącym. Z pania Jarzynowską to plotka jakaś.Nie wierzę że tak Wujkiewicza wydymali. No chyba że wicewójt maczał wtym palce. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca10 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 28.11.06, 12:23 Pani Jarzynowska jest przewodniczącą a Pan Głowacki zastępcą. Tak ustaliła rada w głosowaniu i tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
lewatywa6 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 28.11.06, 12:47 Nie wierzę Przecież miał byc wujkiewicz. To kumple tak by mu dali do wiwatu? a może przegrał w głosowaniu Kt może powiedzieć jak to sie odbyło? Pilne!! Jesli z tą jarzynowskią prawda to na każdej sesji zamiast obradować będą zmawiać różaniec bo mówią że to wielka działaczka kólka różańcowego. Odpowiedz Link Zgłoś
neil_mccauley Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 28.11.06, 16:01 To bardzo ciekawe - chodzi mi o GLOSOWANIE ktorego jako takiegonie bylo, tylko nowowybrany wojt zaproponaowal (czyt. zlozyl propozycje nie do odrzucenia!!) Pania Jarzynowska. Ktos musial zapracowac sobie na ten pseudo demokratyczny wybor, ale co sie dziwic tak wyglada demokracja w naszej gminie. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek19555 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 28.11.06, 17:04 Co sie dziwić. Demokrację mamy.Lud ciemny wybrał sobie pana i władce x 2 na nastepne 4 lata. No chyba ze chlopaki spsocą coS albo zmajstrują. Bedziemy obserwowac bo naród coraz bardziej świadomy w tym co władzy wolno a czego nie. I opozycja pokazna bo 1300 głosów nie w kij dmuchaj. Pan starosta z Radziejowa kolegą serdecznym naszego wójta też nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek120 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 28.11.06, 18:08 ludzie o jakim Głowackim jest mowa bo nie kumam? a z Jarzynowska to następne przegięcie. jakie ona ma pojęcie. Powinna raczej nazywać się NIEJARZYNOWSKA lub NICJARZąCA Odpowiedz Link Zgłoś
waldek19555 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 28.11.06, 18:28 Zdzichu chyba z Galonek. Lat około 60 jeśli mnie oko nie myli Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka19 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 01.12.06, 14:24 Znam panią Jarzynowską kilka lat i wiem że jest bardziej inteligentna od Ciebie kwiatek120, lewatywy i wszystkich debili którym się nie spodobał wybór razem wziętych. Drugą sprawą jest sesja gdybyście choć trochę się interesowali to wiedzieli byście że dzień w którym się odbyła był ostatnim dniem w jakim musiało się odbyć pierwsze posiedzenie. A jeśli chodzi o wybór to widzę że też niektórzy macie ciekawe informacje bo pan Wujkiewicz sam zrezygnował z kandydatury na przewodniczącego pod warunkiem że w jego miejsce będzie pani Jarzynowska. Dam wam dobrą radę, zanim zaczniecie pisać pierdoły typu "Nie wierzę Przecież miał byc wujkiewicz. To kumple tak by mu dali do wiwatu?" zastanówcie się i dowiedzcie jak było naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
makao12 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 01.12.06, 14:59 Jaś fasolka czy marysia fasolka? Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka19 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 01.12.06, 23:06 po prostu fasolka Odpowiedz Link Zgłoś
laura_d-b straszliwe marudy i narzekacze 28.11.06, 19:15 Witam Państwa, Sadzilam ze po wyborach nabiora Państwo troche zapału do dzialania. A narazie widac tylko to ze wszystko jest zle, do bani i nalezy wszystko zakwestionowac. Szkoda. Gdyby został wybrany p.Wujkiewicz - narzekalibyscie ze to on, ze qumplostwo, itp. gdy zostala wybrana p.Jarzynowska - tez narzekacie. Czy portaficie cos wiecej niz narzekac? Nigdy nie bedzie tak ze wszystkim wszystko sie bedzie podobało - ale nie widze tu nawet checi sprawdzenia tego jak to bedzie - najlepiej odrazu wszystko zakwestionowac. Po co udzielic wsparcia i chcieć cos więcej niż byle jakosc narzekania. Ale czy warto? Może nie warto? Chyba nie warto... Raczej nie warto. Nie, nie - nie warto. Do żył Jest nóż. Lub w dół Na bruk Z wysoka. Ale czy warto? Może nie warto? Chyba nie warto... Raczej nie warto. Nie, nie - nie warto. Jechać by można do miast Lub w las, Na błoń. Na koń I goń Nieboskłon. Ale czy warto? Może nie warto? Ech, chyba warto... Tak, tak - warto. Bardzo to warto. O, tak - to warto. Jeszcze jak warto. (StEd) Czy warto tracic energie i czas na narzekanie? Zróbcie cos pozytywnego, dla innych. ot, chocby na poczatek kliknijcie w danonki (watek:prośba (2) plac.zabaw) Pozdrawiam, Laura Dobek-Borowiecka Odpowiedz Link Zgłoś
waldek19555 Re: straszliwe marudy i narzekacze 28.11.06, 19:45 pani , do roboty to są władze. zostały wybrane niech działają. wybór mojego imiennika może kumpelstwo , wybór tej pani to zapłata dla jarzynowskiego za kampanię w Orlu. a jak pani poetka to wieczorek w goku zorganizować poezji czytanej. Odpowiedz Link Zgłoś
laura_d-b straszliwe marudy i narzekacze - propozycja. 28.11.06, 20:26 Niezgadzam sie z tym ze od roboty jest tylko wladza. Gdyby Owsiak czekał na innych - nigdy nie mielbysmy w Polsce Wielkiej Orkiestry Światecznej Pomocy i tych pare tysiecy dzieciaków ktore uzyskały pomoc dzięki temu - nadal by czekały az ktos u władzy w Warszawie cos zrobi. Gdyby ni ebyło fundacji ITAKA -wiele dzieci (i doroslych) by nadal bylo zaginionych - bo ktos czeka na policje. Takich przypadkow moge wymieniac wiele, tyle ze nie wiem czy to poruszy kamienne (?) serce forowiczow. Wiec, ja bym sie nieogladała za innymi tylko zrobila cos. Proponuje kilka spraw wziasc w swoje rece i nieogladac sie na innych. Na poczatek proponuje akcje: "I TY mozesz zostać sw. Mikołajem / Mikołaj pamieta o wszystkich dzieciach". szczegoly zamieszczam w oddzielnym poscie. Przylaczycie sie? Kto jest za? Wiersz ktory zamiescilam ostatnio jest autostwa StEda czyli Edwarda Stachury. A przyszedł by Pan na taki wieczorek? Pozdrawiam, Laura Dobek-Borowiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
lewatywa6 Re: straszliwe marudy i narzekacze 28.11.06, 19:52 pani Lauro proszę ograniczyć poezję Wracając do tematu Wszystko wskazuje że jesdnak scenariusz może nie czarny - bo farbowany ale powiedzieć można tak Jaka rada taka przewodnicząca. a zastępca ponad 60 lat cóż rówieśnik wójta razem wójt zastępca przewodniczący i jego zastępca mają więcej lat niż wszyscy radni do kupy. Zanosi sie zatem na takie rządy chińskie gdzie była zasada że im ktoś starszy tym stołek ważniejszy. Trzeba im dać rzeczywiście trochę czasu ale źle zaczynją Rozmawiałem dzisiaj z sołtysem i okazało się że na pierwsza sesja zwołana została po cichu i nikt żaden z sołtysów ani mieszkańców nie wiedział. Jeślo toprawda jest to okropny skandal Pytam zatem forowiczów czy wiedzieliście o terminie sesji i kto na niej był? Musimy zaprotestować Zrobili tak jakby ślubowanie było jakims wstydliwym czymś a to przecież wielkie wydarzenie Czekam na opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
laura_d-b Re: straszliwe marudy i narzekacze 28.11.06, 20:28 Lewatywo, moge organiczyc poezje - ale sam przeciez pisales wiersz nie tak dawno. (post z tematem: poezja) Odpowiedz Link Zgłoś
lewatywa6 Re: straszliwe marudy i narzekacze 28.11.06, 22:45 wiesz Lauro z tą moja poezją to tak jak z lataniem na miotle: ani to, ani to nie wychodzi, ale odpowiedz czy wiedziałaś o sesji? jak to skomentujesz. Jesteśmy tu po to aby może anonimowo ale patrzeć władzy na łapki Czekam na odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
laura_d-b Nie pytajcie, co kraj może zrobić dla was..... 29.11.06, 10:06 Nie interesowałam sie tym kiedy o ktorej bedzie sesja (chocby dlatego ze i tak nie byłabym uczestnikiem jej). Dla mnie wazne było to, zeby wybory w koncu rozstrzygneły kto bedzie wójtem, zeby niezaleznie kto wygra miał stworzone warunki do pracy (tak by nie musiał sie oganiac od zarzutów - a mogł przystapic do działania). Teraz jest dla mnie wazne, zeby COŚ zaczac robic - a nie czekac z załozonymi rączkami, az ktos cos zrobi za mnie. Na narzekanie mi szkoda czasu. Do roboty Panowie i Panie:) Jak to mowił John Kennedy, 20-tego stycznia 1961: Ask not what your country can do for you --ask what you can do for your country. Nie pytajcie, co kraj może zrobić dla was; pytajcie, co wy możecie zrobić dla kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
lewatywa6 Re: Nie pytajcie, co kraj może zrobić dla was.... 29.11.06, 11:13 to co proponujesz? jakie są twoje pomysły na tę gmine My się przyłączymy i zbudujemy nowy dom jeszcze jeden nowy dom ale muszą być fundamenty nowe nie będziemy stawiać nowych murów na glinianej polepie. a fundamenty to sprawnie mysląca i funkcjonująca władza. Już to że nie interesujesz sie obradami najwyższego w gminie gremium nie świadczy dobrze o tobie Ciekaw jestenm czy choć wiesz kto jest twoim radnym jaki reprezentuje poziom. Twoje uczestnictwo w obradach byłoby może katalizatorem do działania tegoż radnego Ty uważasz że ludzie rozstrzygnęli wszystko a teraz niech się dzieje co chce. Mamy czekać cztery lata ? Niedoczekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
laura_d-b Re: Nie pytajcie, co kraj może zrobić dla was.... 29.11.06, 12:55 No coz jak narazie nie widze większego odzewu na forum dot: * placu zabaw dla dzieci * akcji mikołajkowej. Zobacz ze te rzeczy nie wymagaja zbytniego angazu wladzy - mozna to zaczać nawet bez nich i to teraz zaraz natychmiast i juz:) Na to nie musisz czekac. Proponuje wziasc pewne sprawy w swoje rece. (a jesli chodzi o wladze - przeczytaj jeszcze raz słow piosenki Geppert -dajmy szanse wladzy) Uwazam, ze twoja ocena moje osoby jest zbyt pochopna. Uwazałabym na pewne słowa. Pomysl, moze nie tylko ty masz 'deko drogi';-p a poza tym musze dbac o to co mi daje pieniadze dzięki, ktorym moge m.in. robic cos innego i dla innych. Co do tego co dzieje sie w Gminie - informacje, ktore mnie interesuja, sa na bieżąco updatowane. To co, pomozesz zrobic cos dla innych? czy tylko bedziesz czekał/a na to co zrobia inni? Odpowiedz Link Zgłoś
konkord3 Re: straszliwe marudy i narzekacze 01.12.06, 20:13 masz racje zrobili to po cichu uklady daly w morde spisek zawiazany i jest przewodniczaca po co glupia gawiedz miala ogladac to przedstawienie po malutku po cichutku ..... Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek120 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 01.12.06, 17:09 może Jarzynowska jest inteligentniejsza ode mnie ale stokroć brzydsza a na tym stołeczku prezencja jest bardzo ważna Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka19 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 01.12.06, 23:05 Ty skoro jesteś taki piękny(a) to idź na wybory miss Polonia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 01.12.06, 23:07 fasolka19 napisał: > Ty skoro jesteś taki piękny(a) to idź na wybory miss Polonia!!! Słuchajcie, nie szata zdobi człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
paniewowita Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 01.12.06, 23:08 Świat czasu mnie tu nie było wracam i co Po wyborach. Jest nowy wójt, nowa przewodnicząca, też ktoś tu pisze że brzydka, - nie znam, więc mi to wisi. Według tego co czytam przewodniczącą powinien być kwiatek120 Niestety nie byłem na wyborach bo gdybym był przewaga byłaby mniejsza powiem jednak co zmyliło ludzi u nas we wiosce ludzie przeczytali że pan Marek złożył ślubowanie i został członkiem zarządu w powiecie Wiele osób sądziło że zwyczajnie odpuścił a były takie rozmowy że się z dróga stroną dogadał Nie chcę o tym mówić ale mi głupio . Kwiatku jak za cztery lata wystartujesz to na ciebie zagłosuję Odpowiedz Link Zgłoś
mnich16 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 02.12.06, 22:53 kwiatku120 ostatnie 4 lata na tym stołeczku siedział facet, który ma ADHD i wykonuje niezkoordynowane ruchy rąk i nóg i nikomu to nie przeszkadzało Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 03.12.06, 00:43 mnich16 napisała: > kwiatku120 ostatnie 4 lata na tym stołeczku siedział facet, który ma ADHD i > wykonuje niezkoordynowane ruchy rąk i nóg i nikomu to nie przeszkadzało A dlaczego miałoby to przeszkadzać w czasach wielkiej tolerancji dla inności gdzie osoby starsze, niepełnosprawne i chore maja prawie równe prawa człowieka??? Odpowiedz Link Zgłoś
mnich16 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 03.12.06, 11:01 do saubera ja odpowiadałem kwiatkowi120 bo twierdzi, że pani Jażynowska jest brzydka, a ja mu tylko podpowiadam, że gorsze egzemplarze na ty stołku siedziały i ja akrat nie mam nic przeciwko osobom chorym czy niepełnosprawnym. Czasami właaściwie to zawsze ja na tym forum czytam to co wy inteligencja pisze to dziekuję Bogu że jestem zwykłym człowiekiem. Wszystko krytykujecie wogóle coś wam się podoba, chyba tylko wy sami możecie się sobie pogobać? Odpowiedz Link Zgłoś
makao12 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 03.12.06, 13:36 obrzydzenie bierze i aż nie chce się tu wchodzić kiedy tego typu osoby wchodzą na forum jak mnich16 a właściwie MNISZKA bowiem zalogowana jesteś choć w kapturze jako ona. To że cię tak boli uroda a w zasadzie jej brak u przewodniczącej świadczyć może tylko o tym że to twoja przyjaciółka. - albo sama nią jesteś. Źle jednak świadczy o tobie jeśli bronisz jednej osoby atakując drugą . Mówiąc o chorym przewodniczącym powinnaś napisać o kórego ci chodzi bo było ich kilku a jeśli z tą chorobą to prawda to postąpiłaś wstrętnie bo chorobę nikt nie wybiera. Jeśli jednak piszesz o kimś że jest chory a jest to nieprawda to jestę po stokroć obrzydliwa. Napisz skąd masz takie informacje albo przeproś Najlepiej jednak nie zabieraj na tym forum głosu bo psujesz fajny klimat. Najlepiej zmień kolejny raz nick bo pod tym występujesz po raz pierwszy Osobięcie uważam że pomimo kwaśności twojego charakteru jest szansa na to abyś przestała być fabryką octu Pomyśl i na spokojnie odpowiedz że przesadziłąś. Sauber, lewatywa kwiatek wyborca krytykują ale nie wyśmiewają się z nikogo. Pomyśl nad moimi propozycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
mnich16 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 03.12.06, 21:32 Makao12 proponuję abyś uważnie czytał to co tu ludzie piszą. Zapewniam, że jestem 100-tu procentowym facetem, ale za to wiem kim ty jesteś właśnie odsłoniłeś swoją twarz Odpowiedz Link Zgłoś
kujawianka13 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 03.12.06, 14:04 proponuje nie uzywac nazw ktorych znaczenia sie nie zna. przerabialismy to juz z Panem Piotrem... zle na tym wyszedł, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
makao12 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 03.12.06, 15:45 a co cię kujawianko niła tak zabolało że aż występujesz w roli adwokata mniszki? ona sama nie może? posuń się przy kompie , chyba że tworzycie zespół to wtedy sorki Odpowiedz Link Zgłoś
mnich16 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 03.12.06, 21:46 a ha jeszcze jedno makao12 sorry zapomniałem, że tylko ty masz wyłączność na obrażanie i wyśmiewanie inych spadam tak jak się pojawiłem bo obrażać to my ale nie nas prawda makao?Obiecuję wieęcej się nie odezwę bo wyjeżdzam do Irlandii pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 04.12.06, 00:04 mnich16 napisała: wyjeżdzam do Irlandii > pozdrawiam a jak będziesz w Edynburgu drapinj coś , że jesteś i Ci dobrze, ucieszysz nas trochę , pamiętaj o rodzinnych stronach, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mnich16 Re: i jak? mamy już przewodniczącego/ącą rady gm 04.12.06, 23:34 spoko napiszę o ile będę w Szkocji bo jak mi wiadomo to Edynbur jak piszesz leży i owszem na wyspach ale w Szkocji a nie Irlandii! Odpowiedz Link Zgłoś