szarotka72 25.04.07, 18:36 Sauber,ten wątek specjalnie dla Ciebie,żebyś nie pisał o muchach w wątku o inwestycjach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarotka72 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 25.04.07, 18:44 Najbardziej podobają mi się motyle i biedronki. Odpowiedz Link Zgłoś
nowyxxl Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 25.04.07, 20:39 szarotka72 napisała: > Najbardziej podobają mi się motyle i biedronki. Biedronki możesz nawet kochać,ale motyle podzwiaj i niszcz,bo one na początku są plichą (larwą,gąsienicą) często żarłoczną,a dopiero pięknością Ja często podglądam i podziwiam pająki jak zastawiają swoje sieci.. miłych obserwaciixxl Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 25.04.07, 22:16 szarotka72 napisała: > Sauber,ten wątek specjalnie dla Ciebie,żebyś nie pisał o muchach > w wątku o inwestycjach. Tak, ale ten film o muszce trzeba obejrzeć do końca, posłuchać finałowego monologu, a wtedy wszystko jest takie Nam bliskie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
zauber07 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 26.04.07, 07:50 Wczoraj w telewizorni mówili że, na chrabąszczach można nieżle zarobić.Podobno po lekkiej zimie namnożyło ich się za dużo i niszczą drzewa. Ciekawe czy płacą od sztuki,czy od kilograma Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 26.04.07, 08:18 zauber07 napisał: > Wczoraj w telewizorni mówili że, na chrabąszczach można nieżle zarobić.Podobno > po lekkiej zimie namnożyło ich się za dużo i niszczą drzewa. > Ciekawe czy płacą od sztuki,czy od kilograma Nasi przodkowie na stonce niezłą kasę zbili, to były czasy Odpowiedz Link Zgłoś
zauber07 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 26.04.07, 08:28 sauber1 napisał: > Nasi przodkowie na stonce niezłą kasę zbili, to były czasy Idąc za głosem przodków,można by pomyśleć że,to robota Jankesów Odpowiedz Link Zgłoś
wsk18 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 03.06.07, 22:04 Proszę o pomoc fachowca,lub rolnika zdoświadczeniem. jakaś galaretowata substancja zżera mi jęczmień co to jest i czym to zniszczyć Odpowiedz Link Zgłoś
sisi76 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 05.06.07, 19:17 na jęczmieniu są ślimaczki oto trucizna - serkill super 25 ec , domieszac superam 10 AL to specyfik wspomagający rozpylenie Odpowiedz Link Zgłoś
wsk18 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 05.06.07, 20:56 sisi76 napisał: > na jęczmieniu są ślimaczki oto trucizna - serkill super 25 ec , domieszac > superam 10 AL to specyfik wspomagający rozpylenie sisi ślimaczki mają domki,a to jest brązowa pełzająca galareta i zżera górne listki jęczmienia i jest tego mnogo-lubią to mrówki. Odpowiedz Link Zgłoś
nowyxxl Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 06.06.07, 23:25 wsk18 napisał: > sisi ślimaczki mają domki,a to jest brązowa pełzająca galareta i zżera górne > listki jęczmienia i jest tego mnogo-lubią to mrówki. Jeśli to lubią mrówki to niech jedzą,poco je truć. Oczywiście lubię galaretkę,ale z torebki. Witaj Wska!-mam nadzieję,że zostaniesz z nami na chwile. z poważaniem xxl Odpowiedz Link Zgłoś
wsk18 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 08.06.07, 23:16 nowyxxl napisał: > wsk18 napisał: > > sisi ślimaczki mają domki,a to jest brązowa pełzająca galareta i zżera gó > rne > > listki jęczmienia i jest tego mnogo-lubią to mrówki. > Jeśli to lubią mrówki to niech jedzą,poco je truć. > Oczywiście lubię galaretkę,ale z torebki. > Witaj Wska!-mam nadzieję,że zostaniesz z nami na chwile. no niewiem,bo wyśmiewacie się z rolników Odpowiedz Link Zgłoś
nowyxxl Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 11.06.07, 22:30 wsk18 napisał: > no niewiem,bo wyśmiewacie się z rolników Ja też pochodzę z rodziny chłopskiej i napewno w moich postach nie było nic co mogło by obrazić rolników-no może maleńka prowokacia,aby skłonić Was do dyskusji z nami.Rolnictwo to bardzo opszerny i ciekawy temat. Mój tata zawsze mawiał"rozum chłopa i siła byka są nie zbadane." Myślę,że w tym tkwi śiła naszego rolnika-ciekawa może być nasza dyskusja, oczywiście masz wybór i jesteś pierwszy potwierdzony rolnik na naszym forum Z poważaniem xxl Odpowiedz Link Zgłoś
wsk18 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 14.06.07, 22:49 nowyxxl napisał: > wsk18 napisał: > > > no niewiem,bo wyśmiewacie się z rolników > Ja też pochodzę z rodziny chłopskiej i napewno w moich postach nie było > nic co mogło by obrazić rolników-no może maleńka prowokacia,aby skłonić Was > do dyskusji z nami.Rolnictwo to bardzo opszerny i ciekawy temat. > Mój tata zawsze mawiał"rozum chłopa i siła byka są nie zbadane." > Myślę,że w tym tkwi śiła naszego rolnika-ciekawa może być nasza dyskusja, > oczywiście masz wybór i jesteś pierwszy potwierdzony rolnik na naszym forum > Z poważaniem xxl ciekawie to brzmi-rozpocznij rolniczy wątek spróbujemy może ktoś jeszcze dołączy Odpowiedz Link Zgłoś
wsk18 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 16.06.07, 21:03 I co nowy chcesz podyskutować i znikasz,a może załatwiasz deszcz jeśli ci się uda stawiam wódke. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 16.06.07, 22:06 wsk18 napisał: > I co nowy chcesz podyskutować i znikasz,a może załatwiasz deszcz jeśli ci się > uda stawiam wódke. Przyjedź do mnie, weź krzynkę, zobaczymy co da się załatwić?, ale jak nie przestanie lać, to trzy będziesz musiał jeszcze stracić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nowyxxl Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 18.06.07, 22:46 sauber1 napisał: > Przyjedź do mnie, weź krzynkę, zobaczymy co da się załatwić?, ale jak nie > przestanie lać, to trzy będziesz musiał jeszcze stracić ;) Witaj Sauber-cieszę się że wróciłeś z wygnania. Zaproście mnie na tę imprezę-co trzech to nie dwóch Odpowiedz Link Zgłoś
nowyxxl Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 18.06.07, 22:37 wsk18 napisał: > I co nowy chcesz podyskutować i znikasz,a może załatwiasz deszcz jeśli ci się > uda stawiam wódke. Takiej władzy,ani znajomości niemam,ale napić się mogę. A co do znikniencia,to zawsze w sobotę i niedzielę trudno się dopchać do kompa, bo to familijny- pozdrawiamxxl Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 20.06.07, 18:39 nowyxxl napisał: > Witaj Sauber-cieszę się że wróciłeś z wygnania. > Zaproście mnie na tę imprezę-co trzech to nie dwóch Ja też bardzo się cieszę, że tu tak gwarno wesoło bawicie się, ale żeby we trzech pić? a co obecni tu na to ? Pozdrawiam wszystkich słonecznie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wsk18 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 20.06.07, 22:15 Z imprezy nici,bo deszczu jak nie było tak niema. Jak do jutra nie popada to mi już nie będzie potrzebny gratulacie-z-4700 do 5000-Wam pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 20.06.07, 23:41 wsk18 napisał: > Z imprezy nici,bo deszczu jak nie było tak niema. > Jak do jutra nie popada to mi już nie będzie potrzebny Z całym szacunkiem dla Twojej syzyfowej pracy, zależnej od warunków na które człowiek niestety wpływu nie posiada wielkiego, w najgorszym wypadku tym bardziej będzie powód by to zrealizować, może z tego kasy nie będzie, ale za to wesoło być może ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 23.06.07, 18:43 wsk18 napisał: > Z imprezy nici,bo deszczu jak nie było tak niema. > Jak do jutra nie popada to mi już nie będzie potrzebny I co, dziś popadało trochę??? Odpowiedz Link Zgłoś
wsk18 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 24.06.07, 00:20 sauber1 napisał: > > I co, dziś popadało trochę??? Lepsze to nisz nic.Mam nadzieje że to na początek,bo deszcze świentojańskie, lubią padać nawet dwa tygodnie,i wtedy może być problem.No cóż nam ludziom trudno dogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 24.06.07, 11:39 wsk18 napisał: > No cóż nam ludziom trudno dogodzić. Z tym to akurat bywa różnie , ale też nie popadajmy w gigantomanię, do pełnego nie nalejesz ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 28.06.07, 19:09 wsk18 napisał: > Lepsze to nisz nic. To co zakręcamy kurek i włączamy światło, czy chlejemy? Odpowiedz Link Zgłoś
wsk18 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 28.06.07, 22:14 sauber1 napisał: > To co zakręcamy kurek i włączamy światło, czy chlejemy? Niech siąpi.Zostajemy w barze przy kufelku. Odpowiedz Link Zgłoś
nowyxxl Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 28.06.07, 22:42 wsk18 napisał: > sauber1 napisał: > > To co zakręcamy kurek i włączamy światło, czy chlejemy? > Niech siąpi.Zostajemy w barze przy kufelku. A co ma zrobić ten, co biopaliwo ma na polu? Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 29.06.07, 10:51 nowyxxl napisał: > A co ma zrobić ten, co biopaliwo ma na polu? Czasem tylko wystarczy chcieć podatki.wp.pl/kat,70354,title,Sejm-ulga-podatkowa-dla-producentow-biopaliw,wid,8976123,wiadomosc.html?rfbawp=1183106775.744&ticaid=1402a Odpowiedz Link Zgłoś
nowyxxl Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 29.06.07, 21:11 Ta ulga dotyczy producentów biopaliw i biokomponentów A ja miałem na myśli producentów rzepaku. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 29.06.07, 21:56 nowyxxl napisał: > Ta ulga dotyczy producentów biopaliw i biokomponentów > A ja miałem na myśli producentów rzepaku. A ja myślałem że Ty jesteś producentem "bio ;)paliwa", jak z dawnej reklamy kiedy jeszcze było wolno reklamować trunki? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wsk18 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 02.07.07, 13:00 Mnie nadal jeszcze potrzebny deszcz,a kol.rolnicy mają problem z rzepakiem Ciekawe co zrobi Pan Bóg by wszystkich zadowolić. Tylko nie mówcie że ześle nawałnicei będzie po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 02.07.07, 17:57 wsk18 napisał: > ... > Tylko nie mówcie że ześle nawałnicei będzie po problemie. Czy Ty i nie tylko, musisz krakać, podamy jutro??? Odpowiedz Link Zgłoś
nowyxxl Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 06.07.07, 21:36 wsk18 napisał: > sauber1 napisał: > > To co zakręcamy kurek i włączamy światło, czy chlejemy? > Niech siąpi.Zostajemy w barze przy kufelku. Kończcie waści to piwko i wynocha z baru niech wreszcie będzie pogoda, bo się lato skończy,a ja od diś mam urlop. Do zobaczenia po* Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 07.07.07, 11:53 nowyxxl napisał: > Kończcie waści to piwko i wynocha z baru niech wreszcie będzie pogoda, > bo się lato skończy,a ja od diś mam urlop. > Do zobaczenia po* To co odkręcamy??? pstryk 6,8 ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wsk18 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 10.07.07, 22:56 sauber1 napisał: > To co odkręcamy??? pstryk 6,8 ;))) Wystarczy bo szarotka rzepak chce kośić Odpowiedz Link Zgłoś
wsk18 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 14.01.08, 17:55 wsk18 napisał: > sauber1 napisał: > > To co zakręcamy kurek i włączamy światło, czy chlejemy? > wsk18 napisał > Niech siąpi.Zostajemy w barze przy kufelku. > sauber1 napisał > A z Tobą WSKA bym się bardzo chętnie napił, pal diabli dzikie > zakazy, pod > warunkiem że za za załatwienie deszczu zaległe postawisz. Mślę, > że pamiętasz, > nie wyślizgniesz mi sie ptaszku, lubię w ludziach poczucie > humoru ,a kamiennych > twarzy dla pozorów, wręcz nie cierpię i mam ku temu powody ... wybacz a tu to skim drinkowałem nawet niewiedziałem jak się w chacie znalazłem.ja mogłem mieć zaćmę,ale TYYY? o wypicie zapytać można i niema co się obrażać jak ten wielki no to do następnej potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
wsk18 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 21.06.08, 23:27 kolego Sauber a może byś tak znów pomyślał o deszczu , a nie dyskutujesz o bzdetach nie wiadomo z kim bo jest przeciek że ktoś pracuje nad tym by rozwalić to nasze forum Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 22.06.08, 01:02 wsk18 napisał: > kolego Sauber a może byś tak znów pomyślał o deszczu , a nie > dyskutujesz o bzdetach nie wiadomo z kim > bo jest przeciek że ktoś pracuje nad tym by rozwalić to nasze forum A za zeszły rok u Daniela siostry rachuneczek uregulowany ?:) Może i się coś pomyśli, ale tym razem na sucho się nie da?:) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Owady pożyteczne i szkodniki... 22.06.08, 01:36 wsk18 napisał: > kolego Sauber a może byś tak znów pomyślał o deszczu , a nie > dyskutujesz o bzdetach nie wiadomo z kim > bo jest przeciek że ktoś pracuje nad tym by rozwalić to nasze forum Tak wsk wierny przyjacielu tego forum, masz wiele racji w tym co mówisz, ostatnio rozmawiałem z kolega oficerem SB i wiem że szykuje się wielka prowokacja i bardzo możliwe, że komuś zależy by to forum rozwalić, a zostawić tylko pobliski portal milicyjny i w dodatku spowodować tak by ludziom tam tylko wolno czytać było, bo pisanie przeszkadza w sprawowaniu wielkiej władzy, doszły mnie słuchy, że najbardziej skarżą się sołtysi na wielką swobodę wypowiedzi i brak posłuszeństwa poddanych ... Odpowiedz Link Zgłoś