Dodaj do ulubionych

Operacja kręgosłupa szyjnego

25.09.12, 09:00
Mój tata jest po operacji górnej partii kręgosłupa szyjnego. Zooperowane zostały odcinki kręgosłupa C6 i C7,zostały założone implanty. Przebywał w szpitalu 6 dni. Czy ktoś orientuję się czy ZUS wypłaca jakie kolwiek odszkodowanie za pobyt w szpitalu, i za operację? Proszę o odpowiedź.

Obserwuj wątek
    • wiem-1 Re: Operacja kręgosłupa szyjnego 02.10.12, 22:48
      Wiolinko, chyba pomyliłaś instytucje.
      Takie odszkodowania wypłaca PZU na podstawie dodatkowego ubezpieczenia grupowego

www.pzu.pl/c/document_library/get_file?uuid=51d999da-cdb4-485b-95b1-cb92c106cb93&groupId=10172
      W przypadku taty za pobyt w szpitalu również jest wypłacane odszkodowanie(powyżej 3 dni)
      Z zakładu pracy należy pobrać polisę i z wypisem ze szpitala złożyć w PZU.Teramin na rozpatrzenie i wypłatę wynosi 30 dni.
    • roxiroxi Re: Operacja kręgosłupa szyjnego 14.10.12, 14:14
      Ja też jestem po operacji kręgosłupa szyjnego. Z PZU (ubezpieczenie grupowe) dostałam jedynie odszkodowanie za pobyt w szpitalu. Mam również pytanie czy ktoś się orientuje, czy należy się jakieś jeszcze odszkodowanie? np. z tytułu uszczerbku na zdrowiu?
      • pomorzanka34 Re: Operacja kręgosłupa szyjnego 27.10.12, 07:12
        jeśli opłacane są za Ciebie składki ZUS (czy to jak od pracownika czy jako pracodawca ) mozesz do ZUS-u po zakończonym leczeniu złozyć wniosek o przyznanie uszczerbku na zdrowiu .Konieczny wówczas będzie druk N-9 o zakończeniu leczenia . Wówczas ZUS wyznaczy Ci komisję lekarską i lekarz orzecznik zdecyduje czy takowy uszczerbek na zdrowiu wystąpił i % procentowo moze przyznać uszczerbek. Co do prywatnego ubezpieczenia wsystko zalezy jaką masz opcję wykupioną , w niektórych jest opcja operacje chirurgiczne i wówczas mozna się starać o wypłate .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka