nikab222 02.11.09, 12:58 witam nie wiem czy państwo zauważyli ale na ul. sadowej przy stacji pkp Nowa Iwiczna jest postawiony znak zakaz zatrzymywania i postoju. to gdzie teraz parkować???????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariz.ona Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 03.11.09, 09:39 teraz beda wyscigi - kto pierwszy ten lepszy i znajdzie miejsce po drugiej stronie torów. o ile tam nie stanie koparka... Odpowiedz Link
cisni Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 04.11.09, 13:40 Może nasi radni z NI odpowiedzą na pytania: 1. Kto ustawił ten znak? 2. Na czyj wniosek? 3. Czy mieliście wiedzę, że taki znak będzie stawiany? 4. Co dalej? Dziś była policja i robiła zdjęcia. Odpowiedz Link
dragonik35 Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 04.11.09, 14:00 Skoro byla juz policja to robi sie coraz ciekawiej.... Odpowiedz Link
cisni Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 04.11.09, 14:03 Podobno, ale jaka prawda? Myślę, że podejdą życiowo i wszystko będzie ok. Odpowiedz Link
owrank Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 04.11.09, 14:56 życiowo, nie życiowo - ten znak został postawiony ewidentnie w jednym celu Odpowiedz Link
ariz.ona Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 04.11.09, 15:30 a celem tym jest zażywanie spacerów i dbanie o kondycję ;) Odpowiedz Link
nikab222 Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 04.11.09, 16:38 podobno został postawiony na wniosek mieszkańców tej ulicy.a policja tylko wykonuje swoja prace. a został postawiony w piątek. Odpowiedz Link
cisni Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 04.11.09, 17:07 Kiedy nasi radni z NI odpowiedzą na nasze pytania? Odpowiedz Link
les-les Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 10.11.09, 21:34 Szanowni Forumowicze. To prawda, że zakaz zatrzymywania i parkowania na ul. Sadowej został ustawiony na prośbę mieszkańców. Do czasu gdy zostanie zbudowany porządny parking nie ma niestety innego wyjścia. Przy tej ulicy mieszkają rodziny z małymi dziećmi w wieku przedszkolnym i szkolnym, a także ocoby starsze wymagające opieki. Parkujące samochody skutecznie uniemożliwiają wyjazd i dojazd do domów (jedyny bo to ulica ślepa)! A co by było, gdyby musiało przyjechać pogotowie czy straż pożarna? Po śmieci już nie chcą jeździć! Problem ten nasilił się zwłaszcza teraz, gdy jesienne deszcze zamieniły obrzeże drogi w rozjeżdżone bagnisko. Warto wspomnieć, że pomimo iż ul.Sadowa jest drogą gminną, to jej "w miarę" utwardzona część została sfinansowana i wykonana przez mieszkańców, a parkujące przy płocie auta zajmują jej większą powierzchnię. Trudno tam przejśc "suchą nogą" (a dzieciaki muszą chodzić do szkoły), a jazda samochodem to hazard (albo się utknie w błocie, albo "zarzuci" i walnie się w parkujące auto - tak żle i tak niedobrze). Dodatkowo, samochód parkujący na samym skrzyżowaniu z Kielecką (a zawsze tam jakiś stoi) skutecznie zasłania widok w lewo i wyjazd z Sadowej to następny hazard, szczególnie jak się jedzie z dziećmi (a trzeba codziennie odwieśc do szkoły i przedszkola). Myślę, że nikt by nie chciał mieć blokowanego dojazdu do własnego domu! Idea "Parkuj i jedź" jest jak najbardziej słuszna, ale nie kosztem innych mieszkańców. Rozwiązaniem jest oczywiście budowa parkingu, ale na razie zakaz parkowania jest niestety jedynym wyjściem! Odpowiedz Link
les-les Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 10.11.09, 21:45 Chodzi oczywiście o wylot z Sadowej na ulicę Krasickiego, a nie Kielecką. Przepraszam. Odpowiedz Link
janis123 Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 11.11.09, 19:14 Chciałem poinformowac wszystkich parkujacych że Policja bedzie wzywana codziennie jak bedzie zaparkowany samochód na zakazie.Chyba będzie takie parkowanie nie opłacalne za mandat 100 zł i 2 punktów karnych.Po przeliczeniu to po 12 dziach parkowania bedzie trzeba robic prawko od nowa!!Pozdrawiam Odpowiedz Link
mjmaj Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 12.11.09, 12:44 a ja proponuje Panu/Pani zrobienie prywatnego parkingu-skosić te chaszcze, kaska będzie, bo chetnych do parkowania jak widać nie brakuje , a i nie bedzie nerwów , wzywania policji (lepiej by się zajęli łobuziakami co demolują nam stacje pkp). pozdrawiam Odpowiedz Link
janis123 Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 12.11.09, 17:53 Bardzo chętnie zrobiłbym parking tylko te chaszcze to teren PKP a nie mój.A Pan co by powiedział gdyby Panu zastawiono wjazd na posesje!!Bandziorami zajmie się prewencja a stojącymi na zakazie samochodami drogówka. Po to jest podział w policji.Pzdr. Odpowiedz Link
cisni brak organizacji ruchu !!!!! 12.11.09, 18:14 Znak stoi nielegalnie, ponieważ nie wykonano organizacji ruchu, która w tym przypadku jest niezbędna, warto dodać że organizację ruchu zatwierdza starostwo powiatowe, więc dopóki nie będzie fizycznie zatwierdzonej organizacji ruchu to policja nie ma prawa karać mandatami, kto dostał to niech się odwołuje, wygra. Odpowiedz Link
les-les Re: brak organizacji ruchu !!!!! 12.11.09, 21:19 A czy w porządku jest blokowanie dojazdu do prywatnych posesji? Zgodnie z prawem, nawet jak popsuje się auto na jezdni, to należy je usunć tak, żeby nie blokować ruchu. A co Państwo robicie? Z premedytacją zastawiacie drogę i uniemożliwiacie dojazd do domów mieszkańcom ul.Sadowej! Czy to w porządku? A tak poza wszystkim, to ważna jest (a może najważniejsza) KULTURA i postępowanie wg zasady NIE RÓB TEGO KOMUŚ CO TOBIE NIEMIŁE. Zastawianie innym dojazdu do domu jest dla mnie oznaką całkowitego braku kultury, totalnego EGOIZMU albo głupoty (nie może wjechać pogotowie czy strażpożarna). Przykład: propozycja, żeby mieszkańcy tarasowanej ulicy organiziwali parking (patrz jeden z poprzednich postów) - toż to chyba tylko głupawy dowcip. Ludzie, opamietajcie się!!! Odpowiedz Link
janis123 Re: brak organizacji ruchu !!!!! 13.11.09, 19:10 "cisni" zastanów się co ty wypisujesz za głupoty!Jak firma stawiająca znaki na polecenie zarządu dróg miejskich maogła postawić znak bez zezwolenia z inspekcji organizacji ruchu i starostwa??!! Nawet znaki tymczasowe (na roboty drogowe tzn. objazdy itp.) muszą mieć pozwolenie z inspekcji organizacji ruchu i starostwa!! Jak nie wiesz to poczytaj troszeczkę a potem wypisuj "mądrości"!! Pzdr. Odpowiedz Link
cisni Re: brak organizacji ruchu !!!!! 14.11.09, 12:52 Do momentu wykonania i zatwierdzenia organizacji ruchu przez Starostwo Powiatowe (a potrwa do do końca roku) można na Sadowej stawać do woli!!!!! Na dziś znak stoi nielegalnie, szczegóły w urzędzie gminy. Odpowiedz Link
rowojtek brak zdrowego rozsądku 15.11.09, 00:08 Panie Kania, czy ktokolwiek z jego podpuszczenia pisze jako "cisni", co normalnego użytkownika dróg interesuje czy znak stoi wskutek zatwierdzonej organizacji ruchu czy nie! Stoi bo go postawił właściciel drogi. Miał ku temu swoje powody, w tym wypadku przynajmniej godne zastanowienia, i tyle. Czy ten wpis ma być apelem do ignorowania zakazów?! To jeszcze niech zadeklaruje Pan że będzie płacił mandaty za tych którzy Panu uwierzą. Czy dojdzie do tego że każdy znak wymagał teraz będzie kontrasygnaty "cisni"? Odpowiedz Link
cisni brak organizacji ruchu !!!!! 15.11.09, 09:30 Znak na dziś stoi nielegalnie, ponieważ nie wykonano organizacji ruchu, która w tym przypadku jest niezbędna, warto dodać że organizację ruchu zatwierdza starostwo powiatowe, więc dopóki nie będzie fizycznie zatwierdzonej organizacji ruchu to policja nie ma prawa karać mandatami. ps. piszę z podpuszczenia... Hehehehe :P Odpowiedz Link
owrank Re: brak zdrowego rozsądku 17.11.09, 08:17 >> zatwierdzonej organizacji ruchu to takie wyrażonko, które brzmi mądrze a nic nie oznacza, i co więcej często coś ma tuszować - podobnie jak "dołożono wszelkich starań", "wykonano z należytą starannością" a niestety plan skrzyżowania z Puławską jest nielogiczny juz przy budowie estakad, bo kiedyś przejścia dla pieszych były po obu stronach jezdni ale musieli zostawić właśnie to które bardziej koliduje ze strumieniami aut z NI i Józefosławia - fakt, że wtedy byc może trzeba by przesunąc nieco estakadę ale jak dla mnie jest to jeden z wielu, wielu projektów, który jest wykonywany przez kogoś kto ani tym skrzyżwaniem nie jeździ ani nie zadał sobie trudu żeby się ze strumieniami aut zapoznać Odpowiedz Link
123mamut Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 15.11.09, 16:38 drodzy mieszkancy ul sadowej a wiecie chociaz czyja jest ta droga ? najlepiej postawic znak a dopuki nie bedzie parkingu bede tam parkował i nie wystraszy mnie ten niby zakaz Odpowiedz Link
les-les Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 15.11.09, 22:25 No cóż. Jak widać do niektórych mamutów nie trafiają żadne rozsądne argumenty. Ale co się dziwić, prawa nie przestrzega (nie obchodzi go zakaz), jest troszkę niegramotny (pisze się "dopóki", a nie "dopuki":), no i jaki zuch (nie wystraszy się, o nie). Szkoda słów!!! Niestety, mamy i takich nieużytych "sąsiadów" w naszej gminie. A droga drogi 123mamucie jest gminna i znak zakazu postoju i parkowania jak najbardziej obowiązuje, wszystkich - także mamuty. Odpowiedz Link
bednarcg Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 16.11.09, 11:14 Jak zapłacisz kilka mandatów lub za odcholowanie auta to chyba przestaniesz parkować. Jak nie trafiają argumenty merytoryczne to trafią "siłowe". Czas i nerwy zmarnowane na odwoływanie się od mandatów będą znacznie uciążliwsze niż np. spacer spod parkingu pod szkołą dla spóźnialskich. Odpowiedz Link
kataster_precz Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 16.11.09, 16:57 Temat się rozwija. Kluczowe, w odniesieniu do mandatów, jest stwierdzenie, czy droga jest gminna, czy też nie. Droga będzie gminna, jeżeli jej właścicielem jest gmina. Wtedy na niej obowiązują zasady ustawy prawo o ruchu drogowym i obowiązują wtedy znaki zgodne z ustawą. Jeżeli jest to jednak droga prywatna, to obcy podmiot (gmina, czy też starostwo) nie może wprowadzić na niej swoich regulacji. Odpowiedz Link
nikab222 Re: zakaz parkowania przy stacji pkp nowa iwiczna 17.11.09, 11:21 drogi mamucie123 jestem ciekawa czy sam stajesz po stronie siatki czy stajesz na górcelub po drugiej stronie. Bo ja sama spróbowałam i dostałam mandat 100zł. A ZNAK RZECZYWIŚCIE POSTAWIŁA GMINA. BO JEST TO DROGA GMINNA. I ZASTAWIASZ DOJAZD DO INNYCH POSESJI. POZDRAWIAM Odpowiedz Link
owrank sadowa czy sĄdowa :) ? 17.11.09, 15:24 > I ZASTAWIASZ DOJAZD DO INNYCH POSESJI. zwłaszcza jak się staje "na górce" - rozumiem, że wtedy zastawia się przejazd off-road'owy do posesji ?????????????????? czy może ta ulica nazywa sie sĄdowa ? i dlatego mandaty ? Odpowiedz Link
sasiad2009 Re: sadowa czy sĄdowa :) ? 24.11.09, 09:51 myślę ,że jest możliwość zrobienia dobrego biznesu. Zaraz za sklepem po prawej stronie jadąc od Pulawskiej wybudować ( dumnie to brzmi ale mozna utwardzić teren ) parking i kasować po np 8 zł za cały dzień. Jak wstępnie policzyłem stoi tam okolo 50 samochodów + te z przed szkoly 20 . Niech 50% wjedzie na parking to 280 zł dziennie to chyba niezły zarobek ( miesąc 7000 zł - minus podatki ) A i wyglądałoby by to bardziej cywilizowanie. Tylko czyj jest teren przy torach ?? Odpowiedz Link
owrank Re: sadowa czy sĄdowa :) ? 24.11.09, 10:22 > myślę ,że jest możliwość zrobienia dobrego biznesu. Zaraz za a ja myslę, że nie zaplaciłbym 160-170 zł miesięcznie za parkowanie przy torach chociażby dlatego, że za tyle to można przy odrobinie trudu znaleźc parking pod chmurką nawet w centrum Warszawy a jeszcze jakis czas temu tyle kosztowało OFICJALNE miejsce parkingowe na Domaniewskiej przy biurowcach > Tylko czyj jest teren przy torach ?? na moją wiedzę to jest własnie teren w posiadania rodziny państwa Kapusta (ktoś z nich wypowiadał się na forum) i właśnie ten teren chcą sprzedac gminie Odpowiedz Link
rodzinakapusta Re: sadowa czy sĄdowa :) ? 25.11.09, 15:21 Szanowni Forumowicze, w nawiązaniu do trwającej dyskusji w sprawie miejsca na parking PKP w Nowej Iwicznej, informujemy, że osoba używająca nick "kapusta.d.j" bezprawnie podaje się za członka naszej rodziny.Żadne fakty, dane ani jakiekolwiek inne informacje zawarte w jej postach nie pochodzą od nas i nie są zgodne z prawdą. Rodzina Kapustów Odpowiedz Link
owrank Re: sadowa czy sĄdowa :) ? 27.11.09, 12:22 >>> nie są zgodne z prawdą czy to znaczy, że wszystko jest kłamstwem ? Odpowiedz Link