Dodaj do ulubionych

Piekarnio-cukiernia...potrzebna ?

17.11.10, 10:39
Witam wszystkich,

był niedawno wątek o "brakach" w Nowej Iwicznej i parę osób wskazało wśród nich sklep z pieczywem z prawdziwego zdarzenia.
Zastanawiam się nad otworzeniem własnego interesu i czytając wyżej wspomniany wątek pomyślałam o sklepie z pieczywem i słodkościami. Czy przydałby się Państwu taki punkt ? Z dużym wyborem dobrego pieczywa ?

Będę wdzięczna za wszelkie sugestie :)
Obserwuj wątek
    • zbyszek.czapnik Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 17.11.10, 11:34
      Bardzo wiele zależy od lokalizacji. Nie wiem czy pamiętasz, że w budynku gdzie teraz jest PUFA był sklep spożywczy. Jakoś tak wyszło, że nie przetrwał. Ludzie wolą kupować przy głównych drogach a nie w małych uliczkach.

Co do potrzeby istnienia to potwierdzam. Po dobry chleb (w ulubionym gatunku) trzeba jechać kilka kilometrów. A żeby zjeść dobre ciacho i napić się kawy lub czekolady to jeszcze dalej.
      • rowojtek Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 17.11.10, 11:40
        Oczywiście, że chciałbym mieć takie miejsce, jednak żadne porady nie powinny zastąpić Ci biznesplanu. Dotychczasowe doświadczenia nie zachęcają, ale może lokalizacja była nienajlepsza.
        Od długiego czasu niedaleko puławskiej jest kebab i ma się chyba dobrze, podczas gdy ten w myszce podupadł. Miejsce na takie ciacho powinno więc chyba znajdować się gdzieś blisko ciągów pieszych. A te wiodą albo do Puławskiej albo do PKP.
        • zbyszek.czapnik Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 17.11.10, 11:52
          Albo w pobliżu szkoły...
          Można by na parkingu zostawić samochód i pójść na kawę czekając aż dziecko skończy zajęcia. O samych dzieciakach też warto pamiętać.
          • mimi9610 Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 17.11.10, 13:36
            Bardzo dobry pomysł, bardzo brakuje takiego fajnego miejsca w naszej okolicy:)
          • kind_woman Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 17.11.10, 14:22
            Myślałam o sklepie z pieczywem i wypiekami słodkimi. O dodatkowej kawie nie myślałam....ale może znajdzie się i na nią miejsce :)
            • zbyszek.czapnik Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 17.11.10, 14:51
              Zobacz choćby sklepopiekarnię w Piasecznie na Fabrycznej (obok przychodni).
              Maleńkie to a fajne. Mają tam fajne ciasto drożdżowe z kruszonką. Mniam! :-)
              Ale chleba typu Nordlander już tam nie uświadczysz.
            • mamaos Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 18.11.10, 14:02
              Jak w ofercie znajdą sie ptysie to bede stałym gościem!!!!!
          • kind_woman Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 18.11.10, 14:51
            Właśnie z lokalizacją jest chyba problem. Mąż był dziś w gminie i powiedziano mu, że gmina nie dysponuje działkami. Możemy jedynie sprawdzić do kogo miejsce nas interesujące należy.
      • zonia30 Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 17.11.10, 18:41
        zbyszek.czapnik napisał:

> Bardzo wiele zależy od lokalizacji. Nie wiem czy pamiętasz, że w budynku gdzie
        > teraz jest PUFA był sklep spożywczy. Jakoś tak wyszło, że nie przetrwał. Ludzie
        > wolą kupować przy głównych drogach a nie w małych uliczkach.
        >
        > Co do potrzeby istnienia to potwierdzam. Po dobry chleb (w ulubionym gatunku) t
        > rzeba jechać kilka kilometrów. A żeby zjeść dobre ciacho i napić się kawy lub c
        > zekolady to jeszcze dalej.
        ten sklep,który był na miejscu Pufy padł na własne życzenie. Ceny z kosmosu i zero asorytmentu. Wyskakiwałam na zakupy i nigdy nic nie było. Mówili,że zamówią, ale po co mi jutro jak szukam dziś? Jeśli ktoś nie ma kasy by zainwestować w towar niech nie myśli ,że dorobi się kokosów na pustych półkach.
        A pomysł z piekarnią polecam! ja jeszcze marzę o warzywniaku gdzieś przy Zimowej ;)
        • zonia30 Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 17.11.10, 18:43
          zonia30 napisała:
          > A pomysł z piekarnią polecam! ja jeszcze marzę o warzywniaku gdzieś przy Zimowe
          > j ;)
          miało być popieram :D
    • basiunia1981 Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 17.11.10, 21:18
      Świetny pomysł.Zdecydowanie popieram i będę Twoją klientką:))
      • anetka_s1 Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 18.11.10, 20:43
        Super pomysł:) Jeśli będziecie mieć ciasta i słodkości własnej roboty to nie opędzicie się od klientów. Kawa to bardzo fajny pomysł, dużo matek chodzi z dziećmi na spacery i takie fajne przytulne miejsce żeby przysiąść zjeść dobre ciastko i napić się dobrej kawy, będzie cieszyć się powodzeniem.
        • kasiula.g Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 19.11.10, 11:05
          ja też chcę :D świeże bułki z rana mniam ...
          • mamaos Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 19.11.10, 12:00
            trzymam kciuki za zrealizowanie pomysłu.
            obok kebaba w myszce jest chyba wolne pomieszczenie kiedys był tam second hand
    • owrank Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 19.11.10, 14:14
      może gmina podnajęłaby Ci kilkanaście metrów kwadratowych na obecnym działce gdzie za x lat powstanie ośrodek kultury ??? mogłabyś tam postawić lekki pawilon (są taki oferty po rozsądnych pieniądzach) przy samym parkingu szkolnym ... a z czasem mogłabyś mieć prawo pierwszo-wynajmu :) kiedy już budynek ośrodka powstanie...
      • kind_woman Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 19.11.10, 16:04
        Dzięki wielkie za sugestię. Sprawdzimy to z mężem w gminie...ciekawe :)
        • owrank Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 01.12.10, 09:06
          uderzaj również do Pań Radnych - na pewno pomogą, zwłaszcza, że na realne zagospodarowanie terenu po Focie z racji kiepskich finansów gminy może będzie nam dane poczekać troszkę dłużej niż mieliśmy nadzieję
    • justyna2205 Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 19.11.10, 15:19
      Podpisuję się pod poparciem pomysłu. Myślę, że taki punkt przydałby się jak najszybciej. Dużym plusem będzie bogaty wybór pieczywa. Popieram i czekam na otwarcie:)
    • mik-e61 Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 30.11.10, 00:05
      pomysł dobry. zobacz ilu już masz potencjalnych klientów. natomiast co do lokalizacji idź do własciciela przedszkola z ul Tarniny on ci poradzi jak to się załatwia w gminie, ma duze doświadczenie można rzec specjalista w tym zakresie , nawet kotlownie na węgiel bediesz mogła za jego radą wybudować
      • mamaos Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 30.11.10, 15:36
        to jest temat piekarni a nie opluwanie Pana z przedszkola.
        • mik-e61 Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 30.11.10, 21:34
          Czy ja kogoś opluwam? staram się pomóc aby taka piekarnia powstała jak najszybciej . Oj mamaos , mamaos co z ciebie za nieprzychylny osobnik dla lokalnej piekarni. Wstydź się - teraz nasi najlepsi z najlepszych są w gminie Lesznowola . Czyżbyś miał jakieś watpliwości ? toż to cream of cream naszej lokalnej inteligencji i elit.
    • soltysiak2012 Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 01.12.10, 09:46
      kind_woman napisała:
      Czy przydałby się Państwu
      > taki punkt ? Z dużym wyborem dobrego pieczywa ?

Ja kupuję dwa chleby i 40 kajzerek tygodniowo! Koniecznie też ciasta dobrej jakości, bez extra dodatków w postaci nadmiernych ilości mas konserwujących. Oczywiście bez darmowych pączków w dzień otwarcia temat uważam za nieaktualny :)
      • youstyna83 Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 01.12.10, 15:04
        uważam, że pomysł świetny. na lokalizację polecam ten wolny lokal koło poczty: w pobliżu poczta, apteka, dom kultury, inne sklepy, gdzie ludzie zatrzymują się na zakupy, dodatkowo przy drodze głównej.
        swoją drogą polecam się na wspólniczkę do działki cukierniczej, ale bardziej na niestandardowe ciasta bez polepszaczy typu torty i muffiny z bitą śmietaną :-), natomiast nie na drożdżówki :-( bo takich rzeczy jeszcze nie potrafię
        • soltysiak2012 Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 01.12.10, 21:12
          youstyna83 napisała:
          bardziej na
          > niestandardowe ciasta bez polepszaczy typu torty i muffiny z bitą śmietaną :-)

To ja proszę o wydanie karty stałego klienta :)
        • zonia30 Re: Piekarnio-cukiernia...potrzebna ? 01.12.10, 21:23

nie wiem czy tam na czynsz by ta kawiarenka zarobiła. Ciuszek ledwo się wyrabiał a gość podobno za wynajem chce sporą sumkę.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka