kania_marcin 16.12.11, 13:20 Dzień Dobry, Nabór wniosków o przyłączenie nieruchomości. lesznowola.pl/index.php?id=1&n_id=3762 lesznowola.pl/upload/1547_002.jpg Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kania_marcin Komplet dokumentacji: 19.12.11, 15:17 Dzień Dobry, www.marcinkania.pl/images/www/info.pdf www.marcinkania.pl/images/www/deklaracja.pdf Pozdrawiam Odpowiedz Link
htrzewik Deklaracja - OSTATNI DZWONEK 22.02.12, 23:45 Witam wszystkich! Kto z zainteresowanych nie wypełnij i nie wysłał jeszcze deklaracji dotyczącej projektowanej sieci telekomunikacyjnej - OSTATNI DZWONEK - Deklarację należy złożyć na kancelarii U.G Lesznowola lub przesłać pocztą elektroniczną na adres telepri@onet.pl do dnia 24.02.2012 - czyli do PIĄTKU!! Deklaracja w wersji MS Word: www.nowaiwiczna.com/Deklaracja.doc Inne materiały przygotowane przez naszych Radnych: www.nowaiwiczna.com/acrobat/internet_JG.pdf www.marcinkania.pl/images/www/info.pdf Odpowiedz Link
zbyszek.czapnik Re: Deklaracja - OSTATNI DZWONEK 23.02.12, 09:01 Niestety wysyłając deklarację na adres telepri@onet.pl nie otrzymuje się jakiegokolwiek potwierdzenia! :-( Poza tym co za instytucja posługuje się darmowym kontem na Onecie? Odpowiedz Link
htrzewik Re: Deklaracja - OSTATNI DZWONEK 23.02.12, 10:41 zbyszek.czapnik napisał: > Niestety wysyłając deklarację na adres telepri@onet.pl nie otrzymuje się jakieg > okolwiek potwierdzenia! :-( Ja otrzymałem komunikat z Autorespondera o treści "mail dostarczony". Odpowiedz Link
owrank Re: Deklaracja - OSTATNI DZWONEK 25.02.12, 16:10 to jest adres firmy podwykonawczej lub projektowej, którą raczej trudno nazwać "instytucją" (nie jest adres mailowy w Telekomunikacji Polskiej) Odpowiedz Link
dragonik35 Re: Deklaracja - OSTATNI DZWONEK 06.03.12, 10:31 Wysłałem tego maila w terminie, ale nie będę zdziwiony jeżeli żadne działania w temacie internetu nie będą podjęte. Brak jakiejkolwiek odpowiedzi zwrotnej. Zerowy profesjonalizm w zakresie komunikacji z potencjalnym klientem. Odpowiedz Link
zbyszek.czapnik Re: Deklaracja - OSTATNI DZWONEK 06.03.12, 11:54 Wczoraj zadzwonił do mnie konsultant firmy NETIA informując, że na całej długości ulicy Krasickiego oraz Kieleckiej mają dostępne łącza światłowodowe w promocyjnej cenie. Poprosiłem go o ceny dla przepustowości 50 MBit i wyższych więc zobowiązał się do kontaktu w najbliższych dniach. Odpowiedz Link
owrank Re: Deklaracja - OSTATNI DZWONEK 02.04.12, 10:28 czy Netia potwierdziła możliwość przyłączenia takiej prędkości ? Odpowiedz Link
owrank Re: Deklaracja - OSTATNI DZWONEK 02.04.12, 10:28 o to możesz podziękować UKE, która tak podzieliła TP, że na etapie budowy sieci, część TP rozbudowująca sieć NIE MA PRAWA komunikować się z częścią DETALICZNĄ, która sprzedaje usługi klientom końcowym Odpowiedz Link
zbyszek.czapnik Re: Komplet dokumentacji: 01.04.12, 02:26 Czy w związku z wchłonięciem Telekomunikacji Polskiej SA przez Orange temat szybkiego internetu w NI umarł? Czy cokolwiek dzieje się w tej sprawie? Odpowiedz Link
mwilusz Re: Komplet dokumentacji: 01.04.12, 07:54 Witam Kilka dni temu otrzymałem informacje, z których wynika, że podwykonawca TP S.A. firma Relacom planuje wejść na roboty w terenie na przełomie „maja i czerwca.” Prace te, potrwają min 2 miesiące. Zbierane również będą umowy udostępnienia nieruchomości. Firma Relacom zakłada budowę przyłączy do każdej działki. P.S. Orange nie wchłonęła TP S.A. Firmy podpisały tylko umowę wprowadzając tzw. „rebranding”, co oznacza, że TP SA wprowadzi markę Orange, jako główną markę handlową. Pozdrawiam M.W. Odpowiedz Link
zielinsp Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 15.05.12, 23:52 Słyszałem, że było jakieś spotkanie z wykonawcą w szkole w NI. Czy ktoś może byl i mògłby uchylic rąbka tajemnicy jak sprawa wygląda? Odpowiedz Link
zbyszek.czapnik Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 16.05.12, 10:18 Wszelkie prace zostaną zakończone do września. Szafy przyłączowe już działają. Są trzy białe plamy wynikające z braku zgody wspólnot na przeciągnięcie kabli (os. Zimowa, os. Kwiatowa i jeszcze gdzieś). TP chciałby ale nie może zrobić tego bez zgody wspólnot. Podłączany internet będzie miał maksymalną przepustowość 80 megabitów na sekundę (kilkaset metrów od "szafy") a typowa szybkość to 40 megabitów na sekundę. Minimalna prędkość to 6 megabitów. Odpowiedz Link
zielinsp Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 16.05.12, 22:37 A co jesli chodzi o inne obszary NI? O ile pamietam, chyba na Krasickiego byla jakas modernizacja sieci ostatnio? Czy ta modernizacja ma jakis wplyw na mozliwosc zwiekszenia przepustowosci w innych rejonach? Np zbuduja centrale blizej i wszyskim sie poprawi:-) Odpowiedz Link
zbyszek.czapnik Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 16.05.12, 22:45 Ta modernizacja polegała na założeniu trzech nowych szaf z podciągniętymi światłowodami. Szafy stoją w Mysiadle, w nowej Iwicznej koło szkoły i trzecia w okolicy Kieleckiej dzięki temu nie ma potrzeby łączenia się z centralką w Lesznowoli która była podstawowym ograniczeniem szybkości internetu dla całej gminy. Odpowiedz Link
htrzewik Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 16.05.12, 22:53 > Ta modernizacja polegała na założeniu trzech nowych szaf z podciągniętymi świat > łowodami. Szafy stoją w Mysiadle, w nowej Iwicznej koło szkoły i trzecia w okol > icy Kieleckiej dzięki temu nie ma potrzeby łączenia się z centralką w Lesznowol > i która była podstawowym ograniczeniem szybkości internetu dla całej gminy. To ja mam takie pytania. 1. Mam funkcjonującą Neostradę na miedzi i nie osiąga ona zakontraktowanej przepustowości, bo nie ma jej szans osiągnąć. Czy teraz mam osobiście zgłosić się do TPSA, żeby moja Neostrada została przepięta na światłowód, czy będzie jakaś globalna akcja? 2. Rozumiem, że projekt nie przewidywał podciągania światłowodu do indywidualnych gospodarstw i ostatni odcinek szafa-dom jest realizowany na istniejącej miedzi? 3. Czy będzie jakiś kontakt zwrotny z osobami, które wypełniły ankietę? Namawiałem sąsiadów na jej wypełnienie - część z nich posiadała jakiś dostęp do Internetu na kablu inni nie - czy dostaniemy jakąś informację o możliwości skorzystania ze światłowodu, o który "wnioskowaliśmy"? Odpowiedz Link
zbyszek.czapnik Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 16.05.12, 23:19 1. Też tak mam! Od tych szaf będą ciągnięte nowe przewody wzdłuż ulic (pod chodnikiem) i przyłączane do domów w których mieszkają osoby które wypełniły ankiety. Światłowody idą tylko do szaf. Przełączenie Neostrady nastapi po podłączeniu nowych kabli i po aktualizacji umowy. 2. Dokładnie tak! 3. W ankiecie była mowa o szybkim necie (maksymalnie ma być 80 megabitów) a nie o światłowodzie do domu. Tepsa (obecnie pod marką Orange) się odezwie w celu aktualizacji umów. Prawdopodobnie w czasie wakacji będą podłączać nowe kable i "promować". Dodam, że radna miała opublikować szczegóły na stronie internetowej sołectwa NI. Widocznie sobotnia impreza ma "wyższy priorytet". ;-) Odpowiedz Link
htrzewik Re: Internet w Gminie Lesznowola - nabór wniosków 16.05.12, 23:22 zbyszek.czapnik napisał: > Dodam, że radna miała opublikować szczegóły na stronie internetowej sołectwa NI > . Widocznie sobotnia impreza ma "wyższy priorytet". ;-) To zrozumiałe. Jak będzie impreza z pompą, to nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie chciał siedzieć w domu i oglądać YouTube w HD. Odpowiedz Link