maciek112b 28.02.12, 20:52 hej, Jaki żłobek polecicie w NI i okolicach ? Planujemy oddać naszego maluszka - 6mcy pod opiekę takiej placówki. Jakie są miesięczne opłaty ? Pzdr, Maciek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja-iwiczna Re: Żłobek w NI i okolicach 28.02.12, 21:39 Żłobków jest sporo. Ja zrobiłam ostatnio rundę po okolicy. Ceny bardzo zróżnicowane, od 870 do 1800 zł za miesiąc. Najlepiej przejrzyj w necie i odwiedź wszystkie na pewno coś wybierzecie. Większość przyjmuje od ukończonego 5tego miesiąca. Odpowiedz Link
valdore Re: Żłobek w NI i okolicach 01.03.12, 09:58 Ten żłobek za 870 to gdzie się znajduje ? Odpowiedz Link
maja-iwiczna Re: Żłobek w NI i okolicach 01.03.12, 11:30 Mini Pinokio na ulicy Różanej. Odpowiedz Link
carolina80 Re: Żłobek w NI i okolicach 07.03.12, 10:16 Według informacji na stronie w Mini Pinokio przyjmowane są dzieci od 1 roku, zatem jeszcze trochę czasu... Ja moją córeczkę od maja oddaję do Malinowego Domku - będzie miała skończone 7mies. Ceny od 870pln, o których tu wspomniano, najprawdopodobniej dotyczą opieki w niepełnym wymiarze godzin - w Malinowym Domku do 5h dziennie kosztuje 850pln. Niania - owszem, pod warunkiem, że ma się dobrą, zaufaną i nie bierze cen rynkowych za godzinę. Ja osobiście bałabym się wpuścić kogoś obcego do domu. Ponadto, jak obliczyłam, to dobra niania kosztowałaby mnie ponad 2 razy tyle co żłobek. Odpowiedz Link
maja-iwiczna Re: Żłobek w NI i okolicach 07.03.12, 13:33 Te 870 zł to jest za cały etat w Mini Pinokiu, za niepełny chcą 650 zł. Ja wybieram się jeszcze do Malinowego ale właściwie już się zdecydowałam na Małego Misia w Jeziorkach. Odpowiedz Link
carolina80 Re: Żłobek w NI i okolicach 08.03.12, 10:12 Ooo, no to niezle z tą ceną. Tylko przyjmują dzieci od 1 roku, więc i tak odpada. Nie wiem od kiedy chcesz oddać dziecko do żłobka i w jakim jest wieku, ale w Malinowym wcale nie est łatwo o miejsce w najmłodszej grupie. Odpowiedz Link
maja-iwiczna Re: Żłobek w NI i okolicach 08.03.12, 10:38 Byłam w Malinowym ale obstaję przy Małym Misiu. A miejsce było dla mojego malca od ręki. Pani powiedziała, że ze względu na to, że jest zameldowany w Nowej Iwicznej. Odpowiedz Link
maciek112b Re: Żłobek w NI i okolicach 02.03.12, 09:22 @maja: możesz podać nazwy tych żłobków - chętnie też zrobię rekonesans ;) Odpowiedz Link
maja-iwiczna Re: Żłobek w NI i okolicach 02.03.12, 16:30 Podaj mi proszę maila to od razu podam Ci linki. Odpowiedz Link
owrank Re: Żłobek w NI i okolicach 29.02.12, 08:44 przy cenach żłobków na rynku mocno zastanów się nad opiekunką, bo opiekunka zapewni Ci również pomoc kiedy dziecko jest chore czy dorywczo w innych sytuacjach a w żłobku każda choroba i bierzesz zwolnienie lekarskie... Odpowiedz Link
mama_maluchow Re: Żłobek w NI i okolicach 01.03.12, 18:10 Witam, Jedyny złobek w NI to Malinowy Domek. Wpisany do rejestru, odebrany przez sanepidy itp. Cieszy sie duzym powodzeniem. Rodzice sa zadowoleni a maluszki szczęsliwe. Polecam, zajrzyj, sprawdź i zdecyduj :). Nie ma lepszej opcji jak samemu sprawdzić. Odpowiedz Link
mama_maluchow Re: Żłobek w NI i okolicach 07.03.12, 20:35 Niestety ceny rosna i Pinokio tez podnosi na bodajże 900 z groszem :(, więc chyba jednak ceny będą się zrównywać :( Odpowiedz Link
maja-iwiczna Re: Żłobek w NI i okolicach 08.03.12, 07:21 Ja zobaczyłam Małego Misia jako pierwszego i żaden inny mi się nie podoba:( Byłam w Malinowym ale mnie nie przekonał. Czy tam zawsze jest taki dziwny zapach? Mąż mówi, że to chyba z tych terenów obok gdzie jest wilgotno. Ale do źłobka nic absolutnie nie mam. Nie chciałam tylko kateringu. Fajnie, że każdy ma wybór. Cena w Małym Misiu jest zaporowa 1870 zł i co roku 1000 zł wpisowego, ale jednak numerowane nocniczki i wszystko inne mnie przekonały:)czego człowiek dla dziecka nie zrobi. Odpowiedz Link
borencjusz Re: Żłobek w NI i okolicach 08.03.12, 11:50 Ale że co numerowany nocnik przekonał Cię żeby zapłacić 2 razy wiecej za przedszkole/złobek.....? Odpowiedz Link
basiunia1981 Re: Żłobek w NI i okolicach 08.03.12, 13:45 Przede wszystkim kadra, w najmłodszej grupie są dwie pielęgniarki i jedna opiekunka, jedzonko, higiena, czystość, system spacerków, wszystkie eventy. Jest drożej ale za nic się nie dopłaca, wszystko jest w cenie czesnego a zajęć jest bardzo dużo. Zresztą ten żłobek trzeba zobaczyć inaczej nie będziesz w stanie zrozumieć. Odpowiedz Link
borencjusz Re: Żłobek w NI i okolicach 08.03.12, 16:33 widziałem go . I rzeczywiście poziom mają ale cena jest z kosmosu. Poza tym rygor tam jest (dzieci spią w okreslonych porach a nie wtedy kiedy chcą (żłobek) i to mnie ostatecznie odstraszyło . Nie chodzi mi o żłobek tylko o numerowane nocniki ...:) Odpowiedz Link
chomik_3 Re: Żłobek w NI i okolicach 08.03.12, 16:50 ja też odbieram Małego Misia jak koszary, ale co kto woli? Nasz syn jest juz drugi rok w Przytulance -też Jeziorki i jestesmy zadowoleni i spokojni, to fajne i miejsce i wspaniałe ciocie z dużą wiedzą pedagogiczną.Polecam z czystym sumieniem.No i cena ok-900zł. Odpowiedz Link