Dodaj do ulubionych

Nowe przedszkole na Mleczarskiej

19.03.13, 17:21
Na Mleczarskiej (niedaleko Klonowej) pod hasłem "dom jednorodzinny" buduje się przedszkole z podziemnym garażem.

Wie ktoś więcej? Co na to radni, mieszkańcy i sąsiedzi przedszkola?
Obserwuj wątek
    • hihot82 Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 20.03.13, 15:47
      To ja dodam też pytanie: w czyją kanalizację będzie podłączony budynek: Lesznowolską czy Piaseczyńską ?

• riolesznowola Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 23.03.13, 10:51
        Czy Pani Gawęda lub radni Mysiadła coś wiedzą?
    • theodoro32 Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 24.03.13, 12:28
      riolesznowola info szukaj raczej na forum Piaseczna. W Nowej Iwicznej niczego nie znajdziesz bo blok w którym mieszkam jak i przyległa do niego działka tak mocno absorbująca cię widać należy do gm. Piaseczno...
      • riolesznowola Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 23.04.13, 21:23
        "Budynek jednorodzinny" tj. przedszkole rośnie w górę.

Czy radni Nowej Iwicznej mogą napisać coś więcej? Kto jest inwestorem i itp. ?

Fakt! Co z tą kanalizacją?
        • riolesznowola Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 06.07.13, 17:28
          Na ul. Mleczarskiej (niedaleko ul. Klonowej) pod hasłem "dom jednorodzinny" buduje się od kilku miesięcy prywatne przedszkole z podziemnym garażem.

Wie ktoś więcej? Kto jest właścicielem? Co na to radni Iwicznej i Piaseczna, mieszkańcy i sąsiedzi przedszkola?

Do której (lesznowolskiej czy piaseczyńskiej) kanalizacji zostali wpięci?

Szykuje się nam niezły syf pod oknami.
          • riolesznowola Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 18.07.13, 16:43
            Czy ktoś wie na jakiej teraz ulicy jest lista protestacyjna?

Państwo radni, czekam na Wasze opinie?

i czy prawdą jest, że właścicielem "domu/budynku jednorodzinnego" jest RADNY NOWEJ IWICZNEJ M. OTRĘBA (prywatnie Stara Iwiczna)?
            • mart-a-l Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 18.07.13, 17:19
              Juz dawno mowiono ze powstaje tam przedszkole Nutka wlasciciel radny Otręba
            • borencjusz Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 18.07.13, 22:05
              To moze szanowny Pan powie gdzie mają powstawac przedszkola. Widze ze kazdy kto ma dzieci chce je miec blisko ale nigdy kolo siebie.
              Czy przedszkole to jest schronisko dla psów lub wysypisko smieci? Jak sie kupuje mieszkanie obok pustej dzialki to czy sie chce czy nie to ktos zawsze moze na niej cos wybudować.
              Skad Pan ma informacje ze inwestycja powstaje nielegalnie? Radze się zorientowac zanim sie cokolwiek napisze tak pomawia Pan ludzi. I o co chodzi kanalizacja ? Czy jakby powstał podobny taki klocek co stoi obok to by kanalizacji nie obciazyl? Czy mieszkańcy obok mają prawo byc podlaczeni a przedszkole nie?

• jurek-1990 Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 19.07.13, 13:37
                Panie borencjuszu ups panie otręba - przekszkola muszą powstawać wszędzie . Na każdym skrzyżowaniu ulic , pod kościołem, podkomendą policji, pod urzędem gmionnym wszędzie tam gdzie pan sobioe życzy - panie radny. Widze ,ze scenariusz zawsze ten sam. Najpierw inwestyucja jako dom . Cicho sza nikt z sąsiadów nawet nie ma szans oprotestować ( a matakie prawo) Termny na zgoszenie protestu mijają i pozamiatane. I teraz maluszki będą miały gdzie mordy drzeć bo to ich naturalne prawo. Jeden maluszk to nie problem ale 30 nmaluszków w jednym stadku to hłaśliwe bestie ( takie prawo natury i nic na to nie poradzimy) Dla okolicznych sąsaoidów mam dobra wiadomość. Cikeszcie się ,że radnemu nie zamrzyło sie np. wysypisko śmieci lub m,ała ekologiczna splarnia śieci. Ten pan ma tekie ikłądy ,ze mu wszytko wolnoi. Ktoś to nazwał lokalna sitwa. A dla sitwy przynależnoisć partyjna nie zna granic. Teraz to mozecie pan radnego cmoknąc w tylną część ciała. Lokatorzy z ulicy Tarniny mogą coś wam wiecej powiedzieć na temat jak się buduje w N.Iwicznie przedszkola . Hahahahahahaha !!!
                • borencjusz Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 19.07.13, 19:27
                  Szanowny Panie Jurek
                  Widze ze Pana paranoja jest juz daleko posunieta kiedy pisze Pan ze jestem włascielem tego przedszkola. w zwiazku z tym nie mam zamiaru polemizowac z Pana miałkimi argumentami a raczej ich brakiem. Radze zmienic lekarza i pigułki.
                  • riolesznowola Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 19.07.13, 20:16
                    Warto wiedzieć!

orka.sejm.gov.pl/WspP7.nsf/0/BF20D84EEA5FB564C12579A500384683/%24File/WSP7_071.009.pdf
                  • super-gites Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 20.07.13, 23:45
                    Pigułki pigułkami.
                    Jak na razie zdewastował Pan ulicę Mleczarską ciężkim sprzętem budowlanym, przekraczającym znacznie dopuszczalny tonaż.
                    Mamy nadzieję ze gmina wyegzekwuje od Pana odpowiednie środki na remont.
                    Następnie czekamy (obawiamy się) na poranne i popołudniowe paraliże ulicy Mleczarskiej.
                    Mamy nadzieje że przewidział Pan i uwzględnił w projekcie odpowiedni zapas miejsc parkingowych dal swoich klientów.
                    Okoliczni mieszkańcy.
                    • jurek-1990 Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 21.07.13, 08:34
                      spoko loko lusis ponton - gmina nie wyegzekwuje gmina na własny koszt naprawi. Kto jest radnym w gminie ?? Kto za sznureczki tam pociąga ?? A czy gmina będzie jeszcze więcej zadłużona to jest bez znaczenia dla włodarzy. Już teraz zajmujemy zaszczytne 10 miejsce pod względem zadłuzenia w Polsce. Musimy dążyć do zajęcia zaszczytnego przynajmniej 3 miejsca.
                    • borencjusz Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 21.07.13, 21:59
                      @super-gites . Panu/Pani juz zmiana pigułek nie pomoże...
                      • riolesznowola Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 21.07.13, 23:06
                        Rodzinnie!

www.rp.pl/artykul/155830.html?print=tak
                      • jurek-1990 Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 21.07.13, 23:54
                        myślałem ,że borencjusz nie jest to mister radny otręba a jednak się myliłem .powodzenia panie radny jeszcze kilka lat żniw w N.Iwicznie a potem tak jak czerepach i kozioł wileka polityka przed radnym. Ale chyba otręba postwił na złego konia .
                        • jurek-1990 Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 22.07.13, 00:06
                          Pana Borencjusza przepraszam ,że go posądzałem o to ,że jest na tym forum radnym misterem otrębą. Pan o nicku borencjusz nie może być taką osobliwością lokalnej elyty . Jeszcze raz przepraszam. Aha - pigułki nie pomagają tak mi przykro.
                          • raulica Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 23.07.13, 07:39
                            Tak się właśnie żyje u nas.
                            To wiadome, że powstaje 3 Nutka.
                            Pan Otręba nie uczy się na błędach-zamiast wyjść z informacją do pobliskich mieszkańców, tak aby byli w normalny sposób powiadomieni o tym, że pod oknami wyskoczy im przedszkole to by było inaczej. Tak być może skończy się znowu sprawa w sądzie.

Przedszkola są potrzebne, ale uważam, że trzeba żyć w zgodzie z mieszkańcami i ich szanować, informować, a nie załatwiać wszystko z partyzantki.
                            • regulator_kwasowosci Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 23.07.13, 11:45
                              To jest właśnie polska rzeczywistość.
                              Zaczyna człowiek budować zgodnie ze zmienionym planem (zmienionym na niekorzyść inwestora - nie może sobie, jak sąsiedzi, wybudować sześciopiętrowego bloku), a tu zaczyna nagonka, przez zazdrosnych i zawistnych ludzików.
                              Jeden z oburzonych, to pewnie radny z Mysiadła, który zapomniał, że ta inwestycja jest na terenie innej Gminy, ale obszczekuje, bo czemu by nie? Jak wyda się kto jest pod nickiem riolesznowola, to będzie wstyd. Bo przecież się wyda, nie takie nicki na tym forum były "odkrywane".
                              Kto się jeszcze włączył do dyskusji? Ano pani, która prowadzi w okolicy zajęcia taneczne za 110 zł miesięcznie, za dwa razy w tygodniu (jakaś chora cena - wręcz zdzierstwo). Dla której przedszkole Nutka, które zajęcia taneczne ma w cenie czesnego, to po prostu konkurencja, więc czemu by nie dowalić konkurencji? Znów wstyd.
                              Pani raulico, czy będzie Pani w stanie udowodnić, że inwestor, nie dopełnił wszystkich formalności związanych z informacją o budowie?? Pisze Pani, że sprawa skończy się w sądzie, pewnie Panie będzie uczestnikiem takiego postępowania, jako strona pozwana o naruszenie dóbr osobistych. Sąd będzie również poinformowany, że pisała Pani, jako bezpośrednia konkurencja inwestora, więc z niskich pobudek.

A jakie larum by się podniosło, gdyby właściciel działki wystąpił do Gminy o odszkodowanie z tytułu obniżenia wartości gruntu na skutek zmiany planu zagospodarowania przestrzennego? Wtedy dopiero by mówiono, że ma układy itd.

Nie ładnie tak pisać na drugą osobę, ale mam nadzieję, że inwestor, nauczony przez sąsiadów z Nowej Iwicznej, ustali pomawiających i zwróci się do odpowiednich organów o wyciągnięcie konsekwencji. Wymienianie nazwiska i pomawianie o łamanie prawa, o robienie "syfu" itd., to wprost naruszanie dóbr osobistych, co najmniej.

Na koniec dodam, że nie jestem inwestorem.
                              • iwett05 Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 23.07.13, 13:22
                                No i kolejny wątek który kończy się przepychankami słownymi, jak te koguty z zagrody stroszą się i skaczą sobie do gardzieli, proponowałabym spotkać się na ringu!!! Ciekawa jestem czy ktoś z was budując swoje domy chodził po sąsiadach i wypytywał czy może sobie pobudować dom?albo czy deweloperzy pytają wszystkich dookoła czy wyrażają zgodę na piękne zgrabniutkie szeregowce bądź czy właściciele innych przedszkoli prosili o zgodę swych sąsiadów albo czy ksiądz pytał wiernych o umiejscowieniu cmentarza. Myślę że każdy kto ma dziecko cieszy się że w pobliżu jego domu powstanie przedszkole , zamiast stać w korkach z dzieckiem możemy zafundować sobie z nim spacer do przedszkola, no ale co osoba to inna opinia, a frustratów jak widać przybywa:)
                                • aknet Re: film 23.07.13, 13:29
                                  Panowie radni chyba nie darzą się sympatią;

polityczna.tv/v/ae1b813b8df3edf156c2f02fa3bf03a4

• czytamuwaznie zawiść 23.07.13, 23:05
                                    riolesznowola zawiść cię targa po ramieniu? zrób coś, a nie szukaj u kogoś błędów od razu...
                                    bardzo , ale to bardzo rzadko zaglądam na forum i jestem zdumiony jadem niektórych ludzi...
                                    bez komentarza.
                                    • czytamuwaznie Re: zawiść 23.07.13, 23:23
                                      riolesznowola powiedz prawdę...?
                                      • bys2 Re: zawiść 12.08.13, 19:42
                                        A drugie moje pytanie, to kiedy ruszają zapisy do tej Nutki? Widziałem dzisiaj już baner, że to przedszkole, to chyba wszystko jasne? Kiedy mamy spodziewać się kataklizmu samochodowego?
                                • beata1300 Re: Nowe przedszkole na Mleczarskiej 20.08.13, 07:02
                                  Zostaliśmy nagle bez niani, niestety z dnia na dzień, czy to przedszkole już działa? i najważniejsze czy są jeszcze wolne miejsca? bo opinie ma chyba dobra?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka