Dodaj do ulubionych

Czy wrócą barierki przed tory?

26.08.16, 13:38
Ktoś się orientuje czy będą zamontowane barierki lub inna forma spowalniacza (szlaban może?) przed wejściem na tory na stacji NI? Tamte może nie były wygodne dla wózków i rowerów ale skutecznie zmuszały do zwolnienia i rozejrzenia się.
Obserwuj wątek
    • heniek.8 Re: Czy wrócą barierki przed tory? 28.08.16, 21:19
      a bez tego nie możesz zwolnić i się rozejrzeć? ;-P
      • anasofia Re: Czy wrócą barierki przed tory? 29.08.16, 09:48
        Ja tak, ale dzieci biegnące do szkoły już niekoniecznie...
    • qbe666 Re: Czy wrócą barierki przed tory? 31.08.16, 10:37
      Naprawdę to jest dziwne, że na tak ruchliwym przejeździe nie ma szlabanu lub chociażby samej sygnalizacji świetlnej jaka jest na Mleczarskiej...
      • rogersen Re: Czy wrócą barierki przed tory? 01.09.16, 21:49
        Kiedyś w NI były szlabany, był budynek stacji z kasą biletową i poczekalnią. Szlabany zlikwidowano jeszcze w latach 80 a budynek stacji zburzono w latach 90.
      • rogersen Re: Czy wrócą barierki przed tory? 03.09.16, 17:30
        Na Mleczarskiej pociągi pojawiają się 2-3 razy dziennie, więc tam sygnalizacja jest potrzebna. W końcu realizowane jest to dla mieszkańców Piaseczna i na terenie Piaseczna. W Nowej Iwicznej... jest jak jest. Nie da się tu nic zmienić.
      • kolo.lesznowola Re: Czy wrócą barierki przed tory? 05.09.16, 12:39
        Po zakończeniu remontu ten przejazd będzie posiadał szlabany, które będą obsługiwane przez dróżnika. Budynek obsługi będzie znajdował się po lewej stronie ul Krasickiego jadać w kierunku Nowej Woli.

Przewodniczący Koła Platformy Obywatelskiej w Lesznowoli
        Radny Gminy Lesznowola
        Mariusz Socha
        • smolny Re: Czy wrócą barierki przed tory? 05.09.16, 18:53
          Panie Mariuszu,

zakładając, że Pan lub Rada jesteście w kontakcie z wykonawcą lub inwestorem - czy do czasu zakończenia prac (finalnej organizacji ruchu) można przywrócić znak o przejściu i wymalować pasy od strony Iwicznej? Wraz z nowym asfaltem oba zniknęły.

smolny
          • kolo.lesznowola Re: Czy wrócą barierki przed tory? 06.09.16, 12:58
            to jest faktycznie bardzo zaskakujące, że przejście od strony zachodniej (Nowej Woli) jest a naszego już brak, choć z tej strony chodzi dużo więcej osób. Już wcześniej sygnalizowałem to wykonawcy a dziś formalnie poprosiłem o zbadanie sprawy służby drogowe powiatu, ponieważ jak wiadomo Krasickiego należy do powiatu. Ja sobie nie wyobrażam aby tego przejścia nie było.

Pozdrawiam serdecznie

Przewodniczący Koła Platformy Obywatelskiej w Lesznowoli
            Radny Gminy Lesznowola
            Mariusz Socha
    • kolo.lesznowola Re: Czy wrócą barierki przed tory? 12.09.16, 22:50
      Zapraszam do przeczytania relacji co PKP myśli o przejściu dla pieszych przy stacji Nowa Iwiczna

www.facebook.com/sochamariusz/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka