anus-hka Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 07.05.13, 08:55 Tez trzymam - nerwa mam jak cholera od wczoraj) Odpowiedz Link
annajustyna Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 07.05.13, 09:37 To on juuz taaaki dorosly? Ale ten czas leci...Kciuki oczywiscie czymam! Odpowiedz Link
kukorica.aratas Nie może to być! 07.05.13, 22:18 Jeszcze przedwczoraj miał 10 lat! A matemy się bardziej nie boi niż poldona? Odpowiedz Link
raduch Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 07.05.13, 23:17 Spoko, tak się porobiło, że mój starszy brat też. A że kciuki mam 2... Odpowiedz Link
annajustyna Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 08.05.13, 16:59 Brat robi mature na emeryturze? Odpowiedz Link
kukorica.aratas Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 08.05.13, 17:36 Albo w kembridż, 'naczy wieczorówce (tylko dla dorosłych! ). Odpowiedz Link
anus-hka Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 08.05.13, 22:34 no co człowiek całe zycie sie óczy... Odpowiedz Link
kukorica.aratas Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 15.05.13, 21:19 Janie, gdyż mi książka wyciska łzy z ócz. Odpowiedz Link
anus-hka Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 15.05.13, 21:34 Janie, żądam chusteczek Odpowiedz Link
kukorica.aratas 'naczy młody popłynął :P 15.05.13, 21:18 Cóś się mamusia nie chwali... Odpowiedz Link
raduch Re: 'naczy młody popłynął :P 16.05.13, 11:17 Jak będziesz zdawał to się przekonasz, że wyniki to tak nie od razu podają. Odpowiedz Link
kukorica.aratas Re: 'naczy młody popłynął :P 16.05.13, 23:09 Próbowałę zdawać, ale mnie po pisemnych pogoniły. Odpowiedz Link
mamba30 Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 19.05.13, 08:00 Wyniki pisemnych dopiero pod koniec czerwca. Angielski spoko, bo Seba jest najlepszy z całego liceum, polski twierdzi że powinien zdać, boi się o matmę, bo się nic nie uczył Póki co jedyną wiadomą jest ustny z polskiego, zaliczył na 75%. Czekam i pazury obgryzam. Bo za moich czasów..... no dobra, za moich czasów wyniki były szybciej w mordę jeża Odpowiedz Link
annajustyna Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 19.05.13, 09:33 Mambus, a co u Ciebie? Pracujesz czy z Michalkiem w domu? Odpowiedz Link
mamba30 Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 20.05.13, 17:09 siedzę w domu z gadem jeszcze, od wrzesnia idzie do p-la a ja wracam na rynek pracy... już się boję, bo znalezienie pracy będzie graniczylo z cudem. A jak u Ciebie? Odpowiedz Link
annajustyna Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 22.05.13, 17:41 Ja chyba do przyszlego wrzesnia tez pokwitne w domu (przedszkole ), a potem tez liczenie na cud i szukanie roboty...Nie ma latwo, ale grunt, ze dzieci zdrowe! Odpowiedz Link
bez_przekazu Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 19.05.13, 16:55 to ty juz taka stara mamba jestes?! ps.pozdrawiam, dawna kobieta na pasach Odpowiedz Link
annajustyna Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 19.05.13, 21:20 Pasiasta, to juz chyba 15. nick?! Odpowiedz Link
mamba30 Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 20.05.13, 17:12 stara ale jara i to nie papierochy co u Ciebie? rety, tyle osób tu kiedyś pisało i słuch po nich zaginął Odpowiedz Link
annajustyna Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 22.05.13, 17:46 Np. po Widoku... Odpowiedz Link
mamba30 Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 22.05.13, 13:26 póki co mówi o filologii angielskiej - translatyka, a co z tego wyjdzie, to się okaże dupę ma na stałe jedną, już ponad 2,5 roku PS. jak się chowa bachorek? Odpowiedz Link
annajustyna Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 22.05.13, 19:11 Kierunek fajny, pytanie, czy przyszlosciowy. Moze lepiej np. ekonomie z angielskim (nie wiem, czy w Warszawie sa takie hybrydowe kierunki?) Odpowiedz Link
kukorica.aratas Nie żebym się mądrzył tutej 22.05.13, 19:11 Ale powiadają, że samo w sobie to gówno nie zawód jest, zasadniczo. Jakiś panie prawnik albo i inżynier, i równolegle filolog ze specjalnością translatorską, to co innego. Nie tylko wiedzieć, jak z ich na nasze (albo wice Wersal ), ale wiedzieć też o czym jest rozmawiane w tych kwitach, co się je obrabia - to dopiero tworzy kompetentnego tłumacza. Odpowiedz Link
sebcioo Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 24.05.13, 11:00 mamba30 napisała: > póki co mówi o filologii angielskiej - translatyka, a co z tego wyjdzie, to się > okaże z samym angielskim to on niewiele wskóra. co innego jesli dolaczy do niego jakis bardziej niezwykly jezyk typu norweski to wtedy o wiele lepiej. Obecnie angielski to podstawa u kazdego, tak jak znajomosc pakietow biurowych. > dupę ma na stałe jedną, już ponad 2,5 roku o kuzwa, 18-19 letni monogamista. w tym wieku powinien co tydzien bzykac inna > PS. jak się chowa bachorek? oj kolosek coraz wiekszy, bije wszelkie limity wielkosci, slodziak zajefajny, czasami zlosnik (po rodzicach) Odpowiedz Link
mamba30 Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 24.05.13, 11:16 myśli nad hiszpańskim... pokaż jakieś zdjęcie Odpowiedz Link
sebcioo Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 24.05.13, 12:58 mamba30 napisała: > pokaż jakieś zdjęcie Odpowiedz Link
mamba30 Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 24.05.13, 16:57 ale słodziak i te śmiejące się ślepia, śliczny synuś ile już ma? Odpowiedz Link
sebcioo Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 24.05.13, 20:58 niecale 10 miesiecy i skonczone 13kg na wadze od urodzenia w okolicy 95-97 centyla az ciezko nam jest wyobrazic sobie jak to jest trzymac "male" dziecko na rekach tak samo jak nie mozemy zrozumiec ze dziecko moze nie chciec jesc Odpowiedz Link
mamba30 Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 24.05.13, 21:38 mój też był zawsz wzrostem i wagą na 97 centylu. teraz to się zmieniło, na szczęście ale facet jest superowy, gratuluję Odpowiedz Link
sebcioo Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 25.05.13, 00:11 dziekuje a ty? dawaj fote swego to i ja ci pogratuluje Odpowiedz Link
annajustyna Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 24.05.13, 18:44 Mamy te same klocki z Biedronki . A tatus kole czy bawarskie piwo pije? Odpowiedz Link
sebcioo Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 24.05.13, 20:53 bawarskie fuj czeskie browar cerna hora Odpowiedz Link
raduch Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 24.05.13, 19:19 sebcioo napisał: > Tak trzymać! Odpowiedz Link
sebcioo Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 24.05.13, 21:01 niech sie uczy od malego, w koncu z rodziny budowlancow Odpowiedz Link
sebcioo Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 24.05.13, 13:07 myslisz ze wie co to hiszpan ? w norwegii wieksza kasa, w hiszpanii recesja Odpowiedz Link
mamba30 Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 24.05.13, 16:56 he he he, nie sądzę, jego połowica nie ma ku temu warunków Odpowiedz Link
sebcioo Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 24.05.13, 20:52 no nie, laske z pryszczami se wzial - mlody i glupi, moze zmadrzeje jak nie ma warunkow na hiszpana to na pewno znaja anala Odpowiedz Link
mamba30 Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 24.05.13, 21:39 w tym wieku? come on... Odpowiedz Link
sebcioo Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 25.05.13, 00:12 hmm a to zalezy od wieku? oj bo cisnie mi sie niedyskretne pytanie - tzn w jakim wieku ty/wy spraktykowalyscie anala ;p Odpowiedz Link
mamba30 Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 25.05.13, 09:33 generalnie raczej tak IMO żeby taki seks uprawiać, trzeba raczej dobrze znać swoje ciało/ciała, potrzeby, preferencje itp. itd. Małolaty 19-letnie raczej gówno wiedzą w tym temacie. Po prostu rutynowe pukanko, tak mi się wydaje. Jak poznałam Pytona, miałam już 30 na karku Odpowiedz Link
sebcioo Re: Jakie plany ma po maturze? tzn studia? wyspy? 25.05.13, 10:39 mamba30 napisała: > Małolaty 19-letnie raczej gówno wiedzą w tym temacie W koncu mowimy o analu > Jak poznałam Pytona, miałam już 30 na karku okres kiedy kobiety osiagaja maksimum potrzeb Odpowiedz Link
aguszak Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 22.05.13, 16:25 nie trzymałam w trakcie pisania/odpowiadania, to teraz potrzymam kciuki do wyników - pozytywnych, oczywiście! Odpowiedz Link
raduch Re: kiedy wyniki? 29.05.13, 13:12 Gdzieś pod koniec czerwca. Cierpliwości. Tak działa System. Prace z jednego województwa są pakowane, plombowane i dostarczane uprawnionym egzaminatorom z innego województwa. Ale że ci mają je sprawdzać wg odgórnie narzuconego klucza, czyli w założeniu wg obiektywnych kryteriów - to po cholerę ta cała transferowa akcja doprawdy nie rozumiem. Odpowiedz Link
marta.uparta Re: kiedy wyniki? 19.08.13, 16:45 jako praktyk wyjaśnię: bo jest ryzyko, że "swoich" będzie się sprawdzało nieobiektywnie. Mimo narzuconego klucza. Nie wszystkie zadania są zamknięte, w tych o charakterze otwartym egzaminator musi często zinterpretować. Suma sumarum, jakby chcieć, można parę dobrych punktów ugrać albo odjąć. Na dobre studia jak ktoś ma 40 czy 50 % z matury to pewnie bez różnicy, ale już 70 % a 80% - to już istotne (teraz nie ma ocen tradycyjnych na maturze, są procenty) Odpowiedz Link
kukorica.aratas & that's it??? :P 01.07.13, 23:30 Kiedyś to jakieś stopnie były, albo chociaż procenty... Odpowiedz Link
sebcioo Re: & that's it??? :P 02.07.13, 07:21 a dzisiaj "umie sie podpisac?" - zdal z polskiego Odpowiedz Link
kukorica.aratas Re: & that's it??? :P 04.07.13, 00:14 A właściwie to wystarczy, że "umi". Odpowiedz Link
mamba30 Re: & that's it??? :P 04.07.13, 15:49 "punktacja" jest procentowa, zatem: Pisemne: polski - 54% angielski - 94% matematyka - 32% tu się załapał ostatnim rzutem na taśmę, bo się do nauki nie przykładał Ustne: polski - 75% angielski - 87% Tragedii nie ma bym rzekła Zmiana planów, WAT mu chodzi po głowie. Odpowiedz Link
kukorica.aratas No i gitara :) 04.07.13, 23:45 No i trudno mieć pretensję o mat, skoro się gościu nie przykładał. Przyznaję, że kompletnie się nie orientuję, jak to wszystko wygląda po wielkich (i zdaje się, nieustających) zmianach. Ani nie wiem, jakie są wymagania dla chętnych na WAT, ani nawet, jakie kierunki tam oferują. Ale w czasach przedreformacyjnych... Gdyby ktoś wymyślił, że będzie startował na WAT mając 32% z mat (i to zapewne podstawowej!), to chyba by go śmiechem zabili. Czy biorąc pod uwagę panujące tam (czemu trudno się dziwić) wojskowe obyczaje - raczej by go tym śmiechem zajebali. Odpowiedz Link
wwredny Re: No i gitara :) 05.07.13, 23:16 zeby 32% miec to trzeba "nie przykladac sie" dobrych pare lat - to nie jest zaniedbanie np 2-miesieczne WAT chodzil po glowie? hahaha raczej kielbie we lbie i jego laska jakby moj syn tak zdal to ... nadal bym go kochal ale dupe mialby bladą sorry ale nijak nie ogarniam jak mozna miec tylko 32% z matmy na banalnie prostych testach jakie sa obecnie Odpowiedz Link
raduch Re: No i gitara :) 06.07.13, 10:29 Taaa, 2 młode zgredziki się wypowiedziały. Szybko zapomnieliście jak to jest mieć naście lat. Niewykluczone, że chłopak zdolności matematyczne ma, tylko mu się priorytety poprzestawiały. Kryteria przyjęć są jawne, nie trzeba wielkiej fatygi by rozeznać czy przyjmą. Tylko, kurcze, dlaczego WAT? Mamba, przemyślcie to póki czas, studiowanie na wat będzie budzić podziw u różnego rodzaju "humanistów", tylko co z tego na dalszą metę? Bo wśród pracodawców czy ludzi z branży to już niestety nie... Odpowiedz Link
sebcioo Re: No i gitara :) 06.07.13, 10:55 raduch napisał: > Taaa, 2 młode zgredziki się wypowiedziały. Szybko zapomnieliście jak to jest mi > eć naście lat. jak mialem nascie lat to bylem w klasie mat-fiz, zdawalem na maturze pisemna matme i ustna chemie, z chemii mialem 6 i pozniej dostalem sie na uniwerek warszawski na chemie - wiec trafiles jak kula w plot z tym "zapomnieliscie" ;-p Uwazam ze obecnie bez zdolnosci mozna osiagnac 30% na maturze. Tak swoja droga to co on teraz bedzie chcial studiowac? z matmy noga, z polskiego srednio, jedynie angielski wyroznia sie. Filologia angielska byla na topie 15-20 lat temu. Teraz znajomosc angielskiego to najbardziej oczywista rzecz na swiecie. Odpowiedz Link
raduch Re: No i gitara :) 06.07.13, 17:16 No no, "za moich czasów"... Zaś za obecnych czasów, dzięki niżowi demograficznemu i rozkwitowi różnistych wyższych szkół czegokolwiek, tak obniżono wymagania kandydatom, że można studiować właściwie co się zechce. Odpowiedz Link
sebcioo Re: No i gitara :) 08.07.13, 10:12 mozna studiowac co sie chce na byle gownianej "wyzszej szkole obijania sie i administracji" a pozniej plakac ze nie ma pracy czy studia sa celem czy droga do celu? Odpowiedz Link
raduch Re: No i gitara :) 09.07.13, 00:12 Dobra, dajmy spokój. Takie rozmowy kojarzą mi się z debatą budżetową. Niby potrzebna, wielkie liczby padają, słuszne potrzeby do zaspokojenia, dalekosiężne cele itd... Tylko że jej słuchanie nie dostarcza odpowiedzi na zasadnicze pytanie: co z tego mam?! Odpowiedz Link
mamba30 Re: No i gitara :) 29.07.13, 19:14 zapisał się na WAT, zaoczne wydział mechatroniki jego marzenie przejść na dzienne, wojskowe i związać się z wojskiem jego życie, jego wybór, ja nie dyskutuję, cieszę się, że w ogóle wziął się jako tako za siebie, bo w podstawówce kwalifikował sie IMO do kopania rowów Odpowiedz Link
sebcioo Re: No i gitara :) 29.07.13, 21:25 nawet pomimo dawnej znajomosci to i tak przemilcze slowa komentarza jaki cisnie mi sie na klawisze Odpowiedz Link
mamba30 Re: No i gitara :) 29.07.13, 21:29 dawaj Sebciu, nie krępuj się, najwyżej focha strzelę Odpowiedz Link
sebcioo Re: No i gitara :) 29.07.13, 22:05 strzelisz - ale chyba pytonowi ;-p po cholere ty mnie z fochem? ne ne ne, nie oplaca sie mnie to Odpowiedz Link
mamba30 Re: No i gitara :) 30.07.13, 07:10 odpowiedziałabym jak za dawnych lat, ale okazuje się, że jestem tu inwigilowana... przez sąsiadów z bloku Odpowiedz Link
sebcioo Re: No i gitara :) 30.07.13, 09:11 to przesrane - czyli ze ani nie mozesz spokojnie poseksic sie ani nawet o tym pogadac na forum a np do lasu nie pojedziesz bo dziecka trzeba pilnowac Odpowiedz Link
mamba30 Re: No i gitara :) 30.07.13, 18:56 o to, to, dokładnie.... ostatnio usłyszałam o sobie od kogoś z sąsiadów, że ktoś inny ciuckający mi w oczy "słodko" obrabia mi dupę do innych. Użył między innymi sformułowania (mogę już dokładnie nie przytoczyć z racji zaników pamięci), że ja generalnie myslę tym między nogami, że tylko o seksie gadam czy coś w tym stylu. Zdziwienie moje nie miało granic, gdyż w życiu z tą osobą o żadnym seksie ani okołoseksowych tematach nie rozmawiałam. Po rozkminieniu wyszlo mi, że anala musiał czytać, bo ja dawno nigdzie nic w tym temacie nie pisałam. A tu, wiadomo, co się drzewiej działo Wiem też, że z innego forum zostało coś poruszone, co pisałam, czyli mój nick versus osoba nie są anonimowe. To samo się tyczy śmietnika, znaczy FB. Ponoć teraz każdy śledzi innych na forach, tak sie dowiedziałam. Znaczy jestem krwa mać jakimś rarogiem? Jak nie mam kogoś w znajomych, to wuj mnie interesuje, co gdzie pisze, bo nie śledzę. Dobra, kochany sąsiedzie, na zdrowie niech Ci pójdzie, jak przeczytasz Odpowiedz Link
raduch Re: No i gitara :) 30.07.13, 20:41 Typ podglądacza. Na samo wspomnienie jeszcze długo będzie miewał mokre sny, ale oficjalnie, za dnia, to on oburzony, że ho ho! Odpowiedz Link
sebcioo Re: No i gitara :) 30.07.13, 21:29 a moze to nie byla mamba i pyton tylko ich pociecha z malo cycatą laseczką ? Odpowiedz Link
raduch Re: No i gitara :) 30.07.13, 23:38 Seba, ja Cię proszę... Pewnych tematów z zasady nie podejmuję. Dajmy na to: niedawno zaoferowałem czterem młodzieńcom podwiezienie, ot po drodze było. Zaczęli głośno kontemplować walory mijanych małolat. Poprosiłem, by mnie w to nie wciągali, gdyż możliwe jest, że matki tych cudów są młodsze ode mnie... Odpowiedz Link
sebcioo Re: No i gitara :) 31.07.13, 00:37 chodzi ci o opis potencjalnej synowej mamby? przeca mamba sama pisala ze ta mloda nie ma walorow na hiszpana. Odpowiedz Link
raduch Re: No i gitara :) 31.07.13, 00:47 sebcioo napisała: > chodzi ci o opis potencjalnej synowej mamby? > przeca mamba sama pisala ze ta mloda nie ma walorow na hiszpana. Ożesz... Właściwie to gdzie mieszkasz?! Odpowiedz Link
sebcioo Re: No i gitara :) 31.07.13, 13:10 tak mow - przynajmniej sasiedzi nie beda mieli czego sie czepic ... chociaz i te twoje slowa mozna by bylo obrocic na twoja niekorzysc, ze np "niekumata jestes" ;-p ale podobno takie sa najlepszymi kochankami wiec piersi do przodu Odpowiedz Link
baba_krk właśnie sobie coś uświadomiłam 11.08.13, 14:33 on taki duży, czas tak zasuwa, my takie stare, o matko Odpowiedz Link
kukorica.aratas Re: właśnie sobie coś uświadomiłam 14.08.13, 11:44 mów za siebie, tak? Odpowiedz Link
baba_krk Re: właśnie sobie coś uświadomiłam 22.08.13, 17:02 nie podskakuj, tyś już też niemłody Odpowiedz Link
kukorica.aratas Re: właśnie sobie coś uświadomiłam 23.08.13, 17:23 Każdy, kto używa polskiego odpowiednika Innit?, jest młody. Odpowiedz Link
marta.uparta Re: Trzymta kciuki, starszak dzisiaj pisze maturę 19.08.13, 16:49 gratuluję szczerze. Mnie to czeka za rok Tylko nieskromnie się synem pochwalę, że maturę z polskiego ma już zdaną (laureat na olimpiadzie). Odpowiedz Link