mmagi 21.06.06, 12:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=43900364 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
onlyju Re: Przepisy na rózne rodzaje chłodników:) 21.06.06, 12:54 a ja się zastanawiam, co jeść w ten upał... merci Odpowiedz Link
onlyju a patrz tu mago: 21.06.06, 13:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=43892325 Odpowiedz Link
mmagi upss,smakowicie wyglada:-)) ja to robie tak: 21.06.06, 13:24 na wodzie z solą gotuje pokrojona w paski botwinkę,czekam az wystygnie 2 x zsiadłe mleko,1 x kefir Robico,1 x kefir Danona.........wlawea do gara drobno kroje szczypior,na tarce z duzymi okami tre zielonego ogóra,rzodkiewek kilka,duuuzo kopru........wiadomo wszystko idzie do gara,jak jest za gesto to dodaje Danonka bo rzadkawy jest,sól,pieprz ale nie za duzo,no i na koncu zimna botwine,jesli dodasz do gotowania buraka to bedziesz miała ładny rózowawy kolorek chłodnika,ja ostatnio zapomniałam i wyszedł jak szmata ale rozrobiłam 2 łyzki barszczu winiar w niewielkiej ilosci wody !!!/knor jest na wedzonce/ i chłodniczek zaraz nabrał kolorku)),nie dadaje czosnku,ale na talerz jaja)) z tego co Ci podałam wychodzi dosc duza ilosc,mozna zmiejszyc Odpowiedz Link
onlyju Re: upss,smakowicie wyglada:-)) ja to robie tak: 21.06.06, 13:29 wait, bo mam dziś dużo wirusów w głowie, ciężko przetwarzam: czyli gotujesz botwinkę i dodajesz ją, gdy wystygnie. a żeby uzyskać rózowy kolorek chłodnika to dodać do botwinki burasa, gotować, a po wystudzeniu wlewać do tego wszystkie kefiry i składniki? (zawsze robię biały, a ten różowy tak mi się podoba i smakuje, a nie potrafię... naucz jak dziecko...) Odpowiedz Link
mmagi Re: upss,smakowicie wyglada:-)) ja to robie tak: 21.06.06, 13:33 kroje botwinkę z tymi buraczkami w paski,czasem ma juz takie fajne buraczki a jak jest bałdzo młoda to nie i po prostu do gotowania dodaj buraka,potem go mozesz wywalic,niech sie to gotuje razem)) najsamprzód przetwory mleczne,potem warzywka i na koncu botwina))) Odpowiedz Link
mmagi Re: upss,smakowicie wyglada:-)) ja to robie tak: 21.06.06, 13:35 jak utrzesz kilka rzodkiewek i ogóra takiego jak dobry pewnis)))......czyli tak z 17,5cm)).........nie od razu wszystko dodaj do kefirów,zeby nie było za gęste,wiesz trzeba mieszac) Odpowiedz Link
mmagi Re: upss,smakowicie wyglada:-)) ja to robie tak: 21.06.06, 13:36 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i botwinkę gotuj w niewielkiej ilosci wody,najpierw dodaj geste potem ciut kolorku) Odpowiedz Link
onlyju Re: upss,smakowicie wyglada:-)) ja to robie tak: 21.06.06, 13:57 sękju, nareszcie wiem w sobotę będzie próba Odpowiedz Link
mmagi druknij sobie ten watek:-) 21.06.06, 14:00 jak wezmiesz 2 kefirki danona te duze,3-4 rzodkiewki,kawałek ogórka,poł pęczka kopru i szczypiorku,pół peczka botwinki to dla Ciebie jednej cały dzien jedzenia)) na wszelki wypadek kup 3 danony Odpowiedz Link
istna Re: Przepisy na rózne rodzaje chłodników:) 21.06.06, 14:29 Wymoczyłabym sobie nogi w chłodniku.... Odpowiedz Link
onlyju Re: Przepisy na rózne rodzaje chłodników:) 21.06.06, 14:31 nie szargaj swiętości! Odpowiedz Link
vandikia mam pytanie 21.06.06, 16:54 te buliony w tych chłodnikach to mogą z kostki być, czy nie bałdzo? Odpowiedz Link
mmagi Re: mam pytanie 21.06.06, 16:56 kostki ale ja sobie nieee wyobrazam chłodnika na bazie kafirów z kostamible ja gotuję botwine tak o na wodzie Odpowiedz Link
vandikia Re: mam pytanie 21.06.06, 17:00 a ja mam ochote na to pomidorowe z linkow, ktore zapodalas i tam jest, ze bulion z pomidorami i nie wiem czy z kostki to to samo bedzie. tzn wiem na pewno, ze nie, ale czy w ogole smaczne i zjadliwe ? Odpowiedz Link
annajustyna Re: mam pytanie 21.06.06, 18:41 A czemu ma byc niesmaczne? Ostatnio odkrylam bulionik srodziemnomorski...Z czosnkiem i oregano Odpowiedz Link
widokzmarsa fuj, chłodnik z g..m danona??? 21.06.06, 19:12 idę do pani jadzi na targ, kupuję tłuste mleko od krowy a nie jakieś spasteryzowane gówno z proszku. Stawiam w słoikach na stole w kuchni(wczoraj tak zostało zrobione). Kupuję botwinkę którą dokładnie myję i kroję( konce dużych liści wyrzucam). Gotuję małą ilość wody i na wrzątek wrzucam botwinkę(i buraka dla koloru lub tyćkę ze słoika barszczu jak mam) i solę. Jak się ugotuje i wystygnie(letnia) wrzucam pokrojony szczypiorek, koperek, pietruszkę, ogórek i jajka. Zalewam mlekiem. Niech sie gryzie. Do tego ziemniaczki młode, polane masłem roztopionym i posypane koperkiem. Danone????? FUJ> SKANDAL To od babci M. Odpowiedz Link
veeto1 Re: fuj, chłodnik z g..m danona??? 21.06.06, 19:23 Bardzo pyszny jst chłodnik na maślance. Właśnie dziś mialam. Odpowiedz Link
onlyju Re: fuj, chłodnik z g..m danona??? 21.06.06, 21:09 mmm.... tez pysznie. w psiej budzie (czytaj: w warszawie) brak pani Jadzi i jej mleka. Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: fuj, chłodnik z g..m danona??? 21.06.06, 21:12 ależ są, w wielu miejscach) Odpowiedz Link
onlyju Re: fuj, chłodnik z g..m danona??? 21.06.06, 21:13 poka poka gdzie? w przejściu pod Wileńskim kiedyś stały babuleńki, ale takim też trzeba najpierw zaufać. a jeśli babuleńka sprzedaje mleko w brudnawej butelce, to jestem w stanie kupić setny warkocz czosnku (żal za serce ściska, jak widzę te babinki) Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: fuj, chłodnik z g..m danona??? 21.06.06, 21:52 no tak, coś za coś, higiena nie za bardzo dlatego ja piję tylko kwaśne mleko i robię sobie jogurt, choć ostatnio mi grzybki zdechły bo zostawiłem za długo Gdzieś takie targi muszą być, kiedyś kupowałem na Grójeckiej. Jeśli u mnie w mieście jest kilka takich miejsc to w warszawie musi być więcej. Tyle ze sanepid łapie za nabiał. Jaja duże są nielegalne. Jaja z dwoma żółtkami są nielegalne. Jaja nieostęplowane są nielegalne. Odpowiedz Link
mmagi wiesz do mnie na osiedla w soboty przyjezdza 21.06.06, 21:43 sterana do bólu babina wiejska i jak patrze na te jej rece to mam duzo szacunku ale zjesc jej sera i pic mleko z bulti po wodzie mineralnej to bym nie chciała,czasem kupuje jaja,a tak to czy ktos nasika do danona czy nie to ja tego nie widze,raz nastawiłam takie mleko i waliło kupą)))) Odpowiedz Link
pietrek666 Re: Ja Ci dam nabijać się z chomików 21.06.06, 21:44 A co? W życiu prywatnym jesteś chomikiem? Odpowiedz Link