Dodaj do ulubionych

Przepisy na rózne rodzaje chłodników:)

21.06.06, 12:12
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=43900364
Obserwuj wątek
    • onlyju Re: Przepisy na rózne rodzaje chłodników:) 21.06.06, 12:54
      a ja się zastanawiam, co jeść w ten upał...
      merci smile
    • onlyju a patrz tu mago: 21.06.06, 13:14
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=43892325
      smile
      • mmagi upss,smakowicie wyglada:-)) ja to robie tak: 21.06.06, 13:24
        na wodzie z solą gotuje pokrojona w paski botwinkę,czekam az wystygnie
        2 x zsiadłe mleko,1 x kefir Robico,1 x kefir Danona.........wlawea do garasmile
        drobno kroje szczypior,na tarce z duzymi okami tre zielonego ogóra,rzodkiewek
        kilka,duuuzo kopru........wiadomo wszystko idzie do gara,jak jest za gesto to
        dodaje Danonka bo rzadkawy jest,sól,pieprz ale nie za duzo,no i na koncu zimna
        botwine,jesli dodasz do gotowania buraka to bedziesz miała ładny rózowawy
        kolorek chłodnika,ja ostatnio zapomniałam i wyszedł jak szmata ale rozrobiłam 2
        łyzki barszczu winiar w niewielkiej ilosci wody !!!/knor jest na wedzonce/ i
        chłodniczek zaraz nabrał kolorkusmile)),nie dadaje czosnku,ale na talerz jajasmile))
        z tego co Ci podałam wychodzi dosc duza ilosc,mozna zmiejszyc
        • onlyju Re: upss,smakowicie wyglada:-)) ja to robie tak: 21.06.06, 13:29
          wait, bo mam dziś dużo wirusów w głowie, ciężko przetwarzam:
          czyli gotujesz botwinkę i dodajesz ją, gdy wystygnie. a żeby uzyskać rózowy
          kolorek chłodnika to dodać do botwinki burasa, gotować, a po wystudzeniu wlewać
          do tego wszystkie kefiry i składniki?
          (zawsze robię biały, a ten różowy tak mi się podoba i smakuje, a nie
          potrafię... naucz jak dziecko...)
          • mmagi Re: upss,smakowicie wyglada:-)) ja to robie tak: 21.06.06, 13:33
            kroje botwinkę z tymi buraczkami w paski,czasem ma juz takie fajne buraczki a
            jak jest bałdzo młoda to nie i po prostu do gotowania dodaj buraka,potem go
            mozesz wywalic,niech sie to gotuje razemsmile))

            najsamprzód przetwory mleczne,potem warzywka i na koncu botwinasmile)))
          • mmagi Re: upss,smakowicie wyglada:-)) ja to robie tak: 21.06.06, 13:35
            jak utrzesz kilka rzodkiewek i ogóra takiego jak dobry pewniswink)))......czyli
            tak z 17,5cmsmile)).........nie od razu wszystko dodaj do kefirów,zeby nie było
            za gęste,wiesz trzeba mieszacsmile)
          • mmagi Re: upss,smakowicie wyglada:-)) ja to robie tak: 21.06.06, 13:36
            aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i botwinkę gotuj w niewielkiej ilosci wody,najpierw dodaj
            geste potem ciut kolorkusmile)
            • onlyju Re: upss,smakowicie wyglada:-)) ja to robie tak: 21.06.06, 13:57
              smile sękju, nareszcie wiem smile
              w sobotę będzie próba smile
              • mmagi druknij sobie ten watek:-) 21.06.06, 14:00
                jak wezmiesz 2 kefirki danona te duze,3-4 rzodkiewki,kawałek ogórka,poł pęczka
                kopru i szczypiorku,pół peczka botwinki to dla Ciebie jednej cały dzien
                jedzeniasmile))
                na wszelki wypadek kup 3 danony
                • onlyju Re: druknij sobie ten watek:-) 21.06.06, 14:05
                  ajlowju.
                  smile
                  print smile
    • istna Re: Przepisy na rózne rodzaje chłodników:) 21.06.06, 14:29
      Wymoczyłabym sobie nogi w chłodniku....
      • mmagi a to jakis nowy przepis:-) 21.06.06, 14:31

        • annajustyna Umarlam ze smiechu:))))))))))))))))))))))))) )))))) 21.06.06, 18:40
          A.
      • onlyju Re: Przepisy na rózne rodzaje chłodników:) 21.06.06, 14:31
        nie szargaj swiętości! wink
    • vandikia mam pytanie 21.06.06, 16:54
      te buliony w tych chłodnikach to mogą z kostki być, czy nie bałdzo?
      • mmagi Re: mam pytanie 21.06.06, 16:56
        kostkismile
        ale ja sobie nieee wyobrazam chłodnika na bazie kafirów z kostamismileble
        ja gotuję botwine tak o na wodziesmile
        • vandikia Re: mam pytanie 21.06.06, 17:00
          a ja mam ochote na to pomidorowe z linkow, ktore zapodalas i tam jest, ze
          bulion z pomidorami i nie wiem czy z kostki to to samo bedzie. tzn wiem na
          pewno, ze nie, ale czy w ogole smaczne i zjadliwe ? wink
          • annajustyna Re: mam pytanie 21.06.06, 18:41
            A czemu ma byc niesmaczne? Ostatnio odkrylam bulionik srodziemnomorski...Z
            czosnkiem i oreganosmile
    • widokzmarsa fuj, chłodnik z g..m danona??? 21.06.06, 19:12
      idę do pani jadzi na targ, kupuję tłuste mleko od krowy a nie jakieś
      spasteryzowane gówno z proszku. Stawiam w słoikach na stole w kuchni(wczoraj tak
      zostało zrobione). Kupuję botwinkę którą dokładnie myję i kroję( konce dużych
      liści wyrzucam). Gotuję małą ilość wody i na wrzątek wrzucam botwinkę(i buraka
      dla koloru lub tyćkę ze słoika barszczu jak mam) i solę. Jak się ugotuje i
      wystygnie(letnia) wrzucam pokrojony szczypiorek, koperek, pietruszkę, ogórek i
      jajka. Zalewam mlekiem. Niech sie gryzie. Do tego ziemniaczki młode, polane
      masłem roztopionym i posypane koperkiem.
      Danone????? FUJ> SKANDAL
      To od babci M.
      • veeto1 Re: fuj, chłodnik z g..m danona??? 21.06.06, 19:23
        Bardzo pyszny jst chłodnik na maślance. Właśnie dziś mialam.
      • onlyju Re: fuj, chłodnik z g..m danona??? 21.06.06, 21:09
        mmm.... tez pysznie. w psiej budzie (czytaj: w warszawie) brak pani Jadzi i jej
        mleka.
        • widokzmarsa Re: fuj, chłodnik z g..m danona??? 21.06.06, 21:12
          ależ są, w wielu miejscach)
          • onlyju Re: fuj, chłodnik z g..m danona??? 21.06.06, 21:13
            poka poka
            gdzie?
            w przejściu pod Wileńskim kiedyś stały babuleńki, ale takim też trzeba najpierw
            zaufać. a jeśli babuleńka sprzedaje mleko w brudnawej butelce, to jestem w
            stanie kupić setny warkocz czosnku (żal za serce ściska, jak widzę te babinki)
            • widokzmarsa Re: fuj, chłodnik z g..m danona??? 21.06.06, 21:52
              no tak, coś za coś, higiena nie za bardzo dlatego ja piję tylko kwaśne mleko i
              robię sobie jogurt, choć ostatnio mi grzybki zdechły bo zostawiłem za długo
              Gdzieś takie targi muszą być, kiedyś kupowałem na Grójeckiej. Jeśli u mnie w
              mieście jest kilka takich miejsc to w warszawie musi być więcej. Tyle ze sanepid
              łapie za nabiał. Jaja duże są nielegalne. Jaja z dwoma żółtkami są nielegalne.
              Jaja nieostęplowane są nielegalne.
      • mmagi wiesz do mnie na osiedla w soboty przyjezdza 21.06.06, 21:43
        sterana do bólu babina wiejska i jak patrze na te jej rece to mam duzo szacunku
        ale zjesc jej sera i pic mleko z bulti po wodzie mineralnej to bym nie
        chciała,czasem kupuje jaja,a tak to czy ktos nasika do danona czy nie to ja
        tego nie widze,raz nastawiłam takie mleko i waliło kupąsmile))))
    • morfeusz_1 Ja Ci dam nabijać się z chomików 21.06.06, 19:21

      • mmagi sam jestes chomik;-))) 21.06.06, 21:44

      • pietrek666 Re: Ja Ci dam nabijać się z chomików 21.06.06, 21:44
        A co? W życiu prywatnym jesteś chomikiem? big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka