nowornever
13.03.10, 22:01
Dlaczego tak się oburzają faktem sprzedawania jajek od kur z chowu klatkowego ? "Biedne kurki! Jak można tak maltretować zwierzęta?!"
Dlaczego gdy wybuchła afera dot. sprzedawania tłuszczu z psów (ponoć do leczenia raka...) ludzie tak bardzo gardzili sprawcami tego procederu?
Moja mama krytykowała ich z prawdziwą pogardą zajadając się jednocześnie kotletem...
Boże...
W czym pies jest lepszy od krowy? Mogę sobie sama odpowiedzieć na to pytanie: w tym, że za młodu, gdy byliśmy dziećmi nauczono nas które zwierzątka są do kochania a które do zabijania.
Do tego dochodzi ta "zbiorowa odpowiedzialność" której -wydawałoby się- konsumenci wcale nie ponoszą. Bo jak wielokrotnie słyszałam; "oni tylko konsumują, te zwierzęta i tak już ktoś zabił, więc jak oni ich nie zjedzą to zje je ktoś inny".
Przerażające.
Poza tym; przejrzałam to forum i muszę przyznać że niesamowicie wkurzają mnie agresywni mięsożercy (podkreślam: nie wszyscy mięsożercy, ale ci którzy pouczają/obrażają wegetarian z zasady - pyskówek ze strony wegetarian też nie lubię ). Ja jestem akurat bardzo tolerancyjna i akceptuję ich styl żywienia, nigdy żadnemu mięsożercy nie zwróciłam uwagi. Dlatego ,chociaż jestem w stanie jeszcze pojąć agresję z ich strony wobec pyskatych wegetarian(tzw ."wojujących wegetarian") , to nie mogę znieść wpiernicznaia się w czyjeś sprawy bez powodu!!!! Dlatego od razu mówię wszystkich Pyskaczom "do widzenia",
...a do wypowiadania się w moim wątku serdecznie zapraszam kulturalnych i zrównoważonych Ludzi (mięsożerców & wegerian). Czekam na Wasze przemyślenia :)