Dodaj do ulubionych

Gdzie kupować warzywa?

27.04.05, 18:12
Jestem z Warszawy. Od wielu tygodniu poszukuje dobrego sklepu warzywniczego,
w ktorym mozna kupic sprawdzone warzywa (np. z upraw ekologicznych). Niestety
jedyny sklep, ktory znalazlam sprzedaje warzywa bardzo zwiedniete.

Moze polecicie mi jakies dobre miejsce na zakupy? Niestety bazarki odpadaja,
bo przez caly dzien jestem w pracy wiec zrobienie zakupow w ciagu dnia jest
niewykonalne. Chyba, ze w weekend - to co innego, bazarek tez bedzie ok :)
Obserwuj wątek
    • android Re: Gdzie kupować warzywa? 28.04.05, 04:03
      brenya napisała:

> Jestem z Warszawy.

Kup sobie rower damkę, czyli inaczej rower miejski.Na rower załóż koszyk i w
      weekend przejedź się na targ, giełdę, bazar i zakup warzyw na cały tydzień -
      odpowiednio przechowywane warzywa zachowują długo świeżość, tylko nie pytaj jak
      je przechowywać, bo się złapię za głowę.Ile masz lat, żeś taka niesamodzielna
      osobą z tak banalnymi problemami?
      • m.rycho Re: Gdzie kupować warzywa? 28.04.05, 08:32
        Trzeba spojrzeć na rzeczywistość realnie.
        Gwarancji,że warzywa będą ekologiczne nie będziesz miała nigdy bez względu na
        to gdzie je kupisz.Bazar w tym względzie niczym nie różni się od każdego innego
        sklepu.Jedyną jego zaletą jest większa szansa na kupienie produktów
        świeżych.Jako przykład można przytoczyć sytuację z jajkami.Na bazarach wszyscy
        piszą "jajka wiejskie",choć ogólnie wiadomo,że ponad 90% jajek pochodzi z ferm.
        Jedyną pewną metodą jest własna chodowla.
        • android Re: Gdzie kupować warzywa? 30.04.05, 23:37
          A kto mówi o zywności ekologicznej?Ja na pewno nie.Chodzi o świeże
          pożywienie.Mylisz pojęcia.
          • jaszynek Re: Gdzie kupować warzywa? 07.05.05, 20:04
            android napisał:

> A kto mówi o zywności ekologicznej?

autor watku.

> Ja na pewno nie.

no wlasnie. piszesz nie na temat.

> Chodzi o świeże
            > pożywienie.

chodzilo o _ekologiczne_ pozywienie przede wszystkim.

> Mylisz pojęcia.

raczej ty pomyliles. czytanie ze zrozumieniem ma przed toba przyszlosc!

pozdrawiam,
            Jaszyn
          • heidelbeere1 Re: Gdzie kupować warzywa? 01.11.21, 02:16
            To jest cytat: "mozna kupic sprawdzone warzywa (np. z upraw ekologicznych)."
            Jest wprawdzie "na przykład", ale jest.
      • heja_heja Re: Gdzie kupować warzywa? 28.04.05, 10:10
        U ten na KEN-ie to wiem który, fajny jest!

> Kup sobie rower damkę, czyli inaczej rower miejski.

Wooow... czyli facet uzywający roweru miejskiego z poziomą ramą też jeździ na
        damce? O_O
        • android Re: Gdzie kupować warzywa? 30.04.05, 23:35
          heja_heja napisała:

> Wooow... czyli facet uzywający roweru miejskiego z poziomą ramą też jeździ na
          > damce?

Rower z pozioma rama nie ejst rowerem miejskim, jest rowerem: turystycznym,
          rekreacyjnym, parkowym, sportowym, szosowym, itd.

To co odróżnia rower miejski od innych typów rowerów to właśnie ów brak
          poprzecznej rurki łączącej części przednia i tylnia ramy.Dzięki owemu brakowi
          rowerzysta zyskuje przestrzeń potrzebna do posługiowania się rowerem w miejskim
          ruchu ulicznym ale przede wszystkim w partycypowaniu wespół z piszymi
          mieszkańcami, zapewniając jednocześnie współużytkownikom traktów bezpieczeństwo
          poprzez brak chociażby zamaszystych ruchów nogami, które wykonuje posiadacz
          roweru z rurka poprzeczną.Rower miejski poza tym ma kierownicę łamaną końcami
          skierowaną w stronę rowerzysty, przeżutki w tylniej piaście.To tyle w kwestii
          rowerów miejskich.
      • brenya Re: Gdzie kupować warzywa? 28.04.05, 15:22
        Nie skomentuje poziomu Twojej odpowiedzi.
        • android Re: Gdzie kupować warzywa? 30.04.05, 23:37
          Nie musisz.
    • kasiajn Sklepy eko i wege 28.04.05, 09:50
      www.ekoland.org.pl/sklepy/htm
      www.ekologiczny.pl/
      Poza tym sa jeszcze, nie wymienione powyzej, sklepy 1/ Rajski Ogrod - Sadyba Best Mall, oraz Rosola,
      ale tam warzywa bywaja smutne, 2/ znakomity sklepik na Resorowej, chyba nr 9, w Wilanowie, zawsze
      swieze warzywa itp, poza tym polecam 3/ sklep na Wawozowej - jest na liscie Ekolandu powyzej,
      zawsze mnostwo warzyw. 4/ Sklep eko na KEN 57, duzy wybor, ale warzywa nieciekawe. Wszystkie te
      sklepy sprzedaja zywnosc z atestem ekolandu.
      Mila obsluga, co tez nie bez znaczenia.
    • geeeg Re: Gdzie kupować warzywa? 29.04.05, 20:32
      Ja prowadze gospodarstwo ogrodnicze i twiedrdze że ładnego warzywa nie da się
      wychodować bez śodków ochrony roślin i nawozów mineralnych ekologia jest dla
      pasjonatów Rynek wymusza na nas by to było wyprodukowane tanio i na giełdzie
      kiedy dochodzi do konfrontacji towaru produkt ekologiczny przegrywa rywalizacje
      z tradycyjnym który jest ładniejszy pod względem estetycznym i nie jest tu
      ważne że jest ekologiczny ponieważ na to zwraca uwagę jedna być może osoba na
      100
      Jeżeli konsument zwracał by na to uwage pewnie szybko rynek by się do tego
      dostosował jednak żeby produkować ekologicznie trzeba spełnić sporo wymogów i
      przejście trwa od 3 do 5 lat

Jeżeli nie będziesz wybrzydzał że marchewka jest krzywa i płacił za nią więcej
      i znajdzie się duża grupa ludzi myślących podobnie to w polsce jest szansa na
      ekologie
      • miss_dronio Re: Gdzie kupować warzywa? 29.04.05, 22:17
        Ja jestem właśnie tą osobą, która chętnie zapłaciłaby więcej za ową krzywą
        marchewkę, pod warunkiem, ze byłaby bez żadnych świństw:) Problemem pozostaje
        kwestia zaufania. Jak sprawić, zeby klient taki jak ja miał pewność, ze nie
        jest naciągany?:) Jak rozwiązano to w innych krajach? Myślę, ze to bardzo
        ineteresująca nisza na rynku. Warta wykorzystania przez kogoś z głową do
        inetresów:)
        Pzdr.
    • aree1987 Re: Gdzie kupować warzywa? 30.04.05, 14:51
      Ja kupuje warzywa w hipermarkecie, ponieważ są zawsze świerze, ładne, a to że mają dużo chemii??? Co dzisiaj nie ma dużo chemii jak w mniejszym czy większym stopniu gleba i tak jest skarzona chemią promieniowniem i innymi.

Pozdrawiam.
      • wu_wei Re: Gdzie kupować warzywa? 25.05.05, 02:40
        <rotfl>
        ktory hipermarket sprzedaje swieze i ladne warzywa? to zart, prawda?
    • murzek Re: Gdzie kupować warzywa? 07.05.05, 09:48
      wejdź na stronę www.greenplanet.pl
      sklep dla wegetarian, wegan i alergików w centrum Warszawy
      przy ul. Żurawiej 32/34
      mają świeże warzywa naprawdę
      sałata, rugola, rzodkiewka, cebula, szpinak...
    • feliks86 Re: Gdzie kupować warzywa? 25.10.21, 13:40
      Przeglądałem sklep na ogrodniku.pl/gdzie-kupowac-fasole-szparagi-i-inne-warzywa-prosto-z-pola i przyznam szczerze, że jestem zadowolony.
    • mimoza91 Re: Gdzie kupować warzywa? 12.01.22, 19:45
      próbowałeś na targowiskach? Lepszych niż bezposrednio od rolnika nie dostaniesz.
      • snajper55 Re: Gdzie kupować warzywa? 23.03.22, 22:31
        mimoza91 napisała:

> próbowałeś na targowiskach? Lepszych niż bezposrednio od rolnika nie dostaniesz

Przecież na targowiskach nie sprzedają rolnicy, tylko handlarze. Ty sobie myśl że że rolnik sprzedaje w Warszawie wyhodowane banany i pomarańcze, a na polu samo mubwszydtko rośnie? Ryby na bazarze sprzedają rybacy lowiacy dorsze na Morzu Północnym? Co wyłowią to jadą do Warszawy na bazarek aby je sprzedać?

S.
    • lenamagda11 Re: Gdzie kupować warzywa? 09.03.22, 08:01
      Hala Mirowska chyba jest najlepszym miejscem do takich zakupów. Albo wprost od rolników z okolicznych miejscowości
    • m.mazurek57 Re: Gdzie kupować warzywa? 20.04.22, 00:21
      Jesteś z Warszawy, ale gdzie teraz żyjesz ? :) Teraz już nawet na Białołęce można znaleźć sklepiki z ładnymi warzywami. Ja uwielbiam warzywa i owoce, ale nie mam siły latać na targ i z pełnymi siatami na rowerze wracać do domu. Zamawiam u znajomego rolnika. Ma gospodarstwo pod Błoniem i rozwozi po okolicy nie tylko znajomym. Ma różne owoce sezonowe, a zagraniczne to nie wiem skąd, ale też są np. mango czy mandarynki. Zajrzyj e-owocewarzywa.pl/zestaw-klasyczny-owocow
    • milku90 Re: Gdzie kupować warzywa? 09.02.23, 13:18
      Ja bym chciala kupować w warzywniaku, ale do każdego mam tak z przynajmniej 2 km i z tego powodu jestem zmusozna kupować warzywa w markecie :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka