Dodaj do ulubionych

Czy to forum jest prozwierzece?

20.09.06, 21:17
Umiescilam watek o Ozzym-skatowanym psie i o akcji jaka zostala rozpoczeta
przez fundację Emir i forum Dogomania w celu zachecenia do wziecia udzialu w
akcji i do skladaniu podpisów pod petycją dotyczącą ustawodawstwa zwierzat
domowych ale widze ze zostalo skasowane. Wielu osobom ktore tu zagladają nie
jest obojetny los zwierzat gospodarczych wiec chyba tym bardziej los zwierzat
domowych. Wiec az tak bardzo chyba sie nie minelam z tematem. Wiem jaki jest
regulamin ale nikomu krzywda by sie nie stala gdyby to bylo umieszczone choc
przez tydzien. Dzieki temu udaloby sie zebrac wiecej podpisów, ktorych potem
moze zabraknąc
Obserwuj wątek
    • mcz97 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 20.09.06, 21:32
      dodam jeszcze ze nieraz pojawialy sie tu wypowiedzi nie zwiazane wcale z
      tematem wegetarianizmu a pomimo to zostawaly, sprawy blahe. A w tak waznej
      sprawie jak zmiana ustawodastwa w przypadku zwierzat zostalo skasowane
      • brumbak Re: Czy to forum jest prozwierzece? 20.09.06, 22:04

-mcz97 napisała:

> dodam jeszcze ze nieraz pojawialy sie tu wypowiedzi nie zwiazane wcale z
        > tematem wegetarianizmu a pomimo to zostawaly, sprawy blahe. A w tak waznej
        > sprawie jak zmiana ustawodastwa w przypadku zwierzat zostalo skasowane-
        -
        przeszkadza to opiekunowi i lobby ktore zwalcza ludzi wrazliwych na cierpienia
        zwierząt
        " trzeba byc twardym a wspołczucie dla zweirząt to oznaka słabości"

dodam ze w Anglii organizacja PETA prowadzi akcję uświadamiajacą społeczeństwo
        na temat związku miedzy pobłażaniem dla katowania zwierząt a mordowaniem ludzi;
        po sprawdzeniu historii zyciu b. wielu okrunych morderców okazuje sie , że
        wielu z nich w młodosci katowało psy i inne zwierzęta
        - pobłażanie takim postawom obraca się przeciw ludziom.
        pzdrv
        • misiu-1 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 23.09.06, 09:00
          Nie ma żadnego "lobby" zwalczającego ludzi wrażliwych na cierpienia zwierząt,
          ponieważ takich ludzi jest zazwyczaj znaczna większość. Są za to ludzie
          protestujący przeciwko postępowaniu tej skrajnej części "wrażliwców",
          uważających zwierzęta za równe ludziom lub nawet od ludzi lepsze, którym się
          wydaje, że najlepszym środkiem do upowszechniania ich przekonań jest kłamliwa
          propaganda i manipulacja, a nawet akty terroru. I właśnie PETA jest jedną z
          organizacji skupiających takich skrajnych, jednostronnych "wrażliwców". Dlatego
          jej przekazy "uświadamiające" są niewiarygodne, bo wiadomo, że nie ma takiego
          kłamstwa i manipulacji, do których by się nie posunęli "w obronie dręczonych
          zwierzątek". Rozumiejąc pod tym terminem nawet ogół domowych psów, kotów czy
          świnek morskich.
          • brumbak Re: Czy to forum jest prozwierzece? 26.09.06, 23:36
            misiu-1 napisał:

> Nie ma żadnego "lobby" zwalczającego ludzi wrażliwych na cierpienia zwierząt,
            ................
            ano jest niestety w Polsce , jest i naświecie
            w Polsce przykładem może być ośrodekd. zwalczania sekt , ktory miana sekta
            okresla nawet pismo "ekologiczne "Zielone Brygady" w którym pojawiają się teksty
            "obrońców praw zwierząt...
            >. I właśnie PETA jest jedną z
            > organizacji skupiających takich skrajnych, jednostronnych "wrażliwców". Dlatego
            >
            > jej przekazy "uświadamiające" są niewiarygodne, bo wiadomo, że nie ma takiego
            > kłamstwa i manipulacji, do których by się nie posunęli "w obronie dręczonych
            > zwierzątek".
            .
            są tacy fanatycy anty-vege którzy się posuna do każdego kłamstwa i pomówienia
            np:"
            "Podpalenie, zniszczenie mienia, włamanie i kradzież są "akceptowalnym
            przestępstwem", jeśli używa się ich dla [dobra] zwierząt."
            (Alex Pacheo - współżałożyciel PETA)"
            to nie sa jego poglądy
            to poglądy przypisywane mu przez fanatyków

kto czytał publikacje PETA ten wie że zawierają teksty b. łagodne, spokojne,
            że PETA
            poleca , stosuje wyłacznie pokojowe metody upowszechniania swych pozytywnych idei
            • misiu-1 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 26.09.06, 23:50
              brumbak napisał:

> są tacy fanatycy anty-vege którzy się posuna do każdego kłamstwa i pomówienia
              > np:"
              > "Podpalenie, zniszczenie mienia, włamanie i kradzież są "akceptowalnym
              > przestępstwem", jeśli używa się ich dla [dobra] zwierząt."
              > (Alex Pacheo - współżałożyciel PETA)"
              > to nie sa jego poglądy
              > to poglądy przypisywane mu przez fanatyków

Ależ tak, b***bciu. To są jego własne słowa. Takich cytatów jest znacznie
              więcej, bo czasem nie potrafią ukryć swoich poglądów za zasłoną frazesów.

> kto czytał publikacje PETA ten wie że zawierają teksty b. łagodne, spokojne,
              > że PETA poleca , stosuje wyłacznie pokojowe metody upowszechniania swych
              > pozytywnych idei

Nieprawda. PETA popiera działania terrorystyczne, udziela też wsparcia
              organizacjom je stosującym, np. ALF. Nie można tego nazwać "pozytywnymi
              ideami". Łagodnie wypowiadał się także J.Stalin. Co z tego?
              • brumbak [...] 29.09.06, 22:07
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • brumbak [...] 01.10.06, 18:44
                • misiu-1 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 01.10.06, 21:27
                  brumbak napisał:

> to zdanie wypoweidziane rzekomo przez Alexa Pacheo jest powielana na stronkach
                  > fundamentaistów anyu-vege

B***baczku, ty nie masz pojęcia, o kim mowa, bo nawet nie zwróciłeś uwagi na
                  literówkę w nazwisku, ale za to jesteś niezachwianie pewny, że nie jest autorem
                  cytatu. Tak samo, jak byłeś pewny, że Torquemada nie był wegetarianinem, bo nie
                  mógłby zjeść obiadu z papieżem. LOL. To tzw. "myślenie życzeniowe".

> - na tych stronkach - którym tak podnieca się mis**iu - oskarża się
                  > wegetarian o terroryzm np. z tego powodu że osmielają sie wypowiadac pogląd
                  > i.z lepiej by było dla ludzkosci gdyby ludzie nie jadali miesa- sam fakt
                  > wypoweidzenia, pomyslenia takich rzeczy - jest dla rzeźniczych talibów
                  > powodem do wyzywania wegetairan od terrorystów

Na tych stronach zarzuca się organizacjom samozwańczych "obrońców zwierząt"
                  dokonywanie i popieranie rzeczywistych aktów terroru, jak podpalenia, zamachy
                  bombowe, wandalizm etc. Nie bez powodu organizacje te są numerem 1 na
                  sporządzonej przez FBI liście zagrożeń tzw. "wewnętrznym terroryzmem".

> bełkot mi**sia nie potrafi ukryc jego jakiejś patologicznej nienawiści do
                  > vege, ekologów, obronców praw zwierząt

Patologia, b***bciu, to to, co ty tu wyprawiasz. A ja, owszem, przyznaję się,
                  że nie lubię - eko-terrorystów, wege-kłamców i oszczerczej, wegetariańskiej łże-
                  propagandy. Nie lubię i co mi zrobisz? Możesz sobie najwyżej trochę popluć.
                  Tylko uważaj na wiatr.

PS. Doradzam więcej spokoju, bo twoje paluszki nie trafiają we właściwe
                  klawisze, przez co przekaz staje się cokolwiek niewyraźny.
                  • ggigus wycinanie watkow brumbaka to dowod na 01.10.06, 21:29
                    prawdziwe oblicze b.pascala
                    jeden z wielu dowodow
                    watek brumbaka nie lamal netykiety
                    a sa lamiace netykiete watki, ktorych b.pascal nie wytnie
                    • brumbak [...] 02.10.06, 17:55
                      • ggigus wizytowka b.pascala - zajrzyj tam 02.10.06, 18:01
                        jeden z jego ulubionych filmow to Giggus na tropie
                        sam widzisz, ze to swieta krowa administracji
                        w dodatku ma kiepskie pozucie humoru
                        • b.pascal Re: wizytowka b.pascala - zajrzyj tam 02.10.06, 18:20
                          ggigus napisała:

> jeden z jego ulubionych filmow to Giggus na tropie

"Giggus" to imię mojego kota. To samiczka i do tego wyjątkowo lubi mnie gryźć i
                          drapać. Może stąd to imię. :)
                          Nakręciłem kilka filmików z jej udziałem i jeden nazwałem właśnie tak. Uważasz,
                          że nie powinienem? Nie sądzisz, że pchasz się z butami w moją prywatność
                          próbując decydować o zawartości mojej wizytówki? Na dodatek nie masz do tego ani
                          prawa, ani podstaw. Chwilowo usunąłem ten tytuł, żeby administracji dać nieco
                          oddechu. Ale jeśli nie znajdziesz podstawy prawnej (wspominałaś wcześniej coś o
                          prawie), to ten tytuł wróci. Nie widzę bowiem innych, poza prawem, powodów,
                          dlaczego ktoś miałby dyktować mi, co piszę w swojej własnej wizytówce. :)
                          • ggigus dziwne, ze ci ten argument teraz wpada go 02.10.06, 18:21
                            glowy
                            w mailu do mnie wyrazales oburzenie internwencja w twoje gusta, b.pascalu
                            • b.pascal Re: dziwne, ze ci ten argument teraz wpada go 02.10.06, 18:44
                              ggigus napisała:

> w mailu do mnie wyrazales oburzenie internwencja w twoje gusta, b.pascalu

Tu się nic nie zmieniło. Tylko tego oburzenia nie było i nie ma. Prywatnie Ci
                              poradzę, żebyś unikała nazywania cudzych emocji. Zwykle człowiek robi to przez
                              pryzmat swoich odczuć, przez co może się niekiedy pomylić, a na dodatek pokazuje
                              wtedy swoja "ja", co nie zawsze jest bezpieczne. ;)
                              • ggigus oo, nic sie nie zmienilo? 02.10.06, 18:51
                                nagle film sie przypomnial?
                                ciekawe...
                                niestety, nie robisz tego prywatnie, bo piszesz na forum publicznym
                                znow ta logika....
                                nie nazywam cudzych emocji, to ty piszesz z pewnoscia siebie o moich pogladach
                                a jak chcesz, moge ci podac cytacik z twoim oburzeniem
                                pokazywanie swojego ja ma miejsce w kazdej dyksjusji, jesli nie chcesz tego
                                robic i boisz sie tego, musisz milczec
                          • brumbak [...] 02.10.06, 19:41
                          • brumbak [...] 02.10.06, 20:09
    • misiu-1 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 20.09.06, 22:10
      To jest forum "wegetarianizm", poświęcone dyskusjom na temat diety
      wegetariańskiej, a nie prawnej ochrony zwierząt domowych. Spróbuj raczej na
      forum "zwierzęta". Może się mylę, ale tamto miejsce wydaje mi się lepsze na
      takie inicjatywy.
    • b.pascal Re: Czy to forum jest prozwierzece? 20.09.06, 22:40
      Na tym forum, podobnie jak innych na tym portalu, obowiązuje Regulamin i
      Netykieta i wszelkie akcje propagandowe, nawet prowadzone w najszczytniejszych
      celach, muszą się w ramach powyższych zasad mieścić. :)
      • smintaj Re: Czy to forum jest prozwierzece? 20.09.06, 22:53
        bardzo ciekawe, dyskusje o diecie wegetarianskiej? wegetarianizm to nie tylko
        dieta, tez swiatopoglad. uczestnictwo w akcjach majacych chronic zwierzeta
        wydaje mi sie bardziej na miejscu niz proby wmowienia nie jedzacym mieso ze
        marchewka tez czuje.
        • brumbak Re: Czy to forum jest prozwierzece? 20.09.06, 22:57
          smintaj napisała:

> bardzo ciekawe, dyskusje o diecie wegetarianskiej? wegetarianizm to nie tylko
          > dieta, tez swiatopoglad. uczestnictwo w akcjach majacych chronic zwierzeta
          > wydaje mi sie bardziej na miejscu niz proby wmowienia nie jedzacym mieso ze
          > marchewka tez czucje
          ..........................
          w każdym razie kasowanie takich wypowiedzi to nadczujność ideologiczna
          na forum nie ma z tym problemu
          sa zupelnie inne problemy- lekcewazone przez opiekunstwo i Admilicję-
          jak ktos nie chce czytac - nie musi
          jak widac jest pare osób którym to nie przeszkadza a nawet je to interesuje
          • b.pascal Re: Czy to forum jest prozwierzece? 20.09.06, 23:01
            brumbak napisał:

> jak ktos nie chce czytac - nie musi

Oczywiście. Tyle, że zasada ta odnosi się wyłącznie do tych treści, które nie
            naruszają Regulaminu lub Netykiety. :)
        • cyberski Re: Czy to forum jest prozwierzece? 21.09.06, 10:48
          Dla jednych wegetarianizm to "światopogląd i styl życia", dla innych to "sposób odżywiania"
          To forum zostało umieszczone w dziale "Kuchnia" więc jakby sugeruje to, że powinno być o diecie, a nie światopoglądzie...
          Może dobrym rozwiązaniem byłoby zasugerowanie (najlepiej skuteczne) administratorom forum, że warto by w dziale "Społeczeństwo" umieścić forum o nazwie dajmy na to "Społeczność wegetariańska"?
          Wtedy i "Brumbak syty i Cyberski cały" ;))))
          • smintaj Re: Czy to forum jest prozwierzece? 21.09.06, 19:14
            doprawdy? w tytulach watkow widze cala mase nie mowiacych o diecie. czyzby
            regulamin dzialal wybiorczo?
            • cyberski Re: Czy to forum jest prozwierzece? 21.09.06, 19:28
              Nie wiem...
              Nie obchodzi mnie to... :)
              • smintaj Re: Czy to forum jest prozwierzece? 21.09.06, 21:03
                to po co zabierasz glos?
                • cyberski Re: Czy to forum jest prozwierzece? 22.09.06, 08:43
                  Ponieważ mam takie prawo i lubie ze swych praw czasami korzystac...
                  Dla mnie naprawde wyodniej byloby gdyby to forum stalo si (tak jak pwnie bylo w intencjach tworcow) forum "kuchennym", a do tego zalozono by dla Was forum, nazwojmy to moze troche niefortunnie, "ideowe"...
                  Natomiast zasdniczo bimba mi kto i w jakim stopniu przestrzega regulaminu...
                  Tak jak i to czy zdaniem jednych regulamin jest "traktowany wybiorczo", a zdaniem innych nie jest trakowany wybiorczo...
          • b.pascal Re: Czy to forum jest prozwierzece? 21.09.06, 21:47
            cyberski napisał:

> Może dobrym rozwiązaniem byłoby zasugerowanie (najlepiej skuteczne)
            > administratorom forum, że warto by w dziale "Społeczeństwo" umieścić forum o
            > nazwie dajmy na to "Społeczność wegetariańska"?
            > Wtedy i "Brumbak syty i Cyberski cały" ;))))

O ile wiem, administacja nie pali się do zakładania nowych forów publicznych.
            Raczej sugeruje w takich sytuacjach, żeby zainteresowani założyli sobie forum
            prywatne. :)
            • cyberski Re: Czy to forum jest prozwierzece? 22.09.06, 08:45
              To i ja wiem... :)
              Ale jak nie spobuja to im administracja na pewno nie zalozy...
              A jak spobuja (i beda upierdliwi w probowaniu) to moze sie doczekaja orum dla "spolecznoci wegetaianskiej"...
          • luty10 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 22.09.06, 17:45
            cyberski napisał:

> To forum zostało umieszczone w dziale "Kuchnia" więc jakby sugeruje to, że
            powi
            > nno być o diecie, a nie światopoglądzie...

to ja poczekam, bo moze misiu albo mawet rysiu opowiedza mi cos o diecie
            wegetarianskiej i pare przepisow prosze...

a Ciebie cymberski przykro czytac...
            • zamyslona4 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 23.09.06, 10:27
              luty10 napisał:

>
              > to ja poczekam, bo moze misiu albo mawet rysiu opowiedza mi cos o diecie
              > wegetarianskiej i pare przepisow prosze...
              >

nic dodac nic ujac !! :)
              w tym wlasnie rzecz jesli chodzi o wybiorczosc tego forum- jest (musi byc)
              "kuchenne'dopoki rozmawiaja wegetarianie, a staje sie calkowicie nie-kuchenne
              gdy glos zabieraja ww. osoby.
              • misiu-1 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 23.09.06, 12:17
                zamyslona4 napisała:

> nic dodac nic ujac !! :)
                > w tym wlasnie rzecz jesli chodzi o wybiorczosc tego forum- jest (musi byc)
                > "kuchenne'dopoki rozmawiaja wegetarianie, a staje sie calkowicie nie-kuchenne
                > gdy glos zabieraja ww. osoby.

No tak. Spisek. Po prostu spisek. Ty masz jednak mocno zaburzoną percepcję
                rzeczywistości. Nie potrafisz zauważyć, że większość dyskusji ideologicznych
                zaczynają tak czy owak wegusie i nikt im tego nie kasuje? Problem w tym, że
                przeoczyłaś też prosty fakt, że forum nie nazywa się "ideologia i akcje pro-
                zwierzęce" tylko "wegetarianizm", dlatego mieści się w tematyce forum każdy
                wątek traktujący o ideologicznych przyczynach wyboru diety wegetariańskiej, a
                nie mieści się akcja zbierania podpisów pod jakimiś petycjami dotyczącymi nie
                wegetarianizmu tylko traktowania zwierząt. I nieważne, że Ty możesz to uważać
                za wiążące się z wegetarianizmem, bo akcję organizują wegetarianie z pobudek
                zbieżnych z tymi, dla których wybrali wegetarianizm. Tyle samo wspólnego z
                wegetarianizmem miałby organizowany przez wegusiów mecz piłki kopanej z drużyną
                szympansów bonobo.
                • luty10 [...] 23.09.06, 15:34
                • zysyzy Re: Czy to forum jest prozwierzece? 23.09.06, 16:37

Chyba sluszniej byloby usuwac z forum
                  obrazliwe wobec wegetarian mejle
                  niz interesujace wielu ogloszenia o akcjach prozwierzecych.

• brumbak Re: Czy to forum jest prozwierzece? 23.09.06, 17:08
                    zysyzy napisał:

>
                    > Chyba sluszniej byloby usuwac z forum
                    > obrazliwe wobec wegetarian mejle
                    > niz interesujace wielu ogloszenia o akcjach prozwierzecych.
                    > ........
                    nie chyba, ale na pewno
                    - forum kuchnia, wegetarianizm powinno byc przede wszystkim dla tych , którzy
                    się takowa interesują,ale w sensie pozytywnym: sami sa wegetarianami, nie jadaja
                    miesa, szukaja przeprisów, porad , informacji o takich czy innych zaletach vege,
                    - natomiast tacy którzy zagladaja tu by przywalić wegetarianom za sam " wygląd"
                    za "inny kolor sznurówek" " inna fryzurę" powinni byc skłaniani do poszukania
                    sobie innego zajęcia, forum etc.

,
                    • misiu-1 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 23.09.06, 18:16
                      brumbak napisał:

> nie chyba, ale na pewno
                      > - forum kuchnia, wegetarianizm powinno byc przede wszystkim dla tych , którzy
                      > się takowa interesują,ale w sensie pozytywnym: sami sa wegetarianami, nie
                      > jadaja miesa, szukaja przeprisów, porad , informacji o takich czy innych
                      > zaletach vege, - natomiast tacy którzy zagladaja tu by przywalić wegetarianom
                      > za sam " wygląd" za "inny kolor sznurówek" " inna fryzurę" powinni byc
                      > skłaniani do poszukania sobie innego zajęcia, forum etc.

--
                      Meble to ty sobie możesz ustawiać we własnym mieszkaniu, a nie w przetrzeni
                      publicznej, do której masz nie większe prawo niż każdy użytkownik. Tak samo -
                      popierający wegetarianizm lub mu przeciwny.
                      Tysiąc razy już ci powtarzano, że administracja nie życzy sobie na FW panowania
                      wyłącznie "jedynie słusznych" pogladów prowegetariańskich, ale ty tego nie
                      potrafisz zrozumieć, tak jak celu i zastosowania delimitera sygnaturki.
                      Dlatego, odpowiadając ci będę zawsze jej używał tak jak ty. Może ci to pomoże w
                      zrozumieniu.
                      A wegetarianom nie "przywala się" za kolor sznurówek, tylko za łgarstwa i
                      manipulacje.
                      • luty10 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 23.09.06, 19:40
                        misiu-1 napisał:
                        > Tysiąc razy już ci powtarzano, że administracja nie życzy sobie na FW
                        panowania
                        >
                        > wyłącznie "jedynie słusznych" pogladów prowegetariańskich, ale ty tego nie
                        > potrafisz zrozumieć,

a kto to jest ta administracja?
                        czyzby osoba pascala?

bardzo prosze w takim razie zmienic nazwe forum...

ja sobie zycze porozmawiac na temat wegetarianizmu, jego zalet
                        i przyszlosci...i mam prawo powiedziec dlaczego jestem wegetarianinem...
                        ale moje posty sa usuwane, a Ty misiu jestes zwyklym....misiem...
                        • b.pascal Re: Czy to forum jest prozwierzece? 24.09.06, 15:15
                          luty10 napisał:

> a kto to jest ta administracja?
                          > czyzby osoba pascala?

Jeśli moja osoba nie jest dla Ciebie wystarczająco reprezentatywna dla
                          administracji, to polecam lekturę tych dwóch wpisów:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=48617632&a=48641395
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=48448523&a=48460672 :)

> bardzo prosze w takim razie zmienic nazwe forum...

Proszę założyć sobie forum prywatne, bo tylko w przypadku takiego forum o jego
                          nazwie i tematyce decydują użytkownicy. :)
                    • b.pascal Re: Czy to forum jest prozwierzece? 24.09.06, 15:09
                      brumbak napisał:

> - forum kuchnia, wegetarianizm powinno byc przede wszystkim dla tych, którzy
                      > się takowa interesują,ale w sensie pozytywnym: sami sa wegetarianami,

To nie jest forum Kuchnia-Wegetarianizm, ale forum Wegetarianizm, które znajduje
                      się w dziale Kuchnia. Jest tu miejsce zarówno dla wegetarian, jak i osób, które
                      tej diety nie stosują. Odpowiednie wyjaśnienie znalazło się już na forum O
                      moderacji. Pozwolę go sobie ponownie tutaj nie cytować. Ten temat uważam za
                      zamknięty, ale oczywiście jeżeli ktoś ma ochotę sobie na ten temat jeszcze
                      porozmawiać dla samej przyjemości płynącej w wymiany poglądów, to proszę bardzo,
                      o ile ta wymiana poglądów nie będzie łamała poza ramy określone Netykaietą. :)
                      • brumbak [...] 24.09.06, 19:04
                • zamyslona4 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 24.09.06, 01:22
                  misiu-1 napisał:

Ty masz jednak mocno zaburzoną percepcję
                  > rzeczywistości. Nie potrafisz zauważyć, że większość dyskusji ideologicznych
                  > zaczynają tak czy owak wegusie i nikt im tego nie kasuje?

nie zaczynaja zadnej dyskusji tylko dziela sie swoimi przezyciami, pogladami,
                  itp. czesto nie chca z nikim dyskutowac, ale porozmawiac z osobami ktore mysla
                  podobnie. Dyskusje to zaczynaja trupojady w wiekszosci- numero uno w tej
                  dziedzinie to Ty.

Problem w tym, że
                  > przeoczyłaś też prosty fakt, że forum nie nazywa się "ideologia i akcje pro-
                  > zwierzęce" tylko "wegetarianizm", dlatego mieści się w tematyce forum każdy
                  > wątek traktujący o ideologicznych przyczynach wyboru diety wegetariańskiej, a
                  > nie mieści się akcja zbierania podpisów pod jakimiś petycjami dotyczącymi nie
                  > wegetarianizmu tylko traktowania zwierząt. I nieważne, że Ty możesz to uważać
                  > za wiążące się z wegetarianizmem, bo akcję organizują wegetarianie z pobudek
                  > zbieżnych z tymi, dla których wybrali wegetarianizm.

nie rozumiesz ze powodem wyboru wege jest czesto wlasnie stosunek do zwierzat, a
                  wiec dyskusja o traktowaniu zwierzat jest wlasnie dyskusja nt, ideologii??

idz moze na forum o gejach i zacznij ich przekonywac ze nei powinni pisac o tym,
                  jakie maja problemy w zyciu, bo ty jestes hetero i uwazasz ze gej jest "be" wiec
                  oni nie maja prawa o tym rozmawiac. a jak zaczna ci tlumaczyc ze maja, to napisz
                  ze homo jest chore i w ogole sa wobec ciebie agresywni bo rozmawiaja o tym o
                  czym rozmawiaja.
                  jesli bedzie ten sam admin co tu- twoj post zostawia, a ich wywala.

>
                  • misiu-1 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 24.09.06, 07:03
                    zamyslona4 napisała:

> nie zaczynaja zadnej dyskusji tylko dziela sie swoimi przezyciami, pogladami,
                    > itp. czesto nie chca z nikim dyskutowac, ale porozmawiac z osobami ktore mysla
                    > podobnie. Dyskusje to zaczynaja trupojady w wiekszosci- numero uno w tej
                    > dziedzinie to Ty.

Bardzo mi miło.
                    Nie zmienia to faktu, że zaczynają z ideologicznej beczki, dyskusje mają
                    miejsce i nie są kasowane. Nieprawdziwe jest więc twierdzenie, że forum z ich
                    strony musi być kuchenne. Nie musi.

> nie rozumiesz ze powodem wyboru wege jest czesto wlasnie stosunek do
                    > zwierzat, a wiec dyskusja o traktowaniu zwierzat jest wlasnie dyskusja nt,
                    > ideologii??

Właśnie, ze rozumiem, co wyraźnie zaznaczyłem. Ty jednak nie rozumiesz, że
                    fakt, iż dla kogoś przyczyną wyboru diety wege są względy ekologiczne, nie
                    umiejscawia w tematyce Forum Wegetarianizm apeli o przyłączenie się do akcji w
                    obronie wycinanych drzew. Choć dla niego troska o drzewa i wegetarianizm
                    wypływają z tego samego źródła.

> idz moze na forum o gejach i zacznij ich przekonywac ze nei powinni pisac o
                    > tym, jakie maja problemy w zyciu, bo ty jestes hetero i uwazasz ze gej
                    > jest "be" wiec oni nie maja prawa o tym rozmawiac. a jak zaczna ci tlumaczyc
                    > ze maja, to napisz

Wiesz co? Moze lepiej sie wysypiaj, zamiast siedzieć po nocach. To Ci wyraźnie
                    nie służy, bo wypisujesz jakieś kocopały. Gdzie ja napisałem, że wegetarianie
                    nie powinni bądź nie mają prawa rozmawiać o czymś, co dotyczy wegetarianizmu?

> ze homo jest chore i w ogole sa wobec ciebie agresywni bo rozmawiaja o tym o
                    > czym rozmawiaja. jesli bedzie ten sam admin co tu- twoj post zostawia, a ich
                    > wywala.

Brak logiki, serdeńko. Jeśli któryś z nich otworzy temat odbiegający, zdaniem
                    admina, od tematyki forum i zostanie on usunięty, to razem z moimi postami.
            • cyberski Re: Czy to forum jest prozwierzece? 24.09.06, 19:09
              luty10 napisał:

[...]
              > to ja poczekam, bo moze misiu albo mawet rysiu opowiedza mi cos o diecie
              > wegetarianskiej i pare przepisow prosze...

Czekaj zatem...
              Co prawda cuda sie zdarzają, ale ja bym mimo wszystko za bardzo nie liczył na szybką realizację tych cudów...

> a Ciebie cymberski przykro czytac...

Więc nie czytaj jeśli czujesz, że Ci przykro...
              Naprawdę, nie ma sensu być masochistą jeśli czujemy, że "to nie to"
              A tak tylko z ciekawości...
              Dlaczegóż przykro?
              • luty10 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 24.09.06, 22:28
                cyberski napisał:

> A tak tylko z ciekawości...
                > Dlaczegóż przykro?

nie ma sensu tlumaczyc, bo zanim przeczytasz
                admin wytnie w pien, tak jak wycial wszysto przedwczoraj...

moim zdaniem slusznie zrobisz jak bedziesz rozmawial tylko z pascalem...
                • cyberski Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 09:04
                  Zawsze możesz, jeśli chcesz, wysłać mi to na priva...
                  • luty10 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 11:50
                    cyberski napisał:

> Zawsze możesz, jeśli chcesz, wysłać mi to na priva...
                    >

swietny zart, szkoda tylko, ze nie zart....
                    a jeszcze lepiej, jak przyjade do Ciebie w kapeluszu i w czarnych
                    okularach i to co chcialbym powiedziec na forum, powiem ci na ucho...:)
                    • cyberski Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 12:07
                      Cóż...
                      Uznałem, ze skoro z jakiegoś powodu Pascal wykasował Ci Twój list, to zawsze możesz napisać do mnie to samo na priv...
                      Ze swojej strony tylko tyle mogę na tę chwilę zrobić (no, mógłbym ew. założyć jakieś forum do dyskusji między nami, ale mi sie nie chce)
                      Przymusu na szczęście nie ma...
                      Rób jak uważasz...
                      • luty10 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 12:23
                        cyberski napisał:

> Cóż...
                        > Uznałem, ze skoro z jakiegoś powodu Pascal wykasował Ci Twój list, to zawsze
                        mo
                        > żesz napisać do mnie to samo na priv...
                        > Ze swojej strony tylko tyle mogę na tę chwilę zrobić (no, mógłbym ew. założyć
                        j
                        > akieś forum do dyskusji między nami, ale mi sie nie chce)
                        > Przymusu na szczęście nie ma...
                        > Rób jak uważasz...
                        >

i tylko tym rozni sie sytuacja na tym forum od sytuacji w PRL-u - nie ma
                        przymusu...:)
                        zostaje nam bierny opor czyli nie bywac tam, gdzie lamane sa prawa...

• cyberski Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 12:40
                          A no to nie bywaj (nie bywajcie...) skoro odnosisz wrażenie, że łamane tu są prawa (jakie konkretnie?)...
                          W całej tej "polemice" między nami ma się nieodparte wrażenie (na szczęście to tylko wrażenie), że masz do mnie coś w rodzaju żalu za to, że Pascal wykasował Twój wątek...
                          Jeśli (zaznaczam: "Jeśli") tak jest faktycznie to jest to dla mnie co najmniej niezozumiałe...
                          No, ale na szczęście nie muszę rozumieć wszystkich i wszystkiego...
                          Aha...
                          Forum o którym wspomniałem w poprzednim mejlu zostało założone...
                          Kreatywność jest zawsze lepsza niż bierny opór (to moje osobiste zdanie)
                          • luty10 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 13:48
                            cyberski napisał:

odnosze wrazenie, ze Twoja postawa na forum jest wymierzona..
                            nie jest to naturalna postawa czlowieka na luzie...
                            ale nie obchodzi mnie to wcale, jedynie przykre jest w czytaniu...

a zalu nie ma mowy...

nie bede kreatywny w kwestii wegetarianskiej, nie szerze wegetarianizmu, bo
                            wiem, ze wegetarianizm przychodzi do czlowieka od wewnatrz ...
                            chcialem na tym forum wypowiedziec swoje wlasne zdanie na temat wegetarianizmu,
                            ale nie mam do tego prawa...
                            pozdrawiam i zycze milego pobytu na forum ...
                            • cyberski Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 14:15
                              Bycie "na luzie" zdaje się być w Twoich oczach czymś bardziej nobilitowanym, niż umiejętność panowania nad własnym umysłem...
                              Ciekawa koncepcja...
                              Zdecydowanie mi obca...
                              Co prawda płacę w swoim życiu "frycowe" za ów brak umiejętności bycia "na luzie", ale zdecydowanie wolę płacić za to, niż za brak umiejętności panowania nad własnym umysłem...
                              Jeśli jest Ci przykro w czasie czytania tego co piszę to trudno...
                              Nie żyję po to by każdej osobie było przy mnie miło i dobrze...
                              A moja postawa na tym forum (jak i wszędzie indziej) jest wymierzona, ale nie w ludzi tylko w poglądy...
                              • luty10 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 15:06
                                cyberski napisał:

> Bycie "na luzie" zdaje się być w Twoich oczach czymś bardziej nobilitowanym,
                                ni
                                > ż umiejętność panowania nad własnym umysłem...

powiem inaczej...Ty udajesz luzaka, tylko po co...?
                                ale moim slowem sie nie przejmuj, to tylko odpowiedz na Twoje pytanie, dlaczego
                                przykro Cie czytac, wiec wyjasnilem...

> Jeśli jest Ci przykro w czasie czytania tego co piszę to trudno...
                                > Nie żyję po to by każdej osobie było przy mnie miło i dobrze...

a ja nie zyje po to, by byc zadawalanym przez innych, wiec nie oczekuje tego
                                ani od Ciebie, ani od nikogo innego...

po co mierzyc w czyjes poglady...niech kazdy ma takie, jakie lubi...:)
                                no chyba, ze sa to poglady zagrazajace wolnosci...

• b.pascal Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 15:15
                                  Przypominam Panom, że prywatne wymiany poglądów, zgodnie z Netykietą, powinny
                                  być prowadzone poza forum. Tym samym po raz kolejny mam powód do interwencji,
                                  ale tym razem w ramach wyjątku postanowiłem dać prymat edukacji nad represją.
                                  Jestem co prawda pesymistą, jeśli chodzi o spodziewane wyniki tej edukacji
                                  (przynajmniej w odniesieniu do jednego z Panów), przy czym pesymizm ten wynika z
                                  dużego bagażu doświadczeń w tym zakresie, ale ponieważ tym razem w grę wchodzi
                                  "wykroczenie" mniejszej wagi, więc postanowiłem sprawdzić, czy edukacja
                                  przyniesie spodziewany skutek, czy jednak znów będę musiał się uciec do
                                  represji, które w ocenie represjonowanych prawie zawsze są nieuzasadnione, przy
                                  czym opinia ta prawie zawsze formułowana jest arbitralnie bez próby ustalenia,
                                  jaka była podstawa podjętych działań (mam na myśli próby podejmowane zgodnie z
                                  obowiązującymi na forum zasadami, czyli drogą mailową). :)
                                  • cyberski Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 15:20
                                    Proponowałem dyskusję na priv...
                                    Propozycja nie została przyjęta...
                                    Ale masz rację: forum to nie miejsce na prywatne dysputy (chyba, że uzgodniono inaczej) zatem kończę ten sub-wątek
                                  • luty10 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 15:38
                                    Ciebie pascal tez pozdrawiam...
                                    wiem teraz o co chodzi, Twoj powyzszy tekst wszystko
                                    mi wyjasnil, ale....ale w ten sposob nie zdobywa sie uznania
                                    w swoich wlasnych oczach...jestem pewny, ze zawsze bedzie
                                    Ci czegos brakowalo...no, nie bede sie nad tym rozwodzil, bo jest zakaz...
                                    powodzenia...:)
                                    • brumbak Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 16:53
                                      luty10 napisał:

> Ciebie pascal tez pozdrawiam...
                                      > wiem teraz o co chodzi, Twoj powyzszy tekst wszystko
                                      > mi wyjasnil, ale....ale w ten sposob nie zdobywa sie uznania
                                      > w swoich wlasnych oczach...jestem pewny, ze zawsze bedzie
                                      > Ci czegos brakowalo...no, nie bede sie nad tym rozwodzil, bo jest zakaz...
                                      > powodzenia...:)
                                      ............
                                      rozmowa z tymi szydercami nie ma sensu,

widocznie ich to rajcuje
                                      ( szyderstwo- narzędzie ludzi podłych, cynicznych)
                                      • b.pascal Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 17:23
                                        Rozmowa zawsze jest wskazana. Pozwala bowiem wyjaśnić nieporozumienia. Chyba, że
                                        komuś na wyjaśnieniu tychże nie zależy, gdyż być może w wyniku tego musiałby
                                        zrewidować swoje poglądy na temat innych osób, które już nieodwołalnie
                                        zakwalifikował do szufladki z jakimś brzydkim napisem. Taka kwalifikacja jest
                                        mechanizmem ochronnym Twojego ego, Brumbaku, dzięki czemu możesz innych ludzi,
                                        zwykle tych, którzy nie podzielają Twoich poglądów, obrzucać inwektywami bez
                                        niebezpieczeństwa obniżenia Twojej samooceny. Kulturalni ludzie na poziomie nie
                                        używają nie traktują w ten sposób innych ludzi, ale przecież wystaczy tych
                                        innych ludzi uznać za nieco gorszy sort (podli, cyniczni szydercy; kibole z
                                        rzeźni) i uznać, że wobec nich cywilizowane metody prowadzenia sporów nie mają
                                        zastosowania. Dzięki temu Twoje ego nie doznaje uszczerbku, mimo że Twoje
                                        zachowanie daleko odbiega od standardów ludzi o Twojej pozycji zawodowej i
                                        społecznej. Tylko, że jest to forma samooszukiwania, a na dodatek mogąca mieć
                                        bardzo niebezpieczne konsekwencje, których nie będę już tutaj przytaczał, bo i
                                        tak poświęciłem Ci więcej uwagi niż to warto robić zważywszy na fakt, że tego,
                                        co napisałem i tak nie przyjmiesz do wiadomości, bo jest to element Twojej
                                        strategii ochrony ego. Nie wiem tylko, czy takie ego warte jest ochrony. :)
                                        • are.1 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 18:04
                                          Masło maslane ;-)

Ale to nie jest element Brumbaczej strategii ochorny Brumbaczego ego, tylko
                                          samoobrona ego. To zupelnie co innego. Reszta OK.
                                          • brumbak [...] 02.10.06, 17:57
                                        • cyberski Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 18:05
                                          Pascal...
                                          Pozwól mu...
                                          Niech "se" mówi...
                                          Przecież to co mówi świadczy wyłącznie o nim...
                                          Jeśli ktoś chce pokazywać jaki jest - nie można mu tego zabraniać...
                                          • are.1 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 18:21
                                            Ale on nie wiedzial ze pokazuje jaki jest...
                                          • b.pascal Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 19:30
                                            Gdyby wyłącznym efektem twórczości Brumbaka na tym forum był uszczerbek na jego
                                            wizerunku, to byłbym ostatnim, który miałby coś przeciwko tej twórczości. ;))
                                            Niestety, wpływa ona także na wizerunek i atmosferę forum. :)
                                            Ale dość o tym. Myślę, że temat nie jest wart głębszych rozważań, a ja sam
                                            miałem chyba chwilę słabości. :)
                                            • brumbak [...] 27.09.06, 19:08
                                            • ggigus fundamentalisto b.pascalu! 29.09.06, 17:08
                                              jests moderatorem tego forum, powoli moderarotem.
                                              Nawet nie dbasz o zachowanie pozorow bezstronnosci, bo i po co?
                                              • ggigus errata-morderatorem 29.09.06, 17:20

• b.pascal Re: fundamentalisto b.pascalu! 30.09.06, 10:31
                                                To Twoja opinia. Przyjmuję ją do wiadomości. :)
                                              • cyberski Re: fundamentalisto b.pascalu! 01.10.06, 21:47
                                                Przeczytałem przed chwilą, i Regulamin, i Netykietę i nigdzie nie znalazłem punktu mówiącego o tym, ze moderator forum powinien być bezstronny...
                                                Skoro zatem moderator nie ma takiego obowiązku być bezstronnym, nie można od niego oczekiać, że bezstronny ma obowiązek być :)))

i od kiedy to "władza" ma obowiązek wszystkich traktować równo?
                                                • ggigus to nie netykieta, a zdrowy rozsadek 01.10.06, 22:04
                                                  zreszta b.pascal nie trzyma sie az tak scisle netykiety, abys mogl, drogi
                                                  cybersi tego argumentu uzywac
                                                  ale to o wiele prostsze niz myslisz. Wladza jest od kontroli, prawda?
                                                  I jesli wladza stwierdza, opozycja jest be, a partia rzadzaca cacy, nie ma mowy
                                                  o demokracji
                                                  wladza powinna zachowac pozory obiektywnosci
                                                  mozna tez postarac sie o co-moderatora, forum feminizm tak funkcjonuje i ma sie
                                                  dobrze
                                                  ale tu cie zmartwie: na wszelkie propozycje jak ta powyzej administracja forum
                                                  nie reaguje w ogole
                                                  ale ty jako ten po wlasciwej stronie sympatyzantow morderatora, mozesz spac i
                                                  pisac spokojnie
                                                  • b.pascal Re: to nie netykieta, a zdrowy rozsadek 02.10.06, 18:12
                                                    Tu się włączę. :)
                                                    Po pierwsze władza musi działać w granicach prawa, a ja ostatnio dostałem od
                                                    Ciebie mail, w którym zgłaszasz do wycięcia wątek z powodu tego, że jest on bez
                                                    sensu. Oczywiście wątku z takiego powodu nie usunę, ale Ty już masz powód, żeby
                                                    uważać, że nie jestem obiektywny (czyli nie reaguję na Twoje zgłoszenia).
                                                    Po drugie, jeśli widzisz wpis łamiący Netykietę lub Regulamin, którego nie
                                                    usunąłem, zawsze możesz kliknąć w kosz.
                                                    Po trzecie, wpisy Brumbaka łamią Netykietą. A w jaki sposób, to mogę napisać
                                                    tylko jemu i tylko jeśli napisze do mnie w tej sprawie maila. :)
                                                    Po czwarte, DEMOKRACJA jest formą ustroju PAŃSTWA (niektórzy twierdzą, że
                                                    najlepszym inni że najgorszym), który dość dobrze się w tym sprawdza, ale
                                                    absurdem jest zakładać, że demokracja powinna funkcjonować zawsze i wszędzie. To
                                                    dogmatyzm. W państwach demokratycznych jest mnóstwo instytucji (także
                                                    państwowych), gdzie demokracji nie ma, bo być nie może (np. wszystkie służby
                                                    mundurowe).
                                                    No i wreszcie po piąte, ale w związku z "po czwarte". Jesteś na forum
                                                    znajdującym się na portalu, którego właścicielem jest firma prywatna (giełdowa).
                                                    Nie masz obowiązku ustawowego tutaj przebywać, co oznacza, że w każdej chwili,
                                                    kiedy przestanie Ci się tutaj podobać, możesz bez żadnych konsekwencji prawnych
                                                    odejść do konkurencji. To nie jest państwo, z którym wiąże Cię obywatelstwo, to
                                                    nie jest szkoła, z którą łączy Cię obowiazek szkolny, to nie jest też praca, z
                                                    którą jesteś związana umową. Ja natomiast nie mam władzy nad Tobą, a jedynie nad
                                                    tym, co napiszesz. I jeśli uznasz, że jestem nieobiektywny wobec Twojej
                                                    twórczości, zawsze możesz po prostu stąd odejść. Nie możesz żądąć, żebym to
                                                    forum moderował tak, żeby się Tobie podobało, bo wtedy może ktoś inny zarzuci mi
                                                    nieobiektywizm. I będzie miał dokładnie tyle samo do powiedzenia, co Ty.
                                                    Pozdumowując.
                                                    To forum ma określony temat, określoną formę, zarysowany charakter i atmosferę.
                                                    I albo Ci to wszystko odpowiada i zostajesz z nami, albo Ci nie odpowiada i
                                                    zabierasz zabawki na inne podwórko (możesz np. założyć swoje forum prywatne).
                                                    Oczywiście możesz w granicach Regulaminu i Netykiety wpływać na jego charakter i
                                                    atmosferę, ale, że tak to ujmę obrazowo, nie możesz wcielać się w klienta
                                                    rpywatnego baru, który przychodzi do lokalu i chce od razu zmieniać bramkarza,
                                                    barmana i wystrój, bo mu obecne nie odpowiadają. :)
                                                    EOT
                                                  • ggigus bezsensownosc ww wypowiedzi omowilam w 02.10.06, 18:20
                                                    juz
                                                    przecie czytasz watki, po co ta dyskusja?
                                                    odnies sie do moich argumentow, w ktorych wykazuje, ze autorowi postu obca jest
                                                    ideologia wege
                                                    rozumiem, ze tylko brumbakowi udzielasz odpowiedzi, ale ja zadaje pytania retoryczne
                                                    nie pierwszy raz
                                                    nie mam obowiazku tutaj bywac, owszem a twierdzilam cos innego?
                                                    krytykuje jednosobowe gremium decyzyjnem zwane b.pascal, ktore anjpierw okresla
                                                    kogos mianem fundamentalista, a poem nie potrafi napisac, coz jest tak
                                                    fundamentalnego
                                                    ale to forum , pascalu, swieta krowo administracji, jest demokratyczna platforma
                                                    wymiany pogladow
                                                    z zasady demokratyczna, bo swieta krowa nie jest forma demokracji

czy ta twoja wypowiedz, b.pascalu:
                                                    I albo Ci to wszystko odpowiada i zostajesz z nami, albo Ci nie odpowiada i
                                                    > zabierasz zabawki na inne podwórko (
                                                    nie narusza za bardzo kompetencji moderatora?
                                                    czy jestes juz tym panem, co wyrzucaz restauracji, bo mu sie goscie nie podobaja?
                                                    a moze tak sie tylko czujesz?
                                                    czujesz sie jak ochroniarz? to odetchnij gleboko, bo jestes moderatorem,
                                                    odpowiadasz za dyskusje, a nie za gosci
                                                  • b.pascal Re: bezsensownosc ww wypowiedzi omowilam w 02.10.06, 18:41
                                                    ggigus napisała:

> przecie czytasz watki, po co ta dyskusja?

Nie dyskusja, a sprostowanie. :)

> odnies sie do moich argumentow, w ktorych wykazuje, ze autorowi postu obca
                                                    > jest ideologia wege

Takiego argumentu nie widziałem. Było tylko coś o braku sensu. A związek z
                                                    tematem forum jest. Temat zamknięty. :)

> nie mam obowiazku tutaj bywac, owszem a twierdzilam cos innego?

Może po prostu zdarza Ci się o tym czasem zapomnieć. Z tego braku obowiązku
                                                    wynikają bowiem różne bardzo daleko idące konsekwencje w tym pewne ograniczenia
                                                    Twojego wpływu na kształt forum. :)

> ale to forum , pascalu, swieta krowo administracji, jest demokratyczna
                                                    > platforma wymiany pogladow

Gdzie znalazłaś taką definicję? :))))

> czy ta twoja wypowiedz, b.pascalu:
                                                    > I albo Ci to wszystko odpowiada i zostajesz z nami, albo Ci nie odpowiada i
                                                    > > zabierasz zabawki na inne podwórko (
                                                    > nie narusza za bardzo kompetencji moderatora?

Nie. Przypominam Ci o świętym prawie każdego niezadowolonego klienta. :)

> czy jestes juz tym panem, co wyrzucaz restauracji, bo mu sie goscie nie podoba
                                                    > ja? a moze tak sie tylko czujesz?

Czuję się jedynie w obowiązku przypomnieć Ci, że nie musisz przebywać tam, gdzie
                                                    się źle czujesz. Zwłaszcza, jeśli nie ma większych szans na to, żeby znacząco
                                                    zmienić to, co Ci się tutaj nie podoba. :)
                                                    I tym razem już bez odbioru.
                                                  • ggigus drogi b.pascalu! 02.10.06, 18:49
                                                    na forum czuje sie swietnie
                                                    mozesz mi podac cytat, w ktorym twierdze cos innego?
                                                    tylko twoja dzialalnosc jako moderatora mi nie pasuje, ale poza tym jest oki
                                                    wiec dlaczego chcesz mnie wygonic? za kogo sie uwazasz, b.pascalu, za ciecia czy
                                                    za moderatora?

definicja forum:
                                                    . «miejsce publicznych wystąpień»
                                                    2. «spotkanie poświęcone omawianiu spraw z określonej dziedziny; też: grupa
                                                    ludzi biorących udział w takim spotkaniu»

dla ciebie zwiazek z tematem forum jest zamnkniety, ja jednak podam watek, w
                                                    ktorym pisze o braku zwiazku postu z tematem forum
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=49602398&wv.x=2&a=49634984
                                                    jak bedziesz mial wolna chwile, to sie zapoznaj
                                                  • b.pascal Re: drogi b.pascalu! 02.10.06, 20:00
                                                    ggigus napisała:

> definicja forum:
                                                    > . «miejsce publicznych wystąpień»
                                                    > 2. «spotkanie poświęcone omawianiu spraw z określonej dziedziny; też: grupa a
                                                    > ludzi biorących udział w takim spotkaniu»

I ani słowa o demokracji... :)
                                                  • ggigus publiczne wystapienia i spotkania 02.10.06, 20:33
                                                    w grupie maja a priori charakter demokratyczny, kazdy ma prawo do glosu
                                                    nigdy o tym nie slyszales, moderatorze?
                                                    jednak jestes wykidajla
                                                  • b.pascal Re: publiczne wystapienia i spotkania 02.10.06, 20:50
                                                    ggigus napisała:

> w grupie maja a priori charakter demokratyczny, kazdy ma prawo do glosu

Możesz to udowodnić? :)
                                                  • ggigus a dlaczego mialabym? 02.10.06, 20:54
                                                    jesli masz az tak male doswiadczenie w dyskusjach, moze powinienes przemyslec
                                                    funkcje moderatora
                                                  • ggigus definicja slowa dyskusja 02.10.06, 20:58
                                                    ustna lub pisemna wymiana zdań na jakiś temat mająca prowadzić do wspólnych
                                                    wniosków»

nic nie ma o roli wiodacej wykidajlow, cieci i swietych krow, moj
                                                    misiu1/b.pascalu i ...cyberski?
                                                    bo sie powtarzasz, stary w tych postach nieziemsko
                                                    jak sie jednego argumentu doczepisz, to na calego
                                                  • b.pascal Re: definicja slowa dyskusja 02.10.06, 21:27
                                                    ggigus napisała:

> ustna lub pisemna wymiana zdań na jakiś temat mająca prowadzić do wspólnych
                                                    > wniosków

I niestety znów nic o demokracji... :)
                                                    Może demokracja nie jest warunkiem sine qua non dyskusji? :)
                                                    Poza tym demokracja to:
                                                    1. «ustrój polityczny, w którym władzę sprawuje społeczeństwo poprzez swych
                                                    przedstawicieli; też: państwo o takim ustroju»
                                                    2. «forma organizacji życia społecznego, w której wszyscy uczestniczą w
                                                    podejmowaniu decyzji i szanują prawa i wolność innych ludzi»

Myślę, że po prostu mylisz demokrację z wolnością słowa. Na dodatek zakładasz
                                                    błędnie, że wolność słowa jest bezgraniczna, co sprawdza się tylko w Hyde Parku
                                                    w Londynie. Tutaj zakres wolności słowa reguluje Regulamin i Netykieta, a
                                                    ostateczną instancją w jego interpretowaniu są przedstawiciele właściciela tego
                                                    forum, czyli Administracja. Ja jestem zaś ich przedstawicielem na tym forum.
                                                    Jeśli nie zgadzasz się z moimi decyzjami, zawsze możesz się do nich odwołać. Ale
                                                    jeśli również oni nie podzielą Twojej opinii, to wedug mnie masz tylko dwa
                                                    wyjścia: przyjąć do wiadomości obowiązujące tu zasady i ich praktyczne skutki
                                                    lub zmienić forum na takie, gdzie poczujesz się bardziej "u siebie" niż tutaj. I
                                                    uprzedzając Twój ewentualny zarzut napiszę, że to nie jest próba wyrzucenia Cię
                                                    z forum, ale ponowna próba uświadomienia Ci, że zamiast bezskutecznie próbować
                                                    zmieniać wystrój, barmana lepiej po prostu zmienić lokal. ;)
                                                  • ggigus alez dorgi misiu/b.pascalu/cyberski 02.10.06, 22:21
                                                    nigdy nie kwestionowalam twojej wladzy na forum
                                                    tlyko uwazam, ze jestes keipskim moderatorem
                                                  • b.pascal Re: alez dorgi misiu/b.pascalu/cyberski 02.10.06, 23:06
                                                    ggigus napisała:

> nigdy nie kwestionowalam twojej wladzy na forum

Odwracasz kota ogonem? Dobrze, że nie mojego, bo rączki by były podrapane. ;)

> tlyko uwazam, ze jestes keipskim moderatorem

To Twoja opinia. Przyjmuję ją do wiadomości. Widocznie jednak Administracja
                                                    uważa, że przy całej mojej niedoskonałości właściwie wypełniam swoje obowiązki.
                                                    I to jest jedyna opinia, która ma dla mnie znaczenie. :)
                                                    I znów, podobnie jak w innej części tego wątku, to ja muszę się wykazać
                                                    rozsądkiem i powiedzieć, basta. Na priv nie zapraszam. Nie widzę sensu dalszego
                                                    prowadzenia wymiany zdań z Tobą. :)
                                                  • ggigus alez drogi misiu/b.pascalu/cyberski 02.10.06, 23:08
                                                    podaj cytat, ze kwestionowalam twoja wladze
                                                    ale ze jestes swieta krowa admisnitracji, coz ja moge na to?
                                                    nic
                                                    dobrze, ze juz minela ci faza wykidajly
                                                  • b.pascal Dlaczego? To proste. :) 02.10.06, 21:03
                                                    Bardzo często w dyskusji różnym ludziom każesz różnych rzeczy dowodzić i
                                                    udowadniać. Byłoby miłą odmianą, gdybyś tym razem sama coś nam publicznie
                                                    udowodniła. Zwłaszcza, że to spór o pryncypia. :)
                                                    Ja mam przykład negujący Twoją tezę: posiedzenie rady jednostki samorządowej.
                                                    Niewątpliwie publiczne spotkanie i niewątpliwie dyskusja, w której jednak tylko
                                                    niektórzy mają prawo głosu (ci z mandatami z wyborów), a reszta, jeśli chce się
                                                    wypowiedzieć, musi prosić o zgodę. I wszystko w ramach jak najczystszej
                                                    demokracji. I jeszcze, skoro jesteśmy przy demokracji, przypomne, że w
                                                    demokracji ateńskiej prawo głosu mieli tylko obywatele, a więc choć była to
                                                    niewątpliwie demokracja, to nie wszyscy w niej uczestniczyli. I jeszcze jeden
                                                    cios: demokracja dopuszcza pozbawienie osoby praw publicznych, czyli korzystania
                                                    z dobrodziejstw demokracji, za łamanie prawa. ;)
                                                    Tak na marginesie, to cała ta dyskusja jest bezcelowa, bo Ty próbujesz po prostu
                                                    postawić na swoim, a sens i główny nurt tych rozważań już dawno poszły w kąt.
                                                    Dlatego chyba czas okazać się tym rozsądniejszym i zakończyć te igrzyska, co
                                                    niniejszym czynię. :)
                                                  • ggigus wiel ludziom? nie przypominam sobie 02.10.06, 22:20
                                                    a teraz do eee rzeczy, czyli twojego maila
                                                    piszesz: posiedzenie rady jednostki samorządowej i o mandatach wyborcow
                                                    swietny przyklad, tyle ze nie pasujacy do forum, bo to nie jest spotkanie ani o
                                                    charakterze samorzadu lokalnego, ani - co o wiele wazniejsze - nie ma na forum
                                                    hierarchii - ci moga wiecej, a ci mniej powiedziec
                                                    musisz myslec nad lepszymi przykladami na dyskusje rownych sobie ludzi
                                                    gdybys wzial pod uwage np. zamkniete posiedzenie posiadaczy madnatu, bylbys
                                                    blizszy prawdy

ale, ale - czy my takimi osobistymi dyskusjami nie naruszamy Netykiety, o ktorej
                                                    ty duzo i chetnie?
                                                    obawiam sie, ze tak, moderatorze, naruszasz netykiete
                                                    dalsze posty w tej sprawie na priv. prosze
                                        • brumbak Re: Czy to forum jest prozwierzece? 26.09.06, 18:27
                                          b.pascal napisał:

> Taka kwalifikacja jest
                                          > mechanizmem ochronnym Twojego ego, Brumbaku, dzięki czemu możesz innych ludzi,
                                          > zwykle tych, którzy nie podzielają Twoich poglądów, obrzucać inwektywami bez
                                          > niebezpieczeństwa obniżenia Twojej samoocen
                                        • brumbak [...] 29.09.06, 22:40
                                • cyberski Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 15:15
                                  Bez obawy...
                                  Nie przejmuję się - każdy ma prawo wypowiadać swoje subiektywne opinie...
                                  I Ty, i ja też :)))
                                  Skoro uważasz mnie za udającego luzaka to nie ma sprawy...
                                  Każdemu wolno uważać co mu się tylko podoba :)))
                                  Pozdrawiam...
                                  • luty10 Re: Czy to forum jest prozwierzece? 25.09.06, 15:22
                                    tez dziekuje i pozdrawiam...bylo milo...:)
      • brumbak Re: Czy to forum jest prozwierzece? 22.09.06, 21:56
        b.pascal napisał:

> Na tym forum, podobnie jak innych na tym portalu, obowiązuje Regulamin i
        > Netykieta i wszelkie akcje propagandowe, nawet prowadzone w najszczytniejszych
        > celach, muszą się w ramach powyższych zasad mieścić. :)
        >
        ............
        wystarczy popatrzeć jak wygląda "moderacja " na tym forum
        by swteirdzic że to tylko hasełka i pustoslowie-
        - ukrywajace krętactwo i cwaniactwo moderacji
      • evita_duarte Musi byc dyskusja 12.10.06, 07:06
        b.pascal napisał:

> Na tym forum, podobnie jak innych na tym portalu, obowiązuje Regulamin i
        > Netykieta i wszelkie akcje propagandowe, nawet prowadzone w najszczytniejszych
        > celach, muszą się w ramach powyższych zasad mieścić. :)
        >

Czyli: Na przyklad watek w formie pytania. Co myslicie o tej akcji ... i tu
        akcja... warto poprzec czy nie?

Czy to sie kwalifikuje?
    • ajandgeo Re: Czy to forum jest prozwierzece? 22.09.06, 03:40
      To jakie w koncu sa ramy tego forum? O czym mozna pisac a o czym nie?
      • domwziemi Jezeli da się do tego dodać czosnek i zjeść: PISZ! 30.09.06, 09:49
        A może tak prosto jak w tytule?
        Jezeli temat Twojego postu da się wymieszać z czosnkiem ;-) i zjeść - powinien
        trafić tutaj.
        Jeżeli jest bardziej metafizyczny i operuje na innej płaszczyźnie niż czosnek ;-
        ) - nie powinien trafić tutaj, tylko na jakieś forum z opiniami...

Czymś się kierować trzeba, a 'zasada czosnku' jest prostsza niż 'der bestirnte
        Himmel uber mir und das moralische Gesetz in mir' :-))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka