a_i_m.p 20.02.10, 17:21 Taki oto widok można obserwować codziennie na rogu renety i koszteli img517.imageshack.us/img517/4562/20022010001f.jpg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zeed123 Re: tak parkują nasi sąsiedzi 20.02.10, 20:08 ale on chyba jedzie tylko się schylił!!! hahahaha Odpowiedz Link
a_i_m.p Re: tak parkują nasi sąsiedzi 20.02.10, 20:12 niestety nie jedzie, parkuje na łuku jako drugi samochód. Pierwszy odjechał a ten został na środku. Tak jest prawie codziennie Odpowiedz Link
zeed123 Re: tak parkują nasi sąsiedzi 20.02.10, 20:37 mi czasami ktoś na miejsce parkingowe wjeżdża to mu pyk, naklejeczkę na szybę przyklejam z nadzieją, że więcej tego nie zrobi i to skutkuje... może i tu ten sposób należałoby wcielić w życie Odpowiedz Link
robb80 Re: tak parkują nasi sąsiedzi 20.02.10, 22:53 nie chcę być złośliwy,ale prawie codziennie tędy przechodzę z tak zaparkowane auto widzę pierwszy raz. Dziś na szczęście nie widać już tego auta. Odpowiedz Link
a_i_m.p Re: tak parkują nasi sąsiedzi 21.02.10, 12:09 jak nie chcesz to nie bądź samochód stoi tak na pewno koło godziny 5:30-6 rano bo wtedy go tam widzę. W sobotę stał do godziny przynajmniej 12:30 Odpowiedz Link
blackmartines Re: tak parkują nasi sąsiedzi 21.02.10, 18:20 można i tak - szczególnie jak śmieciarka jeździ i chce zabrać śmieci.... img52.imageshack.us/img52/9896/dsc04367.jpg Odpowiedz Link
komentator_osiedlowy Re: tak parkują nasi sąsiedzi 21.02.10, 19:18 Buractwo i tyle. Ja rozumiem że miejsca jest mało ale niektórzy jak widać zamiast mózgu mają trociny. Mówią że myślenie nie boli ale jak widać nie jest to prawda. Odpowiedz Link
barli Re: tak parkują nasi sąsiedzi 21.02.10, 20:08 Sąsiedzi kochani, wróciłem późno i nie było zupełnie gdzie zaparkować. Nie parkuję tam. To była wyjątkowa sytuacja. Pozdrawiam serdecznie... Odpowiedz Link
iwus-1982 Re: tak parkują nasi sąsiedzi 21.02.10, 20:17 Aż zaluje ze i ja dzis nie zrobiłam zdjecia. Dwa samochody były zastawione(jednego właściciela), bez jakiejkolwiek możliwości wyjazdu. Odpowiedz Link
maksik-80 Re: tak parkują nasi sąsiedzi 23.02.10, 22:25 Jeśli jest Pan właścicielem tej skody to ta wyjątkowa sytuacja zdarzyła się trzy dni z rzędu, bo tyle razy mąż nie mógł wyjechać z naszego miejsca parkingowego. Tak się zastanawiam, czy ta wyjątkowa sytuacja przypadkiem nie przestała się powtarzać bo przez te trzy dni z rzędu była wzywana policja... Pozdrawiam serdecznie i życzę jak najmniej "wyjątkowych sytuacji". Odpowiedz Link
karlap82 Re: tak parkują nasi sąsiedzi 21.02.10, 20:42 Parkujemy tam gdzie jest miejsce nikt nie robi tego złośliwie. Zamiast pisać takie głupoty idźcie odśnieżyć osiedle będzie więcej miejsca do parkowania. Łatwo jest się mądrzyć jak się ma garaż lub wykupione miejsce. Odpowiedz Link
a_i_m.p Re: tak parkują nasi sąsiedzi 21.02.10, 20:55 to może też trzeba było sobie wykupić? albo sobie odśnieżyć? brak garażu lub miejsca postojowego nie upoważnia do stawania gdzie popadnie, tarasowania środka ulicy, albo wejścia do śmietnika czy blokowania innych samochodów. Dobrze, że do klatek schodowych są schodki bo inaczej na wycieraczce tez by się znalazł chętny do parkowania. "parkujemy gdzie jest miejsce" - na środku ulicy, lub blokując wywiezienie śmieci? gratuluję ps. uderz w stół a nożyce się odezwą, tylko ci którzy parkują nieprawidłowo widzą problem i się awanturują. Odpowiedz Link
blackmartines Re: tak parkują nasi sąsiedzi 21.02.10, 21:38 generalnie to wkurzające jest jak parkują tak Ci którzy miejsca parkingowe mają i mówią "bo nieodśnieżone" lub garaże ale tam jest już jedno auto.... Odpowiedz Link
iwus-1982 Re: tak parkują nasi sąsiedzi 21.02.10, 23:36 Jesli ktoś parkuje gdzie popadnie, bo nie chciało Mu sie odsniezyc swojego miejsca (w zasadzie nie trzeba było tego robic, wystarczyło codziennie je użytkować i snieg sie ubijał jako tako) to oczywiście świadczy o Nim nie najlepiej. Ale wg mnie przyczyna nie leży w tym, ze nie parkuja na swoich miejscach bo snieg, tylko dlatego, ze nigdy nie parkuja na swoich miejscach bo są za daleko od domu. I nadal będą tak robić, jak problem śniegu zginie. Co do właściecieli dwóch samochodów. Są miejsca gościnne od tego. Powiem szczerze, ja nie majac gdzie zaparkować, napewno bym nie zastawiła kogos, nie stanęła bym na środku ulicy, itd. Moze poszukalabym na drugim koncu osiedla...a jesli i tu by nie było, może odsniezyłabym takie nieuzywane czyjes miejsce parkingowe zostawiajac kartke z kontaktem do mnie, na wypadek jakby nagle właściciel się znalazł. Choc nie mówie, ze chciałoby mi sie odsniezac, ale zastawic kogos czy stanąć na środku to lekka przeginka. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kursk8 Re: tak parkują nasi sąsiedzi 22.02.10, 11:28 a_i_m.p napisała: > to może też trzeba było sobie wykupić? albo sobie odśnieżyć? > brak garażu lub miejsca postojowego nie upoważnia do stawania gdzie popadnie, > tarasowania środka ulicy, albo wejścia do śmietnika czy blokowania innych > samochodów. Dobrze, że do klatek schodowych są schodki bo inaczej na wycieraczc > e > tez by się znalazł chętny do parkowania. > "parkujemy gdzie jest miejsce" - na środku ulicy, lub blokując wywiezienie > śmieci? gratuluję > > ps. uderz w stół a nożyce się odezwą, tylko ci którzy parkują nieprawidłowo > widzą problem i się awanturują. wiem, 7200 za kawalek azurowej kostki to nie jest malo... ale wielu z nas kupilo, stad irytuje mnie np. widok latarni (S 14-16)z zaparkowanym pod nia caly czas tym samym samochodem z nota bene cieknacym olejem. Odpowiedz Link
robb80 Re: tak parkują nasi sąsiedzi 22.02.10, 00:46 karlap82 napisała: > Parkujemy tam gdzie jest miejsce nikt nie robi tego złośliwie. Zamiast pisać ta > kie głupoty idźcie odśnieżyć osiedle będzie więcej miejsca do parkowania. Łatwo > jest się mądrzyć jak się ma garaż lub wykupione miejsce. Nikt nie robi tego złośliwie??????? czyli jak karetka nie dojedzie do twojego dziecka lub męża bo ktoś żle auto postawił to będziesz zadowolona. zgadza się? Odpowiedz Link
rajski.pl Re: tak parkują nasi sąsiedzi 22.02.10, 08:58 karlap82 napisała: > Parkujemy tam gdzie jest miejsce nikt nie robi tego złośliwie. Zamiast pisać ta > kie głupoty idźcie odśnieżyć osiedle będzie więcej miejsca do parkowania. Łatwo > jest się mądrzyć jak się ma garaż lub wykupione miejsce. Mądralo. A jaki był problem z wykupem miejsc postojowych lub garażu. Dziwne, że ja po zakupie mieszkania miałem możliwość wykupu grażu w ostatnim etapie i parudziesieciu miejsc postojowych. Ba nawet w tym roku były wolne miejsca. Ale niestety trzeba zapłacić i nie można już później mówić, że się nie ma i co ma się zrobić. Trzeba się trochę ogarnąć. Odpowiedz Link
lali15c Re: tak parkują nasi sąsiedzi 22.02.10, 16:54 mimo iz teraz jest duzo miejsc dla gosci wolnych, moi sasiedzi i tak zajmuja miejsca pod klatka Odpowiedz Link
yossarianek Re: tak parkują nasi sąsiedzi 22.02.10, 22:18 Gdzie są na osiedlu miejsca dla gości? Pytam, bo właśnie objechałem całe osiedle w poszukiwaniu miejsca. Odpowiedz Link
zoot Re: tak parkują nasi sąsiedzi 23.02.10, 05:32 miejsca dla gości (ok. 10-15) na pewno są przy smietniczu pomiędzy Sadową 14 i Krąselki 2, oraz pod SUW Odpowiedz Link
zoot Re: tak parkują nasi sąsiedzi 23.02.10, 05:34 śmietniku oczywiście a nie smietniczu Odpowiedz Link
rajski_sadownik Re: tak parkują nasi sąsiedzi 23.02.10, 08:24 Niestety wydaje sie za Zarządy nie zamierzają z tym problemem nic zrobić podejrzewam że sami tak robią i to właśnie w ich interesie jest żeby tego nigdy nie uregulować. Jak się wydarzy tragedia to ciekawe co będzie. Ja tam myśle że pozostaje tylko złośliwe naklejanie ciężko odchodzących kartek i ew. gorsze rzeczy. Odpowiedz Link
mysiaj5j Re: tak parkują nasi sąsiedzi 28.02.10, 13:38 Właśnie, dlaczego wspólnota nie raczy rozwiązać tego problemu???!!!. Ja na osiedlu mam swoje wykupione miejsce, parkuje tam oczywiście zawsze, ale jak mi bałwan postawi swój czterokołowy dobytek na ulicy, na przeciwko mojego miejsca to niestety nie wyjadę mimo szczerych chęci. Mam "długie" auto i wszelkie manewry są naprawdę nie lada wyzwaniem. Właściciele aut są zadowoleni z jego posiadania, bo wożą du.... wszędzie, ale żeby zadbać o jego postój to już nie ich sprawa. Co mnie obchodzi, że koszta wykupu miejsca są za wysokie?? a na zakup auta było stać i nie myślało się wcześniej gdzie się będzie go trzymać i teraz najlepiej jest zastawiać innych. Odpowiedz Link
a_i_m.p Re: tak parkują nasi sąsiedzi 23.02.10, 08:56 są też pod płotem od strony kauflandu i od strony obwodnicy, między budynkiem G3 i S8, oraz K2 i S6 i w wielu innych miejscach Odpowiedz Link
kraselki2 Re: tak parkują nasi sąsiedzi 25.02.10, 09:55 wczoraj wrocilam pozno i znowu wjazd do garazu zastawiony i zero mozliwosci wjechania. ochrona oczywiscie nie wiedzila do kogo przyjechal dany samochod, wkurzona zasoatwilam samochod dalej, ale obiecalam sobie ze nastepnym razem to postawie samochod byle gdzie bo zaczyna mnie to juz wkurzac ze mam garaz a czasem nie moge do niego wjechac pozdrawiam i uczulam zeby sasiedzi zwracalki uwage swoim gosciom gdzie parkuja auto Odpowiedz Link
meczopuch Re: tak parkują nasi sąsiedzi 06.04.10, 21:53 Myślenie jednak boli!! img408.imageshack.us/img408/9484/trawa.jpg Odpowiedz Link
robb80 Re: tak parkują nasi sąsiedzi 06.04.10, 22:01 proponuję fotki dla ochrony z dopiskiem tych aut nie wpuszczamy Odpowiedz Link
mac.greg Re: tak parkują nasi sąsiedzi 16.04.10, 12:36 Rano gdy szedłem na autobusik moim oczom ukazał się samochód stojący całą długością na trawniku, chociaż parę metrów dalej były wolne miejsca parkingowe, pomyślałem sobie "co za banan tak stawia"ale co poradzić? Otóż można ktoś najwidoczniej doceniając kunszt parkowania podzielił się z właścicielem zapasem jajek z lodówki , obrzucając chyba każdą szybę tego auta kurzymi skarbami Wyglądało to co najmniej wesoło Hehe muszę przyznać, że takiego sposób walki z leniwymi kierowcami jeszcze nie widziałem - ciekawe czy poskutkowało? Odpowiedz Link
kudlaty007_rj Re: tak parkują nasi sąsiedzi 16.04.10, 13:03 Dlaczego tablica jest zasłonięta? Według obowiązującego prawa nie podlegają one ustawie o ochronie danych osobowych. Odpowiedz Link
robb80 Re: tak parkują nasi sąsiedzi 16.04.10, 16:21 może zrobimy tu album dla źle zaparkowanych aut? Odpowiedz Link
iwus-1982 Re: tak parkują nasi sąsiedzi 16.04.10, 21:30 Ale się usmiałam z tych jajek Popieram! Odpowiedz Link
robb80 Re: tak parkują nasi sąsiedzi 16.04.10, 22:14 a ja nie lubię niszczyć jedzonka szczególnie że lubię jeść jajka proponuję w autko trafić psim klopsikiem a jajeczka do mnie podrzucić hehe Odpowiedz Link