robb80 25.06.10, 18:14 www.jablonna.pl/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=1282 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_i_m.p Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 25.06.10, 18:36 szkoda że nie piszą, w jakich godzinach te transludy będą jeździć i druga sprawa, szkoda że te na obwodnicy nie mają żadnego przystanku, bo właściwie jak ktoś jedzie na 6 rano do pracy to czeka go spacerek na buków albo na sobieskiego do legionowa... Odpowiedz Link
spomet Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 25.06.10, 21:39 TO JAKAS PORAZKA, CZY NIE MOGLI ZROBIĆ JAKIEGOŚ PRZYSTANKU NA OBWODNICY???, DOBRZE ŻE CHOCIAŻ POMYŚLELI I ZWIĘKSZYLI CZĘSTOTLIWOŚĆ 806 I NA DODATEK BEDZIE JEŻDZIŁ PRZEZ TEN CZAS NA ZMIENIONEJ TRASIE - PROSTO UL. MODLIŃSKĄ Odpowiedz Link
aprila12 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 25.06.10, 22:41 to przepraszam jak ten translud będzie jechał i w jakich godzinach???? Odpowiedz Link
robb80 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 25.06.10, 23:10 A TO PEWNIE SIĘ DOPIERO OKAŻE W JAKIEJ CZĘSTOTLIWOŚCI I GODZINACH BĘDZIE JEŹDZIŁ. JA WOLĘ TROSZKĘ WCZEŚNIEJ Z DOMCIU WYJŚĆ Odpowiedz Link
rafik38999 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 26.06.10, 00:21 a może lepiej sobie zrobić w takim razie prawo jazdy, albo kupić samochód i mieć problem z głowy z tą komunikacją, hehehehehe Odpowiedz Link
nowatu_2 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 26.06.10, 12:23 Aprila12, w jakich godzinach - któż to może wiedzieć A jaką trasą... hmm, nie jeżdżę Transludem, więc nie wiem nawet jak on tam jeździ. Może jakoś z Nowego Dworu i prosto Modlińską? Ktoś wie? Czyli jeśli dobrze rozumiem, to z przystanku PAŁAC można sobie wsiąść w Transluda albo 806 i podjechać do BUKÓW i stamtąd już normalnie jakoś, tak? Echhh...... Dobrze, że nie trzeba na obwodnicę śmigać, bo chyba na PAŁAC jednak bliżej... Odpowiedz Link
rafik38999 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 26.06.10, 00:29 a może lepiej olać tą komunikację i zrobić sobie prawo jazdy, albo kupić sobie samochód i jezdzic nie szarpiąc sobie nerwów. hehehehhe Odpowiedz Link
robb80 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 26.06.10, 06:48 Powiedzmy że jeździmy do pracy w trosce o środowisko Odpowiedz Link
spomet Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 26.06.10, 12:25 rafik nie bądź taki mądry, co by było gdyby wszyscy mieli samochody, po pierwsze bysmy chyba parkowali na parkingu przy Kauflandzie bo na osiedle nie było by jak wjechać, a korek do Warszawy zaczynał by się chyba w Dąbrówce. Podobno sąsiedzi są tacy uczynni to mogą się wykazać i zabierać ludzi z przystanku a nie samemu wozić tyłki, zatruwać środowisko i tworzyć większe korki. Odpowiedz Link
aprila12 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 26.06.10, 17:55 nowatu_2 zrozumiałam podobnie, że z przystanku PAŁAC będzie można podjechać transludem do przystanku BUKÓW i stamtąd przesiąść się w 723,731 lub 801. Trochę się pokręcimy... a co do godzin to będziemy wychodzić na t.zw czuja...normalnie same atrakcje pozdrawiam Odpowiedz Link
qukubas Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 27.06.10, 13:56 no to nie za dobrze a tutaj jeszcze opis, które przystanki wylatują ze strony ZTM. ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=692&l=1 Odpowiedz Link
17aga Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 07:57 Napiszcie jak tam dziś się jechało, na co się przygotować... Dziś mi się upiekło, ale jutro też mnie czeka przygoda podróży Odpowiedz Link
mac.greg Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 07:54 jechałem rano transludem zastępczym - bez problemu dojechałem na buchnik , kierowca nie miał rozkładu kursów mówił że następny za jakieś 20 minut będzie ...Na buchniku mały szok - godzina 6 jedzie 801 zawalony tak że nawet chiński upychacz miałby problemy z dopchaniem kolejnej osoby co tam stoję dalej, później podjechał 731( chociaż jakieś dobrych kilka minut wcześniej powinien być 806) autobusik ku mojemu zdziwieniu też był zawalony ale wejść się dało - gdyby nie ten intensywny zapach czosnku i wczorajszego alkoholu to jechało by się całkiem sympatycznie bo i ciepło i w miarę szybko się jechało. Zastanawiam się czy podobne ciekawe trawele do pracy będą mnie czekały do końca zmiany tras "siódemek" Odpowiedz Link
agas.pl Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 13:55 Dla mnie - niestety dramat. Poszłam na przystanek Sobieskiego (w stronę Legionowa) Mniej więcej dziesięć przez szóstą rano LEDWO WSIADŁAM. Ja jeszcze jeżdżę z małym dzieckiem. Rozkłady zmieniono tak, że każda linia - czyli 723,731 i 801 ma w rozkładzie tylko po dwa autobusy w ciągu godziny! Dojście do przystanku zajęło mi ok.20 minut (szybkim marszem z wózkiem). Pamiętam, jak na zebraniu wójt mówił coś o czasowym przystanku - a tu guzik. Z tego co wiem miał być przed obwodnicą - a może się mylę? Słuchajcie. Ja juz napisałam dziś do ZTM-u. Piszcie, interweniujcie. Jak będzie nas duuużżżżoooo to może coś się ruszy. Inaczej niestety będziemy latac daleko do przystanku z wywieszonym jęzorem na przystanek i jeździli jak szprotki W masie jest siła! Nie raz już po protestach mieszkańców ZTM zmieniał lub przywracał częstotliwość autobusów lub stawiał przystanki ALE MUSIMY ZEBRAĆ SIĘ DO KUPY! Jeśli Zarząd Wspólnoty chce złozyć w tej sprawie jakieś pismo równiez do urzedu gminy - to się polecam - mogę pobiegać po sąsiadach w celu uzyskaniu podpisów pod takim pismem Sadowa 14. Potwierdzam to, co napisał mac.greg ;"...Na buchniku mały szok - godzina 6 jedzie 801 zawalony tak że nawet chiński > upychacz miałby problemy z dopchaniem kolejnej osoby " - jechałam tym autobusem. Na szczęście wybrałam przystanek Sobieskiego (mimo, że daleko). Tak przeczuwałam, że moje szanse będą żadne z wejściem do autobusu na przystanku Buchnik. Niestety Poza tym. Ludzie! wg rozkładu jeździło po 6 autobusów każdej linii w godzinach szczytu/ godzinę a teraz? 6 autobusów wszystkich linii łącznie w ciągu godziny! Drodzy sąsiedzi - działajmy! Wysłanie drogą elektroniczną skargi na zmiany (bo taka jest tam opcja) naprawdę nic nie kosztuje - a może pomóc! Odpowiedz Link
a_i_m.p Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 14:15 na szczęście nasze przystanki zlikwidowali tylko do 10 lipca. Ale z częstotliwością masakra... mi o 4:39 (723) też na Sobieskiego autobus nie przyjechał w ogóle mimo że w rozkładzie był i tez już by się chiński dopychacz przydał... masakra Odpowiedz Link
aprila12 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 14:30 ale rozumiem, że zastępczy translud zabiera z przystanku PAŁAC? Z tego przystanku można tez podjechać 806. Odpowiedz Link
a_i_m.p Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 14:46 tak tylko że translud jeździ z tego co było wcześniej do 20-30 minut, za darmo do bukowa, potem płatnie, bo oni po prostu jeżdżą tak jak wczesniej, poza tym kwestia, że na bukowie nie da się wsiąść.... ni Odpowiedz Link
mac.greg Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 14:54 @a_i_m.p >tylko do 10 lipca Znając polskie realia "szybkich" robót remontowo budowlanych termin ten może się nagle przedłużyć @aprila12 > ale rozumiem, że zastępczy translud zabiera z przystanku PAŁAC? Z tego przystanku można tez podjechać 806. Zastępczy transludzik ląduje na przystanku pałac - co do 806 to nie było go dzisiaj o godzinie z aktualnej strony ZTM ani tej z rozkładu na przystanku (dodam że rozkłady te znacząco się różniły) Odnośnie normalnych transludów zrobiłem dzisiaj fotke rozkładu img22.imageshack.us/img22/6488/20100628054818.jpg Nie wiem czy z uwagi na roboty plan odjazdów nie zostanie(nie został) zmieniony Odpowiedz Link
robb80 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 16:53 a_i_m.p napisała: > na szczęście nasze przystanki zlikwidowali tylko do 10 lipca. > Ale z częstotliwością masakra... mi o 4:39 (723) też na Sobieskiego autobus nie > przyjechał w ogóle mimo że w rozkładzie był i tez już by się chiński dopychacz > przydał... > masakra proponuję pojechać jutro chwilkę później . ja dziś jechałem pustym 806 o 4.45 a następnie przesiadłem się koło selgrosu w miarę luźny 731 Odpowiedz Link
nowatu_2 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 17:40 O matko! Przeciez to jeszcze noc! Ja na szczescie moge troszke dluzej pospac, ale podejrzewam, ze dojezdzajacych na 9:00 bedzie znacznie wiecej... Odpowiedz Link
pasoaaa Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 18:32 Witam sąsiedztwo ja dziś jechałam 806, który planowo miał być o 6:48 na przystanku PAŁAC. Przyjechał 2 minuty wcześniej, puściutki. Dojechałam nim do przystanku POETÓW, skąd można się przesiąść w 723, 731, 801 bądź też 511. Co do 511 to jeździ bardzo często, o tej godzinie co mniej wiecej 6 minut. Dzwoniłam też do gminy. W godzinach szczytu jeżdżą podobno 4 autobusy zastępcze obsługiwane przez firmę TRANSLUD na godzinę.Pytałam, czy jest możliwość ustalenia jakiegoś rozkładu jazdy dla tych autobusów, Pan z którym rozmawiałam powiedział, że postara się coś zrobić w tej sprawie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Odpowiedz Link
qukubas Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 20:07 potwierdzam, też jechałem tym pustym, dużym 806 o 6:48. zawsze 806 to taki maluch jeździ, dzisiaj był duży, a może z 10-15 osób w nim było. Potem na poetów puste 511. Jeszcze mi się nie zdarzyły z pałacu i poetów tak puste autobusy o tej porze Widać wszyscy się rzucili pół godziny wcześniej. Odpowiedz Link
a_i_m.p Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 20:19 niestety nie da się wtedy dojechać na Wilanów na 6 do pracy Odpowiedz Link
rafal.podzorski Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–godz.odjazdów 29.06.10, 12:02 na gminnej stronie pojawił się rozkład jazdy: www.jablonna.pl/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=1286 Odpowiedz Link
mac.greg Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 12.07.10, 07:33 No i remoncik przedłużył się o kolejne 3 dni ( z 10 na 13 ) zobaczymy czy na tym koniec... :] Odpowiedz Link
rajski.pl Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 14.07.10, 08:28 Witam, Czy autobusy kursują już normalnie? Pozdrawiam Odpowiedz Link
mac.greg Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 14.07.10, 08:38 @Czy autobusy kursują już normalnie? Tak Dzisiaj jechałem 723 z przystanku Pałac Odpowiedz Link
spomet Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 14.07.10, 09:49 tylko że kursują żadziej Odpowiedz Link
mac.greg Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 06:01 Uwaga znowu nie kursują autobusy linii 723 i 731! , po raz kolejny ktoś miał nas w nosie i nie raczył poinformować.Zero info w butach i przystankach, nie ma komunikacji zastępczej ładnie qrka. Zainteresowanych odsyłam do strony ztm bo tylko tam jest info na dodatek pojawiło się dziś rano! Aaa cała szopka ma potrwać do 26! Pozdrawiam z przepełnionego prywaciaża Odpowiedz Link
robb80 Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 08:39 i dlatego warto czasem odwiedzić stronę gminy jabłonna. tam informacja była zamieszczona 17.08. autobusy 723,731 będą kursowały codziennie do godz 21 a później komunikacja zastępcza. www.jablonna.pl/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=1319 Odpowiedz Link
pioter271 Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 08:58 dziś rano (5.30 - 6.00) wogule nie kursowały! ani w strone Wawy ani Legionowa - jeżdziły obwodnicą, miały jezdzic od 21 - ludzie byli wściekli, masakra!! i fatalna organizacja!!! Odpowiedz Link
mac.greg Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 09:14 robb80 napisał: > i dlatego warto czasem odwiedzić stronę gminy jabłonna. tam informacja była > zamieszczona 17.08. Hmm rano (jakoś koło 6) czekając na jakąś 7 sprawdzałem też aktualności na stronie jabłonny i informacji tej nie dostrzegłem (może nie dopatrzyłem się na ekranie fona jednak zakładam, że ktoś to dodał z wcześniejszą datą po lawinie telefonów od niezadowolonych mieszkańców;] ...i jeszcze ten dopisek o komunikacji zastępczej phii niech to powiedzą tym co nie wzieli pieniędzy i czekali po godzinie na 806 Co do klimatu na przystanku , (jak i w Srodku zapchanego prywaciarza) to było ciekawie a uszczypliwe komentarze niezadowolonych ludzi przypominały te spod pałacu prezydenckiego Odpowiedz Link
robb80 Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 09:43 ze swojej strony mogę powiedzieć że ta informacja wczoraj rano już tam była. podobno w autobusach też to było,znajoma to widziała,ale niewiele osób to czyta. Odpowiedz Link
mac.greg Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 11:12 robb80 napisał: > ze swojej strony mogę powiedzieć że ta informacja wczoraj rano już tam była. > podobno w autobusach też to było,znajoma to widziała,ale niewiele osób to czyta. Szkoda, że wcześniej o tym nie dałeś znać No nic trzeba bedzie przeczekać te niedogodności - wcześniej daliśmy radę, teraz też damy:] Odpowiedz Link
robb80 Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 12:12 obiecuję że jak kolejny raz coś podobnego zobaczę to was poinformuję,tak jak za wcześniejszym razem pozdrawiam Odpowiedz Link
agas.pl Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 12:20 o 6 rano nie było autobusu - zgadza się. Pierwszy autobu przyjechał dopiero tuż przed 6.30! Na całe szczęście nawet mogłam bez większych problemów wsiąść z wózkiem ufff... W autobusie była informacja, że od około 21.00 nie będą funkcjonowały przystanki chyba aż do Sobieskiego w obu kierunkach. Na przystankach niestety nie ma informacji w jakich godzinach nie będą kursowały autobusy. Szkoda, bo zupełnie nie pomyślano o osobach, które nie mają dostępu do internetu Pozdrawiam. Odpowiedz Link
lidia001 Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 15:10 Wczoraj jechałam w autobusie 723 i było w nim na żółtej kartce pod rozkładem napisane, że po godz. 21 w dniach 18-25 VIII przystanki Buchnik, Piaskowa, Szkolna, Pałac i Sobieskiego dla autobusów 731 i 723 nie obowiązują i że jadą one obwodnicą. Dodatkowo na samym dole tej kartki było mniejszym druczkiem napisane, że Gmina Jabłonna na trasie Buków - Pałac zorganizuje komunikację zastępczą. Odpowiedz Link
elwirra28 Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 15:59 Na stronie gminy jest komunikat o godzinach zmian sierpnia 2010 r. ulegnie zmianie trasa przejazdu autobusów linii 723 i 731. Po godzinie 21.00 autobusy będą jeździły obwodnicą Jabłonny. W pozostałych godzinach trasa autobusów nie ulegnie zmianie i tradycyjnie będą jeździły ul. Modlińską i Zegrzyńską. Od godziny 21.00 do 24.00 na ulicy Modlińskiej, na odcinku Pałac Jabłonna – Buków zorganizowana będzie komunikacja zastępcza. Autobus zastępczy będzie jeździł od godziny 21.00 co pół godziny. Autobus nocny N63 w terminie 18 – 25 sierpnia br. również będzie jeździł obwodnicą Jabłonny. Odpowiedz Link
fotoszymi Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 22:53 Faktycznie wszystkie te informacje są zamieszczone. Jednakże wczoraj ok godz 13:00 w autobusie 731 w stronę Warszawy takiej informacji nie było, a szkoda bo wracając wieczorem z pracy karteczkę dojrzałem już na obwodnicy i oczywiście potem truchtem z Legionowa . Mało tego ktoś już to zauważył ale wczoraj rano nie było również informacji na stronie ZTM, a wieczorem już była z datą 17-08-2010 Dzisiaj grzecznie wysiadłem na ostatnim przystanku i po około 10 min oczekiwania przesiadłem się do Transluda. Tak na dobrą sprawę - po kiego grzyba zawieszają przystanki skoro na obecnie remontowanym odcinku Rondo S3 - UG nie ma żywej duszy (ani człeka ani maszyny) - stan na 22.30. Osobowe, ciężarowe jeżdżą w obu kierunkach. Czyżby autobus inne bydle i nie może? Odpowiedz Link
fotoszymi Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 20.08.10, 22:47 dzisiaj również nic się nie działo (22:05), mało tego widziałem autobus 731 na trasie Legionowo - Warszawa jadący NORMALNIE zgłupiałem...... Odpowiedz Link
robb80 Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 20.08.10, 23:36 może kierowca wiedział że i tak się nic nie dzieje? Odpowiedz Link
nowatu_2 Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 24.08.10, 07:30 A czy ten zastępczy busik jeździ? Odpowiedz Link
robb80 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 31.08.10, 17:28 uwaga: jutro 1 września. często ztm zmienia w tym dniu rozkład jazdy. lepiej wcześniej sprawdzić jak do pracy dojechać Odpowiedz Link