Dodaj do ulubionych

Uwaga-zmiana trasy autobusów

25.06.10, 18:14
www.jablonna.pl/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=1282
Obserwuj wątek
    • a_i_m.p Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 25.06.10, 18:36
      szkoda że nie piszą, w jakich godzinach te transludy będą jeździć i druga
      sprawa, szkoda że te na obwodnicy nie mają żadnego przystanku, bo właściwie jak
      ktoś jedzie na 6 rano do pracy to czeka go spacerek na buków albo na sobieskiego
      do legionowa...
      • spomet Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 25.06.10, 21:39
        TO JAKAS PORAZKA, CZY NIE MOGLI ZROBIĆ JAKIEGOŚ PRZYSTANKU NA
        OBWODNICY???,
        DOBRZE ŻE CHOCIAŻ POMYŚLELI I ZWIĘKSZYLI CZĘSTOTLIWOŚĆ 806 I NA
        DODATEK BEDZIE JEŻDZIŁ PRZEZ TEN CZAS NA ZMIENIONEJ TRASIE - PROSTO
        UL. MODLIŃSKĄ
        • aprila12 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 25.06.10, 22:41
          to przepraszam jak ten translud będzie jechał i w jakich godzinach????
          • robb80 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 25.06.10, 23:10
            A TO PEWNIE SIĘ DOPIERO OKAŻE W JAKIEJ CZĘSTOTLIWOŚCI I GODZINACH BĘDZIE
            JEŹDZIŁ. JA WOLĘ TROSZKĘ WCZEŚNIEJ Z DOMCIU WYJŚĆ wink
            • rafik38999 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 26.06.10, 00:21
              a może lepiej sobie zrobić w takim razie prawo jazdy, albo kupić
              samochód i mieć problem z głowy z tą komunikacją, hehehehehe
          • nowatu_2 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 26.06.10, 12:23
            Aprila12, w jakich godzinach - któż to może wiedzieć big_grin A jaką
            trasą... hmm, nie jeżdżę Transludem, więc nie wiem nawet jak on tam
            jeździ. Może jakoś z Nowego Dworu i prosto Modlińską? Ktoś wie? Czyli
            jeśli dobrze rozumiem, to z przystanku PAŁAC można sobie wsiąść w
            Transluda albo 806 i podjechać do BUKÓW i stamtąd już normalnie jakoś,
            tak? Echhh...... Dobrze, że nie trzeba na obwodnicę śmigać, bo chyba
            na PAŁAC jednak bliżej...
    • rafik38999 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 26.06.10, 00:29
      a może lepiej olać tą komunikację i zrobić sobie prawo jazdy, albo
      kupić sobie samochód i jezdzic nie szarpiąc sobie nerwów. hehehehhe
      • robb80 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 26.06.10, 06:48
        Powiedzmy że jeździmy do pracy w trosce o
        środowisko wink
      • spomet Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 26.06.10, 12:25
        rafik nie bądź taki mądry, co by było gdyby wszyscy mieli samochody,
        po pierwsze bysmy chyba parkowali na parkingu przy Kauflandzie bo na
        osiedle nie było by jak wjechać, a korek do Warszawy zaczynał by się
        chyba w Dąbrówce.
        Podobno sąsiedzi są tacy uczynni to mogą się wykazać i zabierać
        ludzi z przystanku a nie samemu wozić tyłki, zatruwać środowisko i
        tworzyć większe korki.
        • aprila12 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 26.06.10, 17:55
          nowatu_2 zrozumiałam podobnie, że z przystanku PAŁAC będzie można podjechać
          transludem do przystanku BUKÓW i stamtąd przesiąść się w 723,731 lub 801. Trochę
          się pokręcimysmile... a co do godzin to będziemy wychodzić na t.zw
          czujasmile...normalnie same atrakcjesmile
          pozdrawiam
    • qukubas Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 27.06.10, 13:56
      no to nie za dobrze sad
      a tutaj jeszcze opis, które przystanki wylatują ze strony ZTM.
      ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=692&l=1
      • 17aga Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 07:57
        Napiszcie jak tam dziś się jechało, na co się przygotować...
        Dziś mi się upiekło, ale jutro też mnie czeka przygoda podróży wink
    • mac.greg Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 07:54
      jechałem rano transludem zastępczym - bez problemu dojechałem na buchnik ,
      kierowca nie miał rozkładu kursów mówił że następny za jakieś 20 minut będzie
      ...Na buchniku mały szok - godzina 6 jedzie 801 zawalony tak że nawet chiński
      upychacz miałby problemy z dopchaniem kolejnej osoby co tam stoję dalej, później
      podjechał 731( chociaż jakieś dobrych kilka minut wcześniej powinien być 806)
      autobusik ku mojemu zdziwieniu też był zawalony ale wejść się dało - gdyby nie
      ten intensywny zapach czosnku i wczorajszego alkoholu to jechało by się całkiem
      sympatycznie bo i ciepło i w miarę szybko się jechało.

Zastanawiam się czy podobne ciekawe trawele do pracy będą mnie czekały do końca
      zmiany tras "siódemek"tongue_out
      • agas.pl Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 13:55
        Dla mnie - niestety dramat. Poszłam na przystanek Sobieskiego (w stronę
        Legionowa) Mniej więcej dziesięć przez szóstą rano LEDWO WSIADŁAM. Ja
        jeszcze jeżdżę z małym dzieckiem. Rozkłady zmieniono tak, że każda linia -
        czyli 723,731 i 801 ma w rozkładzie tylko po dwa autobusy w ciągu godziny!
        Dojście do przystanku zajęło mi ok.20 minut (szybkim marszem z wózkiem).
        Pamiętam, jak na zebraniu wójt mówił coś o czasowym przystanku - a tu
        guzik. Z tego co wiem miał być przed obwodnicą - a może się mylę?
        Słuchajcie. Ja juz napisałam dziś do ZTM-u.
        Piszcie, interweniujcie. Jak będzie nas duuużżżżoooo to może coś się
        ruszy. Inaczej niestety będziemy latac daleko do przystanku z wywieszonym
        jęzorem na przystanek i jeździli jak szprotkismile W masie jest siła! Nie
        raz już po protestach mieszkańców ZTM zmieniał lub przywracał
        częstotliwość autobusów lub stawiał przystanki smile ALE MUSIMY ZEBRAĆ SIĘ DO
        KUPY!
        Jeśli Zarząd Wspólnoty chce złozyć w tej sprawie jakieś pismo równiez do
        urzedu gminy - to się polecam - mogę pobiegać po sąsiadach w celu
        uzyskaniu podpisów pod takim pismem Sadowa 14.
        Potwierdzam to, co napisał mac.greg ;"...Na buchniku mały szok - godzina 6
        jedzie 801 zawalony tak że nawet chiński
        > upychacz miałby problemy z dopchaniem kolejnej osoby " - jechałam tym
        autobusem. Na szczęście wybrałam przystanek Sobieskiego (mimo, że daleko).
        Tak przeczuwałam, że moje szanse będą żadne z wejściem do autobusu na
        przystanku Buchnik. Niestety sad
        Poza tym. Ludzie! wg rozkładu jeździło po 6 autobusów każdej linii w
        godzinach szczytu/ godzinę a teraz? 6 autobusów wszystkich linii łącznie w
        ciągu godziny!

Drodzy sąsiedzi - działajmy! Wysłanie drogą elektroniczną skargi na zmiany
        (bo taka jest tam opcja) naprawdę nic nie kosztuje - a może pomóc!
        • a_i_m.p Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 14:15
          na szczęście nasze przystanki zlikwidowali tylko do 10 lipca.
          Ale z częstotliwością masakra... mi o 4:39 (723) też na Sobieskiego autobus nie
          przyjechał w ogóle mimo że w rozkładzie był i tez już by się chiński dopychacz
          przydał...
          masakra
          • aprila12 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 14:30
            ale rozumiem, że zastępczy translud zabiera z przystanku PAŁAC? Z tego
            przystanku można tez podjechać 806.
            • a_i_m.p Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 14:46
              tak tylko że translud jeździ z tego co było wcześniej do 20-30 minut, za darmo
              do bukowa, potem płatnie, bo oni po prostu jeżdżą tak jak wczesniej, poza tym
              kwestia, że na bukowie nie da się wsiąść....
              ni
            • mac.greg Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 14:54
              @a_i_m.p
              >tylko do 10 lipca
              Znając polskie realia "szybkich" robót remontowo budowlanych termin ten może się
              nagle przedłużyćsad

@aprila12
              > ale rozumiem, że zastępczy translud zabiera z przystanku PAŁAC? Z tego
              przystanku można tez podjechać 806.

Zastępczy transludzik ląduje na przystanku pałac - co do 806 to nie było go
              dzisiaj o godzinie z aktualnej strony ZTM ani tej z rozkładu na przystanku
              (dodam że rozkłady te znacząco się różniły)

Odnośnie normalnych transludów zrobiłem dzisiaj fotke rozkładu
              img22.imageshack.us/img22/6488/20100628054818.jpg
              Nie wiem czy z uwagi na roboty plan odjazdów nie zostanie(nie został) zmieniony
          • robb80 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 16:53
            a_i_m.p napisała:

> na szczęście nasze przystanki zlikwidowali tylko do 10 lipca.
            > Ale z częstotliwością masakra... mi o 4:39 (723) też na Sobieskiego autobus nie
            > przyjechał w ogóle mimo że w rozkładzie był i tez już by się chiński dopychacz
            > przydał...
            > masakra

proponuję pojechać jutro chwilkę później smile. ja dziś jechałem pustym 806 o 4.45
            a następnie przesiadłem się koło selgrosu w miarę luźny 731 smile
            • nowatu_2 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 17:40
              O matko! Przeciez to jeszcze noc! Ja na szczescie moge troszke dluzej
              pospac, ale podejrzewam, ze dojezdzajacych na 9:00 bedzie znacznie
              wiecej... uncertain
              • pasoaaa Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 18:32
                Witam sąsiedztwo wink
                ja dziś jechałam 806, który planowo miał być o 6:48 na przystanku
                PAŁAC. Przyjechał 2 minuty wcześniej, puściutki. Dojechałam nim do
                przystanku POETÓW, skąd można się przesiąść w 723, 731, 801 bądź też
                511. Co do 511 to jeździ bardzo często, o tej godzinie co mniej
                wiecej 6 minut.

Dzwoniłam też do gminy. W godzinach szczytu jeżdżą podobno 4
                autobusy zastępcze obsługiwane przez firmę TRANSLUD na
                godzinę.Pytałam, czy jest możliwość ustalenia jakiegoś rozkładu
                jazdy dla tych autobusów, Pan z którym rozmawiałam powiedział, że
                postara się coś zrobić w tej sprawie.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie wink
                • qukubas Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 20:07
                  potwierdzam, też jechałem tym pustym, dużym 806 o 6:48.
                  zawsze 806 to taki maluch jeździ, dzisiaj był duży, a może z 10-15 osób w nim
                  było. Potem na poetów puste 511. Jeszcze mi się nie zdarzyły z pałacu i poetów
                  tak puste autobusy o tej porze smile Widać wszyscy się rzucili pół godziny wcześniej.
            • a_i_m.p Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 28.06.10, 20:19
              niestety nie da się wtedy dojechać na Wilanów na 6 do pracy wink
    • rafal.podzorski Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–godz.odjazdów 29.06.10, 12:02
      na gminnej stronie pojawił się rozkład jazdy:
      www.jablonna.pl/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=1286
      • mac.greg Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 12.07.10, 07:33
        No i remoncik przedłużył się o kolejne 3 dni ( z 10 na 13 ) zobaczymy czy na tym
        koniec... :]
        • rajski.pl Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 14.07.10, 08:28
          Witam,

Czy autobusy kursują już normalnie?

Pozdrawiam
          • mac.greg Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 14.07.10, 08:38
            @Czy autobusy kursują już normalnie?

Tak
            Dzisiaj jechałem 723 z przystanku Pałacsmile
            • spomet Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 14.07.10, 09:49
              tylko że kursują żadziej
              • mac.greg Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 06:01
                Uwaga znowu nie kursują autobusy linii 723 i 731! , po raz kolejny ktoś miał nas w nosie i nie raczył poinformować.Zero info w butach i przystankach, nie ma komunikacji zastępczej ładnie qrka. Zainteresowanych odsyłam do strony ztm bo tylko tam jest info na dodatek pojawiło się dziś rano! Aaa cała
                szopka ma potrwać do 26!sad Pozdrawiam z przepełnionego prywaciaża
                • robb80 Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 08:39
                  i dlatego warto czasem odwiedzić stronę gminy jabłonna. tam informacja była
                  zamieszczona 17.08. autobusy 723,731 będą kursowały codziennie do godz 21 a
                  później komunikacja zastępcza.
                  www.jablonna.pl/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=1319
                  • pioter271 Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 08:58
                    dziś rano (5.30 - 6.00) wogule nie kursowały! ani w strone Wawy ani
                    Legionowa - jeżdziły obwodnicą, miały jezdzic od 21 - ludzie byli
                    wściekli, masakra!! i fatalna organizacja!!!
                  • mac.greg Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 09:14
                    robb80 napisał:
                    > i dlatego warto czasem odwiedzić stronę gminy jabłonna. tam
                    informacja była
                    > zamieszczona 17.08.

Hmm rano (jakoś koło 6) czekając na jakąś 7 sprawdzałem też
                    aktualności na stronie jabłonny i informacji tej nie dostrzegłem
                    (może nie dopatrzyłem się na ekranie fonasmile jednak zakładam, że ktoś
                    to dodał z wcześniejszą datą po lawinie telefonów od niezadowolonych
                    mieszkańców;] ...i jeszcze ten dopisek o komunikacji zastępczej phii
                    niech to powiedzą tym co nie wzieli pieniędzy i czekali po godzinie
                    na 806

Co do klimatu na przystanku , (jak i w Srodku zapchanego
                    prywaciarza) to było ciekawie a uszczypliwe komentarze
                    niezadowolonych ludzi przypominały te spod pałacu prezydenckiegowink
                    • robb80 Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 09:43
                      ze swojej strony mogę powiedzieć że ta informacja wczoraj rano już tam była.
                      podobno w autobusach też to było,znajoma to widziała,ale niewiele osób to czyta.
                      • mac.greg Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 11:12
                        robb80 napisał:

> ze swojej strony mogę powiedzieć że ta informacja wczoraj rano już
                        tam była.
                        > podobno w autobusach też to było,znajoma to widziała,ale niewiele
                        osób to czyta.

Szkoda, że wcześniej o tym nie dałeś znaćtongue_out No nic trzeba bedzie
                        przeczekać te niedogodności - wcześniej daliśmy radę, teraz też
                        damy:]
                        • robb80 Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 12:12
                          obiecuję że jak kolejny raz coś podobnego zobaczę to was poinformuję,tak jak za
                          wcześniejszym razem smile pozdrawiam smile
                        • agas.pl Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 12:20
                          o 6 rano nie było autobusu - zgadza się. Pierwszy autobu przyjechał
                          dopiero tuż przed 6.30! Na całe szczęście nawet mogłam bez większych
                          problemów wsiąść z wózkiem smile ufff...
                          W autobusie była informacja, że od około 21.00 nie będą funkcjonowały
                          przystanki chyba aż do Sobieskiego w obu kierunkach.
                          Na przystankach niestety nie ma informacji w jakich godzinach nie będą
                          kursowały autobusy. Szkoda, bo zupełnie nie pomyślano o osobach, które nie
                          mają dostępu do internetu sadPozdrawiam.
                          • lidia001 Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 15:10
                            Wczoraj jechałam w autobusie 723 i było w nim na żółtej kartce pod rozkładem
                            napisane, że po godz. 21 w dniach 18-25 VIII przystanki Buchnik, Piaskowa,
                            Szkolna, Pałac i Sobieskiego dla autobusów 731 i 723 nie obowiązują i że jadą
                            one obwodnicą. Dodatkowo na samym dole tej kartki było mniejszym druczkiem
                            napisane, że Gmina Jabłonna na trasie Buków - Pałac zorganizuje komunikację
                            zastępczą.
                            • elwirra28 Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 15:59
                              Na stronie gminy jest komunikat o godzinach zmian

sierpnia 2010 r. ulegnie zmianie trasa przejazdu autobusów linii 723 i 731. Po
                              godzinie 21.00 autobusy będą jeździły obwodnicą Jabłonny. W pozostałych
                              godzinach trasa autobusów nie ulegnie zmianie i tradycyjnie będą jeździły ul.
                              Modlińską i Zegrzyńską.

Od godziny 21.00 do 24.00 na ulicy Modlińskiej, na odcinku Pałac Jabłonna –
                              Buków zorganizowana będzie komunikacja zastępcza.

Autobus zastępczy będzie jeździł od godziny 21.00 co pół godziny.

Autobus nocny N63 w terminie 18 – 25 sierpnia br. również będzie jeździł
                              obwodnicą Jabłonny.
                              • fotoszymi Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 19.08.10, 22:53
                                Faktycznie wszystkie te informacje są zamieszczone. Jednakże wczoraj ok godz
                                13:00 w autobusie 731 w stronę Warszawy takiej informacji nie było, a szkoda bo
                                wracając wieczorem z pracy karteczkę dojrzałem już na obwodnicy i oczywiście
                                potem truchtem z Legionowa smile. Mało tego ktoś już to zauważył ale wczoraj rano
                                nie było również informacji na stronie ZTM, a wieczorem już była z datą
                                17-08-2010 sad Dzisiaj grzecznie wysiadłem na ostatnim przystanku i po około 10
                                min oczekiwania przesiadłem się do Transluda.

Tak na dobrą sprawę - po kiego grzyba zawieszają przystanki skoro na obecnie
                                remontowanym odcinku Rondo S3 - UG nie ma żywej duszy (ani człeka ani maszyny) -
                                stan na 22.30. Osobowe, ciężarowe jeżdżą w obu kierunkach. Czyżby autobus inne
                                bydle i nie może?
                                • fotoszymi Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 20.08.10, 22:47
                                  dzisiaj również nic się nie działo (22:05), mało tego widziałem autobus 731 na
                                  trasie Legionowo - Warszawa jadący NORMALNIE smile
                                  zgłupiałem......
                                  • robb80 Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 20.08.10, 23:36
                                    może kierowca wiedział że i tak się nic nie dzieje? wink
                                    • nowatu_2 Re: Komunikacja zastępcza na Modlińskiej–go 24.08.10, 07:30
                                      A czy ten zastępczy busik jeździ?
    • robb80 Re: Uwaga-zmiana trasy autobusów 31.08.10, 17:28
      uwaga: jutro 1 września. często ztm zmienia w tym dniu rozkład jazdy. lepiej
      wcześniej sprawdzić jak do pracy dojechać smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka