rrybick
30.04.11, 11:33
W czasie kampanii pisał u nas na forum: Obiecywałem za to, że zrobię wszystko co w mojej mocy, by Wam pomóc i usprawnić komunikację. Liczę na Wasz głos w niedzielę.
Igor Krajnow - Kandydat do Rady Powiatu, Lista nr 4, miejsce ostatnie
A teraz co mówi: Samorządy nie mają więcej pieniędzy, więc koszty podwyżek muszą być przerzucone na pasażerów – tłumaczy Igor Krajnow, rzecznik ZTM. - Nie może być przecież tak, że z podatków warszawiaków finansujemy komunikacje w ościennych gminach, których mieszkańcy płacą podatki u siebie - dodaje.
Pan Igor zapomniał chyba o tym, że osoby, które jeżdżą do Wawy nie robią tego dla przyjemności, ale udają się tam do pracy - zatem zarabiają pieniądze dla siebie i firmy w której pracują, a ta płaci podatek w Warszawie.
Cóż Pan Igor Krajnow jest w radzie naszego powiatu i powinien działać na jego rzecz takie bowiem jest zadanie władzy lokalnej. Ale jak widać wybory rządzą się swoimi prawami. Czy taki człowiek będzie miał czelność ponownego udziału w wyborach samorządowych. Dla mnie stracił on już prawo do działania w strukturach władzy lokalnej, bowiem nie dba o nasze interesy.
Poniżej kolejne cytaty z radosnej twórczości Pana Krajnowa:
- Też byłem w ZTM. Pamiętajmy jednak, że to był "inny" ZTM i "inna" gmina. Obie instytucje, były zarządzane przez innych ludzi i w zupełnie inny sposób. Tak naprawdę, mówię to z żalem, dla żadnej ze stron nie liczył się wtedy pasażer/mieszkaniec, tylko chęć postawienia na swoim i pokazania kto jest silniejszy. Sytuacja na szczęście się zmieniła. Jestem przekonany, że do takiej sytuacji już nigdy nie dojdzie.
- A tak poważnie, skoro zostałem wywołany do tablicy to pozwólcie, że przedstawię na forum swój program komunikacyjny. O pojedynczych punktach stanowiących jego część już Wam pisałem (w odpowiedzi na post sidlara). Chciałbym jednak teraz zaprezentować go nieco szerzej. Nie zamierzam ograniczać się do kwestii pojedynczych linii komunikacyjnych. Linie bowiem tworzą system naczyń połączonych. System. Dlatego głównym założeniem mojego programu komunikacyjnego dla powiatu jest stworzenie sprawnego systemu komunikacji wewnątrzpowiatowej. Można to osiągnąć m.in. poprzez zwiększenie nakładów finansowych na rozwój komunikacji w powiecie. Chcę żeby powiat współorganizował, oraz współfinansował najważniejsze przedsięwzięcia komunikacyjne realizowane przez poszczególne jego gminy jak np. rozwój Wspólnego Biletu (nie tylko kolejowego, ale również z prywatnymi przewoźnikami autobusowymi). Chcę również by pasażerowie mogli współdecydować o najważniejszych zmianach w komunikacji na terenie powiatu. Byłoby to możliwe m.in. dzięki reaktywacji Społecznej Rady Pasażerów. Do zbudowania takiego systemu konieczna będzie także współpraca z władzami sąsiednich powiatów, jak np. powiatu nowodworskiego, w zakresie uruchomienia szybkiego połączenia z lotniskiem w Modlinie i Lotniskiem Chopina w Warszawie.
- Mam taką ideę, i mocno w nią wierzę, że komunikacja będzie współorganizowana i współfinansowana przez ZTM, gminę oraz powiat. Gminy nie zawsze są w stanie sobie same poradzić z rozwojem komunikacji. Przy zwiększeniu nakładów finansowych na komunikację przez powiat, rozwój będzie mógł być ustawiczny. Jeśli te trzy instytucje będą ze sobą współpracowały ciągle nad rozwojem komunikacji - gmina nie będzie musiała się "napinać" przed wyborami na siłę i wysupływać jakieś zaskórniki.
Więcej tu; forum.gazeta.pl/forum/w,35380,117640201,117640201,Witam_mieszkancow_Rajskiej_Jabloni.html