Dodaj do ulubionych

Kolejne pytania do p. Krajnowa

25.01.13, 14:27
Panie Igorze
W dniu dzisiejszym jechałem z przystanku Pałac od Metro Młociny autobusem firmy Translud
14 min!!! Wyruszyłem o 6.38. Zaś 723 do Poetów i 511 do Marymontu w dniu wczorajszym prawie 35 minut. Czy "coś" się zmieniło ostatnio w sprawie skierowania 723 przez niezakorkowany most Północny do Młocin?. Będe wdzięczny za odpowiedź.
Proszę również o informacje ile osób jeździ rano tramwajem linii 2 w ciągu 1 godz. przez most Północny a ile osób w tym samym czasie autobusami E4 i E8 z Tarchomina?. ZTM jako firma zarządzająca komunikacją musi mieć takie dane. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • marcenek Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 25.01.13, 17:15
      Same 723 do Ratusza jeździ ok 15 minut więc na Młociny ok 20-25 minut by jechał. Dochodzi do tego czas przejazdu do Marymontu - wychodzi prawie na to samo, tylko wtedy 511 straciłoby racje bytu bo jeździłyby tylko osoby mieszkające w Warszawie. Dla Nas lepsza byłaby pewnie ta zmiana, bez przesiadek do metra... luksus, pod warunkiem że Ratusza do metra jechał by bez dodatkowych przystanków. Tramwaj zapewne mało wykorzystany, czas przejazdu 741 to 35 minut więc bezsensowne. Dla mnie jest paranoją trasa 516 żerań - tramwaj, wg mnie bezsensowna zmiana.
      • igor_krajnow Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 28.01.13, 15:16
        Trasa 516 jest obecnie ponownie przedmiotem analiz.
    • igor_krajnow Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 28.01.13, 15:15
      Temat ciągle wraca na kolejnych naradach. Sądzę, że teraz to już nie jest kwestia "czy?" ale "kiedy?".

Jeśli chodzi o napełnienie tramwaju - w ciągu całego dnia linia przewozi w obu kierunkach ponad 2,5 tys. osób. Rano, od 6.30 do 8.30, korzysta z tramwaju ok. 500 osób. Z autobusów znacznie więcej (nie mam dokładnych danych) ponieważ autobusy "załatwiają" większy obszar dzielnicy i dojeżdżają bezpośrednio na Młociny.
      • jabol1978 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 29.01.13, 07:22
        Dziekuję Panu za odpowiedź na moje pytania. Liczę że linia 723 zostanie skierowana do metra Młociny już po feriach 11.02.13 r. Jestem zapewne wyrazicielem opinii większości mieszkańców osiedla RJ korzystających z linii 723, jak i zapewne wielu mieszkańców Legionowa. Mogą nawet na niej zostać stare poczciwe Ikarysy smile. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam licząc że jak tylko zostanie podjęta decyzja będzie Pan uprzejmy poinformować forumowiczów. Pozdrawiam.
        • rajski_ogrodnik Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 29.01.13, 17:01
          Nie zauważyłem, żeby ktoś poza użytkownikiem jabol1978 aż tak przeżywał temat skierowania 723 do metra Młociny, więc proszę nie wypowiadaj się "w imieniu większości mieskzańców RJ i Legionowa", skoro to po prostu Twoje zdanie.
          Ja jestem przeciw i wiele osób jest również przeciwko. Znajdą się też oczywiście tacy, którzy i tak chcą jechać do metra i nie przeszkadza im, że w zamian za to dostaną stare ikarusy (zamienił stryjek...), więc może zamiast biadolić na forum, na którym mydło i powidło, bo sąsiad źle zaparkował, bo administrator się nie wywiązuje z obowiązków, bo dzieci grają w piłkę, bo seks za głośny... zróbcie do licha ankietę w autobusach w godzinach szczytu, zapytajcie pasażerów?
          • robb80 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 30.01.13, 15:25
            szczególnie w drodze powrotnej gdzie pewnie z 90% wsiada na żeraniu
            • rajski_ogrodnik Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 31.01.13, 07:42
              Tylko żeby to nie była ankieta tego typu:

Czy chcesz:
              a- 723 do Młocin
              b- 723 do Żerania, zmniejszenie ilości kursów i wkrótce zlikwidowanie 723

wink
            • szwejas Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 31.01.13, 09:29
              wsiadają na żeraniu bo tam jest pętla, a na pętli wsiadają bo są tam wolne miejsca i można sobie usiąść. Jak pętla będzie na młocinach to tam będą wsiadali.
              • robb80 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 31.01.13, 13:22
                czyli teraz wygląda tak? : jedziecie do marymontu metrem, następnie 510 511 186 do konwaliowej, tam wysiadacie i wracacie do żerania by sobie ok 22-25 minut posiedzieć? moim zdaniem to chore jest
                • szwejas Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 31.01.13, 14:56
                  Tak to co napisałeś jest chore, pełna zgodasmile, można inaczej:

1. metrem do gdańskiego -> tramwajem do żerania
                  2. Metrem do Marymontu i kilka przystanków do żerania autobusem w kierunku Brudna

sa jeszcze osoby i znam takie z RJ które jeżdżą tramwajem z centrum do żerania i w tramwaju i w 723 siedzą. A jakby 723 jeździło do Młocin to by jeździli metrem i zaoszczędziliby trochę czasu na dojazd bo tramwaje są dość wolne,

no i + ludzie którzy z metra nie korzystają, ale uważam że są oni w mniejszości, transport Warszawy opiera się w głównej mierze o Metro po to powstało
                  • marko801 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 31.01.13, 15:11
                    szwejas napisał:

> Tak to co napisałeś jest chore, pełna zgodasmile, można inaczej:
                    >
                    > 1. metrem do gdańskiego -> tramwajem do żerania
                    > 2. Metrem do Marymontu i kilka przystanków do żerania autobusem w kierunku Brud
                    > na
                    >
                    > sa jeszcze osoby i znam takie z RJ które jeżdżą tramwajem z centrum do żerania
                    > i w tramwaju i w 723 siedzą. A jakby 723 jeździło do Młocin to by jeździli metr
                    > em i zaoszczędziliby trochę czasu na dojazd bo tramwaje są dość wolne,
                    >
                    > no i + ludzie którzy z metra nie korzystają, ale uważam że są oni w mniejszości
                    > , transport Warszawy opiera się w głównej mierze o Metro po to powstało

Kompletna bzdura to ZTM zmusza wszystkich ktorych sie da do jazdy metrem wprowadzajac tzw."linie dowozowe do metra". Dojazd do metra macie, pociagami lub z przesiadka na modlinskiej do 503,510, 511 tyle tylko że nie do młocin, a gdzie jest powiedziane ze muszą to byc młociny, to juz tylko wasz kaprys. U nas 511 nie skierowano na młociny bo ludzie tego nie chcieli widocznie młociny nie sa lekarstwem na wszystkie problemy dojezdzajacych do centrum warszawy. Tak jak pisałem jeżeli uda sie wam skierowac 723 do młocin to wypadna wszystkie skrócone kursy do mickiewicza i 723 bedzie kursowac przez cały dzien co 30 minut bo priorytet maja miejskie linie dowozowe takie jak 511 np. czy 101, czy tramwaj. Takze bedziecie mieli do młocin ale co 30 minut zamiast co 10 w godzinach szczytu. Człowiek który dla was stara sie to załatwic doskonale o tym wie prawdopodobnie.
                    • y.glo Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 31.01.13, 15:16
                      Marko,

błagam!!!
                      TY/Wy nie chcieliście 511 do Młocin to go nie macie!
                      Daj ludziom żyć - chcą 723 do Młocin to w czym Ci to przeszkadza? Z tego co zrozumiałem TY i tak nim nie jeździsz bo wolisz swoje 511 i Marymont!

• mmmieszkaniec Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 31.01.13, 15:20
                        80-90% pasażerów 723 wysiada przed pętlą Żerań, ciekawe dlaczego, skoro tam jest taka doskonała komunikacyjna miejscówka. Dziwni jacyś.
                        • marko801 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 31.01.13, 15:26
                          mmmieszkaniec napisał:

> 80-90% pasażerów 723 wysiada przed pętlą Żerań, ciekawe dlaczego, skoro tam jes
                          > t taka doskonała komunikacyjna miejscówka. Dziwni jacyś.

dalej nie rozumiesz? Bo przesiadaja sie do metra m.in. w częste 511, które jest linia dowozowa do metra tyle ze nie na młociny ale jedzie do metra, to jest podstawowa linia dowozowa do metra, wiec jezeli 723 zostanie tam skierowane to bedzie jezdzic 2 razy rzadziej na tym polega cały myk albo czeste 723 do zerania z dobra przesiadka na modlinskiej do autobusów jadacych do metra albo bezposrednie 723 ale duzo rzadziej kursujace. Dla ZTMu priorytet maja linie miejskie, z tego samego powodu scieto rozkład jazdy 705 w dniu w ktorym linia ta pojechała do metra. I od razu pojawiły sie glosy ze do zerania 705 jezdziło co 15 minut a teraz w szczycie co 30 minut a poza szczytem co 60 minut. No niestety coś za coś. Siedze w temacie komunikacji i transportu zbiorowego dość długo i wiem na jakiej zasadzie to działa.
    • marko801 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 31.01.13, 14:43
      Jeżeli 723 bedzie jezdzic do metra młociny to będzie jeździć rzadziej, duzo rzadziej, jesteście naiwni, że jezeli kiedykolwiek wam skierują 723 to z taka czestotliwoscia jak teraz. Będzie to samo co z 705 które po skierowaniu do metra kursuje dwa razy rzadziej. Czyli 723 bedzie jezdzic co jakies 30 minut. Bo podstawową linia do metra dla modlinskiej jest 511 a nikt sie nie zgodzi zeby likwidowac 511 czy ograniczać jej kursy, 723 to linia podmiejska i działa w przeciwienstwie do linii miejskich troche inaczej. A to mówię Wam ja człowiek od kilkunastu lat zwiazany z miejska komunikacja posrednio ( nie pracujacy tam ) ale znam wszystkie tajniki zasad działania.
      • szwejas Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 01.02.13, 14:51
        moim zdaniem po prostu zacząłeś się obawiać że 723 stanie się priorytetową linią do metra i wtedy pan warszawiak z Białołęki będzie zmuszony przesiadać się do 723 - do linii podmiejskiej czyli tej gorszej bo ja to ze stolycy. Ciągle mi wyjeżdżasz z pociągiem, a ja do pociągu mam 4 km to o co Ci chodzi? Że płacę tyle pieniędzy za bilet podmiejski i mam jeszcze dojeżdżać 4 km do stacji w Legionowie?

Jak nikt się nie zgodzi na zmianę 511 to dlaczego uważasz że my się zgodzimy na zmianę na gorsze warunki 723,

Jeżeli Pan Igor czyta ten post to proszę o informację czy ewentualna zmiana 723 na Młociny oznaczać będzie zmniejszenie ilości kursów
        • marko801 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 01.02.13, 20:02
          szwejas napisał:

> moim zdaniem po prostu zacząłeś się obawiać że 723 stanie się priorytetową lini
          > ą do metra i wtedy pan warszawiak z Białołęki będzie zmuszony przesiadać się do
          > 723 - do linii podmiejskiej czyli tej gorszej bo ja to ze stolycy. Ciągle mi w
          > yjeżdżasz z pociągiem, a ja do pociągu mam 4 km to o co Ci chodzi? Że płacę tyl
          > e pieniędzy za bilet podmiejski i mam jeszcze dojeżdżać 4 km do stacji w Legion
          > owie?
          >
          > Jak nikt się nie zgodzi na zmianę 511 to dlaczego uważasz że my się zgodzimy na
          > zmianę na gorsze warunki 723,
          >
          > Jeżeli Pan Igor czyta ten post to proszę o informację czy ewentualna zmiana 723
          > na Młociny oznaczać będzie zmniejszenie ilości kursów

Linia 723 nie jest i nigdy nie bedzie dowozowąz linią do metra, bo taką role pełnia linie miejskie. Linia 723 nigdy nie była przeznaczona do tego aby dojeżdzac do metra, ponieważ na modlinskiej istnieje dogodna przesiadka z 723 do linii kursujących z duża czestotliwoscia do metra + możliwosc korzystania z pociagow. Mam nadzieje, ze ZTM nie ugnie sie pod terrorem jednego podmiejskiego osiedla a własciciwie kilku ludzi, którzy chcą forsować swoje interesy. Owszem boje się rzadszego kursowania linii której codziennie dojezdam, na szczescie linie miejskie mają priorytet. Na szczęście znam strategie funkcjonowania komunikacji miejskiej w Warszawie. Priorytet maja dowozowe linie miejskie oraz tramwaj, nie linie podmiejskie. Cóz przepraszam, że to napiszę ale mam nadzieje, że ZTM sie nie ugnie i nie skieruje 723 ponieważ masz wygodną jednoperonową przesiadke do metra na przystanku białołeka ratusz czy konwaliowa do autobusów które w godzinach szczytu kursuja co 4-5 minut.
          • marko801 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 01.02.13, 20:35
            A jezeli juz pojedzie do metra to mam nadzieje, że duzo rzadziej lub rozkład będzie skoordynowany tak z innymi liniami miejskimi, żeby nikt na tym nie ucierpiał.
            • szwejas Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 04.02.13, 09:36
              Nie znasz problemów ludzi którzy mieszkają w Jabłonnie, nie jeździsz jak rozumiem 723 a najwięcej dyskutujesz. Tak więc niestety nie wiesz o czym mówisz. Zajmij się sprawami swojej okolicy a wszyscy na tym skorzystają. Poza tym zupełnie inaczej będziesz pisał jak most grota zostanie zamknięty a aby się dostać na most Grota już są problemy co Ci udowodniłem i inni włącznie ze zdjęciami. Przestań dyskutować o sprawach Jabłonny skoro tutaj nie mieszkasz!
              • marko801 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 04.02.13, 12:02
                szwejas napisał:

> Nie znasz problemów ludzi którzy mieszkają w Jabłonnie, nie jeździsz jak rozumi
                > em 723 a najwięcej dyskutujesz. Tak więc niestety nie wiesz o czym mówisz. Zajm
                > ij się sprawami swojej okolicy a wszyscy na tym skorzystają. Poza tym zupełnie
                > inaczej będziesz pisał jak most grota zostanie zamknięty a aby się dostać na mo
                > st Grota już są problemy co Ci udowodniłem i inni włącznie ze zdjęciami. Przest
                > ań dyskutować o sprawach Jabłonny skoro tutaj nie mieszkasz!

Problemów nie znam, ale znam się na organizacji komunikacji miejskiej i podmiejskiej. Most Grota nie będzie zamknięty a tylko zwężony, natomiast zamknięte prawdopodobnie będą wszystkie estakady wjazdowe z modlinskiej i wisłostrady. Zapewne komunikacja bedzie dostosowana do zmienionej organizacji ruchu. Pewne, ze na swojej trasie przez most grota zostanie na 100 % linia 414 poniewaz kursuje ona cała trasą torunska od marywilskiej do ronda zesłanców syberyjskich. Co do pozostałych linii nic nie wiadomo. A co do obecnie tworzących sie "niby to" korków przed wjazdem na most grota dziś jechalem przez 8 rano i zero samochodów na wjezdzie na most, zero korków.
                • mmmieszkaniec Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 04.02.13, 12:25
                  Nie ma korków, bo są ferie zimowe, gdybyś nie zauważył.
                  I nie pajacuj proszę już z "wygodną przesiadką na Modlińskiej", bo się kompromitujesz coraz bardziej.
                  • marko801 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 04.02.13, 13:08
                    mmmieszkaniec napisał:

> Nie ma korków, bo są ferie zimowe, gdybyś nie zauważył.
                    > I nie pajacuj proszę już z "wygodną przesiadką na Modlińskiej", bo się kompromi
                    > tujesz coraz bardziej.

Czyli wg. Ciebie jednoperonowa przesiadka na przystanku białołeka ratusz lub konwaliowa do autobusu kursujacego w godzinach szczytu co 4 minuty do metra jest niewygodna? To rzeczywiscie Ci sie w głowie poprzewracało. Chciałbys autobus co minute czy co 30 sekund?
                    • mmmieszkaniec Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 04.02.13, 13:13
                      Nie spinaj się tak znowu.
                      Dla mnie ok byłaby częstotliwość 723 jak dotychczas, z kursem do metra (Młociny czy Marymont dla mnie osobiście nie robi różnicy).
                      Jak tak lubisz przesiadki, to zrób sobie swoje 511 do Żerania, a na Modlińskiej przesiądziesz się wygodnie do autobusu do metra, jadącego co 4 minuty.
                      • marko801 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 04.02.13, 13:22
                        mmmieszkaniec napisał:

> Nie spinaj się tak znowu.
                        > Dla mnie ok byłaby częstotliwość 723 jak dotychczas, z kursem do metra (Młociny
                        > czy Marymont dla mnie osobiście nie robi różnicy).
                        > Jak tak lubisz przesiadki, to zrób sobie swoje 511 do Żerania, a na Modlińskiej
                        > przesiądziesz się wygodnie do autobusu do metra, jadącego co 4 minuty.

Niestety linie podmiejską dowożą do miejskich, nie odwrotnie. Masz zapewnioną jednoperonową przesiadkę do metra na modlinskiej. Twoje roszczenia są bezpodstawne i nieuzasadnione. Mieszkając pod warszawa nie narzekałbym na to, że nie mam bezposredniego autobusu do metra bo wiedziałbym, że to mało realne. Jeżeli ktoś kupuje mieszkanie pod warszawą musi sie liczyć z gorszym dojazdem i tym, ze nie będzie miał bezposredniego autobusu w miejsce ktore chce. Takie są uroki mieszkania pod a nie w w warszawie.
                        • mmmieszkaniec Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 04.02.13, 13:29
                          No ok, na szczęście nie Ty ustalasz, jakie mieszkańcy podwarszawskich miejscowości mają prawa, a jakich nie. Idź do siebie pilnuj swoich interesów, nasze sprawy zostaw nam.
                          Żegnam.
                        • jabol1978 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 04.02.13, 13:30
                          marko sprawdz sobie ile linii podwarszawskich 700 czy 800 dojeżdża bezpośrenio do metra a nie piszesz bzdury.... smile)
                          • marko801 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 04.02.13, 13:39
                            dojeżdzają te, których najbliższym węzłem jest stacja metra jak np 709 czy 727 z piaseczna, albo 701,708 z łomianek czy truskawia. Większosc siedemsetek nie dojezdza do metra bo blizej są inne węzły przesiadkowe jak chociazby Zeran Fso i jest zapewnione przesiadka do częstych linii miejskich kursujących do metra. Owszem wyjątek stanowi 705 i 735 ktore zostały skierowane do metra ale z częstotliwoscią co 30 do 60 minut. Dodatkowo władze nieporętu wyraziły na to zgodę. Dlatego tak jak wcześniej pisałem nie ma mowy o skierowaniu 723 do metra z taka czestotliwosci jak obecnie. Dlatego też ZTM biorąc pod uwagę nastepujące rzeczy:
                            1)Legionowo ma dojazd do metra pociągami SKM i KM
                            2)Legionowo i Jabłonna maja dojazd do metra z dogodną przesiadką na modlińskiej
                            na 99 % nie skieruje zadnej z linii czy to 723 czy 731 do metra, tym bardziej, ze prezydent Legionowo również nie widzi takiej potrzeby. Owszem istnieje bardzo mała szansa ale z jednoczesnym rozrzedzeniem kursowania linii 723 lub skierowanie tam 731, które ma gorszą czestotliwosc od 723 ( kursuje co 30 minut ).
                            • szwejas Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 04.02.13, 14:44
                              Węzeł Młociny jest w podobnej odległości niż Żerań, dodatkowo jest mniejsza ilość świateł po drodze + mniejsza ilość przystanków tak więc będą oszczędności na paliwie również. Inne argumenty do Ciebie nie trafiają a są słuszne, w zamian wyjeżdżasz że nie ma korków (a są ferie jak kolega słusznie zauważył) więc korki mocno zelżały. Skoro wjazd na Grota będzie zamknięty to jest kolejny argument aby skierować już teraz autobus na most S-C. Dodam jeszcze że jako osoby płacące dużo więcej niż mieszkańcy stolicy (a w drugiej strefie jeździmy od 1 do 4 przystanków) mamy prawo wymagać wygody,

Reasumując Twoje uwagi są słabe i dziękujemy za nie. Podziałaj może w swojej okolicy.
                          • robb80 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 18.02.13, 19:25
                            jabol, zwróć uwagę na to że pewnie ponad 90% mieszkańców olewa to forum
                            • robb80 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 18.02.13, 19:27
                              miałem na myśli mieszkańców Jabłonny.
    • jabol1978 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 18.02.13, 09:00
      Panie Igorze
      Chciałbym się przypomnieć w sprawie skierowania 723 do Młocin. Na jakim etapie jest sprawa ?. Przypominam o tym że ponad 90 % forumowiczów RJ jest za skierowaniem 723 do Młocin. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam.
      • rajski_ogrodnik Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 18.02.13, 11:08
        Temat umarł, daj już spokój. Jest dobrze jak jest.
        Oni teraz żyją dofinansowaniem samorządów do biletów, a nie jakimś 723 do metra wink

Panie Igorze,
        Nie samym forum Rajskiej Jabłoni na gazeta.pl Jabłonna żyje, przypominam, że 90% użytkowników tego forum, nie jest równoznaczne z zainteresowaniem wszystkich pasażerów z Jabłonny. Poza tym nie 90%, tylko z 70% jakby tak dobrze policzyć. W dodatku większość ludzi nie wypowiedziała się, ze stricte do Młocin, tylko do Metra, jakiegokolwiek (np. Marymont.... albo Metro Wilanowska, o!!!).

Pozdrawiam.
        • mmmieszkaniec Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 18.02.13, 13:00
          Mam nadzieję, że nic nie umarło, zresztą dojazd do metra jest tak naturalną rzeczą, że wcześniej czy później i tak się tak stanie. I nie martw się, zawsze będziesz mógł dogodnie przesiąść się do Żerania na Modlińskiej, w często kursujące autobusy wink
        • jabol1978 Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 18.02.13, 18:07
          Do spraw Jabłonny niech nie mieszają się obcy.
          Też jestem za 723 do Marymontu nawet smile
    • rafal.podzorski Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 18.02.13, 22:29
      taka mała refleksja po "pszeczytaniu kątętu"...
      małe wiejskie/podmiejskie forum osiedlowe a jakżesz "przyjemna" lektura ...
      po pewnym czasie wszystko sprowadza się do zwyczajowego polskiego:
      "Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
      proponuję jakiś nowy "trolowy" temat na forum, a potem zamiast telewizora zasiadamy do netu
      z piwem i orzeszkami/czipsami,no i oczywiście trolujemy lub "hejtujemy"...
      czasy normalnego dialogu bez przepychanek odchodzą w niebyt...
      może ktoś zaproponuje jakiś nowy "gorący" temacik, którego jeszcze tu nie było? ot taki konkurs bez nagród smile może mały osiedlowy kącik żartów sąsiedzkich?
      • leszek.siena Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 19.02.13, 11:23
        Jestem przeciw skierowaniu 723 do Metra - jeżeli jsteście tacy wygodni to przemeldować się do Białołęki, ewentualnie przejść na drugą stronę Modlińskiej jeden przystanek ppdjechać do Myśliborskiej ,a tam pojazdów do wyboru .Pozdrawam Forumowiczów.
        • mmmieszkaniec Re: Kolejne pytania do p. Krajnowa 19.02.13, 14:49
          Dołóż jeszcze ze dwie przesiadki, będzie równie śmiesznie: www.youtube.com/watch?v=fBfQgcLvg-c
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka