jabol1978 29.01.13, 18:16 Ja oczywiście za ogrodnik przeciw (lubi żerań a inni ? Zachęcam do głosowania i zobaczymy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rajski_ogrodnik Re: Kto za 723 do Młocin 29.01.13, 18:36 Człowieku, co Cię tak opętało? Jakiś lobbysta nowy rzecznik ZTM? Niech ZTM zrobi takie badania w swoim zakresie, Ty sobie możesz pisać pisma i prośby do gminy, ZTMu. Tutaj możemy dyskutować (ale dwa wątki chyba już starczą, na litość Boską). Na forum każdy jest anonimowy i tak na prawdę może mieć X kont, więc to niewymierne "badanie". Zadałeś to pytanie w dwóch innych wątkach, było kilkanaście różnych odpowiedzi i chyba jasne są dwie rzeczy: 1) nie zadowoli się wszystkich. 2) forum może służyć do zbierania ogólnych opinii (które już zostały wyrażone), ale nie do badania, na podstawie którego ktoś ma podjąć decyzję o przeniesieniu 723 do Młocin... Ale po co zakładać trzeci TAKI SAM wątek? PS. A ja chce 723 do Metra Wilanowska, Modlińską, Wałem Międzeszyńskim i Mostem Siekerkowskim, bo nie jeździ nim żaden autobus, który jechał by Wałem w kierunku ZOO. Odpowiedz Link
rajski_man Re: Kto za 723 do Młocin 29.01.13, 18:37 Witam! Ja jestem za , ale należy pozostawić jakiś autobus do Żerania. Wiele osób jednak tam jeździ. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
jabol1978 Re: Kto za 723 do Młocin 29.01.13, 18:49 poprawa dojazdu warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34864,13298277,ZTM_ugnie_sie_i_znow_zmieni_trase_516___Niewykluczone_.html Odpowiedz Link
jabol1978 Re: Kto za 723 do Młocin 29.01.13, 19:01 Do cudownej, przepięknej i niesamowicie dobrze skomunikowanej z resztą miasta przecudownej pętli Żerań dojedziesz ogrodnik liniami 302,731,509 i 516 z Ratusza Białamęka Będzie szybciej niż 723, Pozdrawiam miośnika pętli żerańskiej ) Jedynego w powiecie legionowskim... Odpowiedz Link
rajski_ogrodnik Re: Kto za 723 do Młocin 29.01.13, 19:15 Do swojego zatłoczonego metra, do "cudownej, przepięknej i (jeszcze bardziej) niesamowicie dobrze skomunikowanej" stacji Metro Młociny dojedziesz autobusem 741 i to w dodatku spod Pałacu czy spod szkoły (w dodatku będziesz korzystał z tramwaju "2"), więc może zacznij postulować o zwiększenie ilości kursów, a nie od tyłka strony szukasz rozwiązania problemu? Wiesz, można utrudnić sobie życie i dołożyć do swojej podrózy kolejne pięć przesiadek, ale to nie o to chodzi. PS. A tak poważnie do metra dojedziesz też 511, 510, które kursują co 5 minut i jeżdzą tam od kiedy pamiętam. A gdzie byłeś jak zabierali nam 731? PS2. Nie zdziwie się jak puszczą 723 do Starych Świdrów, bo nie po to powstał tramwaj "2", by jeździł pusty. Więc wtedy zapewne podziękujesz sobie w duszy za swoje "723 do metra"... Odpowiedz Link
jabol1978 Re: Kto za 723 do Młocin 29.01.13, 20:25 Już pan Igor zadba żeby 723 dojeżdżał do Młocin, PS1 Niech 741 skierują dp żerania a 723 do Młocin PS2 Wolę 723 do Starych Świdrów niż do starego żerania... Odpowiedz Link
marko801 Re: Kto za 723 do Młocin 29.01.13, 21:05 U nas na forum osiedla dąbrówka wislana byla ankieta automatyczna, nie wiem jak to sie robi ale nasze forum nie jest na portalu gazeta.pl, tylko na jakimś innym, wyglada jak forum i trzeba byc zalogowanym zeby tam pisac. Pytanie brzmiało czy wolisz zeby 511 jezdzilo na młociny czy marymont. Można było głosowac tylko raz z danego komputera (IP) wiec nie ma mowy o tym, że ktos kilkanascie razy naciskalby ta sama opcje. Wyszło za marymontem 61 % za młocinami 36%. Nie wiem jak się robi takie automatyczne ankiety które wygasają okreslonego dnia i potem pokazuja procentowe podsumowanie. Tylko, że to musielibyscie miec form osiedlowe na konkretnej domenie internetowej tak jak u nas. Odpowiedz Link
mmmieszkaniec Re: Kto za 723 do Młocin 29.01.13, 22:08 Z jednego komputera można sobie zrobić mnóstwo różnych IP (proxy) i nie jest to żadne zabezpieczenie i gwarancja oddawania jednego głosu przez jedną osobę. Nie twierdzę że ktoś u Was tak robił, ale chcę zwrócić uwagę, że tak jak ktoś już zauważył - jedyna w miarę wiarygodna ankieta to w autobusach wśród pasażerów. Co do tematu wątku - jestem za bezpośrednim połączeniem z metrem, czy to będzie numer 723, czy jakiś inny - nie ma większego znaczenia. Odpowiedz Link
kamilkowski77 Re: Kto za 723 do Młocin 29.01.13, 23:18 nawet skierowanie 723 do magicznego tramwaju polepszyło by juz dojazd Odpowiedz Link
aga.g06 Re: Kto za 723 do Młocin 29.01.13, 23:27 Jeden autobus do metra drugi do żerania albo najlepiej do Placu Hallera Odpowiedz Link
spomet Re: Kto za 723 do Młocin 30.01.13, 08:20 ja jestem też za linią do metra Młociny albo bezpośredni dojazd z Jabłonny do tramwaju na STARE ŚWIDRY, tylko proszę nie piszcie, że już mamy dojazd linią 741 bo ta linia to jakaś pomyłka (kursuje co półtorej godziny i jest bardziej linia turystyczną) Odpowiedz Link
y.glo Re: Kto za 723 do Młocin 30.01.13, 08:59 a ja to bym najbardziej na świecie chciał jakąś 500setkę z Przylesia bezpośrednio do Centruma. Albo jeszcze lepiej taką do co najmniej Blue City ...... Odpowiedz Link
robb80 Re: Kto za 723 do Młocin 30.01.13, 15:20 723 do żerania. jabol lepiej postuluj by metro Ci do pokoju doprowadzili Odpowiedz Link
rajski_ogrodnik Re: Kto za 723 do Młocin 04.02.13, 07:29 Ciekawe ile z tych osób "za" jeździ rzeczywiście 723, a ilu wypowiada się "bo tak". A jakieś argumenty za tym 723 do Młocin? Bo do tej pory się nie mogę uprosić Odpowiedz Link
jabol1978 Re: Kto za 723 do Młocin 04.02.13, 08:01 Panie Igorze jak tam sprawa ze skierowaniem 723 do Młocin ?. Na podstawie powyższych postów 90 procent ludzi jest za dojazdem bezpośrednim linią 723 do Młocin. Linie podmiejslie również - ogrodniku - dojeżdżają do Młocin Panie Igorze proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link
rajski_ogrodnik Re: Kto za 723 do Młocin 04.02.13, 09:50 Linie miejskie natomiast, dojeżdżają również do metra, od bardzo dawna i jak trzeba to się z tego korzysta, jabolu1978... Po przeniesieniu pętli 723 do Młocin, następnym krokiem będzie pomysł, żeby może zmniejszyć ilość kursów, bo "pętla" nie wyrabia z ilością autobusów, które są bardziej priorytetowe, albo dlatego, że po Modlińskiej jeździ już dużo innych autobusów do metra (a Legionowo może jeździć PKP do Warszawy!!!) Jabłonna jest tu tylko małym pionkiem... I pytanie co wtedy... A wracając do tematu, ZTM strzeliłby sobie w kolano decydując o takiej zmianie, bez zrobienia odpowiednich badań, czy ankiety, patrząc tylko na forum. Przypadek autobusu 516... myślę, że ktoś szybko pomyślał i "odkręcił" pomysł, właśnie dlatego, że... wcześniej nie pomyślał, a może sugerował się zdaniem jakiejś mniejszej grupy ludzi. Odpowiedz Link
jabol1978 Re: Kto za 723 do Młocin 04.02.13, 10:11 Na argument że 90 procent ludzi chce do Młocin 723 jakoś nie zdzjdujesz odpowiedzi ogrodniku czy jakoś tam Komunikacja jest dla ludzi a nie ludzie dla komunikacjii.... P.S. A może p. Igor udzieli w kontekscie tego postu jakiejś odpowiedzi.... P.S.2. Pętla na Młocinach jest dużą ętlą i jeszcze nie tylko 723 by się tam pomieścił )) Odpowiedz Link
marko801 Re: Kto za 723 do Młocin 04.02.13, 12:06 jabol1978 napisał: > Na argument że 90 procent ludzi chce do Młocin 723 jakoś nie zdzjdujesz odpowie > dzi > ogrodniku czy jakoś tam > Komunikacja jest dla ludzi a nie ludzie dla komunikacjii.... > P.S. A może p. Igor udzieli w kontekscie tego postu jakiejś odpowiedzi.... > P.S.2. Pętla na Młocinach jest dużą ętlą i jeszcze nie tylko 723 by się tam pom > ieścił )) Najgłośniej na ten temat krzyczysz ty z tego co tu czytam. 90% chce do metra a nie do młocin to jest ta róznica, metro nie oznacza tylko młocin, a dojazd do metra mają zapewniony z wygodną przesiadką na modlińskiej do często kursujących autobusów. Odpowiedz Link
jabol1978 Re: Kto za 723 do Młocin 04.02.13, 12:25 marko - kłnia się czytanie ze zrozumieniem Pytałem tu konkretnie o 723 do metra MŁOCINY!!!!!!! 90 % ludzi jest za 723 do metra MŁOCINY nie żadnego innego. Do metra można jechać i z dziesięcioma przesiadkami. Cały szkopół polega na tym żeby tam dojechać bezpośrednio - czytaj bez przesiadek - bo tak jest po prostu szybciej. Lepiej chyba jak się przesiadać się będzie musiało 10 % mieszkańców RJ niż 90 % ?. Tak to ciężko zrozumieć ???? Odpowiedz Link
rajski_ogrodnik Re: Kto za 723 do Młocin 04.02.13, 12:46 723 do Metra Marymont brzmi lepiej niż do Metra Młociny (bo zahacza o Konwaliową i wszystko po drodze poza może samym Żeraniem), łapie też os. Potok, które jest dobrą przesiadką dla tych co chcą 185 do Wisłostrady. A Młociny to po prostu Młociny, coś w rodzaju na siłę udowadniania, że tramwaj "2" jest potrzebny... Jak zapytasz te 90% ludzi czy Młociny czy może też być Marymont, podejrzewam, że albo nie będzie robiło to ludziom różnicy, albo wręcz poprą Marymont. Nie potrafisz jabol zrozumieć jednej rzeczy chyba, sam piszesz o dojeździe bez przesiadek do metra (sorry do Młocin), przesiadki przeszkadzają... a nie bierzesz pod uwagę, że kierując 723 na most północny, każesz przesiadać się wszystkim tym, którzy niekoniecznie muszą do Młocin, a tutaj ilość przesiadek już nie przeszkadza, ojjjj.... Ale fakt, najbardziej to Ty krzyczysz w tym temacie, a jakoś wcześniej nie uświadczyłem Twoich wypowiedzi na forum, nawet w wątkach o głośnym seksie czy beznadziejnym parkowaniu, czy w największym temacie, przedszkola na osiedlu (gdzie sie chyba każdy wypowiedział)... choć może oczywiście się mylę Na podsumowanie mojego wpisu, dla 723 do Młocin mówię stanowcze NIE. Odpowiedz Link
marko801 Re: Kto za 723 do Młocin 04.02.13, 13:12 To w sumie bez sensu. Przecież 723 nigdy nie jeździło bezposrednio do metra. Przed otwarciem mostu północnego pasazerowie z legionowa przesiadali sie do autobusów na modlinskiej kursujacych do metra. Teraz jest tak samo. Czym ta sytuacja rózni sie od tej sprzed roku czy trzech lat? Dlaczego wtedy nie krzyczałes zeby skierowac 723 do metra marymont i przesiadki Tobie nie przeszkadzały? Teraz nagle zaczely przeszkadzać? Odpowiedz Link
mmmieszkaniec Re: Kto za 723 do Młocin 04.02.13, 13:15 Kiedyś kursowały dyliżanse, a po morzach pływały parowce - ale to nie znaczy, że społeczeństwo powinno pozostać przy nich. Sracz też masz na zewnątrz? Odpowiedz Link
jabol1978 Re: Kto za 723 do Młocin 04.02.13, 13:28 ogrodnik - na zdrowy rozum Czym szybciej dojedziesz do marymontu: bezpośrednio 723 (w ostateczności może być) czy 723 do Młocin i metrem do Marymontu ?. Odpowiedź może byś jedna.... Jeszcze raz powtarzam lepiej jak sie przesiada 10% ludzi niż 90 % - to chyba jasne i logiczne Na nie jesteś tylko ty i marko a reszta jest na tak 723 do Młocin!!!!!!! marko - na RJ mieszkam od pół roku i nie interesuje mnie co było wcześniej )) Logiczne jest że most Północny powstał po to by skrócić dojazd do Centrum a nie poto by ludzie cały czas jeździli Mostem Grota - czy to tak ciężko zatrybić Odpowiedz Link
szwejas Re: Kto za 723 do Młocin 04.02.13, 14:53 wcześniej nie było mostu północnego Sherlock'u . A do Marymontu jest dalej niż do Młocin więc warto powalczyć o 723 do Młocin bo to nie wiąże się z wydłużeniem trasy. Poza tym na moście Grota w planach jest remont więc znowu trzeba będzie walczyć o zmianę na Młociny oczywiście Odpowiedz Link
iwus-1982 Re: Kto za 723 do Młocin 04.02.13, 16:22 Oddaje i swoj głos ;p 723 do Młocin! Odpowiedz Link
robb80 Re: Kto za 723 do Młocin 05.02.13, 19:21 723 do żerania! jak chcę do metra jechać to wysiadam przy ratuszu/konwaliowa i za moment mam autobus do metra. Odpowiedz Link
rajski_ogrodnik Re: Kto za 723 do Młocin 05.02.13, 20:48 robb80 napisał: > 723 do żerania! jak chcę do metra jechać to wysiadam przy ratuszu/konwaliowa i > za moment mam autobus do metra. Dokładnie... A jak chce jechać do Starzyńskiego, czy gdziekolwiek po tej stronie, to nie jadę na lewą stronę Wisły mostem północnym (bo przecież go wybudowali, to trzeba z niego korzystać!), żeby sie przebić do Marymontu i z powrotem na prawą... albo schodząc na niższy poziom abstrakcji - nie przesiadam się w ramach linii prostej do trzeciego środka transportu, żeby jechać prosto, bo mam 723 Odpowiedz Link
robb80 Re: Kto za 723 do Młocin 05.02.13, 19:24 do jabola: utwórz trzeci i czwarty wątek w tym samym temacie, może wkońcu ktoś to odczyta z góry Odpowiedz Link
mmmieszkaniec Re: Kto za 723 do Młocin 16.02.13, 14:22 wiadomosci.onet.pl/regionalne/warszawa/dla-samorzadow-wspolny-bilet-bedzie-nawet-o-polowe,1,5422418,region-wiadomosc.html Odpowiedz Link
robb80 Re: Kto za 723 do Młocin 17.02.13, 03:12 czyli jak by gmina płaciła 100% to byśmy mieli darmowe autobusy? Odpowiedz Link