zbyszek_rajski
15.04.13, 15:44
Witam wszystkich sfrustrowanych użytkowników miejsc parkingowych na naszym osiedlu.
Chciałbym powrócić do wątku parkowania na naszym osiedlu i skupić grupę ludzi która by tą sprawą się zajęła.
Natchniony nie mile, po raz kolejny doświadczeniem w nie mal codziennym utrudnieniem związanym z wyjazdem ze swojego miejsca parkingowego, powziąłem desperacką decyzję o walce w sprawie przestrzegania prawidłowego użytkowania dróg i miejsc parkingowych na naszym osiedlu.
Zacząłem od wysłania do zarządu zapytania, które przytoczyłem poniżej, jak i założyłem nowy wątek w starej sprawie.
Każde Wasze wsparcie jest mile widziane i wręcz nieodzowne.
Do: <czarek44@onet.eu>
Data: Poniedziałek, 15 Kwietnia 2013 15:24
Witam.
Jestem od połowy 2008 roku mieszkańcem osiedla Rajska Jabłoń.
Ostatnio dowiedziałem się, że pod ten adres e-mailowy można kierować zapytania do zarządu wspólnoty.
Mam pytanie odnośnie uporządkowania spraw związanych z parkowaniem na naszym osiedlu.
- czy prowadzone są prace w zakresie wprowadzenia strefy ruchu, czy dopiero są takie zamiary ?
- jeżeli prace na temat organizacji ruchu są w trakcie realizacji, to kiedy ten doniosły fakt wdrożenia nastąpi ?
- jeżeli nie są prowadzone działania mające rozwiązać problem parkowania na naszym osiedlu to co stoi na przeszkodzie ?
Uciążliwość w użytkowaniu stanowiska postojowego, za które zapłaciłem są co raz bardziej dotkliwe i budzą nie tylko moją frustracje ale i również innych mieszkańców naszego osiedla.
Moje stanowisko parkingowe jest przy głównej alei przejazdowej a mimo to ostatnio nie mogłem wyjechać ponieważ, zastawił mnie ktoś samochodem blokując jeden pas ruch i tym samym uniemożliwiając wyjazd z miejsca parkingowego.
Dopiero pomoc sąsiadki parkującej obok mnie, którą zbudziłem o godzinie 6:15 rano spowodował, że byłem w stanie wyjechać nie uszkadzając swojego jak i żadnego innego pojazdu w tym źle zaparkowanego. Pragnę nadmienić że taki stan rzeczy ostatnimi czasy jest wręcz nagminny.
Wielokrotnie zgłaszałem do firmy Lidar, obsługującej nasze osiedle, aby usuwali źle zaparkowane samochody, lecz zawsze jestem odsyłany do zarządu wspólnoty mieszkaniowej.
Proszę o jednoznaczną odpowiedź i powzięcie stosownych działań mających na celu rozwiązanie dokuczliwego problemu niewłaściwego parkowania samochodów.
Dziękuję, pozdrawiam i czekam niecierpliwie na odpowiedź.
Zbyszek