rrybick 23.02.09, 10:00 Nie spełniają obowiązujących norm?! link do odpowiedniej ustawy sipdata-abc.lex.pl/dane/dzienniki/03/d03l81/zal4_8.pdf Mam nadzieję, że ktoś tym się zajmie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa381 Re: Dlaczego progi zwalniające na naszym osiedlu. 23.02.09, 10:10 Zastanawia mnie po co tyle tych spowalniaczy jest we wjeździe na osiedle. Czemu to ma służyć? Odpowiedz Link
rrybick Re: Dlaczego progi zwalniające na naszym osiedlu. 23.02.09, 10:46 Ilość mnie nie przeraża, przeraża mnie jedynie ich nieprawidłowe wykonanie Odpowiedz Link
rajski.pl Re: Dlaczego progi zwalniające na naszym osiedlu. 23.02.09, 13:36 Witam, Progi - jedni zwalniają inni przelatują. Tylko kultura osobista każdego z nas może w jakiś sposób poprawić nasze bezpieczeństwo. Pozdrawiam Odpowiedz Link
victoria1231 Re: Dlaczego progi zwalniające na naszym osiedlu. 23.02.09, 16:20 Co do wykonania to rzeczywiscie cos trzeba z tym zrobic Odpowiedz Link
donpedr Re: Dlaczego progi zwalniające na naszym osiedlu. 24.02.09, 11:14 Witam, sam się nikt tym nie zajmie. Proponuję przedłożyć sprawę w Nadzorze Budowlanym w Legionowie, są zadziwiająco skuteczni (zwłaszcza, że pod ręką jest podstawa prawna). Mi pomogli w pewnej sprawie, której nie mogłem wyegzekwować bezpośrednio od Mennicy. Inna sprawa, że sam szoruję wydechem na niektórych progach i przy pierwszej usterce złożę do administratora osiedla wniosek o odszkodowanie. Jeszcze inna sprawa to progi przy szlabanach. Moim zdaniem wcale nie jest ich za wiele, bo jak patrzę, jak co poniektórzy podchodzą do pierwszeństwa z PRAWEJ strony to lepiej, żeby tam wszyscy zwalniali. Sam mało nie zostałem tam trafiony od lewej strony kilka dni temu. Gdyby nie próg, samochód pewnie stałby już u blacharza. Pozdrawiam, Krzysztof Odpowiedz Link
marron_1 Wysokie progi zwalniające 15.04.09, 19:14 Te progi, szczególnie na Złotej Renety przy budynku nr 16 (stara numeracja) są ZBYT WYSOKIE, już nie jeden samochód zahaczył o podwozie, można samemu sprawdzić po stanie kostki, cała zdarta. Dlaczego są tak niestarannie wykonane? Odpowiedz Link
aniar24 Re: Wysokie progi zwalniające 16.04.09, 12:24 Po poprawce progów zwalniających na ul. Sadowej pisałam do administratora, że zostały one poprawione w taki sposób , że nie sposób przejechać przez nie i nie zawadzić podwoziem. Administrator odpisał, że się ułożą ... Nie ułoży się tak samo jak te przy Krąselki i ten na samym wjeździe. No cóż..., administrator jeździ widocznie rowerem... Odpowiedz Link
rrybick Re: Wysokie progi zwalniające 17.04.09, 09:07 Tak osiadły ale chyba gdzieś na bagnach. Już musiałem wymienić i zmodyfikować układ wydechowy w aucie, bo na nowej ulicy garby są tak wysokie, że jadąc na półsprzęgle nadal środkowy wydech haczy o garb. Dodam, że nie jeżdżę sportowym autem ale zwykłym kombiakiem na standardowym zawieszeniu. Pytam więc czy ADM zrobi coś z garbami, czy pomocy mam szukać gdzie indziej (nie chcę aby było niemiło). Zresztą sprawdzenie, które garby są źle zrobione nie powinno być trudne - bowiem po na każdym za wysokim zostawiam wyraźny ślad. Za kolejną wymianę wydechu płacić nie będę ja. Odpowiedz Link
water_bong Re: Wysokie progi zwalniające 17.04.09, 12:25 ...To będziesz jeździł bez wydechu Odpowiedz Link
rrybick Re: Wysokie progi zwalniające 17.04.09, 13:06 Wątpię bowiem progi o których mówię nie spełniają obowiązujących norm. Patrz mój pierwszy post Odpowiedz Link
water_bong Re: Wysokie progi zwalniające 17.04.09, 14:03 No więc dalej, do dzieła! Zgłaszaj to. Walcz! Nie odpuszczaj, bądź jak Tommy Lee Jones w "Ściganym" ! Odpowiedz Link
maria345n Re: Dlaczego progi zwalniające na naszym osiedlu. 10.01.19, 12:03 Większość tych progów w Polsce tylko psuje auta. Tutaj dobrze opisali jeszcze jeden problem: www.prawo-jazdy-360.pl/aktualnosci/czemu-sluza-progi-zwalniajace Odpowiedz Link