Dodaj do ulubionych

Staropolskie wesele. Gdzie?

29.11.18, 22:14
Znajomi z pracy prosili mnie o polecenie klimatycznych, polskich i staropolskich obiektów weselnych na Pomorzu (najlepiej w okolicach Trójmiasta, ewentualnie Słupsk).
Chodzi o coś z klimatem, polskiego, wiejskiego i w rozsądnych cenach. Podpowiecie coś?
Będę wdzięczny głównie z opinie osób, które organizowały wesele w konkretnych miejscach....
Obserwuj wątek
    • znawcaznawca1 Re: Staropolskie wesele. Gdzie? 26.02.19, 21:35
      Przyłączam się do pytania. Czy naprawdę nikt nie potrafi podpowiedzieć dobrego lokalu?
      Kiedyś właśnie na forach Gazety można było znaleźć najbardziej rozsądne porady...
      • gdanskforever Re: Staropolskie wesele. Gdzie? 26.02.19, 22:59

Oto moje propozycje:
        - Stara Wędzarnia w Sobieszewie - klimatyczny lokal w ciekawym miejscu
        - Dworek Gościnny w Lipcach - świetna oferta za rozsądne pieniądze i dużo zieleni w okolicy
        - Jagatówka - tutaj też jest klimatycznie i z dobrą kuchnią

Wszystkie te miejsce odwiedziłem conajmmiej raz i mam z nich dobre wspomnienia....
        • julek3miasto Re: Staropolskie wesele. Gdzie? 28.02.19, 18:14
          Jeśli chodzi o klimatyczny i niewielki lokal z naprawdę uprzejmą obsługą i z dobrą kuchnią to mogę polecić właśnie Dworek Gościnny w Lipcach. Byłem tam na imprezie Sylwestrowej i świetnie się bawiłem. Słyszałem od rodziny, że wesela udają się tam jeszcze lepiej.
          Polecam!
    • miranna1 Re: Staropolskie wesele. Gdzie? 09.05.19, 16:13
      Dworek Admirałówka w Straszynie! Są to okolice Pruszcza Gdańskiego, więc myślę, że lokalizacja w porządku. Bardzo klimatyczne miejsce, kojarzy mi się z taką wiejską nostalgią. Budynek zadbany, na tle niewielkich uniesień wygląda niesamowicie. Ma średniej wielkości ogród, ale dobrze zorganizowany- oczko wodne, piękna trawka i drewniany płocik. W kilku miejscach rosną nawet słoneczniki. Sala weselna duża i podniosła- murowana ściana niesamowicie wygląda. Polecam smile
    • bozydar9 Re: Staropolskie wesele. Gdzie? 25.06.19, 20:34
      Ja mogę gorąco polecić Dworek Gościnny w Lipcach (to jest bardzo blisko Gdańska). Oferują przyjazny i kameralny klimat, dobrą kuchnię, spokój i zieleń oraz wyjątkowo rozsądne ceny. Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka