sloggi 21.06.06, 23:57 Kina, teatru, centrum handlowego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arahjan Re: Czego brakuje w Pruszczu? 30.06.06, 00:40 Centrum handlowego i centrum kulturalnego. Pewnie jedna z tych rzeczy powstanie na terenie byłej cukrowni Odpowiedz Link
sloggi Re: Czego brakuje w Pruszczu? 01.07.06, 00:23 arahjan napisał: > Centrum handlowego i centrum kulturalnego. Pewnie jedna z tych rzeczy powstanie > na terenie byłej cukrowni A jakie są plany? Odpowiedz Link
arahjan Re: Czego brakuje w Pruszczu? 01.07.06, 00:25 co tydzien inne ale pewnie miasto pojdzie za kasa i powstana tam mieszkania, czyli bedzie male zburzonko cukrowni Odpowiedz Link
sloggi Re: Czego brakuje w Pruszczu? 02.07.06, 22:50 Jeśli stoi pusta to cokolwiek będzie lepsze. Odpowiedz Link
piotrsmolnicki Re: Czego brakuje w Pruszczu? 03.07.06, 17:49 Nikt niczego nie wyburzy! Gdzie Ty widzialeś żeby zabytki burzyć? Powstanie tam osiedle, ale iejsca jest dużo wokół, a sam budynek nie wiadomo co ale niemal na pewno kulturę w sobie pomieści, i starczy miejsca dla handlu i usług. Polecam zalogować się na forum z www.pruszcz.com Odpowiedz Link
sloggi Re: Czego brakuje w Pruszczu? 04.07.06, 00:30 Trzeba jednak przyznać, że w Pruszczu powinno powstać centrum handlowe. Odpowiedz Link
dankazaba Re: Czego brakuje w Pruszczu? 10.08.06, 19:57 a dla mnie brakuje ścieżek rowerowych. po tych ulicach to naprawdę strach jeździć. i jeszcze morza brakuje, chociaż ostatnio często robimy wypady do sobieszewa/ szkoda że tak daleko- aż 20km/ Odpowiedz Link
henryk_o Re: Czego brakuje w Pruszczu? 11.08.06, 08:44 Oj przydałby sie ścieżki. A co do Sobieszewa to skądś to zanam. Tylko liczę drogę w minutach --> to zaledwie około 15 min ode mnie, ale za to bez stania w korkach, tłoku - można poczuć się jak na wakacjach. Odpowiedz Link
dankazaba Re: Czego brakuje w Pruszczu? 11.08.06, 08:55 a najfajniejsze jest to że plaża w sobieszewie nie jest jeszcze tak zapchana jak wszędzie w gdańsku. jeżeli lubisz odetchnąć od tłoku i ludzi proponuję udać się na górki wschodnie /zjeżdżając z mostu w sobieszewie w lewo w stronę ptasiego raju/. totalna dzicz! super Odpowiedz Link
henryk_o Re: Czego brakuje w Pruszczu? 11.08.06, 12:29 Jeszcze tam nie byłem. Ptasi RAJ - fajnie brzmi. Musze to wypróbować - czyli za mostem pontonowym w lewo, potem prosto i się dojedzie. Odpowiedz Link
dankazaba Re: Czego brakuje w Pruszczu? 11.08.06, 12:41 w lewo i praktycznie do końca drogi. będzie taki leśny parking. tam można zostawić autko i udać się do ptasiego raju. to tak jakby ścieżka dydaktyczna. przede wszystkim oaza spokoju. można też taką kamienną 3 metrową ścieżką dojść do samego ujścia wisły. jest tam coś w rodzaju mola spacerowego. fajnie - polecam Odpowiedz Link
henryk_o Re: brakuje w Pruszczu.... 11.08.06, 12:33 Teraz jeszcze Rybiarni. Nie ma skąd zjeść rybkę. Kiedys była taka przy Grunwaldzkiej mała budka, ale ją sprzedali. Jest jeszcze rybiarnia na rynku niedaleko centrum, ale zamknięta. Może jest jeszcze jakieś miejsce ? Odpowiedz Link
dankazaba Re: brakuje w Pruszczu.... 11.08.06, 12:56 smażalni ryb to chyba w ogóle nie ma. mówicz raczej o sklepie rybnym?? Odpowiedz Link
henryk_o Re: brakuje w Pruszczu.... 11.08.06, 13:14 Tak. O smażalniach już nie wspominam bo to raczej rzadkości i drogo. Odpowiedz Link
dankazaba Re: brakuje w Pruszczu.... 11.08.06, 13:35 jest rybny i garmaż przy klubie M6 /ul.tysiąclecia/ ale czy dobre tam są rzeczy to nie wiem bo nie kupowałam. czasami przechodzę tamtędy. rybki zazwyczaj kupuję w dużych marketach bo jest wybór i taniej. a z biedronki godne polecenia są paluszki rybne ale tylko te 100% filet, rewelka. mniam,mniam, aż zgłodniałam. Odpowiedz Link
dankazaba Re: brakuje w Pruszczu.... 11.08.06, 13:41 przypomniało mi się że na rynku przy gdańskij też jest rybny. i tam są świetne sałatki rybne. spróbowałam chyba wszystkim. i surowe rybki też tam znajdziesz tylko że w tygodniu czynne jakoś krócej czyba do 16-tej. dlatego zazwyczaj jak tam kupuję to w sobotę. Odpowiedz Link
henryk_o Re: brakuje w Pruszczu.... 11.08.06, 14:10 To chyba własnie tam odbiłem się od drzwi. Ciekaw jestem jaki sens ma sklep otwarty do 16, kiedy ludzie najwiecej zakupów robia właśnie wracając z pracy po godz 16:00. Czasem mam wrażenie że w Pruszczu jeszcze cały czas w niektórych miejscach "klienci są dla sklepów", a nie odwrotnie. Przykładem mogą być tu sklepy ogólnospożywcze w mojej okolicy gdzie np: owoce potrafią być wystawione na ostre słońce, wysuszone są warzywa i jak tu cos kupować. Trzeba iśc na rynek albo zasuwać do najbliższego warzywniaka. A i inne towary potrafią być nie pierwszej świeżości (przeterminowane produkty, krótkie terminy wazności, zgniłe truskawki w kobiałkach (własciciel wywalił sobie sporą cenę, nie sprzedał ich, a potem resztę musiał wystawić przy śmietniku - przypadek ABC, stare wędliny, rozmrożone lody - Sieć 34, dziwnie pachnący kurczak - Sokołów, śmierdzące pomieszczenia sklepów - Sikora. No i jeszcze parę przypadków mógłbym tu przedstawić. Na szczęście to my decydujemy co i gdzie kupujemy, szkoda tylko że czasem jest to dalej od domu. Odpowiedz Link
arahjan Re: brakuje w Pruszczu.... 11.08.06, 14:30 Ale wybredny klient "Trzeba wpuszczać tylko w krawatach. Klienci w krawatach są mniej awanturujący się." Odpowiedz Link
dankazaba Re: brakuje w Pruszczu.... 11.08.06, 14:46 ale rzeczywiście masz rację z tym sklepem np.sikory. zastanawiało mnie dlaczego tam tak śmierdzi bo przecież te ich wyroby nie wyglądają na takie złe. czasami kupuję tam ogonówkę i jeszcze się nie nacięłam żeby było coś nie tak Odpowiedz Link
dankazaba Re: brakuje w Pruszczu.... 11.08.06, 14:47 bo w sumie jak płacisz to i wymagasz! Odpowiedz Link
henryk_o Re: Brak alternatywnego widuktu 13.09.06, 08:47 Muszę tu dodać, że coraz bardziej brakuje alternatywnego wiaduktu i tej wspomnianej południowej obwodnicy. Mamy koniec wakacji, rozpoczęła sie szkoła a co za tym idzie dało się zauważyć potrojony ruch na drogach [tylu mamy zmotoryzowanych nauczycieli i uczniów, oczywiście nie wszyscy z tych drugich są kierowcami ]. Oprócz tego coraz częściej słyszę narzekania tych co kupili bilety miesięczne na linię 207 - bardzo często autobusy sie spóźniają, rzadko jeżdżą. Odpowiedz Link
lidkaaa Re: Czego brakuje w Pruszczu? 19.09.06, 15:32 A co,nie wiesz jaki biznes otworzyć? Odpowiedz Link
harriet24 Re: Czego brakuje w Pruszczu? 25.11.06, 09:22 W centrum miasta zdecydowanie brakuje dużego supermarketu, są tylko mniejsze, w większości SPOŁEM, a wiadomo, że w Społem najdrożej. Zastanowiłabym się też nad otworzeniem Rossmann'a gdzieś w centrum. Drogeria Natura zdecydowanie jest za droga. Odpowiedz Link
dankazaba Re: Czego brakuje w Pruszczu? 25.11.06, 22:11 rzeczywiście rossman bardzo byłby przydatny. też o tym myślałam. na szczęście w centrum ARBAT jest sklep z niedrogimi kosmetykami i chemią gospodarczą. na niektórych produktach ceny są niższe nawet o 2zł Odpowiedz Link
kazamuko parku dla psów i choćby kawałka lasu 13.03.07, 10:07 jest coraz mniej terenów zielonych, dla ludzi którzy lubią sobie pospacerować, a jak mają w dodatku psa, robi się coraz gorzej. Stowarzyszenie "Nasz Przyjaciel Pies" www.kynos1.ovh.org działa na rzecz ich powstania, zebrało ponad 500 podpisów, ale miasto nie jest zbyt przychylne, trudno się porozumieć, mi już ręce opadają...Podoba mi się Pruszcz i nie chce mi się z niego wyjeżdżać, ale rzeczywiście brak mi takiego miejsca z drzewami, naturą, w którym móżna by się zrelaksować, odpocząć. Odpowiedz Link
alfik45 Re: parku dla psów i choćby kawałka lasu 19.03.07, 19:38 Jestescie czescxia Gdanska. Odpowiedz Link