Dodaj do ulubionych

pianino które dobrze zastąpi akustyczne

29.01.17, 07:59
Witam, chcę synowi kupić pianino cyfrowe, które by miało taką samą klawiaturę jak jest w akustycznym. Syn ma wprawdzie dopiero 10 lat i od 4 gra na pianinie, ale jest naprawdę dobry z czego jestem dumna. Niestety sąsiadów w bloku mamy mało wyrozumiałych i cały czas stukają, to w ścianę, to w sufit, to w grzejnik jak tylko syn zaczyna ćwiczyć. A że syn ma do tego zacięcie i ćwiczy po 4,5 godzin dziennie dlatego chcę mu kupić jeszcze drugi instrument, gdzie będzie mógł ćwiczyć na słuchawkach.
Obserwuj wątek
    • baryznawary Re: pianino które dobrze zastąpi akustyczne 29.01.17, 18:51
      Gratuluję syna i życzę mu dalszego zaangażowania i sukcesów. Wszystko zależy od budżetu jaki Pani zamierza przeznaczyć, ale myślę że w przypadku takiego pasjonata muzycznego jakim jest Pani syn potrzeba naprawdę dobrego instrumentu. Z akustycznymi pianinami mogą się równać tylko pianina hybrydowe, których klawiatura i mechanizm jest taki jak w akustykach.
      • wiolkaan Re: pianino które dobrze zastąpi akustyczne 30.01.17, 07:18
        To znaczy na jaki wydatek mam się przygotować?
        • baryznawary Re: pianino które dobrze zastąpi akustyczne 30.01.17, 10:35
          Powyżej 10tys potrzeba na naprawdę dobrej klasy instrument, tak bezpiecznie to 12-14 tys zł.
          • wiolkaan Re: pianino które dobrze zastąpi akustyczne 31.01.17, 14:15
            Możesz podać jakieś ciekawe modele?
            • baryznawary Re: pianino które dobrze zastąpi akustyczne 31.01.17, 15:27
              Jeżeli chodzi o hybrydowe pianina to Kawai ma niezły model CA-97 i w podobnej cenie, moim zdaniem nawet lepiej brzmiące jest Casio GP-300. Bardzo dobrej klasy instrumenty, którymi warto się zainteresować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka